Elämän suunnittelun ihanuudesta

Vision One

On oikeasti niin ihanaa, kun voin viimein nähdä tulevaisuuteeni. Olen viimeisen vuoden aikana kuvaillut täällä sitä jatkuvaa olotilaani, kun kaikki tulevaisuudessa oli pelkkää harmaata sumua. En tiennyt mitään seuraavista viikoista tai kuukausista. Toisaalta se oli hullu vapaus, toisaalta vankila. Nyt varasin nykytanssin tiiviskurssin kesäkuulle, ja mietin seuraavaksi että niin, sen jälkeen voisin jatkaa sitä tanssia viikoittain syksyllä. Syksyllä. Minä voin suunnitella syksyäni. Minulla on silloinkin tämä kämppä. Ja olen täällä. 

Uuden vuoden jälkeen kirjoitin tänne hyvin varovaisesti että musta tuntuu että tää on se vuosi kun saan itselleni uuden kotikaupungin, mutta vielä se tuntuu ajatuksena hyvin vaikealta. Ja kuinkas sitten kävikään? BOOM, asun muutama kuukausi myöhemmin Torkkelinmäellä ihanassa kämpässä. 

Mut on myös yllättänyt miten hyvä täällä on oikeasti olla. Ja näen miten pahan olon väärä kaupunki ja vanha kämppäni mussa aiheutti. Tuntuu että jätin kaikki myrkylliset ajatukseni sinne. Kaikki on nyt rauhallista, vapaata ja hyvää. Mulla on edelleen pahoja solmuja pään sisällä, mutta niistä aion vielä edelleenkin mennä juttelemaan terapiaan. Nyt ei kuitenkaan enää tunnu siltä että seinät kaatuisi päälle kokoajan. Oon myös alkanut miettimään että olotilani voi olla vaan tosi pahasti talvisin puhkeava kaamosmasennus.

On hassua miten luonnolliselta Helsingissä tuntuu elää, kun täällä vaan elää. Täällä käydessä on ollut ihan eri tunne aina, sellainen että en minä tänne voisi kuulua ellen olisi täältä kotoisin tai olisi käynyt kouluja täällä. Mutta sitten kun vaan muuttaa, kun vaan yksinkertaisesti muuttaa ja kulkee kaupunkeja pitkin kaupunkilaisena, onkin ihan aito tunne siitä että minä kuulun tänne siinä missä muutkin. 

Muistan kuitenkin että ihan eka kerta kun ajattelin Helsingistä että kyllä mä täällä voisin asua, oli Karhupuiston R-kioskin edessä. Juuri siinä kohtaa tulee aina sellainen kiva fiilis, pidän siitä ratikkapysäkistä ja puistosta ja Kallion kirjastosta tosi paljon. Ja nyt asun sen puiston laidalla, ja kuljen siitä kohdasta joka päivä. Kyllä minä olenkin sitten valinnut hyvin! 

Se tärkein elämänoppi minkä opin Norjan reissullani oli, että aina täytyy elää omannäköistään elämään, aina ja kaikkien valintojen suhteen. Muuten päätyy elämään jonkun toisen ihmisen elämän. Luoja miten moni ihmetteli, miksi vaihdan kaupunkia. No siksi koska haluan vaihtaa. Ja se teki mut onnelliseksi. Niin yksinkertaista se on. Täällä tulee kaikki olemaan vielä hyvin.

Oon aiemminkin suositellut tätä täällä. Pitäisköhän mun vaan lakata kokoajan selittelemästä jos puhun jostain asiasta useaan otteeseen :D tai linkkaan jonkun biisin viisi kertaa. Se tarkoittaa silloin vaan että niissä asioissa on jotain erityistä!

Tää biisi on ihan MIELETÖN voimabiisi, suosittelen kuuntelemaan. Mulle ainoa tapa kuunnella tuo uskomattoman vahva "You can do anything"-kertosäe on silmät kiinni. En tiedä miksi, mutta tää biisi saa mut oikeasti uskomaan siihen. 

You can, you can

Do anything , anything

You can do anything.

<3

 

Kommentoi