Ladataan...
Vinkkipankki

Monilla on lahjat ostamatta vielä tässä vaiheessa. Niin kuin on minullakin. Olenkin tässä miettinyt miten voisin hankkia lahjat eettisemmin tai tukien  erityisesti sellaisia tahoja, joita arvostan. Yksi idea tietysti on tukea paikallisia palveluita. Lahjakortti lähiravintolaan tukee ravintolan toimintaa tai vaikka sarjakortti pienelle lähi-joogasalille pitää selän kunnossa ja joogasalin pystyssä. Tavara-lahja voi olla myös ekologinen ja eettinen. Tässä kolme shoppailu-menovinkkiä tälle viikonlopulle, jossa voit tehdä tietoisia lahjaostoksia tukien hyviä arvoja.

1. Iltakirppis Brunossa tänään lauantaina klo 18-22, Alppila

Tänään klo 18-22 järjestetään Konapajan Brunoss iltakirppis. Mikset menisi sinne nauttimaan glögiä ja hankkimaan kierrätys-lahjoja. Esimerkiksi kirjat ovat hyviä lahjoja kierrätettyinäkin ja miksei astiatkin. Jos kirja on kiinnostava lahjan saajalle, hän ei varmasti kyseenalaista oletko hankkinut sen kierrätettynä vai uutena kirjakaupasta.

2. Kuvataideakatemian joulumyyjäiset, la & su

Näistä myyjäisistä mahdollisuus hankkia se persoonallisin lahja. Nuoret taideopiskelijat myyvät teoksiaan ja mahdollisuus tehdä myös hankintoja, joiden arvo mahdollisesti nousee tulevaisuudessa tekijän saadessa nimeä. Onnistunut taidelahja on yksi henkilökohtaisimmista tavoista muistaa ystävää. Myös on hyvä huomioida että toisin kuin taidemaailmassa monesti näissä myyjäisissä rahat menevät täältä ostettaessa suoraan tekijöille ilman välikäsiä. Myyjäiset järjestetään Merimiehenkatu 36 osoitteessa ja sekä lauantaina, että sunnuntaina myydään 11-19 välillä.

3. Lapinlahdessa käsitöitä ja taidetta, la & su

Lapinlahden sairaalan vanha miljöö on yksi kauneimmista kohdista Helsingissä mielestäni. Siellä on kiva vierailla vaikka ihan kahvillakin tai saunomassa. Nyt viikonloppuna kuitenkin Lapinlahden osuuskunta Tilajakamo (joka edistää alueen uutta tulemista taiteen ja luovan tekemisen näyttämönä) järjestää joulumyyjäiset vanhass sairaalassa ja mukana on paljon käsityöläisiä, suunnittelijoita ja pienyrittäjiä. Tiesitkö, että monille käsityöläisille joulun aika on tärkein myyntikausi, jonka tuotoilla eletään yli haastavampien kuukausien?

Ihanaa joulun odotusta ja tiedostavaa lahjashoppailua!

Kuva: Alaia

Ladataan...
Vinkkipankki

Herään hiljaisuuteen. Ei todella kuulu mitään. Avaan verhot ja aurinko tervehtii heittäen kimalletta meren päälle. Hedon Spa & Hotellin parvekkeilta näkyy meri ja rantakin. On vähän eriskummallista nähdä klassinen hiekkaranta maisema, mutta huurteisena. Hieman lunta on yöllä satanut jäätyneiden hiekkadyynien päälle.

Olemme Pärnussa, täällä eteläisen Viron kesäparatiisissa, mutta paratiisi tämä on talvellakin. Jotenkin ihanaa kun kesäisin aktiivisia auringonottajia kuhiseva ranta on nyt tyhjä ja vain muutama koiranulkoiluttaja nauttii rantaviivasta. Minäkin lähden rantaan kävelylle ja täytyy sanoa, että tunne on meditatiivinen. Ei oikeastaan tuule, aurinko lämmittää ja pikkupakkanen poskissa tuntuu. Aurinko muuttaa meri-maalaustaan koko ajan ja vaaleat dyynit ovat osittain lumessa ja alta näkyy vielä kesän muistoja.

