Ladataan...
Vinkkipankki

Niin kuin aiemmin jo täällä kirjoitin on mahtavaa, että Alppila on saanut oman brunssipaikkansa, nimittäin Konepajan Brunon. Bruno tosin on miljoonaa muutakin asiaa ja kävin selvittelemässä vähän mitä kyseisessä mestassa tänä kesänä tapahtuu.

Konepajan Bruno aloitti kirpputoripaikkana isoveljensä Kirpputori Valtterin vanavedessä. Naapurityötilan kaksi valokuvaajaa olivat kahvitauolla pohtineet Valtterin poismenoa ja todenneet, että Alppila tarvitsee tapahtumapaikan, jossa myydä kirpparitavaraa ja eihän siitä haittaakaan olisi jos homma lähtisi vähän käsistä ja paikassa tapahtuisi vähän enemmänkin! Niin Bruno lähtikin lentoon ja nyt kirpputorin lisäksi se on klubi, ruokapaikka, kahvila, tatuointimesta, galleria, terassi ja joogasali. Kyllä, luit oikein. Kun luovat päät pohtivat ja saavat oikeanlaista innostunutta porukkaa hankkeeseen mukaan on taivas vain rajana.

Itse olen nyt käynyt muutamassa tapahtumassa Brunossa ja täytyy sanoa, että jo ensimmäisenä klubi-iltanani se kiisi kärkisijalle lempiyökerholistallani! Jotain niin rentoa paikasta huokuu, ehkä se on se sama rentous mikä tulee kun Berliinissä tai vaikka Budapestissa lähtee juhlimaan. Matkalla olon vapaus! Irti arjesta todella.

Tila on jätetty tyylikkäästi rosoiseksi, siellä sun täällä roikkuu viherkasveja, luomassa kontrastia betoni- ja valurauta-elementeille. Ihmisiä on paljon, mutta missään ei ole ahdasta. Artistit soittavat keskitilassa, mutta sivuille on jätetty väljemmät tilat rentoiluun. Toisella puolella on galleriatila ja toisella puolella baaritiski ja ruokarekkoja. Mikä parasta tältä klubilta saa pilkkuun asti ruokaa! Kuin unelma!

Kesän line-up on myös kova. Gasellit ja Aivovuodon jo Brunossa nähneenä, en aio tyytyä vain niihin sillä tulevan pitää myös Khid, Noah Kin ja Töölön Ketterä. Myös tulevan Flown jatkot pidetään Brunossa. Voipi olla, että päädyn myös sinne! Bailuttelun lisäksi haluan käydä kokemassa 20.8. Helsinki Night Marketin ja After work Joogan Nick Caven indiehittien tahtiin 29.7. Ihana, että Helsinki on saanut uuden keitaan jossa kelpaa ihmisen olla <3

http://www.konepajanbruno.com

HUOM! Nyt on tullut ilmi, että Brunon tulevaisuus on uhattuna. Rautakauppa-ketju havittelee tiloja itselleen. Kirjoita adressi Brunon puolesta, jos kulttuuritila jossa kaikki viihtyvät on sinusta säilyttämisen arvoinen:  http://www.adressit.com/pelastetaan_bruno

Vinkkipankkiiri allekirjoitti adressin.

Ladataan...
Vinkkipankki

Kesälomani alkoi juuri nyt ja kuinka sitä ihminen voi olla näin iloinen, että hymyily tuntuu jo heti poskissa! Mieltäni parantaa se, että sunnuntaiksi on varattu lennot Barcelonaan ja siellä on kaikkea hauskaa tulossa, mistä varmasti raportoin tänne blogiinkin vinkkien muodossa!

 

Lähdin nyt myös kesän kunniaksi FUN lightin #Kesäjano-kampanjaan! Yleisen kesäjanon sammutuksen lisäksi kivaa tässä on se, että saan arpoa teille rakkaat lukijat hullun hienoja Teemu Keisterin taiteilemia Fun-lightin kesäkasseja sisältäen värikästä Fun light-juomaa loppukesäksi (6 kassia, joista jokaisessa 6plo mehua)! 

Keisterihän on Vinkkipankissa vieraillut pariinkin otteeseen mm. Vierasvinkkarina. Jotenkin nämä Teemun tempaukset saavat aina hyvälle tuulelle, kuten tämä kreisi esiintyminen FUN light Kesäjano-kampanjan videolla! Vaikka sinulla ei kesäloma alkaisikaan niin saman ilon ja energian saat varmasti yllä olevan videon katsomalla ja osallistumalla skabaan! 

JUUH, ELIKKÄS OHJEET KILPAILUUN!

Tämän blogipostauksen kommenttiosiossa arvotaan yhteensä kolme (3) yllä näkyvää Teemu Keisterin suunnittelemaa Funlight-kassia mehuineen.

1. Osallistu kommentoimalla tätä postausta ja kerro mistä haluaisit syksyllä lukea Vinkkipankista?

2. Lisää kommenttikenttään myös sähköpostiosoitteesi!

3. Kisa käynnissä 31.7. saakka

#EIKÄSIINÄVIELÄKAIKKI

LISÄKSI VOIT OSALLISTUA FACEBOOKISSA TYKKÄMÄLLÄ VINKKIPANKIN FB-SIVUSTA 31.7. MENNESSÄ!

