Ladataan...
Vinkkipankki

Jes vappu ovella ja kaikkien lempparit pitkulailmapallot on jo tiestysti ostettu kaikissa maailman väreissä!

Niinpä kaiken vappusäädön keskellä haluan heittää fashionistoille haasteen!  Ilmapallo koira on jo menneen talven lumia, mutta oletko kuullut ilmapallovaatteista? En minäkään ennen tätä päivää, mutta nyt jo kuumeisesti pohdin mihin väliin munkkien paistoa ja skumpanjuontia mahduttaisin pienen D-I-Y hetken. Sillä tälläsiä upeuksia ei varmasti  näy vappubaanalla! Aivan sairaan siistejä! Parastahan tässä on vaikka mekko ei ottaisi muodostuakseen, eriskummallisen muotoinen ilmapallorykelmä sopii erityisesti vapun alla kaikkien kotien instagram kuvien kiintopisteeksi!

Tässä ohjeet, jotta pääset alkuun:

Tässä pinterest sivu, jonne on onnistuneesti kasattu hyvä määrä inspiraatiota aiheeseen:http://www.pinterest.com/balloonevents2/balloon-dresses/

HAUSKAA VAPPUA IHANAT VINKKIPANKIN ASIAKKAAT!

 

Kuvat:forums.thefashionspot.com, http://balloons-london.com/blog/balloon-fashion/ , Jeff Koons (ensimmäinen kuva)

 

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Helsingissä asuu selkeästi kierrätystä arvostavaa kansaa tai sitten kirpputoribuumi vain käy nyt todella kuumana, sillä koskaan ennen en ole saanut jonottaa kirpputorille. Näin kuitenkin kävi, kun ajattelin taannoin sunnuntaina käydä katsastamassa hyväksi kehutun uuden Kattilahallin kirppiksen Suvilahdessa. Oli mieletön keväinen valo ja jonottaessa käväisin kojusta hakemassa tämän vuoden ensimmäisen paistetun makkaran. Selvä kesän aloitus! Ihmiset olivat jonosta huolimatta hyvällä tuulella ja tuntui, että tuttujakin oli rutkasti liikkeellä. Niinpä höpöttäessä jono meni nopeaan ja kohta oltiin sitten hallissa sisällä. Jo ovelta näki, pöydät notkuivat houkuttelevaa tavaraa, joten sovimme suoraan kaverini kanssa treffit pääoville puolen tunnin päähän. Yhdessä olisi ollut hankala väenpaljoudessa kiertää.

Kavereita oli myyjinäkin ja jos mitkä kuulumiset tuli vaihdettua. Hinnat olivat hyvinkin kohdillaan ja tavara vaihtoi omistajaa. Itse olin uhonnut kaverilleni pitäväni kukkaron nyörit kireällä ja olla ostamatta mitään, sillä olin juuri itse saanut siivottua kodinkaappeja, mutta eteeni osui sellainen löytö, jota en voinut vastustaa. Olin koko joulun haaveillut Iittalan valurautaisesta kyntteliköstä, mutta en ollut raaskinut lunastaa kauneutta itselleni sen korkean hinnan vuoksi. Nyt mukava rouva tarjosi sitä minulle 80 prosentin alennuksella! Kaivoin nopeasti kolikot hänelle käteen ja oli kynttelikön mukaani, ennen kuin hän ehtisi muuttaa mieltänsä, niin hienolta löytö tuntui!

Alppilassa sijainneen Valtterin kirpputorin myötä kaupungissa on ollut jos minkälaisia kirppistori kokeiluja, mutta nyt tuntuu ensimmäistä kertaa, että tässä voisi olla klassikko kirppikselle seuraaja-ainesta. Myös Tavastialla taannoin pidetty kirppis oli huippu ja toivoisin kovasti sille jatkoa, siellä löytöjen lisäksi sai nauttia Tavastian tyyliin livemusiikista ja vielä naapuriravintolassa tarjoiltiin Kirppisburgereita, nam! Ihanaa Kaupunkikulttuuria! Kuvituksena on ottamiani kuvia Tavastian tunnelmista!

Seuraava Kattilahallin kirppis HUOMENNA 27.4. sunnuntaina klo 12-17.

