Ladataan...
Vinkkipankki

Suuri Kauneus (La Grande Bellezza) on ohjaaja Paolo Sorrentinon pastissi Federico Fellinin La Dolce Vita elokuvalle ja Roomalle. Suuri Kauneus on siis laatuelokuva Italian nälkään.

Jos rakastat italialaisia, Italian tempperamenttista kieltä tai olet lähdössä sinne päin matkalle, sinun on nähtävä tämä elokuva. Myös jos olet Fellinin elokuvien suurin fani juokse jo teatteriin. Jos mikään näistä ylläolevista ei kuvaa sinua, kannattaa Paolo Sorrentinon ohjaama elokuvakuvatimantti käydä silti hakemassa visuaaliseen galleriaasi pääsi sisälle, sillä se lunastaa lupauksensa suuresta kauneudesta.

Niinkuin italialaiset ovat ylpeitä omasta ruuastaan niin on elokuva ylpeä jokaisesta kohtauksestaan. On ihailtavaa kuinka jokaiselle yksityiskohdalle on annettu ajatus ja aikaa kankaalla. Suuri Kauneus on ehdottamasti visuaalisesti yksi runsaimmista elokuvista, mutta se ei tuota katsojalle ähkyä. Se on kuin tarkkaan harkitun ravintolaillallisen jälkeinen nautiskelijan loppuhuokaus, kun hän juuri on nielaissut jälkiruokalautaselleen viimeiseksi säästämänsä suklaapalan. Elokuvassa juhlitaan alussa 65-vuotiasta Jepiä. Hän on elänyt koko aikuisikänsä Rooman seurapiirikerman kasvattina tavoitellen seurapiirikuninkuutta. Mikään ei ole ollut tärkeämpää kuin hyvät juhlat ja oikealla räätälillä käyminen ja siitä puhuminen. Jep kuitenkin yhden kirjan nuoruudessaan julkaisseena kirjailijana tuntee tyhjyyden sisällään. Hän tavallaan nauttii tilanteesta ja onkin saanut seurapiirikuninkaan aseman, mutta pienetkin asiat kuten hiljainen hetki naapurin kanssa saa hänen mahtailevan itsetuntonsa järkkymään. Hän pohtii jospa kirjoittaisi kirjan elämästään, eli "ei mistään", mutta jokin estää häntä aloittamasta. Kun juhlat ovat alkaneet on vaikea heittäytyä niistä pois. Niinhän se on, ei surullisia uutisia halua kuulla ja tunteetkin on helpompi muuttaa tarkkaan opeteltuihin jäähyväissanoihin ja oikealla tavalla harjatun hautajaispukukankaan etsintään.

Keski-ikäisten krebaajien lisäksi Jep etsii tunnetta myös uskonnosta. Hän tutustuu Pyhään Mariaan, ryppyiseen vanhukseen, jota kättelemällä roomalaiset saavat toivoa jatkaa eteenpäin. Maria ei juurikaan Jepin järjestämillä illallisilla puhu tai syö, mutta hänen managerinsa intoilee sitäkin enemmän. Uskontokin tuntuu lopulta vain tuotteelta johon uskominen perustuu managerin oikeisiin sanoihin ja vanhan naisen järjettömään taikashowhun, joka lopulta ei ole edes niin ihmeellinen. Sekään ei Jepistä tunnu lopulta miltään.

Tavallaanhan Suuren Kauneuden aihe itsensä löytämisestä ja pinnallisuuden määrittelystä sinällään on moneen kertaan elokuvissa läpikäyty, mutta tässä sen käsittelyn kauneudessa on taika, joka vetää katsojan mukaansa. Elokuvan jälkeen olo oli virittynyt, mutta samalla kaksijakoinen: etsiäkö jostain kesäillan parhaat Jep-bileet vai suunnata kotiin teekannun viereen omaa elämää pohtimaan. Se ainakin oli varma että ilta elokuvan jälkeen tuntui hieman elokuvallisemmalta ja kauniimmalta, sillä niin hyvin oli elokuvat aistit virittänyt vastaanottamaan.

www.finnkino.fi

Ladataan...
Vinkkipankki

Kuvitteletteko koskaan olevanne musiikkivideossa?

En tiedä,  onko tämä jokin oman pääni sisällä oleva pysyvä vinksahdus, mutta usein kun jotain mielenkiintoista silmieni edessä tapahtuu saatan pysähtyä kuvittelemaan siihen musiikkia ja muunnan yhdistelmän päässäni musiikkivideoksi. Myös on mahtavaa kuunnella musiikkia nappikuulokkeilla ja heittäytyä sen mukaan kuvitellen elävänsä kappaleen musiikkivideolla! Tällä tavalla saa aika monta leveliä lisää perusratikkamatkaan ja lopulta voi hykerrellä siitä tiedosta ettei vierustoverilla ole hajuakaan mikä meininki minulla on.

No joo, aika deeppiä ja en ole satavarma sainko tätä selitettyä kunnolla auki, mutta näin minulle käy. Useimmilla tämä fiilistely jää varmasti normaalille asteelle eli kivojen kappaleiden ja niihin sopivien tilanteiden yhdistelyyn. On aina se kesäaamun biisi, alkuillan käynnistäjä, loppuillan huuma ja se biisi millä saa sekunteja pidennettyä, kun juhlista ei haluaisi poistua ollenkaan. Dj:thän ovat tämän homman ammattilaisia. Onkohan heilläkin sama taipumus nähdä elämä silloin tällöin musiikkivideona?

