Ladataan...
Vinkkipankki

Vinkkipankin Mauritius-spesiaali huipentuu tänään vierailuun pääkaupungissa Port Louisissa ja pohdiskeluihin pyhällä järvellä!

Aiemmat Mauritius postaukset löydät seuraavien linkkien takaa:

Liaanivanhuksia ja kanelipuita, Leiki Robinson Crusoeta ja rusketu ja Grillibileet rannalla ja päivä viidakossa

 

5.Port Louisin basaareissa

Kun viidakkoa ja rantaa on nähty yllinkyllin kannattaa suunnata vierailulle Mauritiuksen pääkaupunkiin Port Louisiin. Tämä pieni city on nähty tarvittaessa jo yhdessä päivässä, mutta käynti luo matkailijalle kiinnostavan vertailukohdan muihin paratiisimaisemiin. Port Louisissa on mahdollisuus tehdä ostoksia niin hienommissa putiikeissa kuin basaarialueellakin. Basaarialueella vierailevan on ehdottomasti nähtävä upea vanha kauppahalli täynnä tuoksuja. Pöydät notkuvat vihanneksia ja eksoottisia hedelmiä. Kaupan ovat myös mausteet kaikkiin maailman keitoksiin. Kauppahallin nostalginen tunnelma herättä kokkaushalut!

 

6.Hindutemppelistä moskeijaan

Pienellä Mauritiuksen saarella kohtaavat lähes kaikki maailman pääuskonnot. Hindulaisuus, islaminusko ja kristinusko. Kaikki uskonnot viettävät omat juhlapyhänsä ja käyvät omissa kirkoissaan. Uskontojen rikkaus on luonut maahan paljon hienoja kirkkoja ja niistä hienoimmat sijaitsevat Port Louisissa ja pyhän järven Grand Bassinin rannalla. Port Louisin China Townin kupeessa sijaitsee mauritiuslaisten muslimien päämoskeija Jummah. Rakennus on upea ja sisälle pääsee ihailemaan valkoista koristeellista arkkitehtuuria. Mangopuu koristaa tätäkin tilaa koko komeudessaan, sekä pyhien kalojen allas.

Kalat ovat keskeisessä osassa myös hindufestivaalien pitopaikassa temppelissä Grand Bassin -järven rannalla. Uskonnollisen tunnelman kruunaavat hindujen soittamat kellot ja vedessä seisovien värikkäiden jumalpatsaiden ympärille kerääntyneet tuhannet pikkukalat. Temppelin vierestä pääsee myös pikkukappeliin vuoren huipulle ihailemaan upeaa maisemaa. Matkalla myöskään ei turistilta jää huomaamatta yli 30 metriset hindujumalveistokset, jotka toivottavat kävijän tervetulleeksi pyhälle alueelle.   

Kiitos matkastanne Vinkkipankki Travelin kanssa! Matkavinkkejä toki tulee jatkossakin! Kysykää jos jotain jäi mietityttämään <3

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Vinkkipankin Mauritius spesiaali jatkukoon. Edelliset vinkit täällä ja täällä. Tsekkaa ja jatkaa nojatuolimatkaa! Lisää vielä tulossa!

4. Lähes kolmesataa vuotiaita liaaneja

 

Pamplemoussesin Kasvitieteellinen puutarha on hieno historiallinen kohde, jossa saa kuulla monta tarinaa puista. Valtio tukee lähes kolmesataa vuotta vanhaa puutarhaa ja sisäänpääsy heltiää muutamalla eurolla. Pääsylipun lisäksi on järkevää ottaa opas, jotta hienoista puista pääsee jyvälle. Ruokaharrastajalle tämä on varmasti erityislaatuinen kierros sillä mm. Kaneli- ja mantelipuita pääse haistelemaan läheltä. On mielenkiintoista nähdä mistä mausteet tulevat markettiemme hyllyihin. Lisäksi onnekas voi löytää onnen marjoja kierroksen aikana, jotka kannattaa laittaa laukkuun loppulomaksikin onnea tuomaan.

Puutarhan buddhapuiden juurakot ovat niin suuria, että niissä pystyisi kiipeilemään, myös puistonhelmi jättilummeallas on häikäisevän kaunis!

