Ladataan...
Vinkkipankki

Se olis vappu taas ja kaupunki täyttyy pian serpenttiinistä! Mutta oletko jo itse päättänyt missä aiot oman serpenttiinisi puhaltaa? Vinkkipankkiirin reseptillä onnistut varmasti luomaan hyvän vappusopan, josta riittää muistelemista seuraavaan vappuun saakka! Resepti on testattu!

Vappusoppa:

1 kpl hyvä bailukaveri

2 lippua johonkin alla olevaan tapahtumaan

1 taksi etukäteen tilattuna

4 iskevää silmää + 2 hymysuuta

 

Mausta vapunsoppa ripauksella kreiseilyä ja säihkyviä vaatteita

Halutessasi lisää serpentiiniä ja glittersuihketta

Vappuaattona torstaina 30.4.:

1. Ukkeli goes Japan Farewell Party, Peräkammarissa, Kaiku 

https://www.facebook.com/events/1623214057915325/

“ Ukkeli hahmo saa aina hyvälle tuulelle ja sopii erityisesti vappuun, varmasti kreisein vaihtoehto vapulle!”

2. Vallilan Vapputanssit, Hartolan puisto klo 16 alk. ilmainen

https://www.facebook.com/events/940754999300373/

“ Nämä tanssit on sympaattinen klassikko ja myös vapun vieton ilmainen vaihtoehto. Mene ja nappaa yllätyspari tanssin pyörteisiin. Varsinainen Helsinki idylli!”

3. Balkan Fever 6 vuotta bailut, Gloria klo22 alk.

https://www.facebook.com/events/1575027099416327/

“Muutamissa Balkan Fever bileissä olen ollut ja hiki niissä tulee, sillä näissä bailuissa et voi jäädä seinäruusuksi!”

+

We Love Helsinki Vapputanssit, Korjaamo 21-04

https://www.facebook.com/events/406790146166839/

“Takuuvarma hyväfiilis! We love Helsinki tansseilla hassut suomidisko hitit saavat aina käännöksillään hyvälle tuulelle ja silmän iskemään. Taitaa olla yksi Vinkkipankkiirinkin romanssi lähtöisin näiltä tansseilta! ;)”

 

Shortly in English:

Having your "1st day of May" - party in Finland? Now it´s time to get your crazy on and mix up the party you´ll remember! Check the tips upon and dance your Vappu off!

 

 

 

Ladataan...
Vinkkipankki


Pääsiäislomalla pääsin vierailemaan Tampereella ja Arelan putiikissa, jossa tapasin Maija Arelan. Maija Arela on pitkän linjan tekstiilisuunnittelija ja tamperelainen nainen onkin uransa aikana ehtinyt olla töissä niin Tampellassa, Tekstiilipaino Heleniuksessa ja Nansolla. Tämän lisäksi hän on suunnitellut paljon kuoseja freelancerina mm. Ril´s:lle, mutta oma merkki oli kuitenkin aina ollut suunnittelijalle ykköshaave. 

 

Jotain firma kokeiluja olikin, mutta vuonna 2006 hän lopulta keksi oman juttunsa ja perusti Arela- vaatemerkin. Kaikki lähti kiinnostuksesta kashmiriin materiaalina. Ennen Arelaa Maija ei ollut paljoakaan kashmiria käyttänyt, kun se oli tuntunut jotenkin liian hienolta, mutta Pariisin reissulla hän innostui materiaalista kun näki sitä käytettävän arkivaatteissa. “ Oli kiinnostavaa, että sitä oli ihan Benettonilla ja muunmuassa Loft- merkillä, jopa miesten alushousuissa. Ostin paljon tuotteita tuliaisiksi Suomeen. Se herätti ajatuksen, että Suomen ilmastoon kashmir olisi täydellinen. Hengittävä ja tarpeen tullen lämmin materiaali.” Kashmirista muodostui Arelan suunnittelun perusta. “Kaikki suunnittelu lähtee materiaalista. Talvimallistoissamme kashmir näyttelee pääroolia ja kesäisin meillä on enemmän kokeilua. Muunmuassa silkkikashmiria.”, Maija kertoo.

Arelassa työskentelee Maija Arelan lisäksi myös Maijan tyttäret Anni ja Viivi Arela. Anni vaatesuunnittelijana suunnittelee leikkaukset ja muodot vaatteisiin ja Viivi hoitaa markkinointia ja viestintää. “Taloudellisesti vaatemerkin pyörittäminen ei ole helpointa, mutta nautin kovasti tästä, koska tämä on niin hauskaa!”Tekstiilisuunnittelun lisäksi Maija on kuulunut jo 80-luvusta asti kansainväliseen värineuvosto Intercoloriin. Suomen osastoa hän johtikin useamman vuoden ja toimii edelleen ryhmässä. Intercolor tekee tulevaisuuden trenditutkimusta ja pohtii aina tulevien kausien trendivärejä ja tekee niistä värikarttoja.”Värien ennustus työ on aina ollut mulle taustavoima työelämässä, sillä se jaksaa pitää kiinnostusta yllä. Värejä jaksan aina miettiä. Niistä piristyn pitkänkin työpäivän jälkeen niitä miettiessä!”

Maija Arela viettää paljon aikaa kotikaupungissaan Tampereella ja Helsingin Arela-liikettä pyörittävät tyttäret. Tässä Maijan vinkit Tampereelle:

1. Sara-Hildenin taidemuseo, Laiturikatu 13, Särkänniemi, masu 10-18, http://www.tampere.fi/sarahilden.html

2. Rauhaniemen kansankylpylä, saunat ja avanto auki aina joka päivä, http://www.rauhaniemi.net

3. Pyynikin Näkötorni, kaunis näköala ja hyviä munkkeja, joka päivä 9-20, http://www.munkkikahvila.net/?page=3

 

+VINKKI: Tänään Late night Shopping tapahtuma Helsingin liikkeessä Uudenmaankatu 26 klo 17-21 Myynnissä harvinaisuuksia joita ei normaalisti liikkeissä näe!

 

 

Arela liikkeet:

Ilmarinkatu 9, Tampere

Uudenmaankatu 26, Helsinki

www.arelastudio.com  |  www.facebook.com/arelastudio

Shortly in english:

I got chance to get interview from textiledesigner Maija Arela. Maija is the CEO of modern kashmirclothing company called Arela. Her background as a designer is based on print design and she have been working in many textile factorys in Finland. There was always a dream about own company and in 2006 she got the idea of Arelalizza. The name changed later to Arela. Arela is all about the good quality material and mainly they use kashmir and different kind of mixtures of it. Maija´s daughters Viivi and Anni are also working in the company and clothing that they sell is same time modern and iconic! Arela presents a nice modern view of finnish desin with international touch!

 

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Harvemmin on mahdollista päästä osaksi elokuvan ensi-iltaa! Huomenna se on mahdollista Kino Sherylissä, kun Vinkkipankissakin vieraani olleesta taiteilija Teemu Keisteristä tehty dokumentti  One Man Multishow saa ensi-esityksensä klo 19.

Liput 4€, mutta halutessaan voi tukea elokuvantekijöitä ostamalla 10€n hintaisen support-lipun. Tällä saa mukaansa myös One Man Multishow elokuvan keräilyjulisteen Teemu Keisterin signeeraamana. Aika jees! Täällä lisätietoa ja tsekkaa hauska traileri.Tekijät Radio Helsingissä tänään haastattelussa klo 15 Päiväkämmit-ohjelmassa!

One Man Multishow from Kovanen & Kunnas on Vimeo.

Shortly in English: Now its possible to take part to a movie premiere! Tomorrow in Kino Sheryl (Hämeentie 135 C, Helsinki)  at 19 pm the movie about artist Teemu Keisteri called One Man Multishow is getting it´s first show in screen! The premiere is open for everybody and the tickets are really cheap, only 4 €. If you want to support the movie makers you can buy the 10€ support-ticket an get the rare One Man Multishow poster signed by Teemu for present! To hear more about the movie before the show listen Radio Helsinki today at 15 pm!

More info here:https://www.facebook.com/events/1590667601151193/

 

Pages