Hedon Spahan kannattaa lähteä siis talvellakin. Erityisesti silloin kun haluaa loppuvuoden kiireistä paussia. Hiljaisuus ja vähäiset vastaantulijat todella rauhoittavat ja kylpylän estetiikka on tarkkaan harkittua ja silmää lepää. Hedon Spa koostuu uudesta modernista hotelliosasta huoneineen ja ravintoloineen, sekä vanhasta jo 1926 valmistuneesta vanhasta mutakylpylästä, jossa mutakylpyjä saa edelleen day spa -hoitoina. Neuvostoaikoina kylpyläpalatsia kutsuttiin ”terveyden temppeliksi”. Ylvään näköinen paikka on edelleen ja olo onkin kuin jumalattarella kylpiessä kauniissa tiloissa.

Kylpyläkävijöille on monenlaisia mahdollisuuksia nauttia hemmottelusta. Yleinen puoli on melko pieni, mutta sopiva. Suuria altaita ei tässä tarvitakaan, kun rentoutumaan on tultu. Lempparikseni nousee höyrysauna, jossa lempeässä 45 asteessa iho nauttii ja olo puhdistuu. Yleisen puolen lisäksi on mahdollista lunastaa Hiljaiseen Kylpylään pääsy, jossa tiloja löytyy enempi. Hiljainen kylpylä on aikuisille ja nimensä mukaisesti hiljaisuuden mekka. Pääsymaksun hinnalla saa kauniin kosmetiikkalaukun, jossa on kylpylän itse teettämiä kuolleen meren suolasta koostettuja kylpytuotteita. Purkit ovat hyvän kokoisia ja jalkakylpy-suolaa, sekä voiteita jää kotiinkin vietäväksi. Laukun saa myös kivaksi muistoksi. Kylpylässä vietän pari tuntia ja olisin viihtynyt pidempäänkin ellei ilta olisi saapunut ja pistänyt paikkaa kiinni. Suolahuone oli esteettisesti ihana ja mukava paikka rentoutua. Pienet altaat ovat tilassa jalkakylpyjä varten. Jalkoja liottaessa voi nauttia Hedonin yrttiteetä, joka kuuluu Hiljaisen Kylpylän hintaan. Hiljainen kylpylä on kiva ottaa oleskelun alussa, jolloin jäljelle jääneitä tuotteita voi käyttää koko matkan ajan, tai niin pitkään kun niitä riittää.

Huoneet Hedonissa ovat simppelit. Ranta-estetiikkaa ja laadukkaita materiaaleja, hyvin suunnitellut pohjat ja parvekkeet tuovat mukavuutta. Aamiainen on melko perinteinen, mutta erityisestä erilaiset leivät, josta virolaiset tunnetaankin ovat mieleeni. Myös arvostan täydellisesti keitettyjä kananmunia, joissa keskusta on vielä pehmeä, muttei valu. Pekonikin oli rapsakkaa. Hedelmäsalaattia olisin kaivannut tuoreversiona.

Henkilökunta on kautta oleskelun erittäin avuliasta ja mukavaa. Asiointi suomenkielellä sujuu ja illallinen ravintola Raimondissa on makoisa kokemus. Menun pääartikkeleiden välissä saamme nauttia monista keittiön tervehdyksistä.

Vielä hetki ennen lähtöä teen pienen kävelyn rannalla, joka on hotellin sijainnin ykkösjuttu. Kaukana keskustan palveluistakaan ei olla ja huvila-alueen funkkispalatsit ovat aivan vieressä, mutta silmät ja mieli lepäävät rannalla auringon paisteessa. Pulssi tasaantuu ja parin päivän jälkeen olen latautunut kohtaamaan vielä loppu vuoden kiireet.

Postaus tehty yhteistyössä Hedon-hotellin kanssa.

https://www.hedonspa.com/fi/