Ladataan...
Vinkkipankki

Minulla on ajoittain tapana varata reissuille hotellit niin, että muuten asun budjettipaikoissa ja sitten pari päivää antaudun luksuksen vietäväksi! Kuumassa kesäisessä Madridissa ulkona saattaa olla jopa tukalan kuuma niin luksus päivä Dear Hotel Madridissa tuli tarpeeseen. Hotelli sijaitsee todella hyvillä mestoilla Gran Via:lla ja konsepti on mietitty loppuun saakka. Varasuta tehdessä kannattaa kysellä parvekkeellisiä huoneita. Parveke teki ihmeitä! Oli huippua nautiskella omalla parvekkeella auringon laskeuduttua kylpytakki päällä skumppaa. 

Palvelu Dear Madridissa oli ensiluokkaista. Jokaisella huoneella oli oma nimetty Service Manager, johon sai ottaa yhteyttä jos jotain tarvitsi. Me emme kyllä tarvinneet mitään sillä tossujen ja kylpytakkien lisäksi toalettituotteet olivat ihanat ja välipalaakin oli ilmaiseksi tarjolla muotilehdistä puhumattakaan. Huone oli aivan täydellinen.

Erikoisuudet Dear hotellissa sijaitsevat penthouse kerroksessa, josta löytyy ravintola terasseineen ja aamiaisrafla. Timanttina sormuksen päällä kattoterassi jossa kauneudellaa huumaava uima-allas. Oli muuten aika jees chillata kuumuutta uima-altaalla. Pulahdus, arskaa, drinkki matinealla mentiin.

Aamiainen saa vielä minulta ekstra kiitokset, sillä aamiaiset ovat minulle lähes yhtä tärkeitä kuin huone ja se puoli tässä hotellista hoidettiin ehkä parhaiten ikinä. Tämä aamiainen koostettiin pikkukipoista, joissa oli mm. erilaisia hedelmäcocktaileja ja listalta tilattavasta kananmuna-annoksesta. Toki tarjolla oli peri-espanjalaiseen tapaan jamonia ja muita lihaherkkuja! Drinkkipöydästä sai hakea skumppaa ja vaikka pyöräyttää Bloody Maryn aamutuimaan. Ja mikä jottei spesiaali aamu vaatii spesiaalit mehut. Ehdoton suositus tästä hotelli-ihanuudesta.

Kuuma-vinkki: Jos et halua pulittaa yöstä täällä, kannattaa ainakin käydä kattoterassin altaalla, jonne pääsee myös erillisen sisäänpääsymaksun maksettuaan!

http://www.dearhotelmadrid.com/

Shortly in english:

Hotel Review for Dear Hotel Madrid

Lovely location this great hotel have! I really recommend to book room with a balcony. Gives a really good extra for your stay. Roofterrace with pool is also amazing. It can be really hot in the city during summer so chilling pool is needed. The breakfast entertain with great view and nice tiny fruitcocktail bowls and bloody mary drinks with ala carte egg-dishes. Fabulous! Everything worked and we really enjoyed this scandinavian styled decorated hotel. One of the best i´ve visited. 

Hot tip: if you dont have money for the overnight stay you can visit by the pool by paying the entrance fee.

Ladataan...
Vinkkipankki

Kun aurinko paistaa Madridiin, se paahtaa. Lämpö on kaupungissa välillä jopa tuskastuttava sillä, Madrid kun sijaitsee sisämaassa ei sen kaduilla ainakaan merituuli puhalla. Onneksi on Retiro puisto, joka keskustan kupeessa avautuu suurena ulkoilu alueena. Retirossa kasvaa puut vuosisatojen takaa, jotka tarjoavat helpottavan varjon kuumassa kaupngissa lomailevalle. Myös paikalliset käyvät lounaspiknikillä puistossa ja lenkkeilijöitäkin näkyy.

Puisto on historiallinen monelta kantilta. Se perustettiin alunperin Napoleonin sodissa tuhoutuneen Filip IV:n palatsin tiluksille ja avattiin kansalle 1868. Se on matkaajalle kiinnostava paikka, sillä loikoilun lisäksi se kätkee sisälleen ihania nähtävyyksiä ja paikkoja.

VIERAILE RETIROSSA AINAKIN SEURAAVISSA:

-Rosario

Kesän alussa ennen heinäkuun lpun pahinta helleaaltoa on Rosario kauneimmillaan. Oman visiittini aikana valitettavasti näyttävin kukkaloisto loisti poissaolollaan, mutta oli maisema-arkkitehtoonisti Rosario ihana paikka vierailla. Pyöreään muotoon istutetut ruusupensaat muodostavat kaartuvia polkuja ja keskellä on istumapaikkoja ja suihkulähde. 

-Estanque del Retiro

Puistoon pääsee kätevimmin metrolla, joka tulee aivan portin viereen. Puiston ässä päässä on myös ihastuttava tekojärvi, jossa voi viettää aikaa vaikka polkuveneillen. Moni väsähtänyt puistonkävijä saattaa myös lepuuttaa jalkojaan järven ympärillä olevilla puistonpenkeillä. Järvessä ja sen ympäristössä on jotain niin ihanaa menneen ajan charmia, että voi vain haaveilla treffeistä järvellä liehuvine vintage helmoineen ja kissamaisina aurinkolaseineen.

-Kristallipalatsi

Tämä palatsi suunniteltiin vuonna 1887 Lontoossa sijatsevan vastaavanlaisen innoittamana. Tämä on varmojen näyttävien instagram-kuvien nappaus paikka.

Muista ottaa puistoon kuumalla ilmalla pullo vettä. Puisto on yllättävän suuri, eikä kioskeja ole kuin muutama.

Kuvat: Verna Kovanen

 

Ladataan...
Vinkkipankki

Teininä sain isältäni lahjaksi vähän vitsinä erilaisia 50-luvulla kirjoitettuja "naisena olemisen oppaita". Hän oli niitä löytänyt kirppareilta ja aina muistutti, että ne ovat vain kirjoja ja minulle oikeat tavat elää löytyvät kyllä omalla painollaan omien kokemuksien kautta. Silti nämä olivat hauskoja opuksia ja jotenkin pidin niitä aikuistumisen merkkiä. Tai ainaki kuiskauksena, että joskus tulee ottaa vastuuta eikä se niin kamalaa ole.

Nämä kirjat tulivat mieleen kun huomasin No tofu Publishingin julkaisseen Alexa Dagmarin Nuoren naisen oppaan. Mielenkiinnosta tartuin heti opukseen, vaikken vinkkejä niin paljon kokenutkaan tarvitsevani. Oli mielenkiinnotista katsoa millainen lukukokemus kirja olisi näin jo nuorena aikuisena ja omat juttuni löytäneenä. 

Dagmar on ammattibloggaaja ja häntä netissä seuraavat kymmenet tuhannet lukijat ja katselijat youtuben puolella. Alexa onkin tottunut kirjoittamaan elämästään ja kirja onkin koonti hänen henkilökohtaisia oivalluksiaan eri elämän osa-alueilta. Kirja on kevyttä luettavaa ja ihan viihdyttävä paketti pikkumuistutuksia itselle. Alexan blogin lukijoille varmasti kirjaa toimii hyvin, jos on kiinnostunut samoista asioista kuin hän. Ja luulisin, että myös oikeasti vasta aikuisuuden kynnyksellä oleville naisen aluille. Itseä kiinnostivat eniten kirjan loppuosassa olevat tekstit parisuhteesta ja yrittämisestä. Siinä oli paljon sellaista spesiaalipuolta mistä Alexalla tuntuu olevan erityistietoutta. Samoin materiaalivinkit sisustamiseen ja vaatteiden ostoon olivat päteviä listoja napattavaksi puhelimeen ostosreissuille.Muuten muoti- ja kauneuspuolen vinkit olivat ihan jees, mutta vähän nopeasti käytyjä to do -lista tyyppisiä juttuja ja Alexan melko kallis maku on monelle lukijalle tavoittelemattomissa. Ei sillä, että kyllä oikeasti on omastakin mielestä fiksua säästää ja ostaa kerralla laadukas laukku, mutta kirjan kohderyhmällä voi olla haasteita saada tonnia kasaan laukkua varten. Edullisempiakin vaihtoehtoja on. Aelxan kuvat kirjassa ovat kauniita ja Maria Hästbackan ottamat potretit onnistuneita. Esineenä kirja on myös nätti ja sopii varmasti kivasti vasta ylioppilaaksi kirjoittaneen yöpöydälle selailtavaksi.

https://notofupublishing.com

Ladataan...
Vinkkipankki

Ryhmäteatterin kesäteatteri toimii Suomenlinnassa. Jo matka sinne on aina tunnelmallinen kun lautalla mennään meren halki. Teatteri sijaitsee vanhassa kasarmissa ja on nykypäivänä jo onneksi katettu, eli sadetta ei tarvitse pelätä. Pukeutua kannattaa lämpimästi, vaikka paikka tarjoaakin vilttejä ja väliajalla, sekä ennen näytöstä lämmikettä. HSL-lautta tosiaan tulee vähän kauemmaksi, mutta kyytiin pääsee HSL:n kuukausilipulla, jos kuitenkin liikkumissa on haasteita suosittelen JT-lines:n liikennöimää reittiä joka maksaa vähän enemmän mutta tulee aivan viereen. Mukulakiviä tosiaan Suomenlinnasta löytyy joten pyörätuolilla tai korkkareilla mennessä tulee varmasti haasteita eteen.

Tämän kesän ohjelmistossa nähdään Kari Heiskasen modernisoima Aleksis Kiven Seitsemän veljestä. Omasta lukukokemuksesta olikin jo pitkä tovi, niin oli kiva herätellä muistiin tämä klassikko. Vähän olikin sellainen fiilis, että suomalaisena on kyllä velvollisuus tuntea tämä teos ja ilahtunut fiilis siitä, että sen voi näin näytelmän muodossa käydä kahlaamassa muistiin. Rooleihin oli valittu paljon uusia näyttelijän lupauksia, joita mielenkiinnolla odotin näkeväni työssään. Roolitus oli kyllä todella toimiva ja kaikki veljekset olivat hyvin vahvoja omia persooniaan niinkuin kirjassa. Juonellisesti paljoa ei oltu muutettu, vähän tarinaa maustettu vain. Dramaturgisesti näytelmä oli kyllä moderni ja vauhtia riitti. Hetkittäin tuntui, että oli tullut katsomaan sirkusta kun näyttelijät hyppivät, tanssivat ja heittelivät asioita vauhdikkaasti. Välillä yleisössä toisella rivillä nousi minulla ainakin ihokarvat pystyyn kun omenat lentelivät korvien yli. 

Sen tätä versiota katsellessaan tajusi, että tarinahan on kyllä sinällään aika ajaton ja kertoo tästäkin päivästä. Siitä kuinka suhtaudumme erilaisiin ihmisiin kuin me itse olemme. Voimmeko ymmärtää toisten huolia ja auttaa? Ja mitä on veljeys ja yhteenkuuluvuus, entä rakkaus? Yleismaailmallisia teemoja hienosti suomalaisuuteen puettuna. Vähn mielessä tuli liitoksia myös maahanmuutto-keskusteluun päin.

 

Se vielä täytyy näyttelijöiden työstä esiin nostaa, että Santtu Karvonen loistaa roolissaan. Hän onnistuu näyttelemään niin hyvin juopunutta, että alan pohtimaan pitäisikö itsekin ottaa väliajalla seuraksi naukku, mitä onkin ravintolassa vitsikkäästi tarjolla muunmuassa jaloviinan muodossa. Eino Heiskanen myös tuo miehekkään Aapon roolin hyvin lavalle ja Simeonia näyttelevää Eero Ojalaa on hauska katsoa. Yli kolmetuntinen näytelmä on helppo seurattava, eikä aika käy pitkäksi. Lopun lauluesitys herkistää minut ja saa fiilistelemään kotona Kiven tekstejä. Viihdyttävä esitys toimii varmasti monelle. Ihanaa ettei klassikkoa ole pelätty käsitellä.

 

http://www.ryhmateatteri.fi