Ladataan...
Vinkkipankki

Läheltä kaukaa - Here Out There on osa Helsingin Juhlaviikkojen Kiina fokusoitunutta kokonaisuutta. Kiina on mittakaavaltaan niin suuri, että on hämmästyttävää kuinka vähän näemme yleensä kiinalaista taidetta. Sinällään teemana Kiina on melko haastava valinta Juhlaviikoilta, sillä artistit ovat suomalaisille melko tuntemattomia. Aasialaista perinnekulttuuria esitetetään silloin tällöin ja siitä voi asiaan vihkyitymättömälläkin olla jotain hajua, mutta itsekkin myönnän etten ennen näyttelyyn menoa tuntenut yhtäkään kiinalaista nykytaiteilijaa nimeltä.Läheltä kaukaa tarjoaa koko Merikaapelihallin täydeltä uudempaa kiinalaista videotaidetta. Näyttelyssä on siinäkin mielessä erityinen rajaus että se koostuu ainoastaan naisvideotaiteilijoiden teoksista. Kun menin halliin sisälle, hämmästyin sen suurta kokoa sillä viimeksi olin bailannut samaisessa tilassa monen sadan muun ihmisen kanssa, mutta nyt olin yksin. Toisaalta oli torstai aamupäivä, joka ei ehkä ole kiireisinta taiteenkulutusaikaa. Näyttelyripustus on kauniin minimalistinen ja tuo hienosti tehdasmaisen tilan tunnelman läsnä. Merikaapelihallin karkeus luo hyvän kontrastin osittain herkille videoteoksile.

Mieleenpainuvin video oli Geng Xuen Mr. Sea. 2014 valmistunut animaatio oli mielenkiintoisella tavalla kiinalaista perinnekulttuuria arvostava, mutta silti raikas toteutukseltaan. Mr. Sea on nukkeanimaatio jossa kaikki sen elementit on tehty posliinista. Posliinimaalaukset tuovat heti mieleen kiinalaisen teekulttuurin mutta tarina vei ajatukset popmaailman tarinankerronannpuolelle. Tosin tarina käärmeen syövistä rakastajista voi toki olla myös kiinalaista tarustoa. Visuaalisuus oli kuitenkin videon parasta antia ja eritysesti posliiniset puut olivat todella kauniita metsäkohtauksissa.

Länsimaisia vivahteita näkyi näyttelyssä yllättävän paljon. Esimerkiksi Liu Shiyuan Lost in Export hämmensi aluksi, sillä kaikki kohtaukset tuntuivat tutuilta. Sitten tajusin, että todella olin nähnyt ne aiemmin, sillä ohjaaja oli tehnyt videon koostaen omia versioitaan länsimaisten elokuvien tunnettujen elokuvien kohtauksista, oli American Gigoloa ja lost in Tranlationia.Yksi kiinnostava teos oli myös häiritsevä Lady´s. Lady´sin yksinkertainen idea oli asettaa katsoja tarkkailijan asemaan ja sitä kautta hämmentävään tilanteeseen. Tarkkailunkohteena nimittäin oli yökerhon naisten vessa, jossa illan aikana luonnollisesti tapahtuu kaikenlaista. Muutamaa draaman kaartakin pääsi seuraamaan, kun vessassa ravaavilla naisilla oli riitaa tai joku valmistautui iskemään illan deittiään.

Läheltä Kaukaa oli todella valaiseva kokemus ja siitä saa käsityksen  kiinalaisesta videotaiteen teemoista. Näyttely on myös harvislaatuinen Suomessa niinkuin jo aiemmin todettua kiinalaista nykytaidetta täällä ei ole totuttu näkemään. Näyttely on auki vielä tämän viikonlopun! Mene ja koe ja ihmettele!

LÄHELTÄ KAUKAA-HERE OUT THERE

Auki: ma-su 11-18 / Open mon-sun 11-18* Liput / Tickets: 10 / 8€

Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi / Under 18 year-olds-free

Lippuja myy Kaapelin kauppa Kaapelitehtaan pääsisäänkäynnin yhteydessä (C-porras).

