Ladataan...
Vinkkipankki

Why join the navy when you can be a pirate hehkuu valokirjaimen valoisan baarin seinällä. Olen ystäväni kanssa drinkin tarpeessa, onhan ulkona kamala ilma ja viikkokin on ollut vähän pitkä ja pimeä painaa. 

Kuva: Aliina Kauranne

Istumme baaritiskille ja heti iloinen baarimikko (vai pitäisikö sanoa baarimaija, kun kyseessä on nainen:) kyselee mitä tekisi mieli. Koktaileja tänne on tultu juomaan, mutta sormi menee suuhun, ööh, enhän mä näistä liikaa tiedä, "ehkä sä osaat tehdä meille jotkut hyvät". Koktailin loihtija Luna tekee meille raikkaat kurkkudrinkit kerrottuamme pienestä väsymystilasta ja ähkystä, jonka olimme itsellemme saaneet edellisessä ravintolassa. Tällaisessä tilanteessa kevyet makumaailmat kuulemma nostavat taas leveleitä ylöspäin. Tämä oli hyvä tietää, sillä itsehän kuvittelin, että joku tuhti sopisi "jälkkäriksi", mutta voisi toimia nukkumattina myös ja sitähän me emme halua, sillä illan on tarkoitus jatkua pitkään. Saamme kauniit, mutta minimalistiset juomat eteemme ja ah, kyllä maistuu. "Näitähän voisi juoda vaikka aamiaiseksikin" kuulen itseni sanovan. Heh, voisin todella kuvitella niin vaikka en myönnä mitään orastavaa alkoholismia piilevän tässä. Huh, ei, ei. Lasissamme on inkivääriä,giniä,omenaa,kurkkua,limeä ja dry vermouthia. Aikamoinen kombo siis. Tässä sitä näkee, että ammattilaiseen kannattaisi aina luottaa. Itse olisin tilannut jotain gin tonicia, sillä drinkkimaailmassa mielikuvitukseni loppuu siihen.

Drinkki todella nosti tunnelmaa ja muutama tuttukin iskee sisään ja tuntuu, että moikkaan puolituttavia vähän liiankin innokkaasti. Ilta on siis hyvällä mallilla ja aika siirtyä seuraavaan. Luna haluaa pitää hyvää nousuamme yllä kertoo seuraavan drinkin olevan cosmopolitan henkinen, pick up me -tyylinen piristys. Uuh, näin sinkkunaiselle se kuulostaa erittäin lupaavalta vaikka "pick up me" -henkisyydestä en ole ennen juomista puhuttaessa kuullutkaan. Eteemme nouseen ihanan väriset driksut, joissa on tuoretta verigreippiä,limeä ja piscoa. Uulalaa! Heti kun verigreipin raikkaus on kielenpäällä, tiedän että tästä illasta tulee erinomainen ja seuraammekin istahtaa nuori mies juttutuulella. "Pick up me":tä jatkossa lisää minulle kyllä vaan!

Ihastuttava baari on muutenkin. Sisustus on simppeli jätti-ikkunat tuovat kadun tapahtumat läsnä ja palvelu on äärimmäisen huomaavaista. Suosittelen!

Cocktailbar

Why join the navy when you can be a pirate

Baarin facebooksivut

Annankatu 28

http://www.whyjoin.fi

 

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Helsingin joka vuotinen dokumenttielokuvafestivaali vaan paisuu ja paisuu! Tänäkin vuonna hirveästi kiinnostavaa, mutta tässä teille Vinkkipankkiirin "short list", olkaat hyvät! 

