Ladataan...
Vinkkipankki

Se olis vappu taas ja kaupunki täyttyy pian serpenttiinistä! Mutta oletko jo itse päättänyt missä aiot oman serpenttiinisi puhaltaa? Vinkkipankkiirin reseptillä onnistut varmasti luomaan hyvän vappusopan, josta riittää muistelemista seuraavaan vappuun saakka! Resepti on testattu!

Vappusoppa:

1 kpl hyvä bailukaveri

2 lippua johonkin alla olevaan tapahtumaan

1 taksi etukäteen tilattuna

4 iskevää silmää + 2 hymysuuta

 

Mausta vapunsoppa ripauksella kreiseilyä ja säihkyviä vaatteita

Halutessasi lisää serpentiiniä ja glittersuihketta

Vappuaattona torstaina 30.4.:

1. Ukkeli goes Japan Farewell Party, Peräkammarissa, Kaiku 

https://www.facebook.com/events/1623214057915325/

“ Ukkeli hahmo saa aina hyvälle tuulelle ja sopii erityisesti vappuun, varmasti kreisein vaihtoehto vapulle!”

2. Vallilan Vapputanssit, Hartolan puisto klo 16 alk. ilmainen

https://www.facebook.com/events/940754999300373/

“ Nämä tanssit on sympaattinen klassikko ja myös vapun vieton ilmainen vaihtoehto. Mene ja nappaa yllätyspari tanssin pyörteisiin. Varsinainen Helsinki idylli!”

3. Balkan Fever 6 vuotta bailut, Gloria klo22 alk.

https://www.facebook.com/events/1575027099416327/

“Muutamissa Balkan Fever bileissä olen ollut ja hiki niissä tulee, sillä näissä bailuissa et voi jäädä seinäruusuksi!”

+

We Love Helsinki Vapputanssit, Korjaamo 21-04

https://www.facebook.com/events/406790146166839/

“Takuuvarma hyväfiilis! We love Helsinki tansseilla hassut suomidisko hitit saavat aina käännöksillään hyvälle tuulelle ja silmän iskemään. Taitaa olla yksi Vinkkipankkiirinkin romanssi lähtöisin näiltä tansseilta! ;)”

 

Shortly in English:

Having your "1st day of May" - party in Finland? Now it´s time to get your crazy on and mix up the party you´ll remember! Check the tips upon and dance your Vappu off!

 

 

 

Ladataan...
Vinkkipankki


Pääsiäislomalla pääsin vierailemaan Tampereella ja Arelan putiikissa, jossa tapasin Maija Arelan. Maija Arela on pitkän linjan tekstiilisuunnittelija ja tamperelainen nainen onkin uransa aikana ehtinyt olla töissä niin Tampellassa, Tekstiilipaino Heleniuksessa ja Nansolla. Tämän lisäksi hän on suunnitellut paljon kuoseja freelancerina mm. Ril´s:lle, mutta oma merkki oli kuitenkin aina ollut suunnittelijalle ykköshaave. 

 

Jotain firma kokeiluja olikin, mutta vuonna 2006 hän lopulta keksi oman juttunsa ja perusti Arela- vaatemerkin. Kaikki lähti kiinnostuksesta kashmiriin materiaalina. Ennen Arelaa Maija ei ollut paljoakaan kashmiria käyttänyt, kun se oli tuntunut jotenkin liian hienolta, mutta Pariisin reissulla hän innostui materiaalista kun näki sitä käytettävän arkivaatteissa. “ Oli kiinnostavaa, että sitä oli ihan Benettonilla ja muunmuassa Loft- merkillä, jopa miesten alushousuissa. Ostin paljon tuotteita tuliaisiksi Suomeen. Se herätti ajatuksen, että Suomen ilmastoon kashmir olisi täydellinen. Hengittävä ja tarpeen tullen lämmin materiaali.” Kashmirista muodostui Arelan suunnittelun perusta. “Kaikki suunnittelu lähtee materiaalista. Talvimallistoissamme kashmir näyttelee pääroolia ja kesäisin meillä on enemmän kokeilua. Muunmuassa silkkikashmiria.”, Maija kertoo.

Arelassa työskentelee Maija Arelan lisäksi myös Maijan tyttäret Anni ja Viivi Arela. Anni vaatesuunnittelijana suunnittelee leikkaukset ja muodot vaatteisiin ja Viivi hoitaa markkinointia ja viestintää. “Taloudellisesti vaatemerkin pyörittäminen ei ole helpointa, mutta nautin kovasti tästä, koska tämä on niin hauskaa!”Tekstiilisuunnittelun lisäksi Maija on kuulunut jo 80-luvusta asti kansainväliseen värineuvosto Intercoloriin. Suomen osastoa hän johtikin useamman vuoden ja toimii edelleen ryhmässä. Intercolor tekee tulevaisuuden trenditutkimusta ja pohtii aina tulevien kausien trendivärejä ja tekee niistä värikarttoja.”Värien ennustus työ on aina ollut mulle taustavoima työelämässä, sillä se jaksaa pitää kiinnostusta yllä. Värejä jaksan aina miettiä. Niistä piristyn pitkänkin työpäivän jälkeen niitä miettiessä!”

