Viikko ensikertalaisena Los Angelesissa – Part 1

Mä sain pitkästä aikaa vieraita! Äiti tuli Suomesta 8 päiväksi Losin aurinkoon lomalle. Saatiin äidin tulo tänne sopivasti osumaan mun viikon mittaiseen kevätlomaa koulusta ja sain myös töistä pyydettyä viikon mittaisen vapaan, mikä tarkoitti että voin olla kokonaisen viikon äidin kanssa ihan turistina! Alkuun kuulosti tosi hyvältä, mutta nyt viikon loppupäässä kyllä tuntuu että tarviin loman tästä lomasta…

Tää oli nyt äidin ensimmäinen kerta Los Angelesissa, joten pakkohan meidän oli kiertää kaikki yleiset turistikohteet. Viikon saldona on siis täysi kameran muistikortti ensikertalaisen kohteista Los Angelesissa. Jotain jäi varmasti kokematta, mutta tässä muutama hyvä tärppi, joilla pääsee alkuun miljoonakaupunkiin tutustuessa. Lähitulevaisuudessa varmasti jaan tarkempia vinkkejä muun muassa mun lempiravintoloihin ja muihin kohteisiin ympäri Losia, mutta tässä pikaisesti ensimmäinen osa siitä mitä täällä ehtii tehdä noin viikon lomalla.

 

Päivä 1

Griffith Observatory

Griffith Observatory sijaitsee Los Feliz -kaupunginosan yläpuolella Hollywood kyltin tuntumassa. Observatorio itsessään on avaruustutkimuskäytössä ja rakennuksen sisällä pääsee kurkistamaan tähtitutkimuksen saloihin, mutta maamerkki on tähtien tutkimisen lisäksi tunnettu upeista maisemista Los Angelesin ylle.

Griffith Observatory on maksuton ja autolla pääsee ylös asti. Viikonloppuina erityisesti kannattaa varautua ruuhkaan ja parkkipaikkojen täyttymiseen.

Silver Lake

Silver Lake on naapurusto aivan Griffith Observatoryn alla. Silver Lake on valittu Amerikan trendikkäimmäksi hipsterinaapurustoksi Forbesin mukaan, ja se on tunnettu sen luovasta ympäristöstä, artistikommuunista ja monikulttuurisesta ympäristöstä. Silver Laken sijainti on myös suhteellisen keskeinen. Kaikkialle paitsi rannalle on suhteellisen lyhyt matka, Downtown LA, Hollywood, Los Feliz muun muassa on ihan vieressä. Toisin kuin Santa Monica ja West Hollywood, Silver Lake ei ole vieläkään täynnä turisteja. Paikallisopas mukana on siis hyödyllinen.

 

Päivä 2

Venice

Venice ja Santa Monica on helppo yhdistää samaan päivään, jakavathan ne saman rantaviivan. Me päädyttiin aloittamaan Venicesta, jonne jätettiin auto parkkiin päiväksi ja vuokrattiin rantapyörät päiväksi. Pyörävuokraamoita löytyy rannalta kymmeniä ja hinnat näissä vaihtelee paljon. Joissain paikoissa hinnat pyörii $30/päivä hinnoissa, kun monessa paikkaa pyörän saa $15/päivä. Venicen ja Santa Monican välillä menee tosi mukava pyörätie ihan hiekkarannan vieressä jota oltais voitu pyöräillä, vaikka kuinka pitkään. Venicessä kannattaa möys poiketa rannalta vilkaisemaan esimerkiksi Abbot Kinney Boulevard ja Venice Canals.

Santa Monica

Venicen ohella Santa Monica on varmasti yksi Los Angelesin eniten vierailluista naapurustoista. Santa Monican kuuluisa laituri huvipuistoineen oli jo näin alkukeväästä perjantaina iltapäivällä ihan täynnä ihmisiä. Laiturin lisäksi Main Streetiltä löytyy pienempiä putiikkeja ja lounaspaikkoja ja Third Street Promenade on loistava shoppailukohde ja päätös päivälle.

 

Päivä 3

Hollywood Sign

Hollywood kyltti itsessään on erittäin näkyvä elementti ympäri kaupunkia, mutta sen yläpuolelle haikkaaminen (patikoiminen?) ei ihan ensimmäisenä tule mieleen. Yleisempiä haikkireittejä on muun muassa Runyon Canyon ja Giffith Park, mutta Hollywood kyltin taakse haikkaaminen on varsinkin monelle turistille mielenkiintoisempi kohde. Googlettamalla tänne löytyy muutamia eri reittiohjeita, mutta joka reitillä kannattaa varautua noin 1.5 tunnin patikointiin per suunta.

Toinen, helpompi vaihtoehto on ajaa autolla kyltin alle.

Koreatown

Koreatown on yksi ehkä vähiten tunnetuimmista piilevistä timanteistä Los Angelesissa. Los Angeles on usein tunnettu meksikolaisvaikutteisesta kulttuurista, mutta täällä on myös yksi isoimmista ja monipuolisimmista Aasialais-Amerikkalaisista kommuuneista. Koreatown on Los Angelesin isoin Aasialais-Amerikkalaisten keskittymä, mutta lisäksi täältä löytyy myös pienempiä naapurustoja kuten Chinatown, Little Tokyo, Filipinotown ja Thaitown. Koreatownista löytää aasialaisten ruokakauppojen lisäksi mun henkilökohtaisesti yhtä lempiruokaa Korean Barbequeta. En oo vastaavaa löytänyt mistään muualta maailmasta (Aasiassa en oo käynyt, siellä luonnollisesti voisin kuvitella vastaavaa löytyvän), ja ilmeisesti se on kehitelty täällä Los Angelesissa Korealaisten toimesta. Korean BBQ spotteja löytyy Koreatownista joka nurkalta, suosituimpiin näihin kannattaa varautua jonottamaan jopa arki-iltana tunnin verran.

 

Päivä 4

Malibu

Rantapäivää miettiessä mulla ei tule mielenkään mennä Santa Monica tai Venicen rannoille makoilemaan. Mielummin suuntaan Santa Monicasta vähän pohjoiseen Malibun rauhallisemmille rannoille pois ihmisvilinästä. Lounas Malibu Pierillä ja El Matador State Beach oli meidän valinta Sunnuntai-päivälle. Viime kesän tulipalojen tuhot teki meidän vierailusta vielä erityisemmän, talojen ja puiden raunioita näkyi siellä täällä samaan aikaan kun uudet kasvit puskivat läpi kirkkaan vihreinä. Vaikuttava näky. Malibun vuorien läpi ajamista suosittelen myös!

 

//

You can do A LOT in LA in just a week.

xx Vilma

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *