Ladataan...
Vinkkipankki

Aina kun syksy koittaa tulee fiilis, että olis kiva aloittaa jotain uutta. Onkohan se siitä kun koulut aikoinaan alkoivat tähän aikaan ja uusi lukukausi toi aina uutta ja jännää vai mikä siinä on, että tuo rytmi on niin iskostunut selkärankaani. No hyvähän se on, että tulee vähän potkua peffaan ja nousee ylös sohvalta suunnaten uusiin haasteisiin. 

Kuitenkaan ei tarvitse tehdä suuria asioita, että tämä syntynyt innostus saadaan tyydytettyä! Itse osallistuin astioiden tuunauspajaan. Marjo Maininki veti kyseistä tapahtumaa ja saimme eteemme mukavan haasteen (ja vielä kuplivan juoman kera): koristele ruukku tai muki, juuri niin kuin haluat, siirtokuvatekniikalla! Olen aina pitänyt käsillä tekemisestä, mutta kärsimättömyyteni on saanut minut lopettamaan monia kunnianhimoisia projektejani kesken. Olen muunmuassa virkannut pipoa itselleni jo pari talvea (heh, lapaset sain kyllä jo tehtyä samaan settiin!) Onneksi tämä siirtokuvatekniikka ei ollut vaikemmasta päästä ja mukia kortistellessa ehti keskittymään myös mukavaan kuulumisten vaihtoon tuttujen kanssa, jotka olivat pöydän ääreen kokoontuneet. Parissa tunnissa loihdin herkkukaakaohetkille tarkoitetun Sweet-mukini!

Täytyy sanoa, että meillä oli super hauskaa ja nyt kirjoitan tästä teille, sillä saman pääsevät kaikki halukkaat (tai ainakin kurssille mahtuvat) kokemaan 25.8. Taiteiden yönä Mederin posliiniliikkeessä. Tapahtumasta lisäinfoa löytyy täältä: https://www.facebook.com/events/1182881175068396/. Marjo järkkäilee myös muuten posliinipajoja, joten häneenkin voi olla tapahtuman kautta yhteydessä, jos tämä kyseinen ilta ei onnistukaan. Suosittelen!

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Än, yy, tee, NYT ja näin syksyn festarikimara on käynnistetty Espoo Ciné:llä. Ennakkonäytöksiä pukkaa jo, vaikka varsinaisesti festari starttaa perjantaina ja jatkuu aina seuraavan viikon loppuun 28.8. asti.  Cinéssä on totuttu näkemään niitä elokuvia, joita Finnkinon normitarjonnasta jää usein uupumaan. Pääosin eurooppa ja lähi-itä on nyt näytillä. Paljon draamaa ja vähemmän kaupallista kuvaa, sekä monia esikoisteoksia nähtävillä festareilla. Pohjola on myös alueena keskiössä ohjelmistossa tänä vuonna. Päätapahtumapaikkana toimii Tapiola Kino ja Espoon Kulttuurikeskus, jotka sijaitsevat lähekkäin Tapiolan keskustassa. Seutulipun maksun takia ei tarvitse nuukailla ja jättää Espoo Cinéa väliin, sillä ilmainen Cine-bussi kulkee Kampista suoraan mestoille.

Tässä Vinkkipankkiirin nostot ohjelmistosta:

Kiki, Love to love, ohjaus Paco Leon (K-16)

Nyt olis tarjolla sellainen, vähän erilainen, romanttinen komedia. Aihiossa nimittäin mitä erilaisimmat seksuaalifantasiat. Oletko koskaan jutellut kavereittesi kanssa siitä, kun luit jostain, että joku kiihoittuu rannekelloista tai joku yhteenkasvaneista kulmakarvoista? Tämän leffan jälkeen varmasti juttua voi jatkaa! Espanjalaiselle elokuvalle tyypillinen vakavan hauska huumori varmasti tässä läsnä!

Barash, ohjaus Mikhal Vinik (K-16)

Israelilaisen ohjaajan, hepreankielien, Barash, on kasvutarina kaahaavista autoista, työtöistä, tyttörakkaudesta ja high school elämästä. Elokuvaa on kehuttu hyvin moderniksi elokuvaksi ja soundtrack on myös nostettu jalustalle.

The Here After, ohjaus Magnus von Horn

Nyt mahdollisuus nähdä viime vuoden Ruotsin parhaan elokuvan palkinnon voittanut Efterskalv. Tarinassa nuori rikostaustainen poika yrittää aloittaa uutta lukua elämässään, mutta yhteisö ympärillä tuntuu päättävän asiat hänen puolestaan. Miten päästä eroon menneisyydestä?

Muut elokuvat: www.espoocine.fi

Kuva alussa stilli The Here After -elokuvasta.

MIELENKIINTOISIA ELOKUVAHETKIÄ!

Ladataan...
Vinkkipankki

Itse juuri tokaisin ystävälleni, että oikeastaan odotan jo syksyä ja sain hänen juomansa väärään kurkkuun. Kyse ei ole siitä eikö kesä olisi ihanaa, enkä oikeasti halua, että se loppuu, mutta kulttuurikalenterimme on elokuvien osalta rakennettu niin, että kun ilman viilenevät elokuvasalit täyttyvät taas kiinnostavista elokuvista ja festivaaleista! Teinpä siis itselleni muistilistaa syksyn leffailun varalle ja jaan sen tässä nyt teillekin.

MUST GO LEFFAFESTARIT 2016:

-Espoo Cine 19.-28.8.

Naapurikaupunkimme ihana festivaali, jossa aina mielenkiintoinen ja omanlainen elokuvakattaus.

http://www.espoocine.fi/

-Rakkautta ja Anarkiaa 15.-25.9.

Suurin ja kaunein elokuvafestivaali Suomi-kentässä. Täällä kaikki isoimmat tapahtumat, seminaarit ja muut. Can´t wait!

http://www.hiff.fi/

-Helsingin Lyhyt elokuvafestivaalit, marraskuu 2016

Raret lyhärit, joita muualla ei näe. 

-Night Visions, Halloween viikolla eli 2.-6.11.

Kreiseimmät leffan katselumaratoonit leffafriikit (ja tällä festarillä myös muuten vaan friikit :D)istutaan täällä. Näytöksiä kellon ympäri.

http://www.nightvisions.info/

Ihania elokuvasalihetkiä!

MUISTA MYÖS Venetsian (31.8.-10.9.) ja Toronton (8.-18.9.) elokuvafestivaalit, joiden palkinto kategorioiden voittajia kannattaa kärkkyä!

Kuva: Kiki, Love to Love (Espoo Cinen ohjelmistossa)

 

Pages