Ladataan...
Vinkkipankki

Talvi alkaa olla jo takana päin, kun jäätkin jo lohkeilevat. Ihania aurinkoisia päiviä on saatu tänne harmauden keskelle ja se saa mielen haluamaan ulkoilmaan. Jos nyt ei kuitenkaan urheilemaan, niin ainakin pullakahveille. Itse olenkin pitkään pitänyt sunnuntaikävelylenkin porkkanana määränpäässä sijaitsevan kahvilan korvapuusteja. Itsepetosta ehkä urheilumielessä, mutta suotakoon se meille kaikille. Vinkkipankkiiri vinkkaa silmää ja antaa luvan! Hietalahden ranta on tähän vuoden aikaan kauneimmillaan. Pursiseurojen mökit odottelevat vielä kauden alkua ja muutenkin vielä talvinen hohka tuo keväänodotuksen kauneuden ja raukeuden maisemaan.

Merimelojien rantatalon vieressä sijaitsee tämän vuodenajan parhaat puolet hyödyntävä ihmemaa - Regatta kahvila! Itse kahvila ja myyntipiste ovat pienessä punaisessa mökissä, mutta vuosien saatossa paikka on vallannut rantaviivaa terassilleen ja eikä mille tahansa terassille! Nimittäin ympärivuoden terassilla on avotuli, jossa saa grillata kahvilasta ostettavia makkaroita, lisäksi soiva grilli. Näinkin kitchi asia kuin soiva grilli onnistuu olemaan tunnelmallinen Regatan lämminhenkisessä maailmassa. Kerran istuin poikaystäväni kanssa auringonlaskuun grillin äärellä - silloin terasiilla oli muuten hiljaista, ainoa ääni oli grillin laulu. Taisi olla myös tuo kerta, kun olimme onnistuneet molemmat jättämään lompakot kotiin, mutta saimme silti ostoksemme - puolen vuoden maksuajalla! Tultiin kuitenkin vähän aiemmin sentäs maksamaan :)

Kahvilan pieni punainen mökki on myös ihana. Tosin usein myös kovin täynnä, mutta sekin on osa tunnelmaa. Sisustus on mitä viehättävin. Tuntuu kuin tavarat olisivat ajanmittaan vain päätyneet Regattaan ja kivunneet seinälle tai kattoon omalle paikalleen. Vinkkipankkiirin lempiarvoitus onkin arvuutella kuka aikanaan on tuonut katossa roikkuvat Koskenkorva pullot katiskassa ja mikä tarina niiden takana on. Lisäksi  toinen lemppari on Regatan periaate, että santsikupista maksetaan asiakkaalle. Kyllä, luit oikein! Jos kahvi maistuu oikein kunnolla sinulle maksetaan! Joten jos tunnistat itsessäsi kaksi termiä: penninvenyttäjä ja sumpin kaveri, niin saatat päästä plussalle! Tosin santsista saa vain 5 centtiä kappale, että muutama kuppi pitää upota ennen kuin pääse tienesteille asti. 

Joka tapauksessa Regatan tunnelma on voittamaton. Välitön, lämminhenkinen ja sopivissa määrin vähän anarkistinen, sillä sääntöjä ei ole paitsi näitä Regatan itse keksimiä hassuja. Tänne kannattaa ehdottomasti viedä turistit ja pitää suomalaisten omaperäistä mainetta yllä, sillä sitä me juuri ollaankin - hauskalla tavalla jääriä, ainakin Regatan tapauksessa! Tosin Regatta on varmasti kahviloista se mihin voi mennä yksinkin ja varmasti saa seuraa. Asiakaskunta on ihanan kirjavaa, joten jänniä tarinoita pääsee kuulemaan! Ainiin, unohdin mainita, täällä on taivaallisia jättipuusteja! Kiitos ja ylistys ja Regatta!

Cafe Regatta

Merikannontie 10, 00260 Helsinki

Avoinna joka päivä 10-23

Varaa mukaan käteistä.

