Ladataan...
Vinkkipankki

Olin viime vuonna Kira Åkerström-Kekkosen Max 30 min kirjajulkkareissa. Tällöin en niinkään innostunut kirjasta - vielä! Ehkä syy oli siinä, vaikka kannen keltainen väri oli houkutteleva itse ruokakuva ei herättänyt minussa mitään tunteita. Keittokirjat aluperin ovatkin innostaneet minua erityisesti kuvien takia. Kun pikkunälkä iskee, voi kiusata itseään lukemällä ihania reseptejä ja katsellen ruokakuvia niin itse ruokatapahtumasta lopulta saa vielä suuremmat kiksit! Lisäksi kirjan sisällysluettelo on hieman tylsän kuuloinen. Ruuat kuulostivat nimenomaan terveellisiltä ja paheellisia herkkuja ei näkynyt missään. Ruokatuhmuus puuttui meiningistä täysin. Kirjan ruokafilosofiaa hahmottavat ensimmäiset luvut tervellisistä öljyistä ja hillareista ynnä muista saivat minut vielä enemmän sanomaan mielessäni hohhoijaa, sillä ne eivät tuntuneet tuovan ruokaharrastajalle mitään uutta tietoa ja jotenkin innostukseni lopahti.

Mutta onneksi sitten kuitenkin periaatteeni (jokaisesta keittokirjasta on kokattava ainakin kerran) takia nappasin kirjan käyttöön ja aloin tutustumaan itse resepteihin. Kun niitä selasi eteenpäin kuvat alkoivat ruokkia mieltä ja yhtäkkiä linssisalaattikin alkoi kuulostaa kiinnostavalta. Tartuinkin sitten kyseenomaiseen salaattireseptiin ja tein eräänä iltana Paahdutettua kukkakaali-linssisalaattia pekonilla ja voi härregyyd! Miten oli hyvää! Reseptissä ei ollut mitään moitteen sijaa ja homma todella valmistui alle 30-minuutissa. Jäin täysin koukkuun tähän herkkuun. Olenkin sitten tehnyt tätä salaattia jo neljästi, mikä on minulle uusien makujen hakijalle melkinpä ennätys. Lisäksi kokeilin juttua varten myös Savutofupyörykät, paahdetulla porkkanalla ja mantelikastikkeella ja sekin nosti tofunkäyttöni toiselle asteella.

Ehdotus suositus tähän kirjaan!

kustantamo: Cozy Publishing

Ladataan...
Vinkkipankki

Carol elokuvan jälkeen tuntui haikealta. Tarina on kaunis, koskettava ja mielenkiintoinen, sillä perinteiseen rakkaustarinan kehykseen on tuotu tällä kertaa naispari 50-luvun alun Amerikasta. Elokuvassa kulissiavioliitossa elävä kypsempi Carol Airdin (Cate Blanchett) tapaa tavaratalossa työskentelevän Therese Belivetin (Rooney Mara) ja ihastuu tähän. Tähän aikaan kuitenkin ymmärrys lesbosuhteisiin oli mitätön ja aviomies raivostuu ja pistää avioeroprosessin ja huoltajuuskiistan vireille pariskunnan yhteisestä lapsesta. Carol ja Therese tapaavat aluksi ystävinä, mutta heidän välillä oleva kipinä muuttuu rakkaudeksi naisten välille. Kumpikin ovat keskellä parisuhdekriisejä ja naiset tuntuvat saavan kriiseihinsä apua ja lämpöä toisiltaan. He myös lähtevät yhteiselle pakomatkalle selvittämään päitään ja suhteensa vakavuutta. Tällä matkalla on kuitenkin vaaralliset seuraukset huoltajuuskiistaan.

Tuntuu hassulta, että elokuvan asetelma valkokankailla on vielä tänä päivänäkin erikoinen. Harvemmin todella näemme naispareja Hollywoodin valtavirtaelokuvissa ja vielä melko suurella ikäerolla. Tuntuu siltä, että tematiikan käsittely on vieläkin tänä päivänä hieman arkaa, vaikka elokuvassa käsitelläänkin 50-luvun vanhoillista tapaa suhtautua asiaan. Hurjaa on myös kuinka lesborakkaus voi olla syy lapsenhuoltajuuden menettämiseen. 