Taiteilijat näyttelyssä:

Cao Fei, Chen Qiulin, Cui Xiuwen, Fang Lu, Feng Bingyi, Geng Xue, Liang Yue, Liu Shiyuan, Xing Danwen, Yuan Keru

Kuraattori:

Maaretta Jaukkuri

Tuotanto:
Helsingin juhlaviikot

Yhteistyössä:
Opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin kaupunki, Kaapelitehdas

http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/tapahtuma/here-out-there-lahelta-kaukaa/


 

Ladataan...
Vinkkipankki

Oletteko käyneet piskuisessa Kuurnassa? Pieni ja sympaattinen ja erityisesti rento Kuurna on jo pitkään kuulunut Vinkkipankkiirin lemppareihin. Kuurnassa on aina jotenkin välitön tunnelma, sillä keittiö on samassa tilassa ja kokkien kattiloiden kolistelut tuovat oman tunnelman ruokailuun. Kuurna on hyvä yhdistelmä rentoa bistrohenkeä, mutta ruoka on harkittua ja annokset bistrotyyliä hienostuneempia. Kiva kombo siis. 

Tällä kertaa varasimme pöydän Kuurnaan viikkoillan ratoksi jo kello kuudeksi ja sain olla seurani kanssa kahden ensimmäisen tunnin ajan. Tarjoilu pelasi jopa liiankin hyvin, sillä emme olleet hetkeen nähneet, niin alkuun ruokien valinnassa kesti kauan kun kuulumiset päältä piti päästä vaihtamaan. Tarjoilija ehti käydä luonamme kahdesti, kunnes kolmannelle kerralle olimme saaneet päätettyä mitä valita herkullisen ja kesäisen kuuloiselta listalta. Listalla on aina kolme vaihtoehtoa sekä alku-, pää- ja jäkiruuissa, joista sitten voi valita tahtomansa menun. Yksittäisiä annoksia Kuurnasta ei saa, joten menulla mennään. Kokonaisuus ei ole hinnalla pilattu, sillä kolmen kombot ovat 38 eurosta 42 euroon. Riippuen valituista raaka-aineista.

Otamme alkuun lasit cavaa, jotta voimme vielä höpöttää kuulumisia ennen ruokaan keskittymistä. Tarjolla on erilaisia leipiä saaristolaisvoin kera. Nami! Super hyviä. Myös hapankorppu teki paluun keittiööni tämän leipäkorin kautta, sillä olin unohtanut sen ihanan vaatimattoman herkullisuuden. Toki Kuurnan hapankorppu oli erihyvää kaupan peruskorppuun verrattuna. Alkupalaksi otin raikkaan ahventartarin rapuöljyllä. Ahventa en ollutkaan tänä kesänä syönyt vaikka se yksi lempikalani onkin. Tartar on yksinkertaisesti suussasulavaa ja toimi hyvin ruokahalun ja makuhermojen herättelijänä.

Pääruuassa jatkoin kesän kunniaksi kalalinjalla ja eteeni tuotiin siikaa ruskeavoi-tomaattikastikkeella. Kala oli todella hyvää ja tuoreet herneet pitivät mielen kesäisenä. Lisäksi pienet uudet perunat toimivat keitettyinä sellaisenaan mukana. Ihanan suomalainen annos. Ainoastaan kastike oli turhan suolaista ja vähän turhaan peitti herkkiä makuja.

Jälkiruuan kanssa usein teen niin, että tilaan sen pääruuan jälkeen, niin että vatsa ehtii hieman laskea ennen sen saapumista ja tietää kuinka täynnä on. Kahden ensimmäisen annoksen jälkeen vatsassani oli vielä reilusti tilaa ja valitsin täyteläisimmän jälkiruuan tumma suklaa moussea paistetulla aprikoosilla. Annos on aivan täydellinen . Maut toimivat todella hyvin yhteen ja aprikoosin pureskeltava koostumus on ihana eli viis kautta viis. Nam! Bonusta myös kauniista astioista, jotka toimivat yksinkertaisten annos asetelmien kanssa kivasti.

Kuurna on kokonaisuus joka kannattaa käydä kokemassa. Ei ihme, että Antto Melasniemen ravintola on jo niin pitkään pitävnyt paikkansa sillä mutkattomuus toimii!

http://www.kuurna.fi

http://www.melasniemi.com

Shortly in english:

Kuurna is a very cute restaurant located in the Kruununhaka part of the city. Kuurna is one of the restaurant of Antto Melasniemi and its known about fresh flavours and relaxed atmosphere. I tried the summermenu and must say the dark chocolate mousse with apricot was something almost perfect for that moment.

