Ladataan...
Vinkkipankki

Saavun Suomenlinnan lauttaterminaaliin ja kohtauspaikalla odottaa kaksi mustiin pukeutunutta henkilöä. Siinä ovat seuraavat Vierasvinkkarit, Femme En Fourruren, Sandra ja Juuso. Syy miksi näemme Suomenlinnassa on yksinkertainen, täällä hiotaan Suomenlinnan Studiolla se oikea Femme soundi ja siksi paikka onkin bändin jäsenille rakas ja tärkeä. Lähdemme studiota kohti ja vastassa on Femmejen teknikko ja mm. Ruger Hauerissa vaikuttava Tommi Langen. Hän esittelee upeat studiotilat minulle ja on kyllä kunnia päästä näkemään missä upeaa suomimusaa syntyy. Tekeillä on juuri Iisan tulevan levyn masterointi ja kaunis Iisan laulu kuuluu tilassa, mutta takaisin Sandraan ja Juusoon, Femme En Fourrureen.

Olen seurannut bändin musaa jo pidemmän aikaa ja aina mielessäni leijuu tietty mystisyys, kun biitit kuuluvat kuulokkeista. Huippua päästä ottamaan selvää mistä palasista tuo jopa taianomainen äänimaailma syntyy.

                       Kuvattu Haista II-studiolla.

Sandra ja Juuso ovat Suokin studiolla kuin kotonaan ja tarjoavat viiniä.  He kertovat, että biisit lähtevät syntymään niin, että ensin he työskentelevät yksin omissa kodeissaan. Toinen saa idean ja lähettää testin toiselle sähköpostilla. Ja sitten alkaa palloittelu joka johtaa studioreissuun. Studiossa soundi hiotaan sitten yhdessä esim. Tommin kanssa timanttiseksi. Femme En Fourrure on ollut pystyssä jo vuodesta 2009 tosin hieman eri kokoonpanoilla. FEF levyjä ja EP:tä on syntynyt neljä kappaletta, jonka lisäksi FEF on tuottanut biisejä ja tehnyt persoonallisia remixejä mm. Ronyalle. Juuso ja Sandra ovat tuotteliaita ja pöytälaatikossa kuulemma riittää sävellyksiä enemmänkin. Uusimman Smell EP:n biisit olivatkin olleet jo valmiina pitkään, mutta odottaneet vain oikeaa hetkeä. Juuso selittää prosessia niin, että “Biisien kanssa on tehtävä niin, että niiden on annettava maturoitua, kunnes päästetään ulos. Joskus siinä voi mennä hetki”.

                      Kuvattu Miksaamossa.

Viime vuosina uutta Juusolle ja Sandralle on toisten muusikkojen kanssa musiikin tekeminen. Kaksikon sävellykset ovatkin nyt tiuhaan soineet radioaalloilla Paperi T:n räppääminä. Paperi T:n suursuosion saaneet sinkkulohkaisut Sä jätä jäljen ja Elokuva ovat siis Juuson ja Sandran tuottamia. Femme myös esiintyy livenä Paperi T:n keikoilla. Itse olin juuri Sidewaysissa kuuntelemassa Paperi T+Femme en Fourrure liveä ja täytyy kyllä sanoa, että todella hyvin toimii. Juuso kertoo, että ideanakin oli tuoda vähän jotain uutta räppikeikoille: "Harvemmin mukana on livebändiä tai sitten on joku ihan erityyppinen blues tai funk tyylinen setti". Keikoilla on hyvän soundin lisäksi Femmelle ominainen toinen seikka, nimittäin lavalle ei mennä noin vain. Molemmat, Juuso ja Sandra, kokevat, että ennen keikkaa on otettava hetki ja muuntauduttua Femme-rooliin. Erityisesti Sandralla rooliin kuuluu pukeutuminen tärkeänä elementtinä. Kaksikko kertookin, että levyjen mystiikkaa tuo niillä seikkaileva vaarallinen nainen, joksi Sandra muuttuu ennen keikkaa. "Silloin tulee se oikea lavafiilis" Juuso on myös erikoistunut erilaisiin mustiin designer t-paitoihin, joita hän keräilee ja metsästää indie nettikaupoista. “Tää on tällanen mun oma juttu. Joskus tuli käytettyä kaikki rahat mustiin t-paitoihin niin ettei jäänyt rahaa esimerkiksi syödä, mutta olen löytänyt tasapainon. Paitojen lisäksi keräilin syntikkoja.

