Ladataan...
Vinkkipankki

Vinkkipankin Mauritius-spesiaali huipentuu tänään vierailuun pääkaupungissa Port Louisissa ja pohdiskeluihin pyhällä järvellä!

Aiemmat Mauritius postaukset löydät seuraavien linkkien takaa:

Liaanivanhuksia ja kanelipuita, Leiki Robinson Crusoeta ja rusketu ja Grillibileet rannalla ja päivä viidakossa

 

5.Port Louisin basaareissa

Kun viidakkoa ja rantaa on nähty yllinkyllin kannattaa suunnata vierailulle Mauritiuksen pääkaupunkiin Port Louisiin. Tämä pieni city on nähty tarvittaessa jo yhdessä päivässä, mutta käynti luo matkailijalle kiinnostavan vertailukohdan muihin paratiisimaisemiin. Port Louisissa on mahdollisuus tehdä ostoksia niin hienommissa putiikeissa kuin basaarialueellakin. Basaarialueella vierailevan on ehdottomasti nähtävä upea vanha kauppahalli täynnä tuoksuja. Pöydät notkuvat vihanneksia ja eksoottisia hedelmiä. Kaupan ovat myös mausteet kaikkiin maailman keitoksiin. Kauppahallin nostalginen tunnelma herättä kokkaushalut!

 

6.Hindutemppelistä moskeijaan

Pienellä Mauritiuksen saarella kohtaavat lähes kaikki maailman pääuskonnot. Hindulaisuus, islaminusko ja kristinusko. Kaikki uskonnot viettävät omat juhlapyhänsä ja käyvät omissa kirkoissaan. Uskontojen rikkaus on luonut maahan paljon hienoja kirkkoja ja niistä hienoimmat sijaitsevat Port Louisissa ja pyhän järven Grand Bassinin rannalla. Port Louisin China Townin kupeessa sijaitsee mauritiuslaisten muslimien päämoskeija Jummah. Rakennus on upea ja sisälle pääsee ihailemaan valkoista koristeellista arkkitehtuuria. Mangopuu koristaa tätäkin tilaa koko komeudessaan, sekä pyhien kalojen allas.

Kalat ovat keskeisessä osassa myös hindufestivaalien pitopaikassa temppelissä Grand Bassin -järven rannalla. Uskonnollisen tunnelman kruunaavat hindujen soittamat kellot ja vedessä seisovien värikkäiden jumalpatsaiden ympärille kerääntyneet tuhannet pikkukalat. Temppelin vierestä pääsee myös pikkukappeliin vuoren huipulle ihailemaan upeaa maisemaa. Matkalla myöskään ei turistilta jää huomaamatta yli 30 metriset hindujumalveistokset, jotka toivottavat kävijän tervetulleeksi pyhälle alueelle.   

Kiitos matkastanne Vinkkipankki Travelin kanssa! Matkavinkkejä toki tulee jatkossakin! Kysykää jos jotain jäi mietityttämään <3

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Vinkkipankin Mauritius spesiaali jatkukoon. Edelliset vinkit täällä ja täällä. Tsekkaa ja jatkaa nojatuolimatkaa! Lisää vielä tulossa!

4. Lähes kolmesataa vuotiaita liaaneja

 

Pamplemoussesin Kasvitieteellinen puutarha on hieno historiallinen kohde, jossa saa kuulla monta tarinaa puista. Valtio tukee lähes kolmesataa vuotta vanhaa puutarhaa ja sisäänpääsy heltiää muutamalla eurolla. Pääsylipun lisäksi on järkevää ottaa opas, jotta hienoista puista pääsee jyvälle. Ruokaharrastajalle tämä on varmasti erityislaatuinen kierros sillä mm. Kaneli- ja mantelipuita pääse haistelemaan läheltä. On mielenkiintoista nähdä mistä mausteet tulevat markettiemme hyllyihin. Lisäksi onnekas voi löytää onnen marjoja kierroksen aikana, jotka kannattaa laittaa laukkuun loppulomaksikin onnea tuomaan.

Puutarhan buddhapuiden juurakot ovat niin suuria, että niissä pystyisi kiipeilemään, myös puistonhelmi jättilummeallas on häikäisevän kaunis!

 

 

Ladataan...
Vinkkipankki

 

Mauritius spesiaali jatkuu! Aiemmat vinkit täältä: http://www.lily.fi/blogit/vinkkipankki/matkavinkki-mauritius-osa-1-leiki-robinson-crusoeta-ja-rusketu

 

2. Grillibileet rannalla

Kreolilainen ruoka on aivan omaa luokkaansa. Siinä on vivahteita intialaisesta, kiinalaisesta ja eurooppalaisesta ruuasta, lisäksi tärkeässa osassa ovat lähirannoista saatavat merenelävät. Grand Baiessa rantakadulta saa kioskeista erilaisia pikkuherkkuja, mutta illalla on hyvä suunnata esimerkiksi La Gourmet Grill -ravintolaan. La Gourmet Grillin listalta saatavilla monipuolisesti merenelävää, löytyy hummeria, rapuja ja jättikatkarapuja. Jättikatkaravut saavat Mauritiuksella aivan oman mitan joka on jopa kaksinkertainen Suomessa totuttuihin jokirapuihin. Ravintola on viihtyisä avokattoineen ja livebändeineen. Tunnelmanluojana toimii myös ravintolan keskellä kasvava jättimäinen mangopuu.

Pointe Aux Pimentissa sijaitsee toinen ruokanautiskelijan ehdoton vierailukohde. Le Meridien hotelli on erikoistunut ruokaan ja joka torstai heidän Shells ravintola siirretään rannalle tuoleineen ja kokkeineen. Kokit grillaavat rantaviivalla ja tarjolla on myös ostereita.

Kokeilunhaluinen ruokailija voi myös kokeilla merisiiltä. Tunnelma on täydellinen kuin elokuvista!

3.Päivä viidakossa

Edullisin tapa kaluta etelä-osan viidakko on sopia taksin kanssa diili koko päiväksi. Muuten taksihinnat eivät ole edullisimmasta päästä, mutta kuskin ja auton koko päiväksi voi saada hyvinkin edullisesti, jopa noin 50 eurolla. Kuskeille nämä reissut ovat arkipäivää, joten parhaimmassa tapauksessa kuski innostuu muuntumaan päteväksi matkaoppaaksi. Kiinnostava viidakkoalue Chamarel on ehdoton must-see, jossa muunmuassa 83 metriä korkeat Chamarelin vesiputoukset, joita pääsee helposti ihailemaan korkealta näköalatasanteelta. Patikoinnista nauttivat pääsevät putouksen alaosaan, jossa voi palkita itsensä pulahtamalla vesiputouksen juurelle.

Lisäksi Chamarelin alueella on upeat hiekkadyynit, joita kutsutaan myös Seitsemän värin maaksi. Keskelle viidakkoa kasaantuneita värikkäitä hiekkakerrostumia on paras ihailla lähempänä auringonlaskua kookosjäätelöpallon kera.

Mauritius tarina jatkuu vielä pysy kuulolla!

Pages