Shortly in english:

Cafe Regatta located Hietalahti´s coastline is one of the most adorable cafe in Helsinki. If you would fall in love with big cinnamonrolls and a singing grillplace the Regatta is your place to be. Regatta is open every day and is located in a very beautiful seaside spot. Beware that you have cash with you. 

Ladataan...
Vinkkipankki

Hollantilainen valokuvaaja Annick Ligtermoet tuli muutama vuosi sitten Suomeen suomalaisen poikaystävänsä mukana ja ihastui jäädäkseen. Annick koki Suomen melankolisena, mutta kesän yöttömissä öissä oli jotain sitä taikaa. Tästä asetelmasta lähtee kauniiden Nocturnes-sarjan valokuvien symboliikka. Nocturnes-sarjan teokset ovat nyt esillä Galleria Kalleriassa Kaarlenkatu 10:ssa Helsingin Kalliossa. Kalleria on kuin nakutettu taiteilijan kiinnostavalle esillepanolle ja herkille töille. Ripustuksessa on hyödynnetty tilan kaikki pinnan kekseliäästi ja kehyksiin on valittu kaunis tammi. Kuvissa on käsinkosketeltavan hyvin toistettu kesäöiden raukeus - juhannusyön viimeiset hetket kun tanssit on tanssittu ja on aika vain nauttia olemisesta ja ympärillä kukoistavasta luonnosta.

Kuvien pehmeä piirto onnistuu jollain tapaa tuomaan myös tuntoaistit katsojan elämykseen. Kuvien kasvisto houkuttelee poimimaan ja koskemaan. Näyttelyn jälkeen haluaa itsekin mennä yökävelylle seikkailemaan puutarhoihin tai kallioille.Sarjassa yhdistyy hienosti Annickin kaksi voimavaraa ihmisen ja luonnon kuvaaminen kiinnostavalla tavalla. Näiden kuvien äärelle voisi palata uudelleenkin.

Näyttely avoinna vielä tämän viikon 28.2. asti klo 12-19 joka päivä.

 

Annick Ligtermoet: Nocturnes

Galleria Kalleria, Kaarlenkatu 10

19.2.- 28.2.2015

Avoinna klo 12-19

 

http://www.annickligtermoet.com

http://kalleria.fi

Ladataan...
Vinkkipankki

 

Jos mietit vielä missä olisi seuraavan viikonlopun paras musiikillinen kattaus ja bailumeno, niin Vinkkipankkiiri auttaa. Nimittäin nyt olisi Circuksessa 11,50€ maksavalle lipulle vastinetta.  Suomiräppäreiden uutta aaltoa tarjolla Viro mausteilla nyt perjantaina 20.2. the Circus-klubilla.

Mestoilla juhlitaan ensinnäkin Aito Mäkin "Ihan Pomona"  levyjulkkareita ja lavalla myös Mäkin videoiden peruskatraasta Adi L Hasla. Luvassa todella tuoretta musiikkia sillä myös Adi L Hasla avasi discografiansa Heinis räppärin kanssa #Hasla levyllään juuri helmikuun alussa.Tuntuu myös, että pojilta videota pukkaa harvase viikko, niin onkin korkea aika nähdä tyypit livenä!

Pohjois-Helsingin parhaimmistoa Circuksessa edustaa Gasellit, joiden keikoilla vauhti on taattu. Siitä esimakua Gaselleista viime kesänä tehdyssä minidokkarissa. Odotan illan keikkaa todella, sillä edellisestä onkin jo tovi. Millenium biisi nostattaa jo näin keskiviikkona! Gasellien pojat ovatkin viime aikoina tehneet soolomatskujaan, joita onkin tullut ulos jo Hätä-Miikalta ja pari viikkoa sitten Ibusalilta Lobon kanssa. Kiinnostavaa settiä.

Kuitenkin illan ehdottomasti kiinnostavin artisti on Virosta nimeltään Tommy Cash. Tommy Cashin tyylissä on jotain samaa härskiyttä kuin Die Antwoordin meiningeissä, mutta viittaukset ja tyyli on hiottu naapurimaamme Viron tyyliin. Ehdottoman mässyä menoa varmastikin odotettavissa! Katsotaan pääsekö Cash samoille kreisileveleille keikallaan kuin Die Antwoord viime Flow festareilla. Aijai!