Maija Arela viettää paljon aikaa kotikaupungissaan Tampereella ja Helsingin Arela-liikettä pyörittävät tyttäret. Tässä Maijan vinkit Tampereelle:

1. Sara-Hildenin taidemuseo, Laiturikatu 13, Särkänniemi, masu 10-18, http://www.tampere.fi/sarahilden.html

2. Rauhaniemen kansankylpylä, saunat ja avanto auki aina joka päivä, http://www.rauhaniemi.net

3. Pyynikin Näkötorni, kaunis näköala ja hyviä munkkeja, joka päivä 9-20, http://www.munkkikahvila.net/?page=3

 

+VINKKI: Tänään Late night Shopping tapahtuma Helsingin liikkeessä Uudenmaankatu 26 klo 17-21 Myynnissä harvinaisuuksia joita ei normaalisti liikkeissä näe!

 

 

Arela liikkeet:

Ilmarinkatu 9, Tampere

Uudenmaankatu 26, Helsinki

www.arelastudio.com  |  www.facebook.com/arelastudio

Shortly in english:

I got chance to get interview from textiledesigner Maija Arela. Maija is the CEO of modern kashmirclothing company called Arela. Her background as a designer is based on print design and she have been working in many textile factorys in Finland. There was always a dream about own company and in 2006 she got the idea of Arelalizza. The name changed later to Arela. Arela is all about the good quality material and mainly they use kashmir and different kind of mixtures of it. Maija´s daughters Viivi and Anni are also working in the company and clothing that they sell is same time modern and iconic! Arela presents a nice modern view of finnish desin with international touch!

 

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Harvemmin on mahdollista päästä osaksi elokuvan ensi-iltaa! Huomenna se on mahdollista Kino Sherylissä, kun Vinkkipankissakin vieraani olleesta taiteilija Teemu Keisteristä tehty dokumentti  One Man Multishow saa ensi-esityksensä klo 19.

Liput 4€, mutta halutessaan voi tukea elokuvantekijöitä ostamalla 10€n hintaisen support-lipun. Tällä saa mukaansa myös One Man Multishow elokuvan keräilyjulisteen Teemu Keisterin signeeraamana. Aika jees! Täällä lisätietoa ja tsekkaa hauska traileri.Tekijät Radio Helsingissä tänään haastattelussa klo 15 Päiväkämmit-ohjelmassa!

One Man Multishow from Kovanen & Kunnas on Vimeo.

Shortly in English: Now its possible to take part to a movie premiere! Tomorrow in Kino Sheryl (Hämeentie 135 C, Helsinki)  at 19 pm the movie about artist Teemu Keisteri called One Man Multishow is getting it´s first show in screen! The premiere is open for everybody and the tickets are really cheap, only 4 €. If you want to support the movie makers you can buy the 10€ support-ticket an get the rare One Man Multishow poster signed by Teemu for present! To hear more about the movie before the show listen Radio Helsinki today at 15 pm!

More info here:https://www.facebook.com/events/1590667601151193/

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Oletko ajatellut, että n.18 euroa kuussa voi riittää trendikkään vaatekaapin ylläpitämiseen ilman, että täytyy luopua eettisistä valinnoista vaatteiden materiaalien ja tekijäolojen suhteen? Vaaterekki Riihimäellä tarjoaa tällaista mahdollisuutta. Aika siistiä, että mitään ei tarvitse ostaa ja hetken mielijohteesta saa lainaksi mekon kuin mekon ja silti ei kuormita maapalloja ja muotialan työntekijöiden stressitilaa, eikä myöskään omaa kukkaroa. Menin kokeilemaan Vaaterekin palveluja, sillä kuulin, että he hakevat nyt laajennusta Helsinkiin Mesenaatti-me joukkorahoituspalvelun kautta. Itse asun Helsingissä ja olisi kiva saada lähelle tällainen putiikki, sillä tällä hetkellä pääkaupungissamme ei toimi yhtäkään vastaavaa. Vastassa olivat ihastuttavat nauravaiset lainaamon pitäjät Veera Tuominen ja Emmi Malmström.

Olin kerran aiemminkin käynyt vastaavaa palvelua tarjoavan toisessa putiikissa, mutta silloin ongelmakseni muodostui pieneksi jäänyt valikoima, sillä en itse mahdu mallikokoihin. Vaaterekissa heitin tämän haasteen heti Emmille ja hän alkoi esittelemään kokoisiani vaatteita. Heti ensimmäisen nappasin mukaani ja menin sovittamaan. Mekko istui täydellisesti ja Emmi antoi vielä stailaus vinkkejä, miten lookia saa muutettua kengillä ja vöillä. Nimittäin asusteitakin saa lainaan Vaaterekistä. Oli niin korviksia, koruja, päähineitä, kenkiä ja laukkujakin.Sovituskopin puolelle kerääntyi pian iso nippu vaatteita ja valinnan vaikeus iski. Nimittäin vaaterekin ainoa huono puoli on se, että lainaan saa vain kaksi vaatetta kerralla. Olin luottanut Vaaterekkiin tällä kertaa niinkin paljon, että lähdin Riihimäelle ilman varajuhlamekkoa, vaikka tiesin, että minun olisi suoraan tältä reissulta mentävä serkkuni valmistujaisiin. Eipä kyllä paikanpäälle tultua hetkeäkään epäilyttänyt enkö olisi löytänyt juhlamekkoa. Runsauden pula iski. 

