Ladataan...
Vinkkipankki

Tänään on sitten taas se aika vuodesta kun kaduilla voi törmätä mitä eriskummallisiin hahmoihin! Yömyöhään kadulla ei kannata siis pelästyä jos joku lähestyy viikatteen kanssa, sillä onhan Halloween! Kaupunki tarjoaa teemabilefaneille ison liudan eri teemaisia Halloween-kemuja ja Vinkkipankki kokosi nyt kreiseimmät TOP3!

1. Massacre-bileet Ugglassa pe 31.10.

-Antti Asplund taiteilijaystävineen pistää parastaan Uggla klubilla jo tänä iltana! Antti Asplundia seuranneena en ihmettelisi vaikka kampauksen sisältä hyppäisi vaikka jänis. Odder the better!

Massacre Facebook tapahtuma

2. La Perse –porukan bailut Peräkammarissa la 1.11.

-Kaikun klubin Peräkammari on melko intiimitila ja sinne päästetään huomenna valloilleen kreiseistä kreisein La Perse –ryhmä. Kuuma krebausfiilis on taattu, kun nämä bilekonkarit ottavat tilan haltuun. La Perse tavallaan tekee myös yöelämään pitkään odotetun come backin, sillä porukkaa ei viime vuosina ole näkynyt! Hauska nähdä mitä uusia vivahteita vuodet ovat tuoneet Ellen Vivanin ja kavereiden lookkeihin!

La Perse Facebook tapahtuma

3. Arabia Maskerad Le Bonkissa la 1.11.

Aalto ARTs järjestää vuosittain nämä jo legendaariset pukeutumiskekkerit. Teemat menevät vuosi vuodelta vain kreisimpään suuntaan. Tämän vuoden teeman kanssa saa käyttää jo sitä mielikuvituksensa hullumpaan puolta nimittäin sairaala ja intiateemat on yhdistetty Bollywood Hospital –nimeä kantaviin bileisiin! Viime vuonna Vinkkipankkiiri edusti Arabia Maskerad –bileissä Chernobyl teemassa neuvostosotilaana. Hauskaa ja outoa oli!

Arabia Maskerad Facebook eventti

Lisäksi julkkisten asuinspiraatiot maailmalta! Arvaa kuka on kuka! Vastauksen jutun lopussa.

 

Vastaukset:

Alexa Chung, Dsquared2, Iggy Azzalea, Heidi Klum, Rita Ora, Lady Gaga ja Patsy Stone

Hauskaa Halloweenia kaikille!

ps. Muistakaa tänään käydä ruokakaupassa! Huomenna kaupat kiinni!

Kuvat: La Perse, Getty Images, Aalto ARTs, CapitalFM, ELLE, Telegraph

Ladataan...
Vinkkipankki

Pimenevät illat saavat Vinkkipankkiirin miettimään, että kuinka aikaisin kehtaisi laittaa parvekkeelle tunnelmaa tuovat jouluvalot! Kynttilöitä jo poltetaan ja valkkari on vaihtunut punaviiniin! Kesän jäljiltä Linnanmäkikin vetelee viimeisiään, mutta tyylikkäämpänä kuin aiemmin vuoden aikana! Nimittäin valokarnevaali valtaa loistollaan koko Linnanmäen ja paikka kylpee kirjaimellisesti valossa! Lisäksi lähes joka päivä on tarjolla ilmaista ohjelmaa! Tämän viikon sunnuntaina sitten ovet menevät kiinni ja saamme nauttia mielettömästä Linnanmäen klassisesta ilotulituksesta!

Tällä kertaa annetaan kuvien puhua puolestaan.

Supervinkki: Linnanmäki on valokarnevaalien aikaan mitä ihanin treffipaikka! Go girls and boys!

Valokarnevaalin ohjelma ja tarkemmat infot täältä!

 

 

 

 

Ladataan...
Vinkkipankki

 

Helsinki 50-luvulla: miltä täällä näytti? Isoäitini mukaan ainakin käytiin tansseissa ja kokispullot olivat kahden desilitran vetoisia. Ajanelokuvissa elokuvatähdet ovat arjen yläpuolella ja palvottavan tyylikkäitä ja täynnä tunnetta! Helsingin kaupungin museo on tuonut tämän ajan taas koettavaksi upeaan Hakasalmen Huvilaan. Rasvaletti-näyttely on useassa kerroksessa ja suuret mustavalkoiset kuvat huokuvat juuri sitä elokuvacharmia mitä toivoinkin, mutta tietysti sympaattisella tavalla tavallisten helsinkiläisten kautta. Mutta todentotta Helsingin kaduilla bostailivat silloiset omat James Deanit ja Marilynit. Mekot ovat näyttäviä ja tukkaa laitettiin. Nykyään tuntuu jos itse laittaa hiuksensa edes letille saa kehuja osakseen: "Oletpa sä kauniisti laittautunut!" Rasvaletti-näyttelyn kuvien naisten hiustötteröiden vieressä lettikampauksella olisi todella jäänyt varjoon. 

