Vauva ja taloprojekti

Vauva ja uuden talon rakentaminen. Miten yhdistää nämä kaksi asiaa ja mistä löytää aikaa tälle kaikelle? Mitään vippaskonsteja minullakaan ei tähän ole antaa. Riippuu toki, kuinka haastavaa vauva-aika on ja millainen luonne itsellä on.

milan-popovic-532663-unsplash.jpgKuva lainattu: Milan Popovic on Unsplash

Rakentaminen voi olla stressaavaa ja hermoja raastavaa. Kaikki ei aina mene kuin Strömsössä. Harvemmin kuitenkaan olen stressaavaa sorttia, en edes töissä. Hoen aina itselleni, että asioilla on tapana järjestyä. Asiat hoituu, kun suhtautuu kaikkeen rauhallisesti ja tietää, mitä on tekemässä. Suunnitelmallisuus ja hyvät organisointitaidot auttavat tässäkin projektissa eteenpäin. Excelistä täytyy tykätä ja se toimii erinomaisena apuna ison kokonaisuuden hahmottamisessa. Päämäärätietoisuus ja selkeä visio vievät projektia kuin itsestään eteenpäin. Kun tietää mitä on tekemässä ja mitä seuraavaksi tapahtuu, asiat sujuvat. Täytyy melkein aina olla askeleen edellä. Rakennusprojekti vaatii hyvää projektin johtamistaitoa. Pitää pystyä pitämään langat hyvin käsissä tilanteessa kuin tilanteessa. Onneksi apuna on rakentamisen ammattilaisia auttamassa ja kaikesta ei tarvitse selviytyä yksikseen.

IMG_4739.jpgEsikoisemme oli alle vuoden ikäinen, kun ryhdyimme nykyisen kodin rakennusurakkaan. Hyödynsimme mahdollisimman paljon päiväuniaikoja ja hoidin silloinkin äitiysvapaalta käsin raksaprojektia. Meidän tilannetta helpottaa nyt etenkin, että voimme asua nykyisessä kodissamme koko rakennusajan. Tämä oli oikeastaan yksi kynnyskysymys, kun mietimme rakennusprojektiin ryhtymistä. Väliaikaiseen kotiin muuttaminen rakentamisen ajaksi ei tällä perhekokoonpanolla varsinaisesti houkuttelisi. Nykyinen kotimme on tarkoitus laittaa myyntiin vasta rakennusprojektin loppuvaiheessa.

Vastoinkäymisiltä ei aina voi välttyä. Edellisen rakennusurakan aikana aikataulumme venyi, kun rakennuslupakäsittely vei aikaa seitsemän kuukautta, joka on poikkeuksellisen pitkä aika Vantaallakin. Normaalisti lupa heltiää 2-4 kuukaudessa, kunhan kaikki vaadittavat asiakirjat on kunnossa. Silloin jouduimme muuttamaan noin puoleksi vuodeksi vuokralle, vaikka alkuperäinen suunnitelma oli muuttaa suoraan uuteen kotiin. Vastoinkäymisiin kuitenkin pitää osata suhtautua ja vaihtaa lennosta varasuunnitelmaan.

Toinen helpottava tekijä on, että uusi tonttimme sijaitsee niin lähellä meidän nykyistä kotia. Tontilla pääsee käymään vaikka joka päivä ja tarvittaessa useitakin kertoja päivässä. Tontti sijaitsee kävelyetäisyydellä nykyisestä kodistamme. Aiomme mm. hoitaa työmaan siivouksen itse. Näin teimme edellisen projektimmekin aikana. Myös se, että asumme lähellä Sorttiasemaa helpottaa kaikenlaista roskan kuskaamista. Tarkoitus onkin joko vuokrata Sorttiaseman peräkärryä (5 € / krt) tai ostaa projektin ajaksi oma peräkärry ja myydä se talon valmistumisen jälkeen pois. Yksi vaihtoehto on vuokralavan tuominen työmaalle ja sen tyhjentäminen muutaman kerran työmaavaiheen aikana.

Talon ja sisustuksen suunnittelu on itselleni intohimo sekä harrastus. Ihminen löytää rakkaalle harrastukselle aina aikaa haastavasta elämäntilanteesta huolimatta. Sanoisin myös, että monessa asiassa kunnianhimoinen asenne ratkaisee. Pidän siitä, että on monta asiaa samaan aikaan käynnissä. Kahden aikuisen läsnäolo helpottaa myös asioiden hoitamista. Esikoinen alkaa olla myös sen verran iso, että viihtyy jo kavereiden kanssa. Lisäksi mummin hoitoapu on korvaamatonta.

IMG_4740.jpgUuden perheenjäsenemme laskettu aika on nyt tammikuussa. Vauva voi syntyä kuitenkin milloin vain. Siksi on hyvä, että saimme rakennusprojektin suunnittelun käyntiin jo hyvissä ajoin ennen synnytystä.

SEURAA

Blogit.fi / Bloglovin’ / Facebook / Instagram

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *