Ladataan...
Vinkkipankki

Vappua juhlitaan taas tällä viikolla. Suunnitelmissa on siis kolmen päivän putki: perjantaina etkot, lauantaina bailut ja sunnuntaina brunssi, eikö vaan! Jos ei ole vielä tähän comboon sopivia bileitä tiedossa niin ei hätää, sillä tietysti Vinkkipankkiiri tulee hätiin. Tässä ohjelma parhaaseen vappuun Helsingissä 2016!

1. PERJANTAI: The FIX present D.R.E.A.M

-Bailudeejiikärkeen heittämällä nousseet mimmit Lina Schiffer ja Taika Mannilla nostattavat käsiä ilmaan Bonesissa perrinä niin, että lauantai aamuksi ei varmaankaan kannata sopia sukukokousta! Olin juuri naisten Peräkammarin keikalla ja täytyy myöntää, että muistan yhtyneeni itsekin yhteislauluun (tosi biisin nimeä en nyt muista XD) eli hauskaa oli! Suosittelen lämmöllä tätä hiphop, r&b ja rap-henkistä iltaa. Lisätiedot klikkaamalla otsikkoa! 5€ sisään.

 

2. LAUANTAI: Keisteri Ukkeli kirjajulkkarit ja Tixa

Keisteristä ja Ukkelista Vinkkipankki-blogissa on aiemminkin ollut juttua, mutta ei turhaan. Takaan, että D.R.E.A.M:n keikan yhteislaulun jälkeen saat täältä vielä enemmän vappumaista nostetta. Siltasessa pidettävässä iltamassa ensin History of Ukkeli -kirjan julkkarit, jossa lämpöä kaiuttimiin ja sieluihin luo mystinen dj-mies Tixa. Kannattaa kuunnella liverunoilija-dj:n aivotuksia, niin saat sunnuntain piknikille hyvät pohdinnat! Tixan jälkeen kreisibailutus keikka by Teemu Keisteri! Koskaan ei ole tarvinnut katua ulos lähtemistä, jos on Keisterin keikalle päätynyt! Nämä bileet eivät myöskään maksa mitään.

 

3.SUNNUNTAI: Pirittassa brunsseilua

Piritta on hyväksi todettu ja niin vappumaisella paikalla, että ansaitsee päästä tämän vapun loppufiilistelypaikaksi. Kätevästi klassisen vappupäivän kokoontumispaikan Hakaniemen torin lähettyvillä. Kun on torilla tavattu ja vappupallo ostettu, niin Tokoin rantaa pitkin astellen pääsee kaupunkikeitaan eli Cafe Pirittan luo. Jos hyvä sää yllättää, niin terassilla varmasti saa kesäfiiliksen ensi kertaa pintaan!

Ihanaa Vappua kaikille Vinkkipankin lukijoille! Luv ya!

toivoo: Vinkkipankkiiti XOXO

 

Kuvat alusta: Verna Kovanen, Bones D.R.E.A.M, Teemu Keisteri, Verna Kovanen

Ladataan...

Ladataan...
Vinkkipankki

Haute Couture sana herättää minussa heti tunteita. Se tuntuu ihanan kevyeltä ja samaan aikaan ylevältä suussa. Kate Winslet, The Dressmaker elokuvan posterissa, näyttää upealta ja asu, joka hänellä on yllään henkii 50-lukua parhaimmillaan. Puvun materiaalista näkee, että mukana on laadukkaita luonnonkuituja. On siis silkkiä, ei mitää polyesteria. Sehän tuon ajan vintage-vaatteissa aina ilahduttaakin, nimittäin materiaalien hyvä laatu. Juliste lupaa siis silmäkarkkia suurelta valkokankaalta, mutta tunnuslause “Kosto on uusi musta.” saa vähän hämmentymään. Miten haute couture voi sopia koston kanssa yhteen, muuten kuin muotimaailman persoonien yhteentörmäyksistä kertoen? Elokuva antaa siihen hullunkurisen vastauksen.

Alkupuolisko elokuvassa noudattaa klassisen draaman sääntöjä. Kaikki alkaa siitä, että on menneisyys johon palataan selvittämään asioita. Tässä tapauksessa tapahtumapaikkana on kyläpahanen Australiassa, johon Tilly, menestynyt muoti-ompelija, matkustaa Pariisista asti. Kylä ei ole muuttunut miksikään ja vanhat asukit, kuten Tillyn (Kate Winslet) äiti pyörittelevät samoja kuvioita. Ainoa mikä on muuttunut on ihmisten ikä. Kaikki ovat vanhempia ja pölyttyneempiä versioita itsestään. Tillyn äiti kaipaa hoitoa ja siksikin Tilly on paikalla. Ränsistynyt koti pistetään ensin kuntoon, jotta Tillyn mieltä painanutta mysteeriä päästään selvittämään ja salapoliisileikki saa alkaa. Ilman draamaa tämä ei onnistu ja suuria tunteita koetaan niin rakkauden kuin kuoleman osalta. Myös Tillyn näyttävät muotiluomukset eivät tunnu istuvan kylän naisten pirtaan ennekuin kuin he pääsevät niin itse pukeutumaan. Maaseudun ja haute couture -muodin kontrasti elokuvassa kovasti naurattaa, kuten myös hassut roolihahmot. Tuntuu kuitenkin siltä, että tarinassa käänteet ovat vähän ennalta-arvattavia. Kaikki meneekin juuri odotusten mukaan puoliväliin asti kunnes draama saa yllättäen vähän reilummin vettä rattaisiin! Alkaa huikea ja todella draamaattinen kostokas kilpajuoksu, jossa ei mielikuvituksella ole juuri rajaa ja Tillyn voimat vedetään aivan överiksi. The Dressmaker siis lopulta onnistuu hyvinkin yllättämään, mutta jättää kuitenkin katsojansa hieman hämmentyneeksi. Näyttävyyttä ja voimaa lopusta ei puutu, saati sitten suuria elkeitä, mutta mikä on syy. Ehkä tässä näemme nykypäivän version lännen elokuvasta kostoineen, kylineen ja pölyisine preerioineen tai ainakin jotain sinne päin.  Ablodit kuitenkin annan aina ihanalle Kate Winsletille, jonka vahva Tilly henkilö pitää kuitenkin elokuvan uskottavana outoudesta huolimatta loppuun saakka ja saa ainakin Vinkkipankkiirin päiväuniin vintagemekon jos toisenkin!

Elokuva pyörii nyt teattereissa:

Finnkino

Kuvat: Stillejä elokuvasta

Ladataan...
Vinkkipankki

Tämän viikon perjantaina ja lauantaina saamme Helsingissä nauttia festivaalitarjonnan uutukaisesta. Luvassa on karkkia elektronisen musiikin fiilistelijöille ja lähiömatkailusta innostuville. Nämä nimittäin yhdistyvät Kontula Electronic festareilla, jotka nimensä mukaisesti pidetään Kontulassa ja pääosin ostarilla. Vinkkipankkiirina olen erittäin innoissani tästä aluelaajennuksesta, sillä mielestäni on tärkeää aktivoida kulttuurilla myös muita alueita kuin keskustan trendikortteleita. Toivottavasti kaupunkikulttuuri  laajemmaltikin kehittymässä jatkossa tähän suuntaan. 

Kontula Electronic festivaalia luotsaa porukka musiikin ammattilaisia kapteeninaan monissa projekteissa keitetty Jimi Tenor, joka on myös kotoisin Kontulasta. Viikonloppuna festivaali tarjoilee hyvän kokoelman konemusiikkia, jolla pääset kartalle alan Suomi osaamisesta. Perjantain esiintyjistä nostaisin Spartan Loverin, joka varmasti heittää hyvät skweee-rytkeet estradinaan pub/club Comeetta. Liput iltaan vaivaiset 8€. Aika halvat festariliput sanoisin. Lauantain erikoisuus on ehdottomasti Jori Hulkkosen keikka Mikaelin kirkossa. Varmasti unohtumaton "once in a lifetime" -kokemus! Jos Kontula tuntuu kaukaiselta, ajattele asia näin: keskustasta metro Kontulaan tai ratikka Kallioon kestää suurin piirtein saman ajan eli selitykset sikseen ;)

Nähdään Kontulassa!  Lisäinfot ja muu ohjelma: https://facebook.com/kontulaelectronic/

Pages