Valaisinhaaveita

Meille tulee uuteen kotiin reilu 50 neliötä enemmän asuintilaa kuin mitä meillä on tässä nykyisessä talossa. Lisääntyneen tilan myötä useammalle valaisimelle olisi tarvetta uudessa kodissa, koska huoneitakin tulee enemmän. Ajattelin käydä tässä postauksessa läpi, millaisia valaisinhaaveita olen mielessäni pyöritellyt.

Kuva: Pinterest

TYÖHUONE
Työhuoneeseen tulee korkea vinokatto, joka näillä näkymin rimoitetaan. Rimakatto tuo tilaan hyvän akustiikan. Tilaan sopisi mielestäni mainiosti musta valaisinkisko, johon tulee Airamin Beam valaisinspotit. Samaista Airam Beamia olemme miettineet myös saunatuvalle, koska sinne tulee myös rimoitettu vinokatto. Näin saadaan luotua eri tilojen välille yhtenevää ilmettä. Työhuoneessa työpöytä tehdään kiinteästi omaan syvennykseen. Työpöydälle haavelistalla on Jielde Signal SI333 valaisin mattamustana.

Kuva: Meidän tuleva työhuone

Kuva: Jielde Signal SI333 ja Vitra Akari A10

Lisäksi työhuoneeseen haluaisin Vitran Akari A10 -lattiavalaisimen. Tätä valaisinta voi tarpeen mukaan siirtää tiloista toiseen. Näen tämän valaisimen myös osana meidän olohuoneen tai miksei saunatuvankin sisustusta. Siirrettävillä valaisimilla saadaan tuotua kivasti vaihtelevuutta sisustuksen tunnelmaan sekä eri tiloihin.

Kuva: Pinterest

MASTER BEDROOM
Makuuhuoneeseen meillä on entuudestaan Ikean Stockholm valaisin katossa. Sängynpäätyyn tulee integroitu yöpöytäsyvennys, jonka kattoon tulee led-valolista. Sängynpääty olisi tarkoitus paneloida yllä olevan kuvan tapaan. Sängynpäätyyn lukulampuiksi haavelistalla olisi Louis Poulsenin AJ seinävalaisimet.

Kuva: Louis Poulsen AJ

OLOKEITTIÖ
Tein oheiset inspiraatiokollaasit sekä olohuoneen että keittiön sisustushaaveista. Keittiössä meillä on ollut ruokapöydän päällä Tom Dixonin mustat valaisimet. Tarkka malli on Beat Fat Light. Nämä tulisi mahdollisesti saarekkeen päälle tai jatkavat hyväksi havaitulla paikalla ruokapöydän yllä.

Kuva: Keittiön inspiraatiokollaasi

Olohuoneessa meillä on nyt Secton Octo valaisin, tälle mietinnässä uusi paikka, koska haavelistalla olohuoneen valaisimeksi olisi ihana Pholc Mobil 100.

Kuva: Olohuoneen inspiraatiokollaasi

ETEINEN
Meille tulee korkea eteisaula, josta johtaa suorat portaat yläkertaan. Eteiseen tulee kattoon led -spotit, mutta niiden lisäksi mielestäni tila kaipaa ehdottomasti jotain wow efektiä. Näyttävällä riippuvalaisimella saisi tilaan näyttävyyttä ja mielessä onkin muutama vaihtoehto. Flosin kattokruunu olisi tosi näyttävä. En ole aivan varma kuitenkaan, onko se liian monimutkainen. Siispä hyvin samantyyppinen Nemon Crown Major valaisin on toisena vaihtoehtona.

Kuva: Flos 2097/30 ja Nemo Crown Major

LASTEN HUONEET
Molempiin poikien huoneisiin laitamme varmastikin ihanan simppelit pallomaiset riisipaperivalaisimet. Nämä ovat mielestäni kaunis ja edullinen vaihtoehto. Esikoisen huoneessa tämmöinen on jo nykyisinkin.

Kuva: Ikea

Valaisinhaaveiden joukossa on sekä edullisempia että myös melko hintavia vaihtoehtoja. Ajatus olisi kuitenkin hankkia kauniita, aikaa kestäviä klassikko- ja designvalaisimia. Itse en ole kova uusimaan sisustusta ja haluan tehdä sellaisia hankintoja, jotka miellyttävät silmää vuosienkin päästä. Hankintoja on tarkoitus tehdä ajatuksella ja ajan kanssa. Yritän aina ensisijaisesti myös etsiä second handina tuotteita ensin. Hankittavaa nimittäin ennen muuttoa ja sen jälkeenkin on ihan riittämiin, joten haluan välttää hutiostoja viimeiseen asti.

Mottoni onkin, olen mieluummin ilman kuin tyydyn kakkosvaihtoehtoon.

LUE MYÖS!
Miten säästää työmaasiivouksessa?
Toimiva kuraeteinen
Kodin kiintokalusteiden kustannukset
Meidän pihasuunnitelma
Maatyöt ja kustannukset
Pääeteinen
Budjettiahdistus
Siperian lehtikuusi
Tältä näyttää tuleva talomme
Mitä ottaa huomioon pihasuunnittelussa?
Mitä ottaa huomioon sähkösuunnittelussa?
Meidän tulevan kodin aputilat
Saunatuvan suunnittelua
Liesituulettimen valinta
Takkavalintoja
Aamiaiskaappi
Inspiroivat kodin Instagramissa

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *