Ladataan...
Vinkkipankki

Aina kun syksy koittaa tulee fiilis, että olis kiva aloittaa jotain uutta. Onkohan se siitä kun koulut aikoinaan alkoivat tähän aikaan ja uusi lukukausi toi aina uutta ja jännää vai mikä siinä on, että tuo rytmi on niin iskostunut selkärankaani. No hyvähän se on, että tulee vähän potkua peffaan ja nousee ylös sohvalta suunnaten uusiin haasteisiin. 

Kuitenkaan ei tarvitse tehdä suuria asioita, että tämä syntynyt innostus saadaan tyydytettyä! Itse osallistuin astioiden tuunauspajaan. Marjo Maininki veti kyseistä tapahtumaa ja saimme eteemme mukavan haasteen (ja vielä kuplivan juoman kera): koristele ruukku tai muki, juuri niin kuin haluat, siirtokuvatekniikalla! Olen aina pitänyt käsillä tekemisestä, mutta kärsimättömyyteni on saanut minut lopettamaan monia kunnianhimoisia projektejani kesken. Olen muunmuassa virkannut pipoa itselleni jo pari talvea (heh, lapaset sain kyllä jo tehtyä samaan settiin!) Onneksi tämä siirtokuvatekniikka ei ollut vaikemmasta päästä ja mukia kortistellessa ehti keskittymään myös mukavaan kuulumisten vaihtoon tuttujen kanssa, jotka olivat pöydän ääreen kokoontuneet. Parissa tunnissa loihdin herkkukaakaohetkille tarkoitetun Sweet-mukini!

Täytyy sanoa, että meillä oli super hauskaa ja nyt kirjoitan tästä teille, sillä saman pääsevät kaikki halukkaat (tai ainakin kurssille mahtuvat) kokemaan 25.8. Taiteiden yönä Mederin posliiniliikkeessä. Tapahtumasta lisäinfoa löytyy täältä: https://www.facebook.com/events/1182881175068396/. Marjo järkkäilee myös muuten posliinipajoja, joten häneenkin voi olla tapahtuman kautta yhteydessä, jos tämä kyseinen ilta ei onnistukaan. Suosittelen!

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Än, yy, tee, NYT ja näin syksyn festarikimara on käynnistetty Espoo Ciné:llä. Ennakkonäytöksiä pukkaa jo, vaikka varsinaisesti festari starttaa perjantaina ja jatkuu aina seuraavan viikon loppuun 28.8. asti.  Cinéssä on totuttu näkemään niitä elokuvia, joita Finnkinon normitarjonnasta jää usein uupumaan. Pääosin eurooppa ja lähi-itä on nyt näytillä. Paljon draamaa ja vähemmän kaupallista kuvaa, sekä monia esikoisteoksia nähtävillä festareilla. Pohjola on myös alueena keskiössä ohjelmistossa tänä vuonna. Päätapahtumapaikkana toimii Tapiola Kino ja Espoon Kulttuurikeskus, jotka sijaitsevat lähekkäin Tapiolan keskustassa. Seutulipun maksun takia ei tarvitse nuukailla ja jättää Espoo Cinéa väliin, sillä ilmainen Cine-bussi kulkee Kampista suoraan mestoille.

Tässä Vinkkipankkiirin nostot ohjelmistosta:

Kiki, Love to love, ohjaus Paco Leon (K-16)

Nyt olis tarjolla sellainen, vähän erilainen, romanttinen komedia. Aihiossa nimittäin mitä erilaisimmat seksuaalifantasiat. Oletko koskaan jutellut kavereittesi kanssa siitä, kun luit jostain, että joku kiihoittuu rannekelloista tai joku yhteenkasvaneista kulmakarvoista? Tämän leffan jälkeen varmasti juttua voi jatkaa! Espanjalaiselle elokuvalle tyypillinen vakavan hauska huumori varmasti tässä läsnä!

Barash, ohjaus Mikhal Vinik (K-16)

Israelilaisen ohjaajan, hepreankielien, Barash, on kasvutarina kaahaavista autoista, työtöistä, tyttörakkaudesta ja high school elämästä. Elokuvaa on kehuttu hyvin moderniksi elokuvaksi ja soundtrack on myös nostettu jalustalle.

The Here After, ohjaus Magnus von Horn

Nyt mahdollisuus nähdä viime vuoden Ruotsin parhaan elokuvan palkinnon voittanut Efterskalv. Tarinassa nuori rikostaustainen poika yrittää aloittaa uutta lukua elämässään, mutta yhteisö ympärillä tuntuu päättävän asiat hänen puolestaan. Miten päästä eroon menneisyydestä?

Muut elokuvat: www.espoocine.fi

Kuva alussa stilli The Here After -elokuvasta.

MIELENKIINTOISIA ELOKUVAHETKIÄ!

Ladataan...
Vinkkipankki

Itse juuri tokaisin ystävälleni, että oikeastaan odotan jo syksyä ja sain hänen juomansa väärään kurkkuun. Kyse ei ole siitä eikö kesä olisi ihanaa, enkä oikeasti halua, että se loppuu, mutta kulttuurikalenterimme on elokuvien osalta rakennettu niin, että kun ilman viilenevät elokuvasalit täyttyvät taas kiinnostavista elokuvista ja festivaaleista! Teinpä siis itselleni muistilistaa syksyn leffailun varalle ja jaan sen tässä nyt teillekin.

MUST GO LEFFAFESTARIT 2016:

-Espoo Cine 19.-28.8.

Naapurikaupunkimme ihana festivaali, jossa aina mielenkiintoinen ja omanlainen elokuvakattaus.

http://www.espoocine.fi/

-Rakkautta ja Anarkiaa 15.-25.9.

Suurin ja kaunein elokuvafestivaali Suomi-kentässä. Täällä kaikki isoimmat tapahtumat, seminaarit ja muut. Can´t wait!

http://www.hiff.fi/

-Helsingin Lyhyt elokuvafestivaalit, marraskuu 2016

Raret lyhärit, joita muualla ei näe. 

-Night Visions, Halloween viikolla eli 2.-6.11.

Kreiseimmät leffan katselumaratoonit leffafriikit (ja tällä festarillä myös muuten vaan friikit :D)istutaan täällä. Näytöksiä kellon ympäri.

http://www.nightvisions.info/

Ihania elokuvasalihetkiä!

MUISTA MYÖS Venetsian (31.8.-10.9.) ja Toronton (8.-18.9.) elokuvafestivaalit, joiden palkinto kategorioiden voittajia kannattaa kärkkyä!

Kuva: Kiki, Love to Love (Espoo Cinen ohjelmistossa)

 

Ladataan...
Vinkkipankki

(Shortly in english below)

Kävin Fiskarsissa ensimmäistä kertaa aikuisiällä ja olin kuin ällikällä lyöty. Miten tällainen paratiisi löytyy vain tunnin matkan päästä Helsingistä. Vanha tehdasalue idyllisen puistomaisemoinnin kanssa on sellainen silmäterä, joka ansaitsee kaikkien kauneutta hämmästelevät katseet. Fiskarsin historia nitoutuu vanhasti nykyään saman nimisen yrityksen historiaan. Rautaa alueella on tauottu jo 1600-luvulla ja alueen tunnelma on säilynyt sieltä asti. Rakennuskanta on mielenkiintoinen ja monipuolinen, mutta omaa silmääni eniten miellytti persoonalliset mustatiiliset rakennukset, jollaisia en ollut ennen nähnyt. Muunmuassa Fiskarsin mylly on todella arkkitehtooninen kaunistus ja rakennettu 1898. 

Fiskarsissa asuu nykyäänkin paljon käsityöläisiä ja muotoilijoita, myös taiteilijat ovat muuttaneet alueelle. Siksi Fiskarsin ruukin alueella kukoistaakin aktiivinen kulttuurielämä ja keskuksessa on paljon designliikkeitä ja gallerioita. Mikäs sen parempi kokonaisuus päiväretkelle kuin maisema, taide ja shoppailu pikkuputiikeissa!

Fiskarsiin kannattaa napata lauantaisin kulkeva kesälinja, joka vie Helsingistä, Kiasman edestä, suoraan Ruukin "keskustaan" ja takaisin. Linja lähtee aamulla klo 10.30 ja palaa klo 17.10 . Hintaa bussille tulee 20€ (alennusryhmät 15€ ja lapset 10€). Itse koin tämän todella käteväksi aikaa oli ihan mukavasti alueen kiertämiseen, vaikka toki heti tekisi mieli palata tarkastelemaan paikkoja vähän pidemmin.

Onoma järjestää joka kesä kiinnostavan taide- ja muotoilukatsauksen, josta kirjoitin jo aiemmin täällä. Muita kiinnostavia paikkoja on muunmuassa sympaattinen Vanja Sea-liike, jossa spesiaalivalikoima pienten merkkien tekstiilejä (erityisesti lapsille löytyy vaatteita) ja hyviä lankoja käsityöammattilaisille ja -harrastajille. Vanja Sean liike sijaitsee myös upeassa mustatiilisessä rakennuksessa ja liikkeen eteen onkin laitettu pöytiä japenkkejä, joissa voi syödä vaikka eväitä ja ihastella luontomaisemaa. Vanja Seassa myös galleria puoli, jossa vierailuni aikana oli erittäin kiinnostava Tuukka Kailan näyttely. Liikkeen ja gallerian omistaja Rosa Piironen paljasti, että "Ohjelmistossa tulossa myös Finnfoto-voittajan näyttelykokonaisuus!"