1. Above and below

Info ja näytösajat: http://docpoint.info/tapahtumat/elokuvat/above-and-below-2/ Luin noin vuosi sitten mieltä avartan kertomuksen Raymond-julkaisusta Las Vegasin maanalaisesta maailmasta, jossa tulvavesitunneleissa elää yhteiskunnasta syrjäytynyt yhteisö omassa omavaraismaailmassaan. Tuloeroja ja niiden kasvuun johtavia toimia maailman ja kotimaankin politiikassa ei voi olla miettimättä tämän dokumentin yhteydessä. Onko tunnelin päässä valoa?    2. Yallah Underground

Info ja näytösajat: http://docpoint.info/tapahtumat/elokuvat/yallah-underground-2/ Itämaisia fiiliksiä kuulemme jo klubimusiikissa ja maistamme trendiravintoloiden menuissa. Lähi-Idän nouseva taideskene jää nyt muiden uutisten varjoon, mutta mikä muukaan kuin elämän kontrastit ja haasteet luovat sykähdyttävää taidetta. Siihen meille matkan tarjoaa Yallah! Underground   3.Teräsvaari

Info ja näytösajat: http://docpoint.info/tapahtumat/elokuvat/terasvaari/ Teräsvaari nostaa maasta 140kg ja ei halua hidastaa! Energiaa ja positiivista elämän suolaa riittää, ja nyt se energisempi puoli suomalaisuudesta on puettu dokumentiksi. Go vaari!   4. Last gigolos

Info ja näytökset:http://docpoint.info/tapahtumat/elokuvat/the-last-gigolos/

Jos dokkariskene tuntuu välillä synkältä niin kannattaa suunnata Last gigolos dokumentin näytökseen. Last gigolos kertoo ikääntymisestä ja rattopojista risteilylaivalla. Kengät kevyeksi ja korot kattoon :D 

Ihanaa elokuvaviikkoa kaikille!

  

Ladataan...
Vinkkipankki

"Sanot, että tunteet ovat yliarvostettuja. Mielestäni se on pötypuhetta, sillä tunteet ovat kaikki mitä meillä on."

Näin lausutaan traagisessa kohtauksessa Paolo Sorrentinon uutuus elokuvassa Youth. En viitsi paljastaa enempää, sillä paljastaisin juonesta liikaa, mutta nuo lauseet ovat olleet mielessäni myös usein ennen tätä elokuvahetkeä. Myös edellisen Sorrentinon katsottuani. Ehkä siksi Sorrentinon elokuvat koskettavatkin niin syvälle, sillä kaiken "confettisateen" (jota elokuvissa on paljon, kiitos italialaisen näyttävän estetiikan tajun) jälkeen käteen jää muistot ja tunteet.  Sorrentino taitaa mahtipontisen kuvallisuuden mikä on pakahduttavan ihanaa, jokaista kuvaa katsoessa silmä lepää ja vaikka visuaalisuutta on paljon, mieli on elokuvan jälkeen levollinen. 

Edellinen ohjaajan elokuva Suuri Kauneus (KLIK! Lue arvioni täältä) valtasi jo mieleni ja odotin kovasti "maestron" seuraavaa. Pitihän se sitten heti ensi-ilta viikonloppuna päästä katsomaan.  Enkä kyllä pettynyt. Youth ja Suuri Kauneus (orig. La Grande Bellezza) toimivat jollain tapaa samassa viite- ja juonikehyksessä. On ikääntyneitä suurmiehiä ja -naisia. On ikuisen nuoruuden kaipuuta, yksinäisyyttä, turhautuneisuutta ja rahaa. On myös paljon kysymyksiä: Mitä jää jäljelle kun on saanut kaiken? Onko turhaa panostaa lastensa nuoruuteen isähahmona, jos he eivät kuitenkaan muista siitä mitään? Onko kaiken jälkeen parempi olla hiljaa vai sanoa jotain? Onko kosketus tärkeämpää kuin sanat? Onko parempi puhua parhaimmille ystävilleen vain hyvistä asioista? Onko elämän suurin tragedia, jos tulee muistetuksi vain yhdestä kappaleesta, vaikka olisi tehnyt muitakin, vai onko oleellisempaa, että ylipäätään tulee muistetuksi jostain? Elokuva kekseliäästi heittelee katsojaa kepeästä tunnelmasta syviin vesiin. Välillä kostuneita silmäkulmia saa pyyhkiä naurun pyrskähdyksestä ja välillä elokuvapenkkiin tuntuu jähmettyneen niin, että poskelle vierivää kyyneltä ei ole oleellista pysäyttää.