                         Kuvattu TTLangen Mix & Master -huoneessa

No mistä näin mielenkiintoinen bändi hakee inspiraatiota? Vastaus on ehkä hieman yllättävä, mutta looginen meille MTV:n alkutaipaletta seuranneille. Nimittäin juurikin sieltä Music Telvisionin varhaisesta tarjonnasta molemmat kokevat saaneet kimmokkeen kohti musiikintekoa. Nykyäänkin vielä vanhat klassikkovideot jaksavat innostaa, muunmuassa Madonnan Frozen käy keskustelussamme useamman kerran, mutta toki alaa seurataan laajalti muutenkin. Sandraa innostaa vahvat naisartistit kuten Björk ja Madonna. Molemmille on myös tärkeää esteettisyys musiikissa ja se, että visuaalisuus ja äänimaailma ovat bändeillä eheä kokonaisuus. Muunmuassa Pc Music on kaksikon yksi lemppari tällä hetkellä. Yllättävää on, että räppipuolta ei kumpikaan myönnä erityisesti kalunneen. Paperi T yhteistyö sinällään olikin yllättävä, mutta syntyi kuin itsestään, sillä artistit olivat tunteneet pitkään muuten ja tuli aika kokeilla jotain yhdessä. Ehkä siinä piileekin juuri se salaisuus miksi juuri Femmejen tuottamat Paperi T biisit kuulostavat niin raikkailta ja ovat nousseet listoille. Tulossa on myös yhteistyö Ronyan kanssa, josta ei vielä paljasteta sen enempää. Jännityksellä odotan!

Musiikin lisäksi inspiraation syttymiseen vaikuttaa tila, jossa luo musiikkia. Sandraa inspiroi hänen lapsuuden kotiseutu Sotkamo ja sen synkät maisemat “Erityisesti junamatka sinne on todella luova tila minulle. Se on aika pitkä ja siksi hyvä hetki rauhoittua ja ideoita alkaa tulemaan”. Juusoa inspiroi taas kaupunki enemmän. Erityisesti Kallio tuntuu Juusolle luovalta paikalta sen avoimuuden takia ja Itä-Pasilan karu betoniurbaanius viehättää. Femme En Fourruren viimeiset promokuvaukset toteutettiinkin Pasilassa. Juuso kertoo, että toimii luovimmillaan deadlinen alla ahdistuneena: “Paineen alla vaan tulee parhaat jutut. Joskus ahdistunut tila purkautuu biisiksi. Tuntuu kuin musiikki tulisi sormenpäistä ulos.”

Femme En Fourrure keikkailee kesällä paljon Paperi T:n kanssa mm. Provinssissa, Ruisrockissa ja Turku Modernissa nähdään yhteiskeikka. Puhtaan Femme setin taas voi seuraavan kerran nähdä 24.7. Kuudennella Linjalla Kuudes Aisti klubilla. Sinne siis ehdottomasti!

 

 

Seuraavaksi vinkit joilla vietät päivän Femme-tyyliin:

1. Ota junamatka jonnekkin, www.vr.fi

Luova tila syntyy matkalla.”-Sandra

2. Shoppaile Sevenin ystävämyynneissä tai verkkokaupassa, http://shop.seven-helsinki.com/

Hyviä vaatelöytöjä teen Sevenin ystävämyynneissä. Niillä on mahtavaa gootti tavaraa mitä ei paljon Suomessa muuten myydä.” -Juuso

3.Twin Peaks tv-sarja maraton

David Lynchin ohjaustyö Twin Peakissa miellyttää molempia. Sarjan outo tunnelma on nostanut sen molempien lemppariksi.

4. Leikkaa Femme-hiukset Jemma-parturissa, http://www.jemmahki.fi/

Molemmat, Sandra ja Juuso, hehkuttavat Jemma parturi-kampaamoa ja käyvät aina hiustenleikkuussa kyseisessä paikassa!

5. Illalla oluet “kalaravintolassa” tai Magneetissa ja sitten keikka Ääniwallissa

Femme päivään ehdottomasti kuuluu oluet joko Punavuoren Ahvenessa(Punavuorenkatu 12) tai jos ollaan menossa keikalle Ääniwalliin (Pälkäneentie 13, Helsinki) niin käydään Pub Magneetissa. Siitä on tosi kiva kävely matka Ääniwalliin läpi puu- ja teollisuus-Vallilan. Tulee tosi kiva fiilis kun katselee niitä maisemia ja juo vähän viiniä kävellessä.”- Juuso

 

http://femmeenfourrure.com

http://www.suomenlinnanstudio.fi/

                      Kuvattu Soittotila & Tarkkaamo -tilassa. Shortly in english:Femme En Fourrure is a finnish band with a mystical electronic sound. They´re also producing popular rapper called Paperi T. Check out more of them from http://femmeenfourrure.com.

