Ladataan...
Vinkkipankki

Sasu Kaupin uusi merkki SSSU esiteltiin eilen Forum Box galleriassa. Tapahtuma oli osa nyt käynnissä olevaa Pre Helsinki -muotiviikkoa. SSSU:ssa Vinkkipankkiirin silmään yhdistyvät 90-luku, ralliurheilu ja balttia vivahteet. Paljon asennetta ja samalla rentoa oloasua samassa vaatteessa. Presentaatio oli kiinnostavasti tehty galleriaan ja mallin olivat väkijoukon seassa. Välillä erehdyin jopa luulemaan jotakuta vieraista malliston malliksi! Toimiva kokonaisuus ja ihana siinä mielessä että toi myös hymyn huulille. Aina muodinkaan ei tarvitse olla vakavaa ;)

Katso Vinkkipankin vinkin tämän viikon muihon muotitapahtumiin: http://www.lily.fi/blogit/vinkkipankki/tapahtumavinkki-fashion-helsinki-muotiviikot-ovat-taalla

Ladataan...
Vinkkipankki

Tällä viikolla Helsinki on täynnä muotia. Muodin vienti- ja PR-yritys, Pre Helsinki, nimittäin järjestää vuotuisen muotitapahtumaviikkonsa ja mukana ovat monet brändit ja kiinnostavat tahot luomassa upeaa kokonaisuutta. Fashion in Helsinki niminen tapahtuma kokonaisuus levittäytyy Helsingin lisäksi Espoon puolelle ja sitä tulevat aina Kiinasta asti Voguen ja muiden tärkeiden muotijulkaisujen edustajat seuraamaan. Viikkoon sisältyykin näille vieraille paljon ekslusiivisia tapahtumia, joihin vain kutsulla pääsee, mutta on paljon muillekin nähtävää. Tässä alla kootusti tapahtumat, joihin kuka vain pääsee ja ilmaiseksi!

MA: Aalto yliopisto x Nanso STRETCH -näyttely, klo 17-18 Nanson myymälässä, Mikonkatu 2
TI: Pre Helsinki 5 vuotta synttäribileet, Jackie-ravintolassa Iso-roobertinkatu 21, alkaen klo 22
KE: Pre Helsinki x AALTO International “After Nature One” -muotipresentaatio, Valkoinen Sali, Aleksanterinkatu 16, 18-20

Protip! Viime vuonna tämä installaatiomainen ja performanssin omainen presentaatio oli todella upea, joten jos valitset vain yhden viikon tapahtumista valitse tämä!

PE: For Fashion’s Sake -näyttely, EMMA ESPOON MODERNIN TAITEEN MUSEO 
NÄYTTELYKESKUS WEEGEE, AHERTAJANTIE 5, TAPIOLA, ilmaisilta pe klo 17-19

"Muodin ja kuvataiteen välisiä rajapintoja esittävä For Fashion’s Sake (Muodin vuoksi) -näyttely koostuu kolmentoista pohjoismaisen, aallon harjalla työskentelevän ja kansainvälistä läpimurtoa kurottavan tai jo sen tehneen nuoren muotisuunnittelijan tuotannosta. Näyttelyn on kuratoinut EMMAn intendentti Reetta Kalajo."

Marimekko muotinäytös Espalla, klo 11.30, 12.30, 16.00 ja 17.30

Lisäksi kokoviikon auki (aina lauantaihin saakka) olevat pop-up myymälät:

-Pre Helsinki x Artek Pop up Shop (Keskuskatu 1B)

Ma-Pe 10-20, La 10-18

-TRE X Helsinki New Shop (Mikonkatu 6)

Ma-Pe 11-19, La 11-18

Kuva: "SSSU by Sasu Kauppi" by Sami Havia

 

 

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Olen nyt pari viikkoa luukuttanut tätä niin yksinkertaista, mutta niiiiiiin koukuttavaa biisiä. Lady Leshurr on yksi lemppari räppimama Vinkkipankkiirin kuulokkeissa ja tästä videosta ei voi tulla muuta kuin hyvä fiilis, kun tulevat räppimamat siinä näyttävät parastaan. Myös tulee himo buukata kesäksi joku tanssikurssi tai vastaava, niin hyvältä jengi tässä näyttää ja asenne on itse kullakin kohillaan! Ihanaa äitienpäivä viikonloppua kaikille ja äidit kasvattakaa omalaatuisia ihania asennemimmejä ja -poikia! Niitä maailma tarvitsee ja suurta sydäntä myös!

Tässä vielä sanat biisiin niin voi sitten treeneta omat verset kuntoon:

It's a sad day

They're behind like a last name
They ain't got the bottle no champagne
Swerve on a hater Fast lane
Get smoked no Ashtray
Back at it again - Back ache
It's going down sad face
Them gyal ah bitter bad taste
Ahhhhhhh with your bad breath
Don't take shots like a cam lens
Old school way back when
Killed everything Past tense
So Just move from me
A couple gyal are tryna take the juice from me
Cus I got the juice
I got the juice yeah
You're only ever gonna see a deuce from me

Hold up wait why you hating
I can smell a hater by the fragrance
They don't wanna see me elevating
All wanna talk but wait

Kertosäe:
Cus I got the juice
Da juice
Yeah I got the juice x2
Oh yeah oh lord
I got the juice
They wan tek the juice

Yeah I got it yeah I got it
I'm a do it big like your pregnant forrid
Aha
iPhone 6 head 
Going on Extra horrid
What you telling me
What you telling me
Juice everywhere so you're smelling me
You ain't funny Bill Bellamy
Never take an L but there's always an L in me
Brrr brr they call me up
Them gyal are sketchy draw me up
Always Stay tripping tour the bus
I got so much juice baby Pour me up
I'm like
Hold up wait why you hating
I can smell a hater by the fragrance
They don't wanna see me elevating
All wanna talk but wait

Kertosäe:
Cus I got the juice
Da juice
Yeah I got the juice
Da juice
Yeah I ain't got the juice
They all want the juice
They wan mi tek da juice

I got the J U I C E
And my flows cold like I C E
Man call me S P I C E

I got the juicy juicy juicy
Yeah I got the juicy juicy juicy
Dem gyal a moody moody
Don't make a scene like a movie movie movie

 

PROTIP! Wowa on ohjannut Juicen videon ja häntä muuten voi seurata Twitterissä: https://twitter.com/wowa_

Ladataan...
Vinkkipankki

Vein äitini katsomaan Äidin rakkaus nimistä teatteriesitystä äitienpäivän kunniaksi. Jostain syystä luulin, että äitienpäivää olisi vietetty viime sunnuntaina, mutta uusi yritys nyt sitten tällä viikolla. Joka tapauksessa, vähän kliseisesti nimetty näytelmä äitienpäivän kunniaksi hervoitti meillä hyvät keskustelut siitä miltä äitiys on tuntunut. Lähinnä pohdimme oman äitini tunteita, joita hän kuvaili hyvin kokonaisvaltaisiksi. "Sitä vaan kaikki kaikessa haluaa, että lapsella on asiat hyvin." Hyvä äiti hän onkin ollut. 

Kansallisteatterin näytelmässä oli pala tätä ajatusta: halua viimeiseen asti auttaa omaa lastaan. Näytelmä esitettiin Oma Pohjan tiloissa, jossa katsomo oli jaettu lavan molemmille puolille. Tila oli aika pieni ja intensiteetti kasvoikin esitystä katsoessa tästäkin syystä korkealle. Teemana oli äidin rakkaus ja halu auttaa, mutta myös muunlaiset rakkaudet ja auttamisen tasot. Lisäksi myös omien rajojen hahmottaminen ihmissuhteissa. Milloin menee yli ja milloin on autettava itseään. Ongelmia kokoelämänsä aikana kohdannut, jo aikuistunut poika, eli edelleen hyvin tiivisti äidin helmassa ja nyt olisi aika jatkaa omaan asuntoon. Äitikin haluaisi uuden elämän, jossa olisi enemmän aikaa itselle ja suhteelle uuden ihanan miehen kanssa. Mies ymmärtää haastavan tilanteen ja yrittää auttaa, mutta asiat eskaloituvat äärimmilleen. Enempää en halua paljastaa, mutta sen vain sanon, että unohdin tyyliin hengittää viimeisen puolen tunnin aikana. Taisin jopa huudahtaa vahingossa jotain katsomosta jännässä paikassa. Dialogi on todella aidon tuntuista ja tilanteet tuntuvat siltä, että kuka tahansa, vaikka itsekin, voisi joutua keskellä tällaista soppaa, niinkuin uusi mies tässä tietämättään ja hyvyyttään joutuu. Ihmisistä pitää uskoa hyvää, mutta mihin asti. Milloin tarvitaan järeämpää apukoneistoa? 

Esitys herätti myös ajatuksia manipuloivista ihmisistä, joita valittavasti minäkin olen elämäni aikana joutunut kokemaan. On vain tyyppejä jotka osaa pyörittää oman elämänsä näytelmää juuri niinkuin heitä huvittaa ja niin, että itse hyötyvät. He eivät vain välitä seurauksista mitä muut joutuvat kokoeaan heidän etujen tavoittelunsa takia. Esityksessä on monta repliikkiä ja otetta kohtauksista, jotka heijastelevat myös tällaisia tilanteita. Eli esityksen herättämät ajatukset ja ehkä jopa opit kannattaa ottaa käyttöön muutenkin elämässä.

Roolisuorituksia tässä Äidin rakkaudessa en voi muuta kuin ylistää. Kristiina Halttu äitinä on lähes koko esityksen lavalla. Se miten hänen pieni ja hauras olemuksensa muuttaa muotoaan jatkuvasti suojelevasta vihaisesta leijonasta, jolla on kaikki maailman valta, takaisin pehmäksi hennoksi flirttailijaksi on hurjaa. Markus Järvenpää poikana tekee todella aidon kuvauksen äidin pojasta. Salihousu-jätkässä yhdistyy kuulokkeiden sisällä oleva oma maailma vahvuuksineen ja herkkä pikkupoika rikkinäisine ajatuksineen ja vaikeuksineen. Eero Aho tarinaan astuvana uutena miehenä on yllättäen itselleni se samaistuttavin hahmo ja tämäkin tarkoittaa hienoa näyttelijän työtä ja sopivan henkilökohtaista tulkintaa universaalista teemasta.

Jos pidät pohjoimaisista trillereistä tässä sitä nyt olisi livenä tarjolla Marko Järkikallaksen kirjoittamana ja Liisa Mustosen upeana ohjauksena! Todella upeaa nähdä teatterissa tällaista jännitettä mitä normaalisti tottunut kotisohvalla TV:n rikossarjojen kanssa kokemaan.

Iso suositus! Hyvä Kansis ja Oma Pohja!

Esityksiä vielä 17.5. asti. Kannattaa toimia siis nopeasti!

http://www.kansallisteatteri.fi/esitykset/aidin-rakkaus/

Ladataan...
Vinkkipankki

Selkeästi siirto keväiseen ajankohtaan on tuonut Espoo Cinelle uutta energiaa, sillä elokuvakattaus ja ohjelma-kartta pursuavat kiinnostavia juttuja! Lisäksi tämä väli on täydellinene sillä festivaalisuma ei ole niin mahdoton, kuin aiemmin syksyllä pidetyssä ajankohdassa on ollut. Helsinkiläisille tiedoksi, että Espoo Cine on järkännyt jatkuvan ilmaisen kuljetuksen Tapiolaan festarialueelle Kampista, joten turha pistää sitä tekosyyksi, ettei festaroimaan lähtisi. Espoo Cine teki myös hauskan festari-trailerin aiheesta Otto Kylmälän ohjaamana.

Cinellä on ollu tapana tuoda paljon eurooppalaista elokuvaa nähtäville, mitä Suomeen ei yleensä tilata. Esimerkiksi kiinnostavia leffoja Saksasta löytyy ohjelmistosta paljon ja tämä ihastellessa herääkin kummastus siitä, että miksi näitä ei meillä normi-levityksessä ole. Esimerkiksi Saksa loistaa kyllä televisiosarjoissaan ja näitä olemme tottuneet kuluttumaan jo vuosikaudet ja kulttuurierotkaan eivät ole liian suuret, että elokuvat tuntuisivat jotenkin liian eksoottisilta. Kertookapa minulle jos tiedätte - Finnkino laita viestiä ;)

Tässä omat lempparini ohjelmistosta x3:

Trailer NOCTURAMA from HANDS UP on Vimeo.

1. Nocturama (ohjaaja Bertrand Bonello, Ranska)

Ranskalainen Bonello on visuaalisen kerronnan tyylitaituri. Nocturamassa tapahtuu kauniissa muotivaatteiden täyttämässä Pariisissa pommi-isku. Tekijät ovat nuoria, joiden elämä jatkuu tarkkaan suunnitellun pommi-projektinkin jälkeen, mutta miten? Millaista on elää pommi-iskun jälkeen ja miten suhtaudutaan pommi-iskun tekijöihin? Ajankohtainen teema ja super visuaaliselta näyttävä traileri saavat ehdottomasti kiinnostumaan Nocturamasta.

Stilli elokuvasta Nocturama

Näytökset:

7.5. su, 9.5. ti ja 10.5. ke

2. Axolotl Overkill (ohjaaja Helene Hegemann, Saksa)

Tätä elokuvaa on kuvailtu vauhdikkaaksi, mielettömäksi, herkäksi ja aidoksi kuvaelmaksi 16-vuotiaan berliiniläisnuoren elämästä kun baarit ja kaikki jännittävä alkavat kiinnostaa. Vielä kiinnostavammaksi tästä tekee se, että ohjaaja on syntynyt 1992 ja tämä on hänen esikoiselokuvansa, joka pohjautuu hänen 17-vuotiaana kirjoittamaan omaelämänkerralliseen kirjaan. WOW! Must see and must read! Leffan soundtrackissa kuullaan Arctic Monkeysia ja myös suomalaistuottajan tuottamaa berliiniläis-räppimimmiä Denaa. 

Näytökset: Pe 12.5. ja La 13.5.

3. The Graduation (ohjaaja Claire Simon, Ranska)

Itsekin monet pääsykokeet läpi käyneenä ja kovat hakuprosesssit kokeneena The Graduation dokumentin aihe puhuttelee. Elokuvassa seurataan ranskalaiseen huippu elokuva-alan kouluun La Fèmisiin hakevien hakuprosessia. Fiiliksiä ja paineita suoraan prässistä. Mistä ajatuksista koostetaan se paketti, jolla päästään sisään ja jatketaan sekä herkkyyttä, luovuutta ja kovuutta vaativalla alalla? Vertaistukea ja inspiraatiota varmasti tarjoava elokuva.

Näytökset: La 6.5., Ti 9.5. ja La 13.5.

Lisää kiinnostavasti ohjelmistosta täältä: www.espoocine.fi

Aloituskuvana stilli Axolotl Overkill elokuvasta.