Jouluhaaste

Vision One

Pakkohan munkin oli lähteä tähän jouluhaastehössötykseen mukaan. Eilen me koristeltiin täällä tuntureilla koko iso talo täyteen havuja , kultaisia rusetteja ja neilikka-appelsiineja. Se oli maailman ihaninta.  Tykkään joulusta muuten, mutta perhejouluissa stressaa aina äidin käytös, kun hän on niin mestari saamaan riitoja aikaiseksi about joka ikisen ihmisen kanssa. Toivon että tän vuoden joulu sujuu kuitenkin semirauhallisesti. Tässä VALOA-blogin jouluhaaste! 

(Kuva parin viikon takaa pikkukaupungista jossa kävimme, ja näimme kyläläisten tanssivan joulukuusen ympärillä. Söpöintä ikinä)

 

1. Lemppari jouluherkkusi?

En tykkää perinteisistä jouluruuista paljoakaan, siis laatikoista ja kinkusta, ja varsinkin rosolli on musta kamalaa (kuka helvetti on keksinyt tehdä salaatin pelkistä juureksista ja iskeä kermavaahtoa päälle??). Mutta KALAPÖYTÄ, ohh kalapöytä. Antakaa mulle kaikki kala maailmassa. Ja mäti, ja smetana ja punasipuli. Oooohh.

2. Mitä toivot joululahjaksi itsellesi?

Paljon rakkautta ja vaelluskengät. En omista vaellukseen sopivia kenkiä, ja ensi vuonna aion kiipeillä pitkin Norjan vuoria niin paljon kuin mahdollista, joten kunnon kengät olis tarpeen. 

3. Jouluperinne, jonka toteutat joka vuosi?

Katson Lumiukon ja Turun joulurauhan julistuksen.  

4. Kenen kanssa vietät joulua?

Äidin, äidin miehen, äidin miehen pojan ja äidin miehen pojan vaimon kanssa. Ukkikin luultavasti liittyy seuraan, ja jossain vaiheessa veljen perhe. 

5. Millainen olisi unelmiesi jouluaatto?

Kaksin jonkun ihanan miehen kanssa eristyksissä maailmasta. Jouluruuat voitais käydä syömässä perheiden pöydissä, mutta muuten olla ihan vaan kaksin. Oon vähän väsynyt perhejouluihin ja siihen yleiseen hössötykseen.

6. Voisitko viettää joulua lämpimässä, vai pitäisikö jouluna olla lunta?

En jotenkin osaa yhtään kuvitella lähteväni talvella minnekään tropiikkiin, vaikka sitä kannattaisikin varmaan kokeilla tän mun kaamosmasennuksen kanssa.

7. Paras jouluelokuva?

Love Actually!! Niin hauska ja ihanin. Kaikki ne ihanat näyttelijät , varsinkin Alan Rickman ja Liam Neeson <3 ja ihana soundtrack.

8. Lempi joululaulusi?

Tämä kertaa sata. Oon rakastanut tätä jo vuosikausia, ja juuri tätä versiota. Josh laulaa niin jumalaisesti. Tuo "Fall on your knees..." - kohta, AAAAA. Maailman kaunein.

9. Milloin koristelet joulukuusen ja miten?

Sitten kun se tuodaan sisälle pari päivää ennen joulua :D ja ihan perinteisesti. En ymmärrä tätä kysymystä:D

10. Jouluaskarteluvinkki?

Eeeh älkää kysykö multa, oon surkea kaikenlaisessa pikkunäpertelyssä, siis aivan toivoton :D en vaan jaksa keskittyä yksityiskohtiin.  Mun "askartelu" vois tarkottaa jotain tosi suurpiirteistä abstraktia maalausta.

 

Kommentoi