 

Joka tapauksessa tämän kesän luukutusbiisini ja rennon tunnelman tuoja on Jaakko Eino Kalevin No End. Jokin siinä kappeleen tunnelmassa vetää minkä tahansa tilanteen mukaansa juurikin tähän musiikkivideomoodin. Se on täydellinen työntekobiisi, sangriansekoittelubisii ja autolla-ajobiisi ja kaikkea muutakin!

Alppipuistossa järjestetään tänä vuonna jälleen jo legendaarinen Pitkä Kuuma Kesä festari nyt ensi lauantaina ja Jaakkoa pääsee siellä ilmaiseksi kuulemaan muiden huippu suominimien lisäksi.

Jaakko Eino Kalevi shown lisäksi odotan innolla Siinain keikkaa, sekä aina letkeää Tuuttista eli Tuuttimörköä! Tuuttiksella on Vinkkipankkiirin mielestä ehdottomasti suomiräpskenen siistein letti, ihan kirjaimellisestikin :)

 

Tässä vielä esiintymisaikataulut ja paikkana siis Alppipuisto.

Festari on ikärajaton eli kaikki pienet ja suuret kaverit mukaan ja piknikviltti kassiin!

Jos piknikeväät jää kotiin paikalla on ihania streetfoodkärryjä, joista varmasti löytyy herkkuja.

 

La 19.7.2014 klo 14.30-22.00 @ Alppipuisto, Helsinki

Fullsteam-lava

15:20 Zebra & Snake
16:40 Jaakko Eino Kalevi
18:00 Stockers!
19:20 Heavy Tiger (SWE)
21:00 Tuuttimörkö

Kesälava

14:40 Kepes Mode
16:00 Samuli Laiho
17:20 Kube
18:40 Siinai
20:00 Samat Nimet

http://pitkakuumakesa.fi/

http://www.fullsteam.fi/

Jaakko Eino Kalevi

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Aamuaurinko nousee ja herättää jo varhain näinä päivinä, ellei ole hankkinut pimennysverhoja niin kuin minä tein (enkä meinaa herätä ollenkaan!). Raukeaan kesäloma-aamuun sopii venyttelytuokio ja pitkä aamiainen. Venyttelytuokion voi tehdä olkkarissa tai sitten voi lähteä puistoon! Tiedän, kuulostaa aika rohkealta. En itsekään lähde noin vain ihmisten ilmoille yksinäni trikoissa jumppaamaan, MUTTA tarkastelin pääkaupunkimme puistojumppatarjontaa ja se sai pääni kääntymään. Nimittäin tarjolla on vaikka mitä ja lähes joka päivälle! Ja tämä tarkoittaisi myös sitä ettei tarvitsisi yksin puistossa hassutella!

Aika siistiä! Ajattelin tässä, että voisi jopa pistää salikortin tauolle, kun ilmaiseksikin pääsisi ohjattuihin jumppiin! Kuntoiluhetkiä on myös iltaisin, joten tämä on mahdollista myös päivätöissä käyvälle. Tiistaisin on erityisen hyvä tarjonta, mikä on kiva sillä juuri puhuin työkaverini kanssa, että tiistai on muutekin väliinputoaja päivä mikä olisi kiva hyödyntää jotenkin!

Hieno kaupunki tämä Helsinki!

Leikin nyt vähän personal traineria ja kokosin Vinkkipankin asikkaille ilmaisen harjoitusohjelman kesäksi ilmaisiin jumppiin:

MA

klo 9-10 Väinämöisen puistossa, Puistojooga, Vilma Tammilehto Yoga & Wellness. Hyvä viikon aloitus!

TI

klo 15.30-16.20 Perusjumppa Uimastadionin edustalla (Milloin olet viimeksi käynyt ihan perusjumpassa? Se voi ehkä olla jopa kivempaa kuin balletone-body-combat-hiit-zumba-wumbaukset!)

klo 17-17.50 FunAction-jumppa (tämä ainoastaan ensi ti 8.7.), Aurinkolahden Uimaranta –Kuulostaa sopivan kreisiltä!

klo 17.30 -19 Joogakoulu Nathan vetämä puistojooga Alppipuistossa (Alppari on ihana!)

klo 18-19 Friskis ock Svettis- jumppa, Kaivopuistossa (Suosittu kuulemma, voi olla 500:kin jumppaajaa kerralla!)

KE

klo 17.30-18.30 Paritanssin opetusta Malmitalo / Ala-Malmin puisto (Hauskempi syksyllä seurata Tanssii Tähtien Kanssa-ohjelmaa telkkarista kun itsekin tajuaa tanssien päälle!)

TO

klo 15.30 - 16.20 Perusjumppa Uimastadionin edustalla

PE

Tauko – köllöttelyä riippumatossa

LA

klo 13-14.30 Joogakoulu Nathan vetämä puistojooga Alppipuistossa (Jumpan jälkeen voi jäädä puistoon viettämään perus lauantaipuistoköllöttelyä, vaakatasoasana on lempiliikkeitäni.)

SU

Tauko- Sunnuntaibrunssilla napa täyteen herkkuja!

Lisätietoja:

Puistojoogaa maanantaisin - info

Helsingin Kaupungin järjestämät puistojumpat

Malmitalon paritanssikurssi

Jooga ja tantrakoulu Natha - Alppipuiston joogat

 

Kuvitus: Aliina Kauranne

Tsek: http://aliinakauranne.tumblr.com/