Ladataan...
Vinkkipankki

Päivän lounasvinkki! 

Jos olet Tallinnassa, niin lounas kannattaa ajoittaa Kumu-vierailuun. Kumu tarjoaa lounasta alkaen 2,80€ (keitto) ja mieli virkistyy upeassa ympäristössä!

Hyviä energisoivia smoothieta ja terassi täynnä veistostaidetta. Täydellistä!

KUMUn näyttelyt ja muut tapahtumat täällä: http://kumu.ekm.ee

 

Ladataan...
Vinkkipankki

HOX! Helsingissä on nyt hyvä ravintola OX, jota kävin kokeilemassa. Alkuilta oli mielettömän aurinkoinen. Tiedättekö sen tunteen kun kaupunki hiljenee juuri tulleen valoisuuden äärellä nauttimaan aurinkosäteiden lämmöstä. Astelin Pikku-Robaa ystäväni kanssa kohti OX:ia joka sijaitsee edesmeneen Beefy Queen -pihvipaikan tiloissa. OX:ssakin tunnelma oli raukea ja tarjoilijat veivät meidät hymyillen pöytään. Aloitimme kuplivalla. Listalla oli pohjoismaisesti paljon juureksia, mutta myös eksoottisia trendimakuja kuten libanonilaisesta keittiöstä tuttu sumakkimauste vilahtaa silmissä listaa skannatessa. Ravintolassa on melko hiljaista ja juurikaan muita ei ole. Tarjoilu on melko verkkaista, ehkä hieman joudumme odottamaan ja pöytävarauksessakin oli pientä epäselvyyttä. Palvelu on kuitenkin ystävällistä, joten eipä siinä mitään, että rauhassa saamme istua. Päädymme tilaamaan kokin menun. Perusmenujen lisäksi OX:ssa on saatavilla Never Ending -menu, joka toimii vähän niinkuin "all you can eat"-periaatteella. Annoksia tuodaan niin pitkään kuin jaksaa. Tämä pitää joskus kokea!

Sisustus on mieleeni. Punertava nahka ja mintun vihreä sopivat täydellisesti toisilleen. Vihreä aaltopelti on samalla leikkisä ja hienostunut koko ravintolaa sisustuksellisesti sitova elementti! Viinilasitkit on huolella valittu ja kauniisti modattu OX-laseiksi ravintolan monogrammilla. Saniaisia roikkuu katossa ja kaunis alkuillan pehmeä valo paistaa intiimiin saliin.

Alkuruokia ennen saamme tietysti leipää muttei mitä tahansa leipää. Kultainen kuori on täydellisen rapsakka ja leivän kosteus on täydellinen. Rakuunalla maustettu ruskistettu voi maistuu herkulliselta. Olemme nälkäisiä ja ensimmäisen leipäkeon huomaamme nopeasti hävinneen. Onneksi tarjoilija tuo uuden ennen kuin ehdimme kissaa sanoa. Alkuruoka vie meidät tulevaan kesään ja alammekin puhua kesälomasuunnitelmista. Lautasella on raikkaasti ja herkästi aseteltuna marinoitua siikaa viherliemessä, sekä merileväkaviaaria. Ah niin ihana ja raikas juttu. Todella hempeää ja freshiä. Alkuruoka hivelee silmää ja makukin on lähes täydellinen, ehkä jotain pientä ylläriä jää tähän kaipaamaan, mutta hyvää on. 

 

Pääruuassa yllätyn pääraaka-aineen paljastuvan karitsaksi, sillä liha on piilotettu muiden herkkujen alle. Kun isken haarukkani annoksee, annos vie jalat alta. Tässä jos missä on täydelliset makuparit: ronski karitsa - pirteä sitruunaliemi, hapan valutettu joqurtti ja makeahko palsternakka. Aivan täydellinen annos! Yleensä olen ehdottomasti alkuruoka-ihmisiä, mutta Ox:ssa kävi niin harvinaisesti, että pääruoka vei ehdottomasti voiton. Mehevän makuelämyksen jälkeen saamme väliruuaksi metsämansikka-jäätelöt, joissa marja kyllä maistuu. Nam ja ihana viillennys.

Kaikkien näiden herkkujen jälkeen koittaa varsinaisen jälkkärin vuoro! Vähän taas kuohuvaa väliin ja sitten iskemme suolakinuski-herkkuun kiinni. Suolainen kinuski on oikeastaan vain kastikkeena, mutta maku on niin ihana, että haluan kutsua jälkkäriä sillä nimellä. Mukana on toki kakkupohjaa, lumimarenkia ja raikastava jäätelöpallo. Aivan täydellistä. Hyvä päätös makumatkallemme.

Yhteenvetona OX oli oikein mainio paikka, joka keskittyi nettisivuillaan antamansa lupauksen mukaisesti makuihin. Kombot olivat täydellisyyttä hipovia. Tarjoilijat olivat kaikki ystävällisiä ja kaverillisia, mikä oli kiva, mutta hieman skarppiutta lisää ja tietoutta. Esimerksi viineistä ei juurikaan saanut sen kummempaa infoa, kuin mitä pullon kyljestä saattoi lukea. Mutta niin sisustus, tila ja MAUT <3

http://www.restaurantox.fi

Ladataan...
Vinkkipankki

Check shortly in english below.

/

Nyt on hyvä aika aktivoitua, jos haluaa kierrättämällä saada viimeiset ropot kesän matkakassaan. Nimittäin Kattilahallissa järjestetään jälleen kirppis 4.6. ja pöydät menevät yleensä pikapikaa, niinpä nyt kannattaa jo varata oma täältä:  http://www.kirppistapahtumat.fi/tuote-osasto/kattilahallin-kirppikset/

Suvilahden kirppikset ovat olleet todella suosittuja ja itsekin olen tehnyt sieltä kelpo löytöjä. Muunmuassa Iittalan kynttilänjalkaa ja Diesel silkkimekkoa ei ole harmittanut raahata kotiin. Vinkkinä muuten myyjille sellainen jonka itse totesin taannoisella kirppismyyjäpäivänäni oivaksi jutuksi nimittäin Danske Bank Mobile Payn lataus. Näin voit tarjota asiakkaalle, joka on jo tuhlannut kolikkonsa muissa pöydissä mahdollisuutta maksaa suoraan tilille. Todella kätevää ja nykypäivää!

Täältä kannattaa käydä lukemassa laajempi juttuni Kattilahallin kirppiksestä.

/

Now it´s good time to activate yourself, if you want to have table from Suvilahti´s fleamarket. The Fleamarket will take place in Kattilahalli at 4.6 and you can reservate a place to sell your stuff here:  http://www.kirppistapahtumat.fi/tuote-osasto/kattilahallin-kirppikset/ I can recomend this fleamarket as an customer and have had good treasures from there for exaample Diesel silk dress and Iittala homeware.

Here is more wide story about the Kattilahalli Fleamarket.

 

Pages