Carol on kiinnostava elokuva ja 50-luvun tyylille täysin uskollinen. Lavasteet ja puvustus toimivat täydellisesti ja ulkoisesti elokuva hipoo täydellisyyttä. Kiinnostavaa aihetta olisi kuitenkin voinut vielä rohkeammin käsitellä. Erityisesti Cate Blanchettin roolisuoritus on täysi kymppi, mutta Rooney Maran hahmo jää aika etäiseksi. Arkuutta ja jännittäjän roolia olisin toivonut lähestyttävän vahvemmalla hahmolla. Kauniit kasvot ja mietteliäät pysähtyneet ilmeet eivät vielä riitä, sillä nyt Theresestä ei oikein saa kiinni. Tosin Carol on elokuvaksi kirjoitettu alunperin romaaniteoksesta The Prince of Salt (Patricia Highsmith), jossa enemmän kuvataan päähenkilöiden rakkauden vaikutusta heidän ympärillä oleviin ihmisiin, ja hahmot jätetään hieman varjoon. Sovittava käsikirjoittaja Phyllis Nagy alla olevassa haastattelussa kommentoi asiaa "Tämä asetelma toimii ovelasti kirjassa, mutta elokuvaksi muunnettaessa ei voinut toimia niin, että päähenkilö jätettäisiin syrjään."

Carolin naisparin näyttelijät Cate Blanchett ja Rooney Mara nappasivat rooleistaan jo Golden Globe -ehdokkuudet ja ovat ehdolla myös Oscar gaalan naispää- ja sivuroolikategorioissa. Lisäksi Oscareissa elokuva on ehdolla seuraavissa kategorioissa: paras kuvaus, paras pukusuunnittelu, paras alkuperäissävellys ja paras sovitettu käsikirjoitus.

Carol teattereissa: Finnkino ja http://kinosheryl.fi 

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Meillä Vinkkipankissa tykätään vaihtelusta, niinpä blogi ja Vinkkipankin facebook saivat uudet tapetit Vinkkipankki-toimiston seinille! Mitä pidät uudesta pisarakuosista?

Tiesitkö, että Vinkkipankki löytyy monista eri somekanavista ja niissä kaikissa tarjoamme ekstravinkkejä, eli kannattaa seurata kaikkia jos haluaa parhaat ja ajankohtaisimmat jutut heti tietoonsa. Tässä vielä kertauksena kaikki kanavat:

  • Facebook: www.facebook.com/vinkkipankki "Vinkkipankin facessa jaan ekstranan kiinnostavia linkkejä ja tapahtumia. Last minute vinkit löytyvät myös tästä kanavasta ja inspiraatiopostaukset!"
  • Twitter: www.twitter.com/vinkkipankkiiri (nimimerkki: @vinkkipankkiiri) "Twitterissä Vinkkipankkiiri ottaa kantaa ajankohtaisiin ilmiöihin ja tapahtumiin ja saattaa toimia muunmuassa tv-ohjelma- tai tapahtumakommentaattorina. Muunmuassa festareilta ja messuilta twiittailen paljon. Lisäksi jaan kiinnostavien ihmisten mietteitä twiiteissäni."
  • Instagram: www.instagram.com/vinkkipankki (nimimerkki: @vinkkipankki) "Vinkkipankkiiri rakastaa visuaalisuutta ja kuvia ja tämä tulee parhaiten esiin blogisivun lisäksi täällä instagramissa. Kuvasarjoina julkaistavat vinkit ovat kuvienkuluttajalle helpoin ja nopein tapa päästä jyvälle missä tapahtuu ja mitä."
  • Periscope: https://www.periscope.tv/vinkkipankkiiri (nimimerkki: @vinkkipankkiiri) "Periscopessa livelähetyksiä tapahtumista, mm. viime vuotinen Budapest Design Week lähetyskombo sai suosiota! Seuraa kavanaa niin saat tiedot milloin jtn tapahtuu. Mukana myös keskustelu ajankohtaisista otsikoista ja trendeistä."

Ihanaa viikkoa kaikille Vinkkipankkilaisille!

<3

kuvitus: Aliina Kauranne 

 

 

Ladataan...

Pages