Ladataan...
Vinkkipankki

Suomi100-vuoteen on mahtunut paljon juhlallisuuksia ja pönötystä, mutta onneksi Helsingin kaupungin Hakasalmen huvilassa viime viikolla yleisölle avatussa näyttelyssä suhtaudutaan sataan vuoteen monipuolisemmin. 100 ja rapiat -näyttelyssä on kerätty kuvia vanhuksista Helsinki-kuvien arkistosta. Miten vanhempia ihmisiä kaupungissamme on kuvattu vuosien saatossa? Miten kaupunki heille näyttäytyy? Kuvavalinnat ilahduttavat ja paljon tuntuu hauskoja hetkiä olleen. Mammat shoppailivat Marimekkoa 70-luvulla jo samanlaisiin paperikasseihin kuin nyttemmin. Opiskelija ovat juhlineet ennenkin ja mummot nauraneet hyväntahtoisesti meiningille vieressä. Karhupuistossa on ihmetelty lohikäärme-aiheista patsasta ja puiston penkit ovat olleet täynnä kansaa, jo aikana kun hatut olivat muotia. Kuvissa tapahtuu paljon ja Helsinki tuntuu olleen kovin ilmeikäs aina. Vinkkipankkiirille tulikin hyvin kotiseutu-rakas olo näyttelyä katsellessa.

Helsinki kuvien lisäksi tai oikeastaan pääroolissa näyttelyssä on henkilötarinat seitsemästä yli satavuotiaasta helsinkiläisestä. Perhealbumikuvat ovat päässeet seinille ja elämäntarinat teksteihin. On kiinnostavaa lukea mitä heillä on kotikaupungistaan sanottavaa ja miten elämät ovat vieneet. Erilaiset tarinat kaikilla ja erilaiset elämänohjeet. Jokainen seitsemästä jakaa nimittäin salaisuutensa pitkään ikään. Niitä kannattaa käydä lukemassa :)Koko 100 ja rapiat -näyttelykokonaisuus avoinna 7.1.2018 asti ja Hakasalmen huvilaan on vapaa pääsy.

Kuvat: 

Marimekon myymälä Rautatalossa Keskuskadulla, Eeva Rista, 1970 / Karhupuisto, Kari Hakli 1975 / 100 ja rapiat - projektissa olleiden kotialbumit

 

 

Ladataan...
Vinkkipankki

VIIKONLOPPUVINKIT by Vinkkipankkiiri

Mikko Joensuu Kiasmassa

Mikko Joensuu ja visuaalinen taiteilija Joonas Tikkanen ovat pistäneet taitonsa yhteen ja luvassa erityinen konsertti, joka yhdistelee livekuvaa, tilallisia elementtejä ja ääniä. Tämän haluan nähdä! Esitykset la 14.10. klo 18 ja su 15.10. klo 15 Kiasma-teatterissa. Liput 15€/12€

Tapahtuman facebook-sivu

Nykytreffit - Sinkkujen yö WeeGeessä <3<3<3<3

Ihanaa! Kaikki tinderöintiin kyllästyneet huomio! Taas on mahdollista tavata ihmisiä in-real-life ja kaiken lisäksi sinkkutapahtumassa, niin ei tarvitse arvuutella kaukaa, että onko tuo söpö suhteessa vai ei! Taidemuseo EMMA:ssa 13.10. perjantaina 19-00

Tapahtuman facebook-sivu

Kirppistelyä Kellohallissa

Kellohalli se vaan on niin nätti tila, että siellä varmaan kirppisarteetkin näyttää kahta coolimmilta! Lauantaina ensimmäistä kertaa Kellohalli avataan kirppismyyjien käyttöön. Veikkaan ryntäystä asiakkaiden puolelta, sillä myyntipaikat ainaki myyntin nopeasti loppuun. Mestoille siis kannatta suunnata ajoissa ja myyntihän alkaa armollisesti klo 11. 

Tapahtuman facebook-sivu.

 

Ladataan...

Ladataan...
Vinkkipankki

Kesäkaupunki-Hanko - sillä etuliitteellähän tästä vanhasta huvilakaupungista puhutaan.
On totta, että juhannuksen jälkeen alkava kuuden viikon kesäsesonki tuo vieraat laitureille, mutta voisimmeko nauttia näistä nukkumaan menevistä kaupungeista näiden muutaman viikon ulkopuolellakin? Lähdin ottamaan selvää. Päiväksi valikoitui lokakuinen lauantai ja sadettakin oli luvattu. Ei mikään houkuttelevin sää. Pohdin saappaidenkin mukaan ottoa, mutta ei kyllä tässä selvitään. Katsotaan mitä Hangolla on minulle tarjota.

Hankoon parhaiten pääsee omalla autolla, mutta kyllä Matkahuoltokin kuljettaa. Tosin kovin montaa bussia ei päivässä mene, joten kannattaa olla tarkkana ja varata liput etukäteen. Hangossa vähän riippuen mitä aikoo tehdä riittää kolme-viisi tuntia. Siinä ehtii kävellä huvila-alueella ja ihastella kauniita puutaloja ja villoja. Oikotienkin jo ihastuksissani avasin ja katselin asuntojen hintoja. Monihan ostaa täältä kesäpaikan tai niin sanotun kakkoskodin. Arvossaan tosin monet asunnot olivat. Onhan maisemat hulppeat ja miljöö mitä ihastuttavin. Kesäkaverit elokuva muuten on kuvattu myös täällä ja siinä näkee sitä Kesä-Hankoa parhaimmillaan. Mutta takaisin syksyyn. Tosiaan kävelystä nautin kovin ja tein myös retken satamaan ja meren äärelle. Hangon casino on upea ja henkii aristokraattista luksusta. Sen terassilla voi levähtää ja katsella merta.

Jotenkin todella rauhoittavaa olla tämänkaltaisessa miljöössä aivan rauhassa. Ihan kuollutta ei kuitenkaan ollut, silloin tällöin joku paikallinen vilahti katukuvassa. Meri oli rauhallinen vaikka tuuli tuiversi, mutta hyvä ulkoilutakki piti lämpimänä.

Kun ulkona käppäily kyllästyttää, voi Hangon keskustassa vähän shoppailla. Sympaattinen leipomo ja kirjakauppa muun muassa kannattaa käydä tsekkaamassa. Hotelli Regatta on auki myös sesongin ulkopuolella ja tarjoilee mm. aamiaista. Rakennus on näkemisen arvoinen ja täällä voi käydä ihan vaan kahvillakin. Vähän sellaista Agatha Christie henkeä sisustuksessa ja miljöössä. Myös Hangon Spa on rantaan rakennettu kylpylä, johon voi mennä saunomaan päiväreissulla. Moni ravintola pitää ovensa sesongin ulkopuolella kiinni, mutta Origo palvelee ympäri vuoden. Origosta tulossa tarkempaa arviota myöhemmin niin pysykäähän kuulolla.

Suosittelen rentouttavaa off-sesonki päivää Hankoon. Mieli lepää ja silmät viipyilevät esteettisissä maisemissa ja arkkitehtuurissa. Laitan myöhemmin vielä lisää kuvia luontoreitiltä, jonka kävin kävelemässä, jos jotakuta lähinnä luonto ja ulkona oleilu kiinnostaa.

#visitsouthcoastfinland