Ladataan...
Vinkkipankki

Jes vappu ovella ja kaikkien lempparit pitkulailmapallot on jo tiestysti ostettu kaikissa maailman väreissä!

Niinpä kaiken vappusäädön keskellä haluan heittää fashionistoille haasteen!  Ilmapallo koira on jo menneen talven lumia, mutta oletko kuullut ilmapallovaatteista? En minäkään ennen tätä päivää, mutta nyt jo kuumeisesti pohdin mihin väliin munkkien paistoa ja skumpanjuontia mahduttaisin pienen D-I-Y hetken. Sillä tälläsiä upeuksia ei varmasti  näy vappubaanalla! Aivan sairaan siistejä! Parastahan tässä on vaikka mekko ei ottaisi muodostuakseen, eriskummallisen muotoinen ilmapallorykelmä sopii erityisesti vapun alla kaikkien kotien instagram kuvien kiintopisteeksi!

Tässä ohjeet, jotta pääset alkuun:

Tässä pinterest sivu, jonne on onnistuneesti kasattu hyvä määrä inspiraatiota aiheeseen:http://www.pinterest.com/balloonevents2/balloon-dresses/

HAUSKAA VAPPUA IHANAT VINKKIPANKIN ASIAKKAAT!

 

Kuvat:forums.thefashionspot.com, http://balloons-london.com/blog/balloon-fashion/ , Jeff Koons (ensimmäinen kuva)

 

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Helsingissä asuu selkeästi kierrätystä arvostavaa kansaa tai sitten kirpputoribuumi vain käy nyt todella kuumana, sillä koskaan ennen en ole saanut jonottaa kirpputorille. Näin kuitenkin kävi, kun ajattelin taannoin sunnuntaina käydä katsastamassa hyväksi kehutun uuden Kattilahallin kirppiksen Suvilahdessa. Oli mieletön keväinen valo ja jonottaessa käväisin kojusta hakemassa tämän vuoden ensimmäisen paistetun makkaran. Selvä kesän aloitus! Ihmiset olivat jonosta huolimatta hyvällä tuulella ja tuntui, että tuttujakin oli rutkasti liikkeellä. Niinpä höpöttäessä jono meni nopeaan ja kohta oltiin sitten hallissa sisällä. Jo ovelta näki, pöydät notkuivat houkuttelevaa tavaraa, joten sovimme suoraan kaverini kanssa treffit pääoville puolen tunnin päähän. Yhdessä olisi ollut hankala väenpaljoudessa kiertää.

Kavereita oli myyjinäkin ja jos mitkä kuulumiset tuli vaihdettua. Hinnat olivat hyvinkin kohdillaan ja tavara vaihtoi omistajaa. Itse olin uhonnut kaverilleni pitäväni kukkaron nyörit kireällä ja olla ostamatta mitään, sillä olin juuri itse saanut siivottua kodinkaappeja, mutta eteeni osui sellainen löytö, jota en voinut vastustaa. Olin koko joulun haaveillut Iittalan valurautaisesta kyntteliköstä, mutta en ollut raaskinut lunastaa kauneutta itselleni sen korkean hinnan vuoksi. Nyt mukava rouva tarjosi sitä minulle 80 prosentin alennuksella! Kaivoin nopeasti kolikot hänelle käteen ja oli kynttelikön mukaani, ennen kuin hän ehtisi muuttaa mieltänsä, niin hienolta löytö tuntui!

Alppilassa sijainneen Valtterin kirpputorin myötä kaupungissa on ollut jos minkälaisia kirppistori kokeiluja, mutta nyt tuntuu ensimmäistä kertaa, että tässä voisi olla klassikko kirppikselle seuraaja-ainesta. Myös Tavastialla taannoin pidetty kirppis oli huippu ja toivoisin kovasti sille jatkoa, siellä löytöjen lisäksi sai nauttia Tavastian tyyliin livemusiikista ja vielä naapuriravintolassa tarjoiltiin Kirppisburgereita, nam! Ihanaa Kaupunkikulttuuria! Kuvituksena on ottamiani kuvia Tavastian tunnelmista!

Seuraava Kattilahallin kirppis HUOMENNA 27.4. sunnuntaina klo 12-17.

Ps. Nyt viikonloppuna Kaapelitehtaalla on myös mielenkiintoinen Kierrätystehdas-tapahtuma. Kannattaa käväistä siis myös siellä, niin saa kivan kierrätysteemaisen sunnuntain itselleen! Kävin tänään tsekkaamassa menon ja tosi kiva combo kaikenlaisia erilaisia lähestymisiä kierrätykseen. Paljon kivaa ostettavaa. Esimerkiksi Metropolian tekstiilisuunnittelun opiskelijoiden pöytä oli raikas tuulahdus ekotyyliin. Ei enää kahvipaketista tehtyjä pannunalusia, vaan oikeesti kauniita tuotteita, joita tekee mieli ostaa kauneuden takia, eikä vaan tehdäkseen ekoteon. Ostosta tulee muuten vaan hyvä mieli kun maailmankin tulevaisuutta on ajateltu :)

http://www.kattilahallinkirppis.fi/

http://www.kierratystehdas.fi/

 

 

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Oscareissakin paljon valokeilassa paistatellut ohjaaja David O. Russellin American Hustle on mielestäni kevään ehdoton piristysruiske ja tyyliraamattu.

Elokuvan jälkeen tuli niin mukavan rento ja letkeä fiilis, että ainakin puoli viikkoa jaksoi paahtaa otsa vähemmillä rypyillä. Lisäksi elokuva aiheutti hirveän shoppauskuumeen!

Christian Bale näyttelee pääosan rentoa, mutta tarpeen tullen kivenkovaa huijaria Irving Rosenfeldia, joka pesee rahaa itselleen. Bale naisdraamoineen seikkailee koko elokuvan visuaalisesti niin ehjässä 70-luvun maailmassa, että välillä pitää haukkoa henkeä jo ihan v-kaula-aukkojen syvyyksistä. Seiskytlukua on niin kirjaimellisesti kopioitu lavasteista vaatteisiin, että 70-luvulla nuoruutensa elänyt leffaseuralaisena myönsi stailauksen osuneen nappiin.

Harvemmin intoudun mitenkään kummoisesti rikollisuutta ihannoivista leffoista. Usein niitä kantaa läpi aggressiivinen liivien pullistelu -meininki ja nyrkit viuhuvat. Lisäksi roolihahmot kirjoitetaan melko inhorealistisiksi, enkä pysty ikävä kyllä samaistumaan johonkin kaljuun, kamaa aggressioidensa lisäämiseen vetävään, idioottiin. American Hustle onnistuu välttämään juuri tämän ankean puolen ja keskittyy tyylikkääseen menoon ja ovelaan juonen kuljetteluun. Juoni sinänsä ei ole ihmellinen, mutta siihen kirjoitetut roolihenkilöt ovat mahtavia. Päähenkilön lisäksi hänen elämänsä naiset rikoskumppani Sydney Prosser (Amy Adams) ja suurisuinen vaimo Rosalyn(Jennifer Lawrence) ovat todella ehjiä hahmoja. Amyn on tarkoitus vedättää välillä vähän kaikkia toimii ja katsojanakin menee jossain vaiheessa ymmälleen, kun ei tiedä kenen puolella kaunotar on. Blondi vaimo on ronskiudessaan viihdyttävä. Hänen ilmestyessä ruutuun todella saa jännittää mitä hän päästää suustaan. Lisäksi tämän raivonpurkaukset ovat huippuja! Elokuvan muotimaailma sai oman kevättyylini päivitysideat päälaelleen. Biker nahkatakki haaveet vaihtuivat pitkään mokkatrenssiin ja vintage turkispuuhkaan. Kihara-afro pääsee myös ehdottomasti kokeiluun. Kultakorut myös kaivoin esiin. Ihanaa, kun kerrankin enemmän on enemmän!

Leffan kohtauksien lavastuksia ja stailauksia pääsee fiilailemaan leffan pinterestissa. Tällaisia sivustoja saisi olla muillakin elokuvatuotannoilla:http://www.pinterest.com/TheLookofAH/american-hustle-production-design/

Elokuva pyörii Finnkinossa, joten kipin kapin elokuvasaliin sieltä. Et tule pettymään!

 

www.finnkino.fi

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Avasin viikonloppuni elokuvissa. Mikäs sen mukavampaa kuin työviikon jälkeen istahtaa pehmeään tuoliin ja antaa elokuvan viedä. No ei mikään paitsi, että elokuvia oli monta ja ne olivat lyhytelokuvia, joten keskittyäkään ei tarvinnut kuin hetken niin pääsi jo jutun juonesta kiinni. Lisäksi kun näkee ensin yhden hyvän niin alkaa jo himoitsemaan seuraavaa ja niin elokuvat valtaavat mielen. Perjantaina kyseessä oli Loikka tanssielokuvafestivaalien lyhärinäytös Short and Sweet. Elokuvien jälkeen oli kyllä hyvin viikonloppuun latautunut fiilis. Tuli heti mieliteko lähteä jonnekin tanssimaan! Lähdinkin vielä jatkamaan iltaa Kridlokkin keikalle Kutoselle!

Festarit jatkuvat vielä tänäänkin, joten vielä ehtii ottaa osaa tähän spesiaaliin tapahtumaan. Loikka on tosiaan suomen ainoa tanssielokuviin keskittynyt festivaali.

Loikka Dance Film Festival -TRAILER 2014 from Loikka Dance Film Festival on Vimeo.

