Ladataan...
Vinkkipankki

Tällä viikolla vielä perjantaihin saakka on mahdollisuus viettää päivää mermiestyyliin laivan kannella tai sumppia hörppien ruumassa. Cafe Kuuma on Punavuoressa toimiva kahvila, joka nyt viime viikosta lähtien pitänyt pop-upia Jan Mayen purjelaivassa. Jan Mayen on mitä ihastuttavin jo ajanhavinaa mukanaan kantava laiva, jonka seinät pursuavat mitä hauskempaa rekvisiittaa. Vanhoja valokuvia löytyy ja portaikossa on merkimiestyyliin tussarikin.

Cafe Kuuma tarjoilee laivalla päivän keittoa ja kahveja, sekä mehua ja smoothieta. Muutama makea leivonnainenkin on vitriinissä. Itse testasin paikan cappucinon ja meloniappelsiinimehun. Ihana kombo kyllä, mehu oli raikas alkupala ja cappu pehmeä jälkkäri.

Pop-upissa oli letkeä meininki ja laiva oli täynnä tatskattuja nahkatakkipoikia, ei paha ;) Viihdyttiin kannella pitkään ja rento tunnelma sai juttelemaan tuntemattomillekin.Letkeää menoa letkeytti entisestään myös ekstraohjelma. Ollessani Pop-upissa laivalla oli walk-in tatskaamo, jossa sai jonottamalla kuvaa käteen. Loppuviikosta luvassa aamujoogaa, keikkoja ja loppubileet tietenkin. Laivalle voi myös mennä tekemään etätöitä, sillä wifi toimii. Nauti kuvarikkaasta postauksesta, joka kertoo tällä kertaa paremmin tunnelman kuin tuhat sanaa!

Tässä loppuviikon tarkempi ohjelma:

KESKIVIIKKONA 29.7 : Kahvila auki klo 12->

Inkan darra jooga klo 12. Maksu käteisellä omantunnon mukaan

Illalla Ankkuriklubi 


TORSTAINA 30.7 : Kahvila auki klo 12-->
Petrie Art Walk-In tattoo studio
Illalla SANTA CRUZ!

PERJANTAINA 31.7 : Kahvila auki klo 12

illalla loppubileet :)

Tsekkaa täältä lisäinfot:

https://www.facebook.com/events/1607478186176014/

ps. Jos innostuin Jan Mayenista, kuunarin voi kuulemma vuokrata myöhemmin yksityiskäyttöönkin.

Lisätietoja täältä: https://www.facebook.com/KuuunariJanMayen

Ladataan...
Vinkkipankki

Luen Guardianin arvostelua kauhuelokuva It Followsista, jossa elokuva on saanut viisi tähteä. Toimittaja kehuu elokuvaa ”Modernin kauhun klassikoksi”, joten pakkohan pätkä on käydä katsomassa. Elokuvan ensinäytös Suomessa oli viime Night Visions:ssa keväällä ja jo silloin traileri kiinnitti huomioni. Nimittäin, kun jotenkin on tottunut siihen, että Paranormal Activityn jälkeen kaikki kauhut tehostetaan rosoisella ”kotivideokamera” tyyppisellä kuvamateriaalilla, niin tämä elokuva tekee poikkeuksen. Elokuva on kuin onkin trailerinsa veroisesti todella kaunista katsottavaa kokoajan. Kamera-ajot ja kuvakulmat ovat tarkkaan harkittuja ja upeat kuvauspaikat toimittavat hyvin tukemaan elokuvaa. Erityisesti loppukohtauksen hylätty uimahalli on upea.

Juoni menee jotakuinkin niin, että on olemassa manaus, joka siirtyy seksin myötä aina seuraavalle. Elokuvan päähenkilö Jay saa uudelta poikaystävältään seksin aikana tartunnan ja epämiellyttävät murhanhimoiset hahmot alkavat seurata häntä milloin missäkin. Ongelmallista hahmoissa on se, että niitä eivät muut näe ja Jay luulee tulleensa hulluksi. Jay saa kuulla, että voi siirtää tartuntaa eteenpäin samalla tavalla ja näin alkaa rumba, jossa kohta koko naapuruston nuorten mielenterveys on vaakalaudalla. Mitään syytä tämän manauksen syntyyn ei elokuvassa tarjota, mutta tartunnan saaneiden ahdistus on todella tarttuvaa. Kun tilanteen tietää, niin hetket joina elokuvassa tuntuu kaikki menevän hyvin, saavat nekin ihon kananlihalle. Elokuva onnistuu olemaan samalla yliluonnollinen, mutta kauhu on enemmän psykologista ja empaattisuutta elokuvan päähenkilön ahdistusta kohtaan. Roolihenkilöissä on hyviä tasoja nuoriksi ihmisiksi ja ahdistavan aiheenkin keskellä dialogissa on komediaakin.

It Follows on juonellisesti melko omaperäinen ja raikas tuulahdus kauhuelokuvien genreen ja ehkäpä siksi ansainnut Modernin kauhun klassikko –tituleerauksen, mutta itselleni kuitenkin jäävät juonen ulkoiset seikat päällimmäisenä mieleen, kuten upeat kuvauspaikat, Detroitin ränsistyneissä esikaupunkialueissa. Hylätyt talot ja kuumottavat rappioituvat kaupungin rauniot toimivat hyvin. Lisäksi yllättäen elokuvan soundtrack toimii todella hyvin! Tämä mielestäni on todella harvinaista kauhuelokuvissa, että leffassa jo tulee fiilistelleeksi biisejä. Kunnon elektroniset soundit vievät mielen jopa Daft Punkin Tron-elokuvaan säveltämän äänimaailman intensiteetin tasolle. Elokuvan biisit löytyvät Spotifyista ja niitä olen jaksanut fiilistellä jälkikäteenkin. Suosittelen kuitenkin It Followsia, sillä kauhuelokuvaksi se on erihyvä! Mielenkiintoista uutta ja jotenkin arkista kauhua, joka ei häiritse unia liikaa, mutta valloittaa mielen elokuvanautinnon ajaksi hyvin!

http://itfollowsfilm.com

Näytökset Finnkinossa.

 

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Kesäisin Helsinki tuntuu oikein pursuavan mitä ihaninpia tapahtumia. Parhaita on tietysti päivät kun moni tapahtuma muodostaa ketjun, jossa voi sulavasti lipua toisesta tunnelmasta toiseen ja päätyä vielä ihmettelemään, kun aamuneljältä aurinko nouseekin vaikka itse on menossa nukkumaan. Hassu kesä Suomi. Nyt lauantaina on pääkaupungissamme varsinainen ilmaistapahtumien superlauantai, josta kannattaa ottaa kiinni. Tarjolla on keikkoja, tanssia, saunomista ja seikkailua. Noilla luulis pääsevän ainakin alkuun :)

LAUANTAI 18.7.  ja TÄYDELLISEN HELSINKI-PÄIVÄN OHJELMA:

klo 11

aamukahvit Kauppatorilla

klo 12

Suomenlinnakierros jännittävällä teemalla: Salaisuuksien Suomenlinna koko maailman keskipisteenä?

-Nyt on sen verran rare teema, että pakostakin alkaa vähän kiinnostelemaan. Olen kuullut tarinoita Kuolemanlaaksosta ja Päättömästä Everstistä saarella, selviäisiköhän näistä lisää?

klo 14 (-22)

Pitkä Kuuma Kesä -festarit Alppipuistossa

-Joka vuotinen Fullsteam Recordsin tarjoama musiikkikattaus kauniissa Alpparissa, tämän vuoden tärppeinä ehdottomasti Black Twig ja illanpäättävä Gracias (kuuntele biisi alla)

klo 16(-23) 

Teurastamon Puutarhatanssit

-Ruokarekat, saunavuoro, kesämekot, miehillä rusetit, improteatteria ja iskelmää, why not ;)

Mihin tapahtumiin itse aiot suunnata?

 

 

 

Pages