Kaikkien fb-tykkääjien kesken arvotaan kolme (3) kassia mehuineen!

Postaus tehty yhteistyössä Funlight:n kanssa.

Kuvat: Funlight some

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Suomen kesä on täynnä vierailun arvoisia taidetapahtumia. Ne ovat sijoittuneet ympäri suvikarttaamme, joten auto tai juna alle ja menoksi vaan. Lähellä noin tunnin matkan päässä sijaitsee muotoilijakeskittymästä tuttu Fiskarsin kylä. Kirjoitan myöhemmin paikasta enemmän, mutta nyt ensin paneutukaamme Fiskarsin tämän kesän taidehelmeen. Onoman, eli Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunnan, järjestävä Kasvu -niminen näyttely on vallannu Kuparipajan hulppeat tilat. 

Ryhmänäyttelyn teemana on nimen mukaisesti, kasvu ja sitä on tutkittu käyttäen monia eri tekniikoita. On tuotemuotoilua, huonekaluja, eläinpatsaita, jättimäinen puuveistos, keramiikkaa, videotaidetta, maalausta ja installatiota. Ryhmänäyttelyt ovat monesti vähän sekavia, mutta tässä tilassa tuntuu kuin teokset puhuisivat samaa kieltä. Kokonaisuus on todella kaunis ja siitä pisteet Kasvun kuratoineelle valokuvaajalle Katja Hagelstamille, sekä tietysti näyttelyn arkkitehdille Hannele Grönlundille. 

Ihminen itsensä kanssa ja luonnon keskellä, entä universimissa? Näitä kysymyksiä herää mieleen kun astelen näyttelytilassa. ehdottomasti suosittelen käymään täällä. Nimittäin Vinkkipankkiiri inspiroitui aivan valtavasti!

Kesänäyttely auki 25.9. saakka Fiskarsin Kuparipajassa.

Ps. Jos et pääse Fiskarsiin saakka Helsingissä on Lokal-galleriassa samaan teemaan pienempi satelliittinäyttely 21.8. asti

onoma.fi

http://lokalhelsinki.com

onoma.fi

Kuvat: Verna Kovanen

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Elokuvan nimi on ytimekäs, mutta niin imelä, että melkein jätin menemättä elokuviin. Jälkikäteen totean, että olisi ollut todella sääli jättää tämä filmi välistä. Oli nimittäin oiva arki-illan nautinto nähdä näin hyvin ohjattua ja näyteltyä draamaa, ilman sen kummempia temppuja. Temppuja ei tarvittu sillä tarina lesbopariskunnasta taistelemassa toisen syöpää ja epäreilua lainsäädäntöä vastaan on niin vahva, että se kestää sellaisenaan. Vahvuus tulee elokuvaan toki hyvästä valkokangassovituksesta, mutta eritoten siitä, että elokuva perustuu tositapahtumiin. Lopussa elokuvaa kerrotaankin, että elokuvassa näytellyt tapahtumat tosielämässä käynnistivät tapahtumien aallon, joka johti lopulta samaa sukupuolta olevien avioliiton hyväksyvän lain hyväksymiseen.

Love is Love:ssa Julianne Moore jatkaa takuuvarmaa huippulahjakasta tulkitsijan taivalta mitä hän on viime aikaisissa rooleissaan tehnyt, kuten Edelleen Alicessa altzheimeria sairastavana tutkijana ja Map of the Starsissa mieli-ala ongelmista kärsivänä näyttelijänä. Tällä kertaa Julianne on syöpään sairastuva rikospoliisi, joka onnistuu huokumaan samalla kovuutta ja herkkyyttä. Miten hän sen oikein tekeekään niin taidokkaasti, sopii ihmetellä!

Vastanäyttelijänä Mooren näyttelemän poliisin vaimona onnistuu Ellen Page, joka on lähes koko elokuvan ajan tunteiden reunalla ja lähes yli reunan milloin ilosta ja milloin surusta. Tuntuu kuin Ellen Pagen roolihahmo Stacie voisi hetkenä minä hyvänsä särkyä. 

Aiheena homoseksuaaliliitoista ei ilmeisesti ole vielä puhuttu tarpeeksi, sillä aihe tuntuu aina vaan ajankohtaiselta ja ehkä siksi juuri lopulta ymmärrän ja armahdan elokuvan siirappisen nimenkin. Love is Love:n ei ollutkaan tarkoitus olla siirappia, vaan arkinen toteamus siitä, että ehkä tällaiset rakkaustarinat voisivat olla viihteessämme ja arjessamme jo ilman kuohuntaa ja miksi edelleen on sankoin joukoin ihmisiä, jotka haluavat nostaa aiheen tapetille ikäänkuin siitä pitäisi sen enempää keskustella. Niin, kyse on vain rakkaudesta, ei sen kummemmasta! Toki harmittaa elokuvan tuotannon puolesta nimivalinta, sillä se voi olla esteenä elokuvaan tulemiselle. Nimestä huolimatta itse kuitenkin tulin paikalle, mutta jostain syystä melkein täyteen myydyssä näytöksessä ei ollut yhtään miespuolista katsojaa. En usko, että aihe ei kiinnostaisi, siirappi taitaa vaan pelottaa. Turhaan.Menkää katsomaan tämä kaunis, herkkä ja arkinen taistelutarina.

Elokuva pyörii Finnkinossa.