Ladataan...
Vinkkipankki

Syksy on varmaan virallisesti jo myönnetty alkaneeksi, vaikka aurinkoisista päivistä on saatu vielä nauttia! Syksyisin Vinkkipankkiiriin iskee punaviini-himon lisäksi villan kaipuu. Tekee mieli kääriytyä kotona villahuopaan, vakiovarusteeksi villasukat ilmestyvät lämmittämään jalkoja ja neuleet kaivetaan kaapista. Suomessa valmistetaan vielä neuleita melko paljon vaikka paljon vaateteollisuutta on lähtenyt pois. On tunnetumpia merkkejä kuten Arela mutta myös pienempiä timanttisia kuten vaikka Knit Works ja Kauneve. Nyt viikonloppuna Kattilahallin valtaa FinVillage:n järjestämä tapahtuma Suomi Neuloo, joka on osa Suomi100-ohjelmaa. Esillä on paljon muotia neuleiden osalta ja tapahtuma onkin sinällään kuin muotimessut neuleen ympärillä. Lauantaina Kattilahallissa myös muotinäytöksiä klo 13, 15 ja 17, joten silloin kannattaa ainakin olla paikalla!

Tapahtumasta lisää täällä: facebook

FinVillage on Metropolia Ammattikorkeakoulun hanke.

Kuvat ja art direction: Verna Kovanen
Malli: Emeliina Porvari/ Brand
Meikki ja hiukset: Noora Karila
Vaatteet: Arela
Koru: Silja Levälampi

Ladataan...
Vinkkipankki

Koti

On aamu, heräät puisesta mini-kodista. Laitat pellavatossut jalkaan ja aamutakin harteille. Avaat koivulankuista ladotun oven ja oletkin valkoisessa koristeellisessa salissa ja aamiainen odottaa edessäsi ihanissa pienissä värikkäissä keraamisissa astioissa. Samalla olet keskellä Helsinkiä ja rauhallisessa kotoisassa tilassa. Tämän aamun kotisi on Helsingin historiallisessa keskuskorttelissa, joka Torikortteleina nykyään tunnetaan. Tämä skenaario on mahdollista kokea tai vain fiilistellen kuvitella Institut Finlandais:n installaatiossa Koti. Koti on samalla design-installaatio ja asumus, jossa toimii illasta-aamuun bed and breakfast -hotelli. Päivisin installaatioon saa mennä tutustumaan ja Lokal:in pop-up -puodista ostaa Kodissa olevia tavaroita mukaan omaa kotiin. Sisustus-arkkitehti ja suunnittelija Linda Bergroth on tyyliniekka, jonka kädenjälkeä tässäkin projektissa saamme ihailla. Kokonaisuus on ehyt. Mietin, että miten puumateriaalina voi olla näinkin suurina määrinä hyvin kevyen oloinen. Öitä on vielä vapaana joten kiinnostuneet voivat vielä varata 1-4 hengelle yösijan Kodista. 

Lisätiedot: https://www.facebook.com/kotisleepover/ 

 

 

TypoCraft Helsinki

Kun kotia menee katsomaan, kannattaa samalla suunnata seuraavaan kerrokseen TypoCraft Helsingin näyttelyyn, jossa grafiikka ja suomalainen käsityö kohtaavat. Näyttelyssä pääasiassa Suomen Porvoossa asuvat kiinalaistaiteilija Pan:n graafikoita. Lisäksi mahdollisuus osallistua numerovaaleihin.

Näyttelyt auki 17.9. saakka

 

Ladataan...
Vinkkipankki

1. YOUNG POLISH ARCHITECTS 2.5D

Laituri-tilassa Narinkkatorin laidalla esitellää kaupunkikulttuuria nuorten puolalaisten arkkitehtien näkökulmasta. Tilassa esille heidän projektejaan ja suunnitelmiaan. Olen muutaman kerran Puolassa käynyt ja etenkin Varsovassa yhdistyy kaupunkikuvassa mielenkiinotisella tavalla mennyt neuvosto-aika ja tulevaisuuden suureelliset lasitorni-unelmat. Pitääkin mennä katsomaan mitä nämä itä-euroopan lupaukset aikovat!

Narinkka 2 Kamppi, Helsinki  

Avoinna: MA-TO 10-19, PE 10-16, LA 12-16, vapaa pääsy

Lisätiedot: http://laituri.hel.fi/nayttelyt/362

2. Mirimari Väyrysen maalaukset Forum Box -galleriassa

Ihmisen ja luonnon suhdetta käsitellään Mirimari Väyrysen veistomaisissa maalauksissa. Digitaaliset kuvalähteet ja maalaustekniikat sekoittuvat yhdeksi teokseksi.

Näyttely auki 24.9. asti, Ruoholahdenranta 3a, Avoinna: tiistai-perjantai  11-17, lauantai-sunnuntai 12-16, vapaa pääsy 

3. Rauha Mäkilä meets Maija Louekari

Helsinki Contemporary:ssä kuvataiteilija ja kuvittaja kohtaavat ja keskustelevat luovan työn prosesseista. Maija Louekari on myös nostanut Rauha Mäkilän (kuvassa Mäkilän teos We Bumping, 2007) töitä esiin häntä puhuttelevina teoksina aiemmin liittyen Habitaren Signture-näyttelyyn. Kiinnostava keskustelu varmasti tulossa ja samalla voi ihastella Anna Retulaisen Kermanvalkoinen kajakki -näyttelyä.

12.9. klo 17-18, Helsinki Contemporary, Bulevardi 10, vapaa pääsy

Pages