 

 

Ladataan...
Vinkkipankki

 

Mauritius spesiaali jatkuu! Aiemmat vinkit täältä: http://www.lily.fi/blogit/vinkkipankki/matkavinkki-mauritius-osa-1-leiki-robinson-crusoeta-ja-rusketu

 

2. Grillibileet rannalla

Kreolilainen ruoka on aivan omaa luokkaansa. Siinä on vivahteita intialaisesta, kiinalaisesta ja eurooppalaisesta ruuasta, lisäksi tärkeässa osassa ovat lähirannoista saatavat merenelävät. Grand Baiessa rantakadulta saa kioskeista erilaisia pikkuherkkuja, mutta illalla on hyvä suunnata esimerkiksi La Gourmet Grill -ravintolaan. La Gourmet Grillin listalta saatavilla monipuolisesti merenelävää, löytyy hummeria, rapuja ja jättikatkarapuja. Jättikatkaravut saavat Mauritiuksella aivan oman mitan joka on jopa kaksinkertainen Suomessa totuttuihin jokirapuihin. Ravintola on viihtyisä avokattoineen ja livebändeineen. Tunnelmanluojana toimii myös ravintolan keskellä kasvava jättimäinen mangopuu.

Pointe Aux Pimentissa sijaitsee toinen ruokanautiskelijan ehdoton vierailukohde. Le Meridien hotelli on erikoistunut ruokaan ja joka torstai heidän Shells ravintola siirretään rannalle tuoleineen ja kokkeineen. Kokit grillaavat rantaviivalla ja tarjolla on myös ostereita.

Kokeilunhaluinen ruokailija voi myös kokeilla merisiiltä. Tunnelma on täydellinen kuin elokuvista!

3.Päivä viidakossa

Edullisin tapa kaluta etelä-osan viidakko on sopia taksin kanssa diili koko päiväksi. Muuten taksihinnat eivät ole edullisimmasta päästä, mutta kuskin ja auton koko päiväksi voi saada hyvinkin edullisesti, jopa noin 50 eurolla. Kuskeille nämä reissut ovat arkipäivää, joten parhaimmassa tapauksessa kuski innostuu muuntumaan päteväksi matkaoppaaksi. Kiinnostava viidakkoalue Chamarel on ehdoton must-see, jossa muunmuassa 83 metriä korkeat Chamarelin vesiputoukset, joita pääsee helposti ihailemaan korkealta näköalatasanteelta. Patikoinnista nauttivat pääsevät putouksen alaosaan, jossa voi palkita itsensä pulahtamalla vesiputouksen juurelle.

Lisäksi Chamarelin alueella on upeat hiekkadyynit, joita kutsutaan myös Seitsemän värin maaksi. Keskelle viidakkoa kasaantuneita värikkäitä hiekkakerrostumia on paras ihailla lähempänä auringonlaskua kookosjäätelöpallon kera.

Mauritius tarina jatkuu vielä pysy kuulolla!

Ladataan...
Vinkkipankki

Mauritius on yhtä kuin Valkoisten hiekkarantojen luvattu maa. Kuulostaako ihanalta? No sitä se on ja siksi Vinkkipankkiiri lähti testaamaan hiekan valkoisuutta ja paikan eksottiisia koktaileja. Nyt saatte Vinkkipankin asiakkaina nauttia neljässä osassa kattavasta Mauritius spesiaalista!

Mauritiuksella tervehtivät toisiaan niin hindut, muslimit kuin kristityt. Se on kulttuurien sekametelisoppa, josta matkalla voi ammentaa monenmoista. Saaren luonnossa vastarooleja näyttelee vuoristoinen viidakko ja pohjois-osan tasankomaa sokeriruokopeltoineen. Tämä kaikki on sadan kilometrin sisällä, sillä saarella on vain sen verran pituutta. Jos trooppisissa kohteissa vierailu on jäänyt vähemmälle on hyvä suunnata Mauritiukselle ja avata kokemuksien arkku. Mauritiuksella saa maistiaisen ihanan eksoottisesta kultturienkirjosta, jota ehdottomasti suosittelen makustelemaan monelta kantilta! Mauritiukselle on toki pitkä matka lentää, mutta saaren kompaktiuden ansiosta jo viikon reissulla ehtii nähdä paljon. Tässä tärpit unelmien kulttuurishokkiin!

1. Rusketu ja leiki Robinson Crusoeta

Kun Mauritiuksen googlaa eteen aukeutuu kollaasi kauniita kuvia valkoisista hiekkarannoista. Niitä todella saarella on yllin kyllin ja niillä kannatta päivettää itsensä kauniiksi. Kauniita rantoja saarella on tunnetusti Mon Choisy, Trou aux Biches ja Tamarin, mutta myös hotellia valitessa kannattaa tarkistaa, jospa hotellin alueella olisi hyvä yksityinen ranta. Näillä rannoilla voi varmistua turvallisista vesistä, sillä Mauritiusta ympäröivässä Intian valtameressä uiskentelee lomailijoiden lisäksi haikaloja. Matalikkoihin nämä hait eivät kuitenkaan eksy, joten tunnetut rannat ovat turvallisia.

