Ladataan...
Vinkkipankki

Uusi vuosi eikä mitään kujeita tiedossa? Joskus tosiaan voi olla tilanne tämä, että kaikki odottavat jonkun järjestävän ne parhaat uudenvuoden kemut, mutta kukaan ei ota nakkia vastaan. Sitten sitä hytistään kylmissään baarijonossa, kun vuosi vaihtuu ja fiilis ei ole kovin korkealla. Uudessa vuodessa on tosiaan riskinsä, kun silloin "pitäisi olla tosi kivaa", mutta Vinkkipankin vinkeillä hymy pysyy huulilla ja korot katossa!

Vinkki 1: Lippu uuden vuoden juhliin kannattaa ostaa ajoissa ja etukäteen

Esimerkiksi Vinkkipankkiirin hyväksitoteamiin We Love Helsinki -uudenvuodentansseihin saa lippuja Tiketistä etukäteen. Tällöin vältyt pahimmalta jonotukselta ja sisäänpääsy on varma. Bileisiin kannattaa panostaa mekkoon, mutta kengät voi valita "mukavuus ennen kaikkea" -periaatteella, sillä nämä bileet on täyttä joraamista. Luvassa suomi-diskoa ja aina niin symppiksiä käännöshittejä. Tansseissa on aina sitä jotain vanhan ajan taikaa, että ei olisi ihmekään jos romanttiset fiilikset nousevat pintaan. Mene siis rakkaasi kanssa tai rohkeasti tyttö-tai poikaporukalla muita tanssijoita hakemaan.              Juhlat Korjaamolla klo 21-04 (lippuja saa myös ovelta 150 ensimmäistä 15€/kpl)

2. Tilaa taksi etukäteen.

Taksin voi tilata etukäteen, jolloin varmistaa taksin saannin juuri sopivana hetkenä. Jos haluat etkoilla kotona tai kaverin kemuissa ja sieltä suunnata muualle juuri ennen h-hetkeä, suosittelen taksin tilausta etukäteen. Hintaan tulee n.7€ lisää, mutta tällöin taksin saanti on varmaa etkä joudu ennen keskiyötä syntyvään taksikeskuksen ruuhkaan.

Taksin voi tilata jo tänään. Veikkaan, että aika varma taksin tarve syntyy siinä klo 23 aikaan aattona ;)

Helsingin alueella taksin voi ennakkotilata mm. numerosta 0100 0600

 

3. Valitse hyvä ydinporukka ja sopikaa etukäteen illan ohjelma

Illaksi on hyvä sopia parin kaverin kanssa yhteiset suunnitelmat, isossa porukassa kun tuntuu että porukka aina hajoaa, kun jatkotoiveet ovat eri. Paikan/bileiden valintaa helpottaa vaikka yhteinen teema illalle. Esimerkiksi räppi-teema sopii hyvin uuden vuoden nostattavaan skumppatunnelmaan. Täydelliset jatkot räppietkoille löytyy Ääniwallista! Lauteilla Teflon Brothers, Juno, Gasellit ja Adi L Hasla & Mäkki. Aika kreisiltä kuulostaa! Tiketin voi lunastaa Tiketistä vain 13 € hintaan. Kannattaa ostaa liput heti. Viime vuonna vastaavan illan liput meni jo hyvissä ajoin loppuun ennen bileiltaa.

Ramin Välitys ja Kultabassokerho esittää:

UUS UUS UUS VUOS

Ääniwalli klo 22-04

 

4. Testaa elokuvien klassikkoa eli skumppapyramidia

Tätä voit kokeilla baarissakin, mutta halvemmalla ehkä pääsee kotosalla. Vuoden vaihtumisen hetken kliimaksia voi pidentää jännittävällä skumppatarjoilulla. Laita lasit pyramidimuodostemaan (väh. 2 tasoa) ja ala kaatamaan skumppaa vain korkeimmalla olemaan lasiin. Juoman pitäisi valua sieltä kuohutessaan muihin kerroksiin. Vinkkipankkiiri on todennu tämän onnistuvan myös tosielämässä eikä vain The Great Gatsby tyylisissä suureellisissa bileelokuvissa. Skumppapyramidi sopii myös räppiteemaan! Jos sinulla on amerikkalaistyylisiä laakeita skumppalaseja pyramidikaato helpottuu! Ensikertalaiselle en suosittele kalleimpia kristallilaseja tähän, enkä sitä perittyä itämaista mattoaarretta alle :D