Ps. Nyt viikonloppuna Kaapelitehtaalla on myös mielenkiintoinen Kierrätystehdas-tapahtuma. Kannattaa käväistä siis myös siellä, niin saa kivan kierrätysteemaisen sunnuntain itselleen! Kävin tänään tsekkaamassa menon ja tosi kiva combo kaikenlaisia erilaisia lähestymisiä kierrätykseen. Paljon kivaa ostettavaa. Esimerkiksi Metropolian tekstiilisuunnittelun opiskelijoiden pöytä oli raikas tuulahdus ekotyyliin. Ei enää kahvipaketista tehtyjä pannunalusia, vaan oikeesti kauniita tuotteita, joita tekee mieli ostaa kauneuden takia, eikä vaan tehdäkseen ekoteon. Ostosta tulee muuten vaan hyvä mieli kun maailmankin tulevaisuutta on ajateltu :)

http://www.kattilahallinkirppis.fi/

http://www.kierratystehdas.fi/

 

 

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Oscareissakin paljon valokeilassa paistatellut ohjaaja David O. Russellin American Hustle on mielestäni kevään ehdoton piristysruiske ja tyyliraamattu.

Elokuvan jälkeen tuli niin mukavan rento ja letkeä fiilis, että ainakin puoli viikkoa jaksoi paahtaa otsa vähemmillä rypyillä. Lisäksi elokuva aiheutti hirveän shoppauskuumeen!

Christian Bale näyttelee pääosan rentoa, mutta tarpeen tullen kivenkovaa huijaria Irving Rosenfeldia, joka pesee rahaa itselleen. Bale naisdraamoineen seikkailee koko elokuvan visuaalisesti niin ehjässä 70-luvun maailmassa, että välillä pitää haukkoa henkeä jo ihan v-kaula-aukkojen syvyyksistä. Seiskytlukua on niin kirjaimellisesti kopioitu lavasteista vaatteisiin, että 70-luvulla nuoruutensa elänyt leffaseuralaisena myönsi stailauksen osuneen nappiin.

Harvemmin intoudun mitenkään kummoisesti rikollisuutta ihannoivista leffoista. Usein niitä kantaa läpi aggressiivinen liivien pullistelu -meininki ja nyrkit viuhuvat. Lisäksi roolihahmot kirjoitetaan melko inhorealistisiksi, enkä pysty ikävä kyllä samaistumaan johonkin kaljuun, kamaa aggressioidensa lisäämiseen vetävään, idioottiin. American Hustle onnistuu välttämään juuri tämän ankean puolen ja keskittyy tyylikkääseen menoon ja ovelaan juonen kuljetteluun. Juoni sinänsä ei ole ihmellinen, mutta siihen kirjoitetut roolihenkilöt ovat mahtavia. Päähenkilön lisäksi hänen elämänsä naiset rikoskumppani Sydney Prosser (Amy Adams) ja suurisuinen vaimo Rosalyn(Jennifer Lawrence) ovat todella ehjiä hahmoja. Amyn on tarkoitus vedättää välillä vähän kaikkia toimii ja katsojanakin menee jossain vaiheessa ymmälleen, kun ei tiedä kenen puolella kaunotar on. Blondi vaimo on ronskiudessaan viihdyttävä. Hänen ilmestyessä ruutuun todella saa jännittää mitä hän päästää suustaan. Lisäksi tämän raivonpurkaukset ovat huippuja! Elokuvan muotimaailma sai oman kevättyylini päivitysideat päälaelleen. Biker nahkatakki haaveet vaihtuivat pitkään mokkatrenssiin ja vintage turkispuuhkaan. Kihara-afro pääsee myös ehdottomasti kokeiluun. Kultakorut myös kaivoin esiin. Ihanaa, kun kerrankin enemmän on enemmän!

Leffan kohtauksien lavastuksia ja stailauksia pääsee fiilailemaan leffan pinterestissa. Tällaisia sivustoja saisi olla muillakin elokuvatuotannoilla:http://www.pinterest.com/TheLookofAH/american-hustle-production-design/

Elokuva pyörii Finnkinossa, joten kipin kapin elokuvasaliin sieltä. Et tule pettymään!

 

www.finnkino.fi

 

Pages