Mauritiuksen pääsaarta ympäröi myös pienten autiosaarten rykelmät. Näille saarille on ehdottoman suositeltavaa varata katamaraaniretki. Retkellä pääsee merelle hauskassa porukassa ja mahdollisuus on nähdä delfiinejä ja lentokaloja kiitämässä katamaraanin kyljessä. Päämäärässä nautitaan kauniista autiosaarista ja autioista hiekkarannoista, sekä grillataan miekkakalaa. Retkeä varatessa on hyvä varmistaa mitä kaikkea maksettuun hintaan kuuluu, jotta yllättäviä lisäkuluja ei pääse syntymään. Muunmuassa Grand Baien rannasta lähtee päivittäin monia retkiä.

Vinkit 2-6 tulossa pysy kuulolla!

 

  

Ladataan...
Vinkkipankki

 

Tallinnassa on aina aistittavissa mukavan boheemitunnelma. Kahviloiden ja ravintoloiden estetiikkaan todella panostetaan ja muutenkin tuntuu, että naapurimaassamme uskalletaan visuaalisuudella leikkiä enemmän. Mitä sitten on Tallinnan taidehistoria ja nykyiset luovat piirit? Missä tästä pääsisi nauttimaan!

 

Vinkkipankkiiri matkasi Tallinnan sydämeen ja vieraili kuuluisassa ”Taiteilijoiden talossa” Vapauden aukiolla eli virolaisittain Vabaduse Väljäkillä. Näyttävän aukion reunalla seisoo klassinen taiteilijoiden kohtauspaikka, jota se on edelleen. Tosin aukio ei aina ole ollut kaunis kuin se on nyt. Pitkään paikalla oli pelkkä monttu, mutta nyt moderni ja juhlava tunnelma on vallannut alan. Aukion laidalla on kaunis kirkko, mutta katseet kääntää Harjumäen reunalla sijaitseva lasinen muistomerkki, joka Viron Itsenäisyyssodan (1918-1920) muistoksi. Veistos on upea varsinkin illalla kun se on valaistu, muutenkin lasi materiaalina ulkotilan veistoksessa on kiinnostava.Mutta takaisin aiheeseen nimittäin osoitteessa Vabaduse Väljäk 6-8 on monta taiteesta kiinnostuneen must-see kohdetta. Talossa sijaitsevat legendaariset taitelijaravintolat Kuku Klub ja Kuku Kohvik. Tunnelma kohvikissa eli kahvilassa on aina ihanan vähäeleinen. Tarjolla on pieniä leivoksia, sekä olutta ja kahvia. Hinnat ovat minimaaliset. Leivoksesta ja kahvista saa pulittaa vaivaiset pari euroa. Kuku Kohvikissa on päivällä hauska seurata persoonallisia asiakkaita ja aukiolle voi katsella suurista ikkunoista. Skeittareita varmaan ainakin osuu näköalalle. Iltaisin kannattaa painua alakertaan vilkaisemaan Klubi puoli, jossa artsuja bileitä on järjestetty vuodesta 1935 lähtien.

 

Ravintoloiden lisäksi talossa katutasolla sijatsee kaksi galleriaa Kunstihoone ja Vadaduse Galerii, joissa on usein kiinnostavia virolaisen nykytaiteen näyttelyitä. Lisäksi jos oma inspiraatio iskee naapuri oven takaa paljastuu taidetarvikkeiden aarreaitta. Taidetarvikkeet ovat muuten huomattavasti edullisempia Virossa kuin Suomessa. Shoppailla kannattaa myös nuorten suunnittelijoiden tuotteita myyvässä Nu Nordik Shopissa, joka sijaitsee aivan Kuku Kohvikin vieressä! Vinkkipankkiirin lemppareiksi Nu Nordikin valikoimasta valikoituivat kauniit keraamiset astiat ja keraamiset korut, joita lähti mukaankin pari.

 

Vabaduse Väljäk on siis hyvä kohde Tallinnan päiväkävijälle, kun kaikki paikat löytyvät vierivierestä. Taiteilijatunnelmaa nostattaa myös naapurissa sijaitsevan musiikkikoulun ikkunoista kantautuva musiikki! Uniikki paikka, todella!

 http://www.kukuklubi.ee/index.PHP

www.nunordik.ee

http://www.kunstihoone.ee/sisu.php?mode=pl_kunstihoone_yritused&yid=591&lang=est&club=1&page=9