Follow Vinkkipankki in social media platforms:

instagram.com/vinkkipankki

facebook.com/vinkkipankki

twitter.com/vinkkipankkiiri

Ladataan...
Vinkkipankki

Taiteiden yö on taas täällä. Torstaina kannattaa laittaa lempitelevisiosarja nauhalle ja suunnata avoimin mielin kohti yön antimia. Nimittäin niitähän taas riittää. Tapahtumalla on taas kätevät nettisivut, joissa voi tutustua tarjontaan, mutta voi myös olla että siihen ei liikene aikaa sillä onhan vain keskustan alueellakin jo suht tiheästi tuota tarjontaa. Viime vuoden Vinkkipankkiirin Taiteiden yön vinkkien suosion takia innostuin taas tekemään valmiin reitin jota seurata, jotaa ilmaiseksi saa kaiken irti tapahtumasta. Ota siis töihin jo mukaan hyvät kävelykengät, sillä seikkailun voi aloittaa jo työpäivän päätyttyä:

Klo 16

Syö heinäsirkka, Teurastamo, Työpajankatu 2 (klo 16-23)

Oletko katsonut Madventuresia ja fiilistellyt Rikun ja Tunnan rohkeaa kivi-paperi-sakset osiota ja heidän nauttimiaan ällötyksiä? Nyt niistä “herkuista” ainakin hyönteiset on todettu ekologiseksi ruokailuvalinnaksi, joten ole ruokamaailman edelläkävijät aloittavat iltansa vaikka torakkasnackeillä Helsinki Night Marketissa! Teurastamolle hyönteisherkkuja tulee Shanghaista asti kokkaamaan hyönteisruokiin erikoistuneet kokit. Uskaltaisikohan sitä Vinkkipankkiirikin maistaa?

klo17

Pue päähäsi rokokoo-peruukki, Suomen Kansallisooppera, Helsinginkatu 58 (klo 17-23)

Mikä voisi olla parempi lookki Taiteiden yöhön kuin rokokoo asu suoraan Suomen Kansallisoopperan puvustamosta? Sellaisia ja muita ooppera-aarteita voi ostaa Oopperan kirpputorilta. Jos pelkäät, että puku jää käyttämättä älä huoli. Nyt muodin kierrätyksessä mennään jo 70-luvussa, joten eiköhän se 1700-lukukin sieltä nopeasti tule kertaukseen. Kannattaa mennä heti viideltä, sillä kuohkeimmat mozartit viedään käsistä.

klo18-19.30

Q-teatterin uutuusnäytelmän “Jälkeenjäävät” avoimet harjoitukset

Q-teatteri nosti viime vuoden teatteritapauksen Kaspar Hauserin yleisön nähtäville. Panokset ovat teatterilla korkealla, mutta mitä he puuhavat nyt. Jälkeenjäävät on Jani Volasen ohjaus ja lavalla nähdään Kasparistakin tuttuja kasvoja.

Kuvitus: Sami Aho /Kutikuti

Klo 20

Tempora Mutantur eli Kutikutin 10-vuotisnäyttely, Galleria Huuto, Uudenmaankatu 35 (klo12-21)

Kutikuti on nykysarjakuvayhdistys, joka juhlii Tempora Mutantur näyttelyllään ensimmäisiä pyöreitä vuosiaan. Täällä on nyt siis mahdollisuus sinunkin käydä päivittämässä käsityksesiä tämän hetken sarjakuvasta muuhunkin kuin Fingerporiin ja Viiviin ja Wagneriin. Olisikohan kuvassa myös tämän päivän Turtles-hahmo?

Klo21

Youtube Contest 2015, Ravintola Kaisaniemi, Kaisaniementie 6 (klo21-23.55)

Nonni kaiva nyt se sisun mielestä hauskin kissavideo pöydälle ja osallistu kisaan. Lähetä videosi osoitteeseen: info@mandag.fi Todentotta täällä palkitaan parhaat Youtube pätkät ja kerrotaan kenen video oli oikeasti hauskin. Jos et ole tubettaja voit mennä myös äänestämään tapahtumaan lemppariasi. Illan aikana myös bailataan musiikin tahdissa ja puikoissa on Basso median ex-toimari Jan Zapasnik!

 

Ja tässä vaiheessa jos et ole aivan riehaantuneella tuulella, niin ehdit vielä nukkua melkein ne tarvittavat 8 tuntia ja olla seuraavanan aamuna pirteänä töissä kertomassa seikkailustasi!

Pages