Yksinkertaisuudessan Vaaterekin homma siis toimii niin, että voi ottaa kertalainan 25 €, 40 euron kuukausijäsenyyden tai 110 eurolla puolivuotisen kortin. Lainaamo on auki kerran viikossa ja lainassa voi olla 2 vaatekappaletta kerrallaan. Vaatteet palautetaan pestyinä ja vaatteiden mukana tulevat pesuohjeet. Jos nyt jostain syystä saa vaatteen rikki, eikä sitä voi palauttaa entiselleen se pitää lunastaa, mutta näin ei ole vielä kuulemma kertaakaan Vaaterekissä käynyt.Tässä yllä nyt omat lempparini, joista tämän mustavalkoinen ihanuus lähti valmistujaismekokseni! Aika kiva saada pitää Suomessa ommeltua mekkoa juhlissa, sillä tällä hetkellä ei muuten olisi ollut varaa lähemmäs 400 euroa maksavaan ihanuuteen. Suosittelen lämmöllä palvelua! Juuri tällaista uutta kuluttamisajatusmaailmaa kaivataan ja Vaaterekki toivottavasti tarjoaa sitä pian Helsingissäkin. Itse kävin jo mesenoimassa! Käyhän sinäkin! Puolen vuoden jäsenyydellä kuukausi hinta jää tosiaan hieman reiluun 18 euroon, joka ei kyllä mielestäni ole paljoa.

Täällä voit osallistua joukkorahoitus kampanjaan ja edesauttaa Vaaterekin laajennusta Helsinkiin:http://mesenaatti.me/vaatelainaamo-vaaterekki-helsinkiin/

Ps. Vaaterekki antaa palvelustaan maistiaisen HUOMENNA Made In Kalliossa Vaasankadulla klo 17-19.Käypä tsekkaamassa valikoima! Täällä lisätiedot tapahtumasta.

Shortly in English:

Don´t you have big wardrobe? Don´t worry. Vaaterekki is clothing-borrowing service in Riihimäki and they are planning to spread the service to Helsinki also. Support their project here. And get to know the wardrobe collection in Pre-happening in Made In Kallio tomorrow starting at 17. I visited their Riihimäki place and could really recommed their lovely and ethical idea of consuming clothes!

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Jatketaan vielä edellisen postauksen tapaan maaliskuun viimeisellä viikolla pidetyn Berlin Alternative Fashion Weekin takahuonetunnelmissa! Nyt myös tärpit kevään muotiin. Näitä ei vielä ole lehdissä!

Tässä Vinkkipankkiirin muotivinkit suoraan Berliinistä:

1. Kampaus nro1

-Vaatemerkki Ivana Pilja näytöksessä meikki- ja hiustiimi oli pistäneet parastaan ja naismalleilla nähtiin mitä näyttävin kampaus!Tämän otan heti käyttöön, kunhan ensin vähän harjoittelen!

2. Ciara Monahan aka. Cocktailtikkunaiset

-Ciara Monahanin mallistossa hauskana yksityiskohtana nähtiin hiuslaitteissa jättimaiset cocktailtikuista tutut koristeet! Vappuhan on tulossa niin tästä valmiina look kaikille. Myös flamingo päähine viehätti Vinkkipankkiiria ja mallityttöjäkin, sillä hymyt oli heillä herkässä.

3. Tikatut collegepaidat juuri nyt kuuminta

-Field of Ponies:n mallistossa oli aivan upeita tikattuja collegepaitoja. Asut näyttivät huippumukavilta ja eipä tarvitsisi ravintolaillalliselle vetää vatsaa sisään. Cozy me like!


4. Vaviskaa DSquaren kaksoset
- Näin on, että muotimaailma vilisee persoonia,mutta kaksosia ei suunnittelija työpareina ole montaa. Nadia+ Zehran siskoksista kuullaan vielä. Eipä vois coolimpia italialaisnaisia olla. 

http://nadiazehra.com

http://www.fieldofponies.com

http://ivanapilja.com

http://ciaramonahan.com/

 

Shortly in English:

Fashion trendtips straight from Berlin Alternative fashion Week: 1. Hair-do nro 1:"Very nice hairstyle spotted from backstage."/2.Dress like a cocktail stick:"Cool ja happy Ciara Monahan collection was very kitsh in a good way!"/3. Field of Ponies colleges: "Modern college leisure looks! Cozy me Like!"/4. Beware Dsquare2´s twins: "Nadja+Zehra were maybe the coolest Italians in the week. There are not so many twins in fashion scene, so we´re gonna head later about them."

Pages