Ladataan...
Vinkkipankki

Rakkaat Vinkkipankin asiakkaat!

Juhannus on ovella ja vähän pidempi viikonloppu monille tiedossa. Nauttikaa siitä täysin rinnoin ja rentoutukaa Suomen suvessa! Kaunistahan tuolla on vaikkei ehkä niin lämmintä, mutta kerroksia vaan ylle (Kerroksia on helppo aina tarpeen mukaan poistaa, jos on tarvis, mutta juhannustaiatkaan eivät tehoa loihtimaan lisävaatekerroksia)!

Vinkkipankkiiri lähtee Helsingin humusta mökkeilemään ja aikoo loihtia niin, että juhannusheila jossain (edes unessa) tulisi esiin :) Juhannus on nimittäin tunnettu myös hedelmällisyydenjuhlana ja sinkuille on paljon mahdollisuuksia edistää loitsuilla puolison löytämistä.  Jos ei ollut heilaa helluntaina, niin jono on juhannuksena, vai miten se menikään.

Tässä vielä klassikko MUST-TRY juhannustaiat:

  • Hyvän naimaonnen saa, jos juhannusyönä kierittelee alastomana kasteisella niityllä.
  • Tulevan puolisonsa näkee, kun menee juhannusyönä kosken keskelle vesikivelle istumaan ihan alasti, ainoastaan olkiside vyönä
  • Kun juhannusyönä kiertää kolmikulmaisen pellon kolmeen kertaan alastomana, niin kolmannella kerralla tulee sitten se tuleva elämänkumppani vastaan
  • Juhannusaattona pitää virsikirja kädessä juosta seitsemän kertaa myötäpäivään pihan suurimman kiven ympärillä. Kun kivelle juhannusyönä palaa, näkee tulevan sulhasensa
  • Juhannuskokon savu kääntyy sen suuntaan, joka pääsee pian naimisiin

​Eli virsikirja mökille mukaan ja alasti juoksemaan <3

IHANAA JUSSIA SIIS KAIKILLE, MYÖS JO RAKKAANSA LÖYTÄNEILLE!

toivottaa ystävänne Vinkkipankkiiri

Kuvitus: http://aliinakauranne.tumblr.com

Ladataan...
Vinkkipankki

Toinen päivä Sidewaysissa käyntiin!

Tässä sinulle illaksi tärpit, vinkit ja ohjelma:

klo 15 festarialueelle sisään

klo 15.30 myöhäinen lounas B-smokeryssa, suolatasapainot kuntoon niin olet valmis bailaamaan taas yöhön asti, testaa kuuluisia ribsejä

klo 17.15 Tähtiportti, Kujalava

-Tämä bändi ei koonsa vuoksi paljoa keikkaile, joten se on must-see!

klo 18 Earl Sweatshirt, Sideways lava

-kovaa jenkki räppiä melko nuorelta mc:ltä

klo 19 Uusi Fantasia, Pihalava

-Lattialla taas evergreen-hittiä odotellessa! Klassikko bändi käyttää hyödykseen koko lavan, Stig:kinon ollut aikanaan osa tätä bändiä!

klo 20 Jose Gonzalez, Sideways lava

-kultakurkku, 

klo 21 Paperi-T, Pihalava

-Tämä keikka heitetään tuottajien Femme en Fourruren kanssa

klo 22 Jaakko Eino Kalevi

-Vinkkipankkiirin all-time-favouriten uusi levy on huippu! 

Klo 23.15 Gourmet burgeri, testaa Surf and Turf, minä testasin eilen ja mehevämpää burgeria saa hakea <3

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Onko kesän kohokohtasi ollut Flow festivaalit Suvilahdessa? Nyt Flow on innoittanut muitakin kaupunkifestivaaleja ja alan uusin tulokas on Sideways festarit, jotka starttaavat tänään Teurastamon alueella Sörnäisissä! Line up vaikuttaa piristävältä ja se on rakennettu niin, että varmasti paatuneinkin musanörtti löytää uusia bändejä levyhyllyyn. Yhtenä pääesiintyjänä tänään ja lauantaina pidettävillä festareilla on Jesus and Mary Chain, jonka Psychocandy-liveshowta odotan todella innolla. Innostuin nimittäin bändistä jo vuonna 2003 kun Sofia Coppolan klassikko elokuva Lost in Translation valtasi teini-ikäisen Vinkkipankkiirin mielenmaisemat. Haikea indie kitarasurina valtasi mielen ja sumuisina päivinä kaikki näytti niin haikean kauniilta, että pystyi kuvittelemaan olevansa ihana Scarlett Johansson tai edes näyttelijättären pään sisällä. Elokuvan soundtrackilla Jesus and Mary Chain vakuutti erityisesti Just like Honey biisillä ja nyt heidän "the" albumi Psychocandy on mahdollista kuulla kokonaisuudessaan livenä! Moni indiefani on varmaan nähnyt tästä päiväunia jo vuosia!

Muita kiinnostavia festaritarjonnasta löytyy esimerkiksi hiphop puolelta. Suomen laatukärkeä edustaa Paperi -T, jonka Sidewaysin keikka heitetään tuottajien Femme en Fourreren kanssa. Lisäksi raikkaan asenteellisen kuuloinen naisräppäri Little Simz vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja keikka pitää ehdottomasti tsekata. 

Suomiskenen puolelta spektaakkelimaista keikkaa odotan Vilungin plus kavereiden häröltä elektroprojekti Tähtiportilta. Tähtiportin uusversiointi Poikarakkaus-biisistä kuoroineen on jo jotain niin kreisiä, joten keikka ei varmasti jätä kylmäksi! Kannattaa tsekata kappaleen erikoinen musiikkivideo, jota varmasti joko rakastaa tai ei sitten vaan ymmärrä yhtään. Minä lukeudun Poikarakkaus kuoroon eli lämpimiä ajatuksia herää kun vain ajattelen tulevaan liveä!

Musiikin lisäksi Teurastamo täyttyy ruokarekoista ja onhan aluella pysyviäkin ravintoloita useampia. Varmastikin siis mahan saa täyteen. Juomaa kannattaa käydä nautiskelemassa Heinekenin teltalla, missä mahdollisuus juoman oston yhteydessä lunastaa Teemu Keisterin livenä maalama spesiaali "Heineken x Keisteri"-paita. Alue on kyllä todella potentiaalinen kaupunkifestarille, ja uskon, että paikat on koristeltu ihanaan kesätunnelmaan! Pidetään nyt sormet ristissä toivoen aurinkoista säätä! Saas nähdä suosiiko sää uutta nahkatakkiani vai varpaat paljastavia kesäsandaaleja ;) Bonusvinkkinä pelinörteille: Arcade halli, jossa kuulemma suomen isoin valikoima flippereitä. Count me in! Niitä on nimittäin tullut paukutettua joskus huolella. Erityisesti Attack From Mars flipperi edesmenneessä Åbo baarissa Uudenmaankadulla oli ihana kapistus mitä piti käydä viikottain moikkaamassa. Woah! En malta odottaa joten pistetäänpä vielä tämä bailubiisi odotellessa!

Ps. Spotifyissä  muuten nimellä “Sideways 2015” hyvä playlist, jossa helppo tutustua Sidewaysin ohjelmistoon!

SIDEWAYS @ Helsinki, Teurastamo

Perjantai 12.6.2015

The Jesus & Mary Chain: Psychocandy Live (UK), Killing Joke (UK), Freddie Gibbs (USA), Ariel Pink (USA), Matthew E. White (USA), Perfume Genius (USA), The Soft Moon (USA) Bizarre Ride II The Pharcyde (USA), Beatrice Eli (SWE), Little Simz (UK), Teksti-TV 666, Pimeys, Grave Pleasures, Aivovuoto, Khid & Tuuttimörkö, Aino Venna, Faarao & Kakspäinen narttu, Lasten hautausmaa, The Hearing

Lauantai 13.6.2015

Earl Sweatshirt (USA), José González (SWE), Dizzee Rascal (UK), Yung Lean & Sad Boys (SWE), Silvana Imam (SWE), ...And You Will Know Us by the Trail of Dead (USA), Jack Garratt (UK), Fickle Friends (UK), Uusi Fantasia, Hisser, Lapko, Jaakko Eino Kalevi, K-X-P, Pharaoh Overlord, Mirel Wagner, Ville Leinonen & Enkelit, Black Lizard, Pekko Käppi & K.H.H.L, Sur-rur, Gim Kordon, Kesä, Tryer, Paperi T, Fate Vs Free Willy

http://sidewayshelsinki.fi

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Ihanaa! Aukko sydämessäni paikataan tänä lauantaina 13.6. kun Alppilan ja Vallilan välissä oleva Konepaja alue saa uuden kirppiksen Konepajan Brunon. Alueella pitkään toimi kirppiksien the klasikko, Valtterin kirppiksenä tunnettu kirpputori, joka oli sunnuntaiperinteeni. Mikä sen rennompaa kuin pyörähtää vähän kirppistunnelmassa vanhassa 1800-luvun konepajahallissa ja nappasta pullakahvit. Valtteri kuitenkin joutui muutama vuosi sitten lopettamaan, kun tilan valtasi neliöistä parempaa hintaa maksava Amer. Valtterin kirppis yritti etsiä jatkopaikkaa, mutta sitä ei löytynyt ja homma tyrehtyi kasaan. Nyt kuitenkin aluelle on tullut uusia yrittäjiä, jotka avaavat Konepajan Brunon nyt lauantaina yleisölle.

Konepajan Brunon facebook-sivuilla Jakke Nikkarinentoinen perustajista, kertoo Brunon lyhyesti siitä kuinka he saivat aluelle taas kirpputorin pystyyn:

"Noin vuosi sitten Brunon perustajat Ilkka Hietala ja allekirjoittanut istumme kahvilla työpaikkamme Studio Skaalan oven edessä ja katselimme kuinka pitkäaikainen naapurimme Cosa Nostra pakkasi muuttokuormaansa. Hietala pohti että minkäköhänlainen naapuri tuohon seuraavaksi tulee, johon vastasin, että kirpputori.Mietimme asiaa peräti 1/100 sekuntia, Ile lähti soittamaan puhelun VR:n vuokrausasiamiehelle. Tapaaminen järjestyi pikaisella aikataululla ja oli pieni yllätys, että meille sanottiin: ”Jos saatte luvat kuntoon, niin meidän puolesta asia on ok.”Aloitimme lupaprosessin paloviranomaisista… Ensimmäisen käynnin jälkeen olo oli kuin piestyllä koiralla, onneksi saimme avuksemme VR:n rakennusinsinöörin joka tuntee Konepajan kuin omat taskunsa. Kaksi käyntiä lisää ja saimme taskuumme muistion, jossa oli paloviranomaisen leima! Muistio taskussamme otimme yhteyttä rakennusvalvontavirastoon, jossa ideaamme suhtauduttiin taas hyvin myötämielisesti. Ongelmana oli tilan käyttötarkoituksen muutos, siihen tarvitsimme arkkitehdin. Löydettyämme arkkitehdin asiat näyttivät lähtevän rullaamaan, tässä vaiheessa elettiin syksyä 2014. Rakennusvalvontaviraston saatua kaikki asiakirjat, alkoi odottelu… Välissä ihmiset vaihtuivat pelastuslaitoksella ja rakennusvalvonnassa eikä päätöksiä saatu nyhdettyä oikein mistään. Tätä kesti monta kuukautta ja välillä meinasimme jo antaa periksi. (Myöhemmin kuultiin, että joku dokumentti oli kadonnut rakennusvalvonnan tietojärjestelmään ja sitä ei osattu etsiä!)Tuosta välistä jäi puuttumaan museovirasto, sieltä käytiin katsomassa tilat ja koska tuo on kaavan mukaista toimintaa, saimme heiltä helposti luvan jatkaa..Toukokuu 2015, saimme vihdoin rakennusluvan! Sen jälkeen meidän piti aloittaa kiertue tavallaan alusta… Marssimme paloviranomaisten tykö konsultin kanssa ja tällä kertaa ulos lähtiessämme meillä oli lupa perustaa tapahtumatila 1000 hengelle! Remontti alkoi kuun puolessavälissä ja jatkuu... Avajaiset pidetään 13.6.2015!Opiksi kaikille kirpputorin perustamisesta haaveileville, tuo lupaprosessi saattaa olla yllättävän raskas.. Mutta kyllä kannattaa!"

Huippua, että miehet eivät antaneet periksi ja nyt on meidän asiakkaiden vuoro pistää homma rullaamaan - Let´s mennään! Konepajan Brunosta voi varata myyntipöydän 35€:lla.

https://www.facebook.com/KonepajanBruno

 

Kuvat: Konepajan Bruno facebook

Pages