Lauantai iltana kävin vielä fiilistelemässä leffoja ja Loikka klubia, jossa oli jos jonkinmoista esiintyjää. Eniten mieleen jäi kuitenkin tanssiminen, sillä kun paikalla oli paljon ammattitanssijoita, ei tarvinnut odottaa kauaa, että tanssilattia oli täynnä.

Paikalla oli myös tekijöitä, joita sai käydä haastattelemassa vapaasti “Meet the Artist” pisteellä. Itse juttelin pisteessä Flip elokuvan tekijöiden kanssa. Oli mielenkiintoista kuulla, mitä kaikkea elokuvaa tehdessä oli saanut suunnitella ja miettiä, kun itse valkokankaalle oli päätynyt elokuva oli menevä pätkä, jonka helposta etenemisestä ei todella tullut ajatelleeksi, että mm. trampoliinia jonka pomputuksessa melkein kaikki tapahtumat tapahtuivat oli saanut raahata ympäri kaupunkia kuuden rivakan miehen voimin.

Itsekin olen pienen ikäni tanssinut. Jotenkin tanssiin liittyy jotain aivan maagista “Tee omaa juttuasi, älä välitä muista ja nauti” -tyyppistä asennetta. On huippuhienoa, kun tanssielokuvien festivaali Loikka on saanut kunnon paikan suomalaisessa elokuvafestivaali kentässä.Tänään muuten illalla valitaan myös yleisönsuosikki elokuva, jota voi vielä näytöksissä ennen valintaa käydä äänestämässä!

Ohessa Loikassa näytettävistä kiinnostavista leffoista trailereita ja lempparini Momentum kokonaisuudessaan. Momentumissa idea liikkeeseen lähtee tortilla sipsin dippaus liikkeestä! Kannattaa tsekata!

Rytmikästä sunnuntaita kaikille :)

Momentum, ohjaaja Boris Seewald, Saksa 2013

Kovanen & Kunnas tuotanto: Kadun Kaunein (2013) traileri from Verna Kovanen on Vimeo.

Flip - Short Film (Trailer) from Circo Aereo on Vimeo.

www.loikka.fi

Ladataan...
Vinkkipankki

 

Tänään on kerron teille enemmän Vinkkipankkiiri hahmon piirtäneestä Aliina Kauranteesta, niin kuin aiemmin jo lupailinkin. Moni kuvituksesta kiinnostunut lukija onkin ihastellut varmasti Vinkkipankin ulkoasua ja miettinyt kuka tämän piirroshahmon takana on. Halusin heti blogin tekijänä luoda Vinkkipankkiirille kasvot, jotta pankissa voisi asioida ihan kasvotusten! Aliinan tyyli oli miellyttänyt minua jo pitkään jo oli selvä alusta alkaen että haluaisin hänet piirtämään hahmon ja kuinka nappiin osuinkaan!

Aliina Kauranne on Aalto-yliopistossa opiskeleva kuvittaja ja graafikko. Olemme tunteneet Aliinan kanssa jo muutaman vuoden, mutta ensi kosketuksen sain Aliinan kuvittajapuoleen viime joulun alla. Postiluukku kolahti ja laskujen seasta pilkotti jotain piristävän näköistä! Ihana Aliina oli kunnioittanut perinteistä joulutervehdystapaa ja lähettänyt käsintehdyn kortin. Kortissa oli hauska hahmo, joka juoksi kuumeisena piparimaassa. Takapuolella toinen kasarirokkari bailasi piparminttutangon kanssa ja toivotti minulle: "Mielettömän kreisiä joulua!"
Juuri tuohon toivotukseen tiivistäisin Aliinan mielenmaiseman kuvittajana. Aliinan työt nimittäin taiteilevat juuri hauskan ja oudon välimaastossa, siellä niin sanotussa kreisimaassa. Niissä on aina jotain unenomaista outoa, mutta hyvä mieli jää päällimmäisenä mieleen. Aliina on kertookin saavansa inspiraationsa jokapuolelta ympäriltä. Erityisesti ihmiset ja niiden käyttäytyminen hupaisissa tilanteissa inspiroi, lisäksi mysteerit ja alitajunta saavat kuvittajan mielenkiinnon heräämään.

Aliinan piirrostyyli on hyvin omaperäinen ja tunnistettava. Hänen kuviaan rytmittävät tietyt elementit ja tekniikat. Tosin tekniikoita hän kokeilee kokoajan uusia ja kertoo glitterkynsilakkojen ja muovailuvahan olevan pop luonnospöydällä. Leijailevat hiukset ovat minua miellyttävä Aliinan tavaramerkiksikin muodostunut juttu, jonka halusin myös Vinkkipankkiirille. Oli mieletöntä on miten ammattilainen otti tehtävän vastaan ja loihti jo yhden puhelin soiton jälkeen luonnokset hommasta. En voinut olla muuta kuin fiiliksissä! Big respect Aliina!

Aliina Kauranteen töihin voit enemmän tutustua osoitteessa:
http://aliinakauranne.tumblr.com