Tälläsiä kekkereita ei siis kannata todellakaan jättää väliin. Varsinkin kun yhden lipun hinnalla on melkein minifestarikokoinen setti räppiä. Nais!

 

Keikka siis Circuksessa

Lavalla:

Gasellit

Mäkki

Adi L Hasla

Tommy Cash

 

20.2. perjantaina

liput: 11,50€ Lippupalvelu/ovelta

Tapahtuma facebookissa:

https://www.facebook.com/events/398854680274255/

 

Ladataan...
Vinkkipankki

On arkiaamu ja ystäväsi on juuri tullut kaupunkiin ja ehdottaa aamupalaa!Ihana idea, mutta minne mennä. Liian suolaista hintaa ei kiinnosta maksaa, mutta silti olisi kiva herkutella enemmän kuin vain croisantin ja kahvin verran.Hyvä vaihtoehto raukean arkiaamun makumatkaan on ravintola Kiila. Olin kuullut kehuja paikasta, mutta idea selkeni kun pääsin itse testaamaan aamiaista.Aamiaista tarjoillaan aamukahdeksasta puoli yhteentoista ja hinta on vain 7,5€.Todella huokea hinta siihen verrattuna mitä sillä saa. Tähän kun vertaa, on vaikea enää ymmärtää miksi brunssien hinnat Helsingissä muuten huitelevat jo pahimmillaan kolmen kympin hujakoissa. 

Edulliseen hintaan kuului hyvä valikoima leivälle särpimiä, useita tuoreita leipävaihtoehtoja ja kananmunia sekä kokkelina, että keitettynä. Hauskana yksityiskohtana pöytään mukaan sai oman munaleikkurin, niin kananmunaleivän teko onnistui pöydässä siististi. Lisäksi oli puuro ja muro/myslilajitelma. Myslien kaveriksi oli vain luonnon jugurttia,mutta olisin muutenkin sitä kaivannut niin eipä haitannut. Kylmien ruokien lisäksi lämpimässä oli nakkeja ja lihapullia ja kirsikkana kakun päällä vohvelirauta, jolla sai tehdä vohvelit vielä jälkkäriksi! Hintaan kuului myös mehut ja kahvit. Ruuista sen verran, että valikoima oli minusta sopiva, mutta joukossa ei sinänsä ole mitään erikoisuuksia kuten pienmeijereiden juustoja tai erikoismakkaroita, mutta en niitä jäänyt kaipaamaan. 

Hyvin tuli täyteen ja pöytään sai vielä jäädä istumaan aamiaisajan loputtua. Ystäväni kanssa vaihdoimme pitkät juorut ja katsoimme ikkunasta, kun Stockmannin edusta heräilee päivään. Kiilalla on kiva keskeinen sijainti ja tulee mukavan kaupunkilainen fiilis kun ratikat kolisevat ikkunoiden takana. Aamiaiskattaus oli rauhallinen, eikä kiireiset ihmiset kurttukulmineen häirinneet arjen eskapistista hetkeämme. Tämän todellakin aion tehdä uudelleen!

Onko sinulla joitain aamiaisvinkkejä, joita suosittelisit Vinkkipankkiirin testattavaksi? Kommenttikenttään tai suoraan sähköpostiin voi ehdottaa!

Ladataan...
Vinkkipankki

Huomio kaikki!

Niinkuin Vierasvinkkari jutussa Teemu Keisteri jo mainitsikin, niin hänestä on tehty dokumentti. Dokkarin traileri on nyt nähtävissä! Jos halajaa ensi-iltaan tai muihin leffan ympärille tuleviin tapahtumiin kannattaa tykätä elokuvan Facebook- sivusta täällä

One Man Multishow from Kovanen & Kunnas on Vimeo.

https://www.facebook.com/Onemanmultishow

Pages