Tekstiilien lisäksi valikoimissa, on myös siis taidepainotuksella kirjoja ja muuta painotavaraa, sekä kauniisti pakattuja suklaita ja muita tuliais- ja lahjatavaraksi sopivaa. Ihastuttava kauppa!

Vanja Sean pihalla myös hienoin näkemäni jäätelö kioski. Kuparista taottu kiska tarjoilee ihania Pappagallo-jätskejä ja Ruukin rauhallisen tyylikästä henkeä! Näiden lisäksi Kasarmin rakennuksissa on monta kivaa pikkuliikettä ja Iittala/ Fiskarsin outlet. Lapsille myös tarjolla teatteri- ja taikuriesityksiä ja super kauniiseen jokeen pääsee suppailemaan vaikka oman koiransa kanssa! Suppailua järjestää Pyry ja Pärske. 

Ehdottomasti suosittelen tätä reissua viikonlopun piristykseksi, sillä onhan vielä kesää jäljellä ;)

http://www.fiskarsvillage.fi

http://vanjasea.valmiskauppa.fi

http://onoma.fi/en/

Shortly in english:

Visiting in Fiskars village for a day is really wotrh it! From Helsinki centre, just next to Kiasma museum, every summer sunday starts a daytrip bus tournee at 10:30 and comes back at 17:10. In Fiskars you can the 17th century extraordinary architecture and beautiful shops, like Vanja Sea, kept by the designers themselves. Also you can visit in annual art and design exhibiton Onoma. Check more info from the links above.

Ladataan...
Vinkkipankki

Toki jäätelö jo ajatteleminen saa hyvälle tuulelle, mutta Jäätelökirjaa selailtuani olin jo ällistyttävän hyvällä tuulella. Kirjassa on reippaasti ohjeita Nice cream:ksi kutsuttuihin terveysjätskeihin, jotka eivät sisällä oikeastaan mitään epäterveellistä. Jo kirjan kansissa luvataan, että herkku saadaan aikaan ilman valkoista sokeria, maitotuotteita ja gluteiinia.

"Miten voi olla jätskiä, joka on hyvää, eikä sisällä mitään noista?", ihmettelee vannoutunut kermajäätelöiden kuluttaja.

Siksipä otin kirjan heti käsittelyyn. Cozy Publishing on tunnettu herkullisen näköisistä reseptikirjoista ja lunastaa odotukset Jäätelökirjankin kohdalla. Kirja alkaa hyvällä avaavalla, tekijöiden Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvion, alustuksella, jossa käydään raaka-aineet ja tekniikat läpi pähkinänkuoressa. Jäätelökirjan jätskeihin ei tarvitse edes jäätelökonetta.  

Kirja alkaa kermaisilla jätskeillä ja pian selviääkin, että perinteinen kerma on korvattu kookoskermalla ja massaan rakennetta tuovilla jäädytetyillä banaaneilla. Heti sitten vaan pakkaseen banaania odottamaan jätskin tekoa. Ihan perus ruokakaupasta ei heti löydy melkein jokaisessa reseptissä käytettyä vaniljauutetta ja raakasuklaatuotteet ovat myös hankalasti saatavilla. Suuntaankin hyväksi todettuun Elielin aukion K-kauppaan, josta kaikki toivomani erikoisuudet löytyvät. Sinällään hyvä, että kun kerran tuotteet ostaa niistä riittää moneksi kerraksi, sillä ihan ilmaisia eivät erikoiskanelit ja kaakaonibsit olleet.

Olen malttamaton ja valitsen reseptinin kirjan pikajäätelö-osiosta. Mustikkajätskin valmistus on periaatteessa yksinkertaista, mutta vanha sauvasekottimeni, ei oikein jaksa muussata melko kovaksi pakastuneita banaaneja. Nesteitä ei reseptissä ole, joten blenderiltä vaaditaan voimaa. Saan kuitenkin pienen banaanin sulamistauon pidettyäni homman toimimaan ja jäätelö onkin nopeasti valmista. Koristelen annoksen raakakaakao-nibseillä. Nam! Kyllä maistuu! Aika eri tyyppistä jäätelö kyllä on kermajätskiin verrattuna, mutta täyttää jätskin himot eli hyvä resepti. Pakastan loput seoksesta, mikä on virhe, sillä pikajätski massa jäätyy aivan kalikaksi, eikä ole oikein mukavassa muodossa seuraavalla syömiskerralla eli kannattaa tehdä vain sen verran kuin heti syö.

Mehujäät ja sorbetti-osio menee seuraavaksi testiin! Pitää vain käydä jostain ostamassa lapsuudesta tutut mehujää muotit! Hauskaa hommaa tämä kyllä!

Kustantajan nettisivu