 

5. Lähde ulkomaille!

Jos Helsingin yö ei tunnu tarjoamaan mitään, uudeksi vuodeksi on tajolla usein hyviä äkkilähtöpaketteja. Jo lähtemällä poukaman toiselle puolelle Tallinnaan, saa aikaiseksi nostattavan tunteen, sillä matkalle lähtö tunnetusti lisää mielihyvää ja hymyä! Testaa miltä bileet tuntuvat naapurimaassa. Tallinnassa vuosi vaihtuu suurin ilotulittein Vadabuse Väljäk aukiolla!

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Vinkkipankkiirin VILLIVINKKI:

Nyt se on mahdollista! Jätä lanttulaatikko kauppaan ja vietä muotijoulu! Voit jättää perinteet pölyttymään ja leikkiä true fashion killaa koko joulun. Joulu on visuaalisesti runsasta aikaa niin saat heittäytyä niin villiksi kuin vaan kehtaat! Jos oma muotijumala sisälläsi ei heti herää, niin ota koko homma naamiaistyyliin ja mietin millaisen joulun vaikka Donatella Versace viettäisi tai Henrik Vibskov. Tavallinenkin joulu voi helposti lipsahtaa naurettavuuden puolelle niin anna mennä. 

Tässä muutama viihdyttävä vinkki inspiroivaan fashionjouluun:

-Stailaa kuusi Gaultierin tyyliin tai mitäköhän Fendi pistää kuusen oksille roikkumaan?

Tsekkaa Telegrapherin juttu muodinluojien kuusista!

-Mitäs jos pukille puettaisiin tänä vuonna muuta ku punaista samettia? Kenzo pukkiin ja muihin Vinkkipankkiirin muotihimoja innoittaviin pukkeihin voit tutustua täällä!

-Joulukuusihan ei tietenkään tarvitse olla kuusi. Tässä joulupuu Diorin tyyliin John Gallianon ideoimana Selfridges tavaratalossa, lovely!

- Hautuumaallakin voi käydä Fendi-tyylillä stailattuna:

- Jos kaikki rahat on mennyt muotihumputuksiin niin paketeissakin voi käyttää luovuutta. Edullinen vinkki: paketoi itsesi pakettiin, varmasti seuralaisesi yllättyy löytäessäsi sinut laatikosta :D 

Kuvat:

forrest chase blog

dior

telegraph

selfridge

designerxsanta.com

fendi

Ladataan...
Vinkkipankki

 

Lipussani lukee Room 100:  C8H11NO2. Mielenkiintoni herää ja googletan heti tuon viimeisen jännittävän kirjain-numeroyhdistelmän. Google kertoo, että koodi on dopamiinin molekyylikaava ja että ainetta käytetään skitsofrenian hoitoon. Lippu on WHS Teatteri Uninonin lavalla esitettävään sirkusnäytökseen. Luvassa nykysirkusta kroatialaisen palkitun Room 100-ryhmän esittämänä ja odotukseni ovat todella korkealla. Tosin en kauheasti tiedä mitä odottaa, sillä sirkus on jäänyt viime vuosina vähemmäksi, mutta mielenkiintoni on suuri.

