Woodio tehdaskierros

Pääsin tutustumaan toissa viikolla Woodion omaan tehtaaseen. Erityisesti minua ilahdutti huomata, että tehdas sijaitsee aivan meidän kodin lähellä Helsingissä Konalassa. Tehdas on avautunut virallisesti lokakuussa. Ennen tätä Woodion tuotteet on valmistettu Suomessa kumppaniverkoston kautta alihankintana. Voidaan siis sanoa, että oma tehdas on merkittävä etappi Woodiolle.

Tilaisuuden alkuun Woodion toimitusjohtaja Petro Lahtinen kertoi meille yrityksen taustoja. Woodio on perustettu 2016, kyseessä on suomalainen designorientoitunut materiaaliteknologiayritys. Nuoresta iästä huolimatta Woodio palkittiin Habitaressa Vuoden design teko 2019 tunnustuksella. Saimme myös kuulla, että Woodio tekee parhaillaan uuden Helsinkiläisen Valo & Work -hotellin kylpyhuoneiden pesualtaita. Hotelli on tilannut altaita yli 400 huoneeseen. Alla kuvassa kyseinen allas.

Ensimmäistä kertaa törmäsin Woodion altaaseen noin vuosi sitten Coco Sweet Dreams -blogissa. Sittemmin näitä on tullut vastaan harvakseltaan, mutta Kouvolan asuntomessuilla 2019 altaita oli todella monessa kohteessa. Silloin kiinnostuin todenteolla Woodiosta. Alla muutama kuva Kouvolan asuntomessuilta.

Altaat ovat ekologisia ja ne valmistetaan puuhakkeen & hartsin yhdistelmästä. 80 % valmiin tuotteen materiaalista on värjättyä puulastua. Värivaihtoehtoja on yhteensä 10. Omat lempparini ovat Natural, Oat White ja Mystic Black.

Puumateriaalia saadaan mm. paperitehtailta, joka syntyy sahauksen ylijäämänä. Puu on pääosin kotimaista tai virolaista haapaa. Paperitehtaan hake koivua. Valmistus tapahtuu alumiinimuotilla, joka täytetään puulastuilla ja hartsilla. Hartsi toimii massassa sidosaineena. Sen jälkeen muotti viedään uuniin kuivumaan kolmeksi tunniksi. Tuloksena kaunis vedenkestävä puukomposiittiallas. Pääsimme osallistumaan tehdaskierroksella oman Woodio altaan tekemiseen. Saimme ripotella mieleistä värillistä puuhaketta muottiin.

Suuri plussa omasta puolestani tulee juuri tuosta ekologisuuden näkövinkkelistä. Altaat ovat täysin kierrätettäviä ja voidaan hävittää energiajätteen mukana. Verrattuna posliinialtaisiin, Woodion altaiden  hiilijalanjälki on merkittävästi pienempi. Materiaali on jopa posliinia kestävämpää. Materiaalista on mahdollista valmistaa tulevaisuudessa esimerkiksi saumattomia tasoja vaikkapa keittiöön ja jopa wc-istuimia.

Kysyin altaiden puhdistamisesta ja millaisia pesuaineita niissä voidaan käyttää. Altaat ovat hoitovapaita sekä helposti puhdistettavia ja toimivat arkikäytössä perinteisten altaiden tavoin. Puukomposiittimateriaali kestää kulutusta eikä ole herkkä lämpötilan vaihteluille. Woodion altailla on viiden vuoden tuotetakuu.

Woodion tuotteisiin pääset tutustumaan heidän uudella Showroomilla Helsingissä, käyntiä varten tulee varata aika sähköpostitse.

Altaiden hinnat alkaen 699 euroa.

LUE MYÖS!
Mitä jäi mieleen asuntomessuilta 2019?
Asuntomessujen TOP4
Lopulliset pohjakuvat
Miten ekologisuus näkyy talossamme?
Puutalo, ekotalo, hirsitalo, CLT-talo?

      SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *