Voiko puuta olla liikaa sisustuksessa?

Meille tulee aika paljon puunsävyä tuomaan lämpöä sisustukseen. Ongelmaksi meinaa muodostua eri puumateriaalien ja sävyjen yhteensovitus. Mikä määrä on liikaa puuta? Tuleeko sisustuksesta sillisalaattia, jos yhdistelee eri puulajeja eri tiloihin? Haluan, että yhtenäinen linja säilyy materiaaleissa läpi talon. Joten olisi hyvä löytää punainen lanka myös puun suhteen.

Meidän tuleva keittiö

Eteisaulan rimoitus tilanjakajana

Meille tulee luonnollisen sävyinen kalanruotokuvioinen tammiparketti yläkerran oleskelutiloihin. Yläkerran käytävän ja eteisaulan välille tilanjakajaksi tulee tammirimoitus sävytettynä parkettilattian kanssa yhteen. Ikkunan ja ulko-ovien karmit sisätiloissa ovat kuultomaalattua mäntyä. Niihin tulee Teknoksen kuullote T3070. Kiintokalusteisiin tulee valkaistua koivuviilua aamiaiskaappiin, arkieteisen kaapiston istuinsyvennykseen sekä kylpyhuoneiden allaskaappeihin. Näiden lisäksi työhuoneeseen ja korkeaan parvitilaan tarvitaan akustoiva katto, mieluiten jonkinlainen puu- tai rimakatto. Haluaisin myös paneloida sängynpäätyseinän rimalla. Siinäpä puuta kerrakseen.

Sängynpäädyn rimoitus

Kaikki muut puut ovat melkolailla selvillä, mutta tämä rimoitus on muodostunut oikeaksi ongelmaksi. Ihan aluksi mietimme Siparilan Vire -paneelia saarnisena työhuoneen kattoon ja sängynpäätyyn. Rakennusprojektin edetessä aloin jo hieman kyllästyä koko Vire -paneeliin, vaikka se todella kaunis materiaali edelleen onkin. Tuntuu kuitenkin, että sitä tulee vastaan joka paikassa ja se on vähän jokaisen haavelistalla. Vire -paneelia onkin näkynyt paljon esimerkiksi asuntomessukohteissa viimeisten vuosien aikana.

Tilasin jopa Vire -paneelia vastaavan mallipalan Cent Dyyni -listasta. Dyyni -listaa saa valkolakattuna sekä käsittelemättömänä. Valkolakattu oli omaan makuuni liian vaalea. Käsittelemättömän listan ongelma oli puolestaan se, että se olisi pitänyt itse käsitellä. Tällä hetkellä minulla ei riitä into eikä aika diy-juttuihin, joten etsintä ja pohdinta jatkui. Lisäksi mietitytti tuo samankaltaisuus Vire -paneelin kanssa.

Työhuoneen yllä sijaitseva parvi on arkkitehtikuvissa erotettu työhuoneesta alla olevan kuvan mukaisella rimoituksella. Rimoitusta on tulossa meillä kuitenkin eteisen korkeaan tilaan, joten minusta alkoi tuntua, että tuo parven rimaseinä on jo vähän liikaa. Haluan rauhoittaa työhuoneen ilmettä ja tuon rimoituksen tilalle olemme suunnitelleet puolilasiseinää tähän tyyliin. Rimaseinämä olisi mielestäni myös riidellyt rimakaton kanssa.

Parven rimoitus tilanjakajana

Työhuone oli myös alunperin tarkoitus erottaa muista tiloista koko seinän levyisellä lasiseinällä. Kokolasiseinä alkoi tuntua minusta hieman levottomalta ajatukselta ja aiommekin pienentää oviaukkoa niin, että siihen mahtuu vain pariovet. Tällä ratkaisulla saadaan rauhoitettua tilaa ja näkymiä.

Työhuoneen kokolasiseinä

Rimakattopohdinnat sekä makuuhuoneen sängynpäädyn rimoitus ovat molemmat vielä avoinna. Suuntaviivat ovat selvillä, mutta lopullista valintaa emme ole tehneet riman suhteen. Ihan tismalleen samaa sävyä ja puuta niiden ei tarvitse olla ikkunoiden, parketin sekä eteisen rimoituksen kanssa. Se on kuitenkin selvää, että sävyn tulee matchata muihin puuvalintoihin.

Vaikka puu sisustuksessa on nyt todella kovassa suosiossa, niin rimakatto ja rimaseinä tuntuvat omaan silmään ajattomilta aikaa kestäviltä ratkaisuilta. Ja sitä lämpöä puu tuo varmasti meidän muuten niin vaaleaan sävymaailmaan.

LUE MYÖS!
Hanat, suihkut, lattiakaivot
Valaisinhaaveita
Toimiva kuraeteinen
Kodin kiintokalusteiden kustannukset
Meidän pihasuunnitelma
Pääeteinen
Budjettiahdistus
Siperian lehtikuusi
Tältä näyttää tuleva talomme
Mitä ottaa huomioon pihasuunnittelussa?
Lopulliset pohjakuvat
Meidän tulevan kodin aputilat

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *