Ladataan...
Vinkkipankki

Saavun Suomenlinnan lauttaterminaaliin ja kohtauspaikalla odottaa kaksi mustiin pukeutunutta henkilöä. Siinä ovat seuraavat Vierasvinkkarit, Femme En Fourruren, Sandra ja Juuso. Syy miksi näemme Suomenlinnassa on yksinkertainen, täällä hiotaan Suomenlinnan Studiolla se oikea Femme soundi ja siksi paikka onkin bändin jäsenille rakas ja tärkeä. Lähdemme studiota kohti ja vastassa on Femmejen teknikko ja mm. Ruger Hauerissa vaikuttava Tommi Langen. Hän esittelee upeat studiotilat minulle ja on kyllä kunnia päästä näkemään missä upeaa suomimusaa syntyy. Tekeillä on juuri Iisan tulevan levyn masterointi ja kaunis Iisan laulu kuuluu tilassa, mutta takaisin Sandraan ja Juusoon, Femme En Fourrureen.

Olen seurannut bändin musaa jo pidemmän aikaa ja aina mielessäni leijuu tietty mystisyys, kun biitit kuuluvat kuulokkeista. Huippua päästä ottamaan selvää mistä palasista tuo jopa taianomainen äänimaailma syntyy.

                       Kuvattu Haista II-studiolla.

Sandra ja Juuso ovat Suokin studiolla kuin kotonaan ja tarjoavat viiniä.  He kertovat, että biisit lähtevät syntymään niin, että ensin he työskentelevät yksin omissa kodeissaan. Toinen saa idean ja lähettää testin toiselle sähköpostilla. Ja sitten alkaa palloittelu joka johtaa studioreissuun. Studiossa soundi hiotaan sitten yhdessä esim. Tommin kanssa timanttiseksi. Femme En Fourrure on ollut pystyssä jo vuodesta 2009 tosin hieman eri kokoonpanoilla. FEF levyjä ja EP:tä on syntynyt neljä kappaletta, jonka lisäksi FEF on tuottanut biisejä ja tehnyt persoonallisia remixejä mm. Ronyalle. Juuso ja Sandra ovat tuotteliaita ja pöytälaatikossa kuulemma riittää sävellyksiä enemmänkin. Uusimman Smell EP:n biisit olivatkin olleet jo valmiina pitkään, mutta odottaneet vain oikeaa hetkeä. Juuso selittää prosessia niin, että “Biisien kanssa on tehtävä niin, että niiden on annettava maturoitua, kunnes päästetään ulos. Joskus siinä voi mennä hetki”.

                      Kuvattu Miksaamossa.

Viime vuosina uutta Juusolle ja Sandralle on toisten muusikkojen kanssa musiikin tekeminen. Kaksikon sävellykset ovatkin nyt tiuhaan soineet radioaalloilla Paperi T:n räppääminä. Paperi T:n suursuosion saaneet sinkkulohkaisut Sä jätä jäljen ja Elokuva ovat siis Juuson ja Sandran tuottamia. Femme myös esiintyy livenä Paperi T:n keikoilla. Itse olin juuri Sidewaysissa kuuntelemassa Paperi T+Femme en Fourrure liveä ja täytyy kyllä sanoa, että todella hyvin toimii. Juuso kertoo, että ideanakin oli tuoda vähän jotain uutta räppikeikoille: "Harvemmin mukana on livebändiä tai sitten on joku ihan erityyppinen blues tai funk tyylinen setti". Keikoilla on hyvän soundin lisäksi Femmelle ominainen toinen seikka, nimittäin lavalle ei mennä noin vain. Molemmat, Juuso ja Sandra, kokevat, että ennen keikkaa on otettava hetki ja muuntauduttua Femme-rooliin. Erityisesti Sandralla rooliin kuuluu pukeutuminen tärkeänä elementtinä. Kaksikko kertookin, että levyjen mystiikkaa tuo niillä seikkaileva vaarallinen nainen, joksi Sandra muuttuu ennen keikkaa. "Silloin tulee se oikea lavafiilis" Juuso on myös erikoistunut erilaisiin mustiin designer t-paitoihin, joita hän keräilee ja metsästää indie nettikaupoista. “Tää on tällanen mun oma juttu. Joskus tuli käytettyä kaikki rahat mustiin t-paitoihin niin ettei jäänyt rahaa esimerkiksi syödä, mutta olen löytänyt tasapainon. Paitojen lisäksi keräilin syntikkoja.

                         Kuvattu TTLangen Mix & Master -huoneessa

No mistä näin mielenkiintoinen bändi hakee inspiraatiota? Vastaus on ehkä hieman yllättävä, mutta looginen meille MTV:n alkutaipaletta seuranneille. Nimittäin juurikin sieltä Music Telvisionin varhaisesta tarjonnasta molemmat kokevat saaneet kimmokkeen kohti musiikintekoa. Nykyäänkin vielä vanhat klassikkovideot jaksavat innostaa, muunmuassa Madonnan Frozen käy keskustelussamme useamman kerran, mutta toki alaa seurataan laajalti muutenkin. Sandraa innostaa vahvat naisartistit kuten Björk ja Madonna. Molemmille on myös tärkeää esteettisyys musiikissa ja se, että visuaalisuus ja äänimaailma ovat bändeillä eheä kokonaisuus. Muunmuassa Pc Music on kaksikon yksi lemppari tällä hetkellä. Yllättävää on, että räppipuolta ei kumpikaan myönnä erityisesti kalunneen. Paperi T yhteistyö sinällään olikin yllättävä, mutta syntyi kuin itsestään, sillä artistit olivat tunteneet pitkään muuten ja tuli aika kokeilla jotain yhdessä. Ehkä siinä piileekin juuri se salaisuus miksi juuri Femmejen tuottamat Paperi T biisit kuulostavat niin raikkailta ja ovat nousseet listoille. Tulossa on myös yhteistyö Ronyan kanssa, josta ei vielä paljasteta sen enempää. Jännityksellä odotan!

Musiikin lisäksi inspiraation syttymiseen vaikuttaa tila, jossa luo musiikkia. Sandraa inspiroi hänen lapsuuden kotiseutu Sotkamo ja sen synkät maisemat “Erityisesti junamatka sinne on todella luova tila minulle. Se on aika pitkä ja siksi hyvä hetki rauhoittua ja ideoita alkaa tulemaan”. Juusoa inspiroi taas kaupunki enemmän. Erityisesti Kallio tuntuu Juusolle luovalta paikalta sen avoimuuden takia ja Itä-Pasilan karu betoniurbaanius viehättää. Femme En Fourruren viimeiset promokuvaukset toteutettiinkin Pasilassa. Juuso kertoo, että toimii luovimmillaan deadlinen alla ahdistuneena: “Paineen alla vaan tulee parhaat jutut. Joskus ahdistunut tila purkautuu biisiksi. Tuntuu kuin musiikki tulisi sormenpäistä ulos.”

Femme En Fourrure keikkailee kesällä paljon Paperi T:n kanssa mm. Provinssissa, Ruisrockissa ja Turku Modernissa nähdään yhteiskeikka. Puhtaan Femme setin taas voi seuraavan kerran nähdä 24.7. Kuudennella Linjalla Kuudes Aisti klubilla. Sinne siis ehdottomasti!

 

 

Seuraavaksi vinkit joilla vietät päivän Femme-tyyliin:

1. Ota junamatka jonnekkin, www.vr.fi

Luova tila syntyy matkalla.”-Sandra

2. Shoppaile Sevenin ystävämyynneissä tai verkkokaupassa, http://shop.seven-helsinki.com/

Hyviä vaatelöytöjä teen Sevenin ystävämyynneissä. Niillä on mahtavaa gootti tavaraa mitä ei paljon Suomessa muuten myydä.” -Juuso

3.Twin Peaks tv-sarja maraton

David Lynchin ohjaustyö Twin Peakissa miellyttää molempia. Sarjan outo tunnelma on nostanut sen molempien lemppariksi.

4. Leikkaa Femme-hiukset Jemma-parturissa, http://www.jemmahki.fi/

Molemmat, Sandra ja Juuso, hehkuttavat Jemma parturi-kampaamoa ja käyvät aina hiustenleikkuussa kyseisessä paikassa!

5. Illalla oluet “kalaravintolassa” tai Magneetissa ja sitten keikka Ääniwallissa

Femme päivään ehdottomasti kuuluu oluet joko Punavuoren Ahvenessa(Punavuorenkatu 12) tai jos ollaan menossa keikalle Ääniwalliin (Pälkäneentie 13, Helsinki) niin käydään Pub Magneetissa. Siitä on tosi kiva kävely matka Ääniwalliin läpi puu- ja teollisuus-Vallilan. Tulee tosi kiva fiilis kun katselee niitä maisemia ja juo vähän viiniä kävellessä.”- Juuso

 

http://femmeenfourrure.com

http://www.suomenlinnanstudio.fi/

                      Kuvattu Soittotila & Tarkkaamo -tilassa. Shortly in english:Femme En Fourrure is a finnish band with a mystical electronic sound. They´re also producing popular rapper called Paperi T. Check out more of them from http://femmeenfourrure.com.

Ladataan...
Vinkkipankki

Rakkaat Vinkkipankin asiakkaat!

Juhannus on ovella ja vähän pidempi viikonloppu monille tiedossa. Nauttikaa siitä täysin rinnoin ja rentoutukaa Suomen suvessa! Kaunistahan tuolla on vaikkei ehkä niin lämmintä, mutta kerroksia vaan ylle (Kerroksia on helppo aina tarpeen mukaan poistaa, jos on tarvis, mutta juhannustaiatkaan eivät tehoa loihtimaan lisävaatekerroksia)!

Vinkkipankkiiri lähtee Helsingin humusta mökkeilemään ja aikoo loihtia niin, että juhannusheila jossain (edes unessa) tulisi esiin :) Juhannus on nimittäin tunnettu myös hedelmällisyydenjuhlana ja sinkuille on paljon mahdollisuuksia edistää loitsuilla puolison löytämistä.  Jos ei ollut heilaa helluntaina, niin jono on juhannuksena, vai miten se menikään.

Tässä vielä klassikko MUST-TRY juhannustaiat:

  • Hyvän naimaonnen saa, jos juhannusyönä kierittelee alastomana kasteisella niityllä.
  • Tulevan puolisonsa näkee, kun menee juhannusyönä kosken keskelle vesikivelle istumaan ihan alasti, ainoastaan olkiside vyönä
  • Kun juhannusyönä kiertää kolmikulmaisen pellon kolmeen kertaan alastomana, niin kolmannella kerralla tulee sitten se tuleva elämänkumppani vastaan
  • Juhannusaattona pitää virsikirja kädessä juosta seitsemän kertaa myötäpäivään pihan suurimman kiven ympärillä. Kun kivelle juhannusyönä palaa, näkee tulevan sulhasensa
  • Juhannuskokon savu kääntyy sen suuntaan, joka pääsee pian naimisiin

​Eli virsikirja mökille mukaan ja alasti juoksemaan <3

IHANAA JUSSIA SIIS KAIKILLE, MYÖS JO RAKKAANSA LÖYTÄNEILLE!

toivottaa ystävänne Vinkkipankkiiri

Kuvitus: http://aliinakauranne.tumblr.com

Ladataan...
Vinkkipankki

Toinen päivä Sidewaysissa käyntiin!

Tässä sinulle illaksi tärpit, vinkit ja ohjelma:

klo 15 festarialueelle sisään

klo 15.30 myöhäinen lounas B-smokeryssa, suolatasapainot kuntoon niin olet valmis bailaamaan taas yöhön asti, testaa kuuluisia ribsejä

klo 17.15 Tähtiportti, Kujalava

-Tämä bändi ei koonsa vuoksi paljoa keikkaile, joten se on must-see!

klo 18 Earl Sweatshirt, Sideways lava

-kovaa jenkki räppiä melko nuorelta mc:ltä

klo 19 Uusi Fantasia, Pihalava

-Lattialla taas evergreen-hittiä odotellessa! Klassikko bändi käyttää hyödykseen koko lavan, Stig:kinon ollut aikanaan osa tätä bändiä!

klo 20 Jose Gonzalez, Sideways lava

-kultakurkku, 

klo 21 Paperi-T, Pihalava

-Tämä keikka heitetään tuottajien Femme en Fourruren kanssa

klo 22 Jaakko Eino Kalevi

-Vinkkipankkiirin all-time-favouriten uusi levy on huippu! 

Klo 23.15 Gourmet burgeri, testaa Surf and Turf, minä testasin eilen ja mehevämpää burgeria saa hakea <3

 

Pages