Kaunis elokuva ja upea alku elokuvavuodelle 2016!

Ps. Elokuvassa Jane Fonda tekee myös mielenkiintoisen voimadiivan roolin!

Elokuva pyörii tällä hetkellä Kino Sherylissä, sekä Finnkinon valkokankailla.

Elokuvan viralliset nettisivut:

http://www.foxsearchlight.com/Youth/

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Vuoden alku tuntuu olevan melko itsekästä aikaa. Lupauksia tehdään itselle. Mietitään mitä minä nyt aion itsessäni parantaa. Tehdään päätöksiä, joiden päämäärä on parantaa omaa hyvinvointia ja pohditaan mitä minä nyt haluan ja miten sen saan. Ehkä se on hyvää vastapainoa joululle, jolloin perinteisesti muita ajatellaan ja lahjotaan, mutta ennen kuin lupaat mitään käy teatterissa. Nimittäin Olipa kerran minä, joka sai Kansallisteatterissa Pienellä näyttämöllä kantaesityksensä 25.11.2015, sopii erityisesti tähän alkuvuoteen. Varsinkin jos olet juuri tekemässä lupauksia tulevalle vuodelle tai muuttamassa itsessäsi jotain. Teos nimittäin pistää miettimään. Uskon, että se ei päästä ketään helpolla.  

Olipa kerran minä on näytelmäkirjailija Heini Junkkaalan käsikirjoitus ja Milja Sarkolan ohjaus, jonka nimen alaotsikossa lukee “Narsistin kootut totuudet”. Teemana on siis narsismi ja sen eri muodot. Lavalla näyttelijät joutuvat narsismin riepoteltaviksi usealla tasolla roolihenkilöidensä kautta, mutta myös ulkoisesti ohjattuna Näytelmäkirjailija-hahmon kautta. Tämä kirjailija nimittäin seuraa meidän katsojien kanssa esitystä koko ajan kommentoiden ja valillä aggressiivisestikin muunnellen esitystä tahtonsa mukaan. Välillä hän jopa kyselee yleisöltä mielipiteitä, vaikka ei olekaan niistä lopulta kovin kiinnostunut. Toisaalta näytelmä kuvaakin keskeneräistä näytelmää, jota vielä harjoitellaan. Me katsojina joudummekin ikäänkuin keskelle Kansallisteatterin harjoituksia. Puhun tarkoituksella me-muodossa, sillä narsismi on asia joka herättää lähes kaikissa negatiivisia väristyksiä. Siitä myös usein ajatellaan, että "juu kyllä tiedän yhden narsistin, mutta eihän minussa mitään". Koko taudin kuvaankin kuuluu ettei sitä tunnisteta. Syy aina jonkun muun ei minun. Siksi olikin mielenkiintoista miten esityksen edetessä ja lavan täyttyessä useista eri hahmoista aina Breivikistä Mika Ahoon ja arkiseen pariskuntaan, sitä huomaa samaistuvansa eri tilanteissa välillä narsistiin ja välillä uhriin. Ei nyt tietenkään kaikkiin hahmoihin, mutta hetkiin lavalla.Tämä tuntuu hurjalta, mutta toki myös täytyy tässä välissä muistuttaa, että kaikkea narsismia ei pidä sekoittaa sairaanloiseen narsismiin.

Tehokkuutta lisää myös se, että teos on todella nopeatempoinen ja tilanteet muuttuvat. Lavasteet vaihtuvat ja tahti on kova, mutta katsoja onnistuu pysymään matkassa, niin hyvin näyttelijät pitävät imussa. Lähes kolmetuntinen narsismi pläjäys voi kuulostaa raskaalta, mutta suosittelen kaikille lämpimästi matkaa itseen tämän kautta ja uuden vuoden lupausten tekoa vasta tämän terapiasession jälkeen.

http://www.kansallisteatteri.fi

Pages