 

Mikä parasta Rasvaletissä näyttelyn lisäksi huvilalla on kokoajan teemavuosikymmeneen liittyvää tapahtumaa. Viime sunnuntaina graafikko ystäväni sai minut innostumaan Paperinukketyöpajasta. Epäilin ideaa aluksi, mutta olen todella tyytyväinen, että menin. Sunnuntai 50-luvun muotilehtien keskellä askarrellen oli todella rentouttavaa ja inspiroivaa. Itse tosin jäin ihastelemaan lehtien kuvia liian pitkäksi aikaa ja ehdin tehdä vain yhden asukokonaisuuden, kun taas ystävälläni oli nukelle koko vaatekaappi upeita luomuksia! 

 

Paikalla ollut henkilökunta oli ilahduttavan innostavaa ja sai meidät tarkkailemaan tulevaa Hakasalmen huvilan fiftariohjelmistoa, joka sisälsi mahtijuttuja. Ensi sunnuntaina on mahdollisuus käydä teroittamassa slangiaan! Pitäisi varmaan mennä ja yrittää haasta mummini vanha kunnon "sörkan friidu". Lisäksi ensi viikon torstaina on mahdollisuus saada se astetta näyttävämpi kampaus sillä huvilalla järjestetään 50-luvun hipat ja paikalla on koko illan kampaaja ja meikkaaja, jotka työskentelevät auttenttisessa fiftarikampaamossa oikeilla ajantuotteilla! Pojille on tarjolla sitä alkuperäistä rasvalettiä tehtyä aidolla Brylkreemi-hiusrasvalla. Vinkkipankkiiri todella aikoo mennä ystävättärineen katsastamaan nämä komistukset! Muut ohjelma löytyvät tapahtumakalenterista täältä. Rasvaletti näyttely on Hakasalmen huvilassa 30.11.2014 asti.

 
Avoinna:
ti–su klo 11–17
to klo 11–19
VAPAA PÄÄSY

Ladataan...
Vinkkipankki

Kaikkihan tietävät missä on Töölön kaupunginosa, mutta tiedätkö missä on Töölönkatu ja vielä tärkeämpää tiedätkö mitä Töölönkadulla on? Joskus kannattaa todella vaihtaa totuttuja reittejä, sillä suurella todennäköisyydellä se palkitaan. Vinkkipankkiiri oli tapansa mukaan matkalla Taidehalliin, mutta päättikin mennä totutun Kampin reitin sijaan eduskuntatalon takaa. No siellähän se Töölönkatu on ja mitä ihaninta Vinkkipankkiirin iloksi löytämä Corretto! 

Corretto on tyylikäs italialaisille mauille omistautunut kahvila ja deli. Correttossa on siis juusto- ja lihatiski, jossa voi käydä myös vain ruokakauppaostoksilla, mutta jos aikaa riittää niin kannattaa kahvilan puolelle jäädä viihtymään. Tila huokuu vanhaa tyylikkyyttä. Kupariset putket ovat kiillotettu ja seinällä on kaunis reliefi. Tilasta tulee vähän mieleen läheinen ravintola Finne. Ehkä täälläkin on joskus ollut ateljee. 

Paikan iloinen pitäjä kyselee minulta mihin asettaisi taulun, jonka kuvan hän kertoo ottaneen Italian reissullaan! Ihana pysähtynyt  ja mukava tunnelma. Niin arjesta irrottava, että yllätyksekseni tilaan oluen. Minullahan piti olla kiire. Ei, nyt haluan pysähtyä siemailemaan ja nauttimaan. Vieressä ikkunan takana viillettää poliitikkoja työpaineissaan, mutta minulla on aikaa. Savukinkkufoccacia on myös ensiluokkaisen täyteläinen. Jälkiruuat houkuttelevat kovasti, mutta päätän jättää ne seuraavaan kertaan, sillä tulin oikeastaan paikkaan suoraan kotiruokapöydästä ja leipäihanuus saa jo vatsan autuaan täyteen! Corretto on rantauttanut suomeen myös Antipasti buffetti -ilmiön. Milanon reissulla tuli käytyä päivittäin sellaisissa. Antipasti buffet on afterwork drinkki hetki höystettyä italialaisilla pikkupurtavilla. Correttossa tämä setti maksaa 13€, mikä erittäin kohtuullista.

 

 

Ehdottomasti menen uudelleen. Nam!

Corretton aukioloajat

ma 8-15

ti-pe 8-20

la 10-17

Töölönkatu 1