Ladataan...
Vinkkipankki

Olin joskus postissa töissä ja siellä koin saman henkistä kaurismäkeläistä romantiikkaa kuin saksalaisessa Thomas Stuberin ohjaamassa komediassa In the Aisles. Sellainen hiljainen ihastuminen ja arki, kun lyövät kättä koossa on sympaattinen romanssi. Niin myös In the Aisles -elokuvassa, jonka tapahtumat sijoittuvat ankeaan saksalainen supermarketti halliin ja sen varastoon. Elokuva saa taikaa hyllyväleihin ja runollisuutta trukkilavojen pyörittelyyn ja ilmastokoneiden surinaan. Suorasukainen duunari-arki näyttäytyy hiljaisena, mutta empaattisena ympäristönä, joissa kahviautomaatin tuotenappi-valinnoilla tehdään toiseen vaikutus.

Tämä syysromantiikan nälkään tai treffileffaksi. Arki aamut saavat varmasti pientä romanttista maustetta tästä elokuvallisesta romanssista.

Rakkautta ja Anarkiaa festivaaleilla elokuva näytetään vielä 27.9. klo 20:45 Korjaamo Kino Elokuvasalissa.

Ladataan...
Vinkkipankki

Pärnu on myös ruokakaupunkina vilkas. Joka vuosi kesäkuun toisella viikolla järjestetään Hyvän ruoan festivaali, ja Pärnu restaurant week -tapahtuma taas valtaa herkkusuiden mielen huhtikuussa. Ei ole siis ihme, että hyviä ravintoloita löytyy useampi. 

PÄRNUN RAVINTOLAT - Vinkkipankkiirin lempparit top 3:

1. Ranna hotellin oma ravintola, (Ranna puiestee 5)

Yksi syy miksi Pärnuun on alkanut ravintolaskene todella kehittymään, on tämän hotelliravintolan kokki. Kuuluisasta tanskalaisravintola Nomasta on karannut pääkokki rakastui Pärnuun ja lähti tanskan hektisestä fine dining maailmasta rennompaan Pärnuun ja tuli kokiksi Ranna-hotellin omaan ravintolaan. Hotelli on myös arkkitehtuuriltaan funkkis-nähtävyys.

2. Villa Wesset, (Supeluse 26)

Villa Wessetissä myös pääsee ruokailemaan laadukkaista raaka-aineista tehtyjä annoksia. Annokset ovat kauniita kuin mitkä ja funkkishenkinen villa toimii myös hotellina. Tästä rakennuksesta erityisesti tulee mieleen Hercule Poirot elokuvien maisemat.

3. Supelsaksad Kohvik, (Nikolai 32)

Tämä kalaravintola on monesti päässyt Viron parhaimpien ravintoloiden listalle. Hintataso on edullisempi kuin Suomessa. Fine dining on Suomen perusravintolaruokien hinnoissa.

Innostaisiko matka Pärnuun? Lue myös muut Pärnu-aiheiset postaukseni:

Pärnu talvella - miksipä ei!

Hedon Spa sijaitsee aivan meren rannalla

Vaihda zen-vaihteelle Pärnussa - hotelli ja kylpylävinkit

Pärnun monipuolinen ranta

Pärnun kahvilat

Ladataan...
Vinkkipankki

Elokuvien penkkiurheilijan maraton on taas ovella. Rakkautta ja Anarkiaa -festivaali avaa tänään ohjelmistonsa avajaiselokuvilla: Cold War ja Tyhjiö.

Huomenna pääsemmekin sitten varsinaiseen elokuvateatterin penkkien kulutus-juhlaan, kun elokuva näytöksiä on päivittäin jopa 17:ssa elokuvasalissa. Festivaali levittäytyy tuttuun tapaan Bio Rexiin (joka on vihdoin saatu remontin jälkeen taas cinefiilien käyttöön - jihuu!), Kinopalatsiin, Maximiin (tää on niin luxus teatteri - hyvä treffeille!), Orioniin, Andorraan, Engeliin, Kino Tapiolaan, Rivieraan ja Korjaamo Kinoon, sekä pitkän sillan kupeessa sijaitsevaan vaihtoehtoisen ohjelmiston teatteriin WHS Unioniin. Tästä listasta jo voi tyytyväisenä silmäillä, että elokuvatarjonta on pääkaupungissamme aika hyvissä kantimissa ja ihana Kino Tapiola rikastuttaa espoolaisten elokuvatarjontaa.

Noniin sitten itse asiaan. Olen käynyt ohjelmistoa läpi teidän puolesta ja kiireisimpien (ja miksei muidenkin) iloksi tässä Vinkkipankkiirin ohjelmistotärpit:

Sorry to Bother you

Jos pidät Michel Gondryn estetiikasta ja leikkisyydestä, kannattaa korvamerkitä tämä räppärinäkin tunnetun Boots Rileyn esikoinen. Komediaa, lennokasta menoa ja mustaa huumoria sisältävä Sorry to Bother You on tarina puhelinmyyjän arjen käänteistä. Olisko tässä nyt elokuvallinen vastine myös suomalaiselle Kimmo-tv sarjan hillittömälle ensimmäiselle kaudelle?

Näytökset: 21.9. klo 18:30 Kinopalatsi , 26.9. klo 21 Bio Rex ja 28.9. klo 16 Orion

M

Jes! Vihdoin saamme tästä Suomeen näytöksiä! Elokuvien teon maailmassa kello käy usein hitaasti, kun ajattelee tuotantoprosessien pituutta. Työtä vaan on niin paljon ja festivaali/levityskoneiston hierarkia aiheuttaa sen, että elokuvista puhutaan jo paljon ennen, kun pääsemme niitä näkemään. Kokeellisemman elokuvan puolella näytöksiäkin saattaa olla sitten pitkän odotuksen jälkeen vain muutama, joten aina saa olla valppaana.  Suomen tämän vuoden yllättäjäksi, voisi tituleerata Anna Erikssonia, joka laajensi nyt musiikista myös elokuvaan ja heti tähän rohkean kokeellisen elokuvan tyylilajiin. Eriksson ehti kerätä jo kehuja Venetsian elokuvafestivaaleillakin teoksellaan M, joka löytyy odotetusti R&A-ohjelmistosta.

Näytökset: 22.9. klo 18:30 Maxim ja 26.9. klo 18:45 Kinopalatsi 7

Swim or Sink

Tämä miesten kuviokelluntaseuran rankasta treenistä kohti kisoja ammentava ranskalainen komedia osuu ainakin trailerin perusteella Vinkkipankkiirin nauruhermoon. Syksy kaipaa komediaa, joten mars lippuja varamaan. Ps. Tähän on lupailtu myös mahtavaa soundtrackia, mistä Blondie traileri-biisinä, ei voisi olla parempi maistiainen <3

Näytökset: 21.9. klo 16 Kinopalatsi, 23.9. klo 18:30 Korjaamo ja 27.9. klo 21:15 Maxim

Ei koskaan enää

Ei koskaan enää / Never Again TRAILER English subs from Tuffi Films on Vimeo.

Tuffi Films on yksi tämän hetken kiinnostavimpia elokuvien tuotantoyhtiöitä Suomessa. Hölmö Nuori Sydän on samaiselta lafkalta muunmuassa myös Vinkkipankkiin must-see listalla, mutta tärppilistalle sen sijaan haluaisin nostaa dokumentti elokuvan räppäri Mercedes Bentsosta. Itsekin paljon suomi-räppiä kuunnelleena olen miettinyt pitkään miksi kenttä on edelleen niin miesvoittoinen. Onneksi vihdoin nosteeseen on nyt päässyt monia kiinnostavia naispuolisiakin tekijöitä ja muunsukupuolisia, kuten transnaiseksi itsensä määrittelevä, ex-elokuvaohjaaja Ville Hyvönen, mc-nimellä Ville Valoton.

Ei koskaan enää on elokuva Mercedes Bentson lähiömenneisyydestä, huumetaustasta, parisuhteesta elinkautisvankiin ja ennen kaikkea tiestä menneisyydestä siihen mitä hän nyt on, vahva ja aito gansta-räppäri Suomesta. Katso traileri, ja sen jälkeen mene ostamaan tiketti näytökseen. R&A spessunäytöksessä räppäri myös itse paikalla ohjaaja Aino Sunin kanssa.

Draaman ja fantasian yhdistelmä - erikoinen ja uudenlainen yhdistelmä! Ali Abbasin ohjaama Raja on kerännyt huomiota ja ei ihme. Sen traileri vie jo maailmaan joka samalla on tuttu, mutta myös ei ollenkaan. Onko se jonkun toisen todellisuus sijoitettuna samaan maisemaan kuin omamme vai voimmeko oppia elokuvasta uusia tapoja katsoa omaa maailmaamme. Eero Milonoff loistaa tässä toisessa pääroolissa.

Näytökset: 27.9.

R&A Shorts kotimainen kilpailu

Rakkautta ja anarkiaa kirsikkana ohjelmiston päällä on aina ollut lyhytelokuvien kattaus. Tänä vuonna ne on kätevästi ryhmitelty R&A Shorts termin alle ja eri teemaisiin näytöksiin. Jos haluat päästä näkemään kotimaisen elokuvan lupauksia ja vasta valmistuneiden ohjaajien freesiä otetta käy 27.9. torstaina tsekkaamassa Kotimaisen kilpailun näytökset Kinopalatsissa tai Maximissa.

Rakkautta ja Anarkiaa liput: https://hiff.fi/