 

WHS Teatterin aula on lämminhenkinen. Ihmiset moikkailevat toisiaan. Tuntuu kuin kaikki olisivat tuttuja keskenään. Ehkäpä kahvilassa tarjoiltu glögi on lämmittänyt ihmisten mieliä. Itsekin törmään yllättäen kaveriini ja vaihdamme muutamat sanat. Hän kertoo, että edellisen yön pikkujoulut olivat pahasti venähtäneet tämän päivän puolelle ja häntä jännittää mennä katsomaan esitystä. Se on kuulemma todella intensiivinen. Niinpä hän jääkin takariville ja minä suuntaan eteen. Jos jotain henkeäsalpaavaa on luvassa minä haluan nähdä sen läheltä. Vähän tunnetta tähän apaattisen harmaaseen sunnuntaipäivään, kiitos. 

Esitys alkaa ja sali muuttuu säkkipimeäksi. Lavalla pyörii video, jossa noin viisikymppistä kroatialaismiestä haastatellaan hänen skitsofreniansa hoitovaiheista. Tarina on todella koskettava ja ahdistava, kun miehen kohtalo näyttätyy todella kovaksi. Hän on 35 vuotta joutunut moniin raakohin pakkohoitoihin ja syömään kilokaupalla rankkoja lääkekuureja mm. juuri sitä dopamiinia, joka on saanut hänet kätensä levottomiksi. ne heiluvat kokoajan kuvan alalaidassa. Video lakkaa ja salin valtaa elektroninen moruava ääni. Lavalla on mies selin yleisöön, mutta hänen sisällään näyttää liikkuvan jokin. Hänen selkärankansa vääntelehtii ja todella näyttää, että ihon alla liikkuisi jokin loinen. Näky on karmaiseva, luvassa olikin live kauhua. Esitystä katsoessa oli todella vaikea muistaa, että esitys todella tapahtuu tässä ja nyt ja mitään ei ole tehty tietokoneella, ja että todella lavalla olevat esiintyjät ovat ihmisiä eivätkä geenimanipuloituja mutantteja. Esitys on niin kahlitseva, että minulle tulee jopa huono olo. Säälin krapulaista ystävääni, vaikka samalla olen todella onnellinen puolestamme, että olemme tulleet katsomaan näin upeaa ja taidokasta esitystä. 

Kaukana ovat todella ne lapsuudensirkusmuistot. Tämä on todella jotain muuta, jos nykysirkus kauttaaltaan on näin kiinnostavaa aion ottaa tavaksi nämä esitykset.

On hienoa kun esitys todella tuntuu. 

Lavalla on taas pimeää. Hämärästä alka pikkuhiljaa hahmottua jokin suuri joka lähestyy katsojia. Lattialla liikehtii jättiläistarantella. Tuo hämähäkki näyttää liikkeiltään niin sulavalta, että taas unohdan sen takana olevan nerokkaan tanssijan. Esityksessä ei myöskään käytetä mitään kostyymeja, vaan kaikki elementit on luotu tanssijan liikkeillä ja valonkäytöllä. Tuijotan hämähäkkiä hypnoottisesti. Istun kananlihalla lähellä hahmoa ja toivon salaa pientä armahdusta katsojille, onneksi tunnelma äkisti muuttuu ja valo paljastaa uuden elementin lavalla - lavan etuosa on täytetty vedellä. Veden heijastukset tulevat osaksi akrobatiaa ja vie tilanteen helpottavasti abstraktimpaan suuntaan. Loppuhuipennus on oikeastaan todella kaunis. Näyttää kuin vedenheijastuksissa olisi pariskunta rakastelemassa. Musiikin painostava tunnelmakin rauhoittuu.

Salista lähdettyä uskon tietäväni skitsofreniasta jotain enemmän. Ainakin esitys sai minut käymään läpi koko tunneskaalaan yhdessä tunnissa ja mahdolliseti elämä skitsofreenikon pään sisällä on juuri sellaista. Ainakin se sai ajattelemaan. Upea esitys!

 

Esityksen traileri tässä:

Room 100 - C8H11NO2 from Room 100 on Vimeo.

 

Kannattaa seurata WHS Teatteri Unionin tulevaakin ohjelmistoa osoitteessa:

http://www.teatteriunion.fi/

 

 

Sirkusryhmän nettisivut:

http://room100.org/

 

Kuvat ja video: ROOM100 ryhmä

 

Pages