Lisää ympäristöjutuista

Vision One

Tässä oon nyt pari päivää miettinyt mitä voisin tehdä lisää ympäristön hyväksi, ja miettinyt että en olis uskonut että minä päädyn internet-riitelemään, mutta näköjään jos asia on tarpeeksi koskettava niin mussakin saa aikaan älytöntä halua taistella faktojen puolesta. :D

Mungolifen Annan kanssa syntynyt riita alkoi siis siitä, kun hän luuli mun kirjoittaneen jonkun kommentin jossa arvostelin hänen äitiyttään. Sen jälkeen hän poisti kaikki kommentit mitä kirjoitin asiasta hänen postaukseensa. 

On oikeastaan aika huono juttu, että Lilyssä poistetut kommentit ei siirry johonkin roskakoriin ensin. Koska haluaisin NIIN todistaa olevani oikeassa, etten kirjoittanut hänen äitiydestään yhtäkään kommenttia. En ikinä femininistinä arvostelisi toisen äitiyttä, vaan oon sellaisissa asioissa aina naisten puolella, oli naisen mielipiteet mitä tahansa. Tietty kun suuttuu muutenkin mun jutuista niin on varmasti helppoa uskoa että olisin myös sellaisen kommentin kirjoittaja. Se on kiva että muutkin kommentoijat on puolustelleet mua, että ne törkeät kommentit tuli anonyymeiltä, mutta Anna ei usko. Tää vaan todisti sen mitä kirjoitin viime postauksessani, että Annalle ei ole mitään väliä mikä on faktaa ja mikä ei. Kunhan johonkin asiaan uskoo päässään niin silloin se on totta. 

Hän sanoo myös että olisin uhkaillut häntä, kun sanoin että aion kertoa hänen postauksen epäeettisyydestä Lilylle, minkä teinkin.

En usko että aion enää puhua hänelle jatkossa, enkä klikata kertaakaan hänen blogiinsa. Tajusin nimittäin että kyseessä on myös ihminen joka ei äänestä. Ei ole mitään järkeä väitellä tyypin kanssa jolla on tuollaisia ajatuksia, vaan energia kannattaa keskittää sellaisiin ihmisiin jotka ovat valmiita keskustelemaan ja myöntämään virheensä. 

 

 

Kävin tänään juttelemassa ympäristöjärjestöllä, tai siis tavallaanhan se oli työhaastattelu. Puhuttiin siitä miten voisin auttaa omalla työlläni järjestöä tulevaisuudessa. Ensi viikolla saan tietää sainko työn. Jotenkin tuntuu että varmasti saan, mutta sen saa nähdä. Olen jo etukäteen innoissani miten fiksuun ja ympäristöä rakastavaan porukkaan siellä pääsisi! Kannustan jokaista menemään järjestötöihin, koska siellä jos missä alkaa uskoa ihmisiin, maailmaan ja tulevaisuuteen. Siihen että asiat kyllä muuttuvat. Pieni teko kerrallaan. 

Riku Rantala kirjoitti muuten fiksun jutun siitä miten tavallaan turhauttaa yksityisenä ihmisenä tehdä maapallon puolesta jotakin (Miljoonan lentokilometrin jälkeen syyllistäminen ei enää pure), kun päättäjienhän pitäisi olla se suurin vaikuttava elin. Ja tavallaan siinä on se pointti mitä Mungolifen Annakin koitti sanoa omilla teksteillään. Anna ei vaan tajunnut, että nimenomaan yksityisten ihmisten täytyy kertoa mielipiteensä noille hallituksille ja presidenteille, koska valitettavasti ne eivät vielä näköjään ymmärrä ympäristön tärkeyttä. Metsähallitus veti esimerkiksi juuri maantasalle metsän missä asui liito-oravia.

Rikun tekstissä on myös ero, että hän perustelee asiansa faktoilla, ei sillä että "musta tuntuu tältä", ja kokee syyllisyyttä tekemisistään toisin kuin Anna, jolle ei ole mitään väliä. Erilaiset mielipiteet voi ihan hyvin ymmärtää jos niistä keskustellaan faktoilla ja fiksulla tavalla. 

Aion tehdä varmasti jatkossa lisää ympäristöjuttuihin liittyviä postauksia, kun mussa on nyt näköjään herännyt tälläinen raivo asiaa kohtaan ja niitä ihmisiä kohtaan jotka eivät tee asioille mitään ja ovat vielä ylpeitä siitä. Varsinkin jos tuonne järjestölle pääsen, puhun asiasta hulluna, mutta aion tehdä sen muutenkin. Tää raivo on itseasiassa senkin takia hyvä juttu, että kun olin pahimmillani masentunut, en jaksanut reagoida tälläisiin asioihin enkä kirjoittaa aiheesta. Tää kertoo että taas joku osa mussa on paranemaan päin, koska olenhan mä pohjimmiltani ihan täysi puunhalaajahippi joka vois olla mielenosoituksessa vaikka päivittäin.

Patti Smith on oikeassa ihan kaikessa ♥

Kommentit

A.S. (Ei varmistettu)

Hienoa, että otit kirjoitukseen kantaa ja että toimit muutenkin tärkeiden asioiden puolesta. Tämä on paljon parempaa esimerkkiä ja vaikuttamista kuin tuo Mungolifen kirjoitus, jota itsekin kauhistelin.

mi@ (Ei varmistettu)

Minua ihmetyttää suuresti, kuinka (oletettavasti) aikuinen ihminen haluaa kirjoittaa kaksi postausta haukkuakseen ja tuomitakseen kollegansa. Tämä toimii kyllä varmasti lukijoiden kalasteluna, Mungolifessä on tuhansittain lukijoita ja näemmä kirjoituksesi avulla olet heistä saanut muutamia vierailijoita omaankin blogiisi. Tämä auttaa myös varmasti siihen, että voi tuntea itse olevansa jollain tapaa parempi ihminen, että omat teot ja mielipiteet on niitä ainoita oikeita, jotka pelastaa maapallon ja saa kaikki ihmiset voimaan hyvin. Surullista. On niin kovin surullista, että pönkittääkseen omaa statustaan, hyvyyttään tai mitä milloinkin, pitää painaa toista alas.
Mungolifen Anna ei esittänyt postauksessaan asioita faktoina, hän kirjoitti, miltä hänestä -tuntuu-. Ei ole kovin aikuismaista keskustelua sinulta sanoa, että toisen mielipide on paskaa. Se toinenkin mielipide kannattaisi yrittää ymmärtää, ei sitä tarvitse silti hyväksyä ja voi yhä olla eri mieltä. Sillä tavalla ne antoisammat ja parhaat keskustelut syntyvät.
Kirjoitit, ettet tosiaan tiedä paljonko tällaisia Annan ”kaltaisia” on. Rohkenen veikata, että valtaosa meistä, harva uskaltaa sen vaan sanoa ääneen. Ei tarvitse kuin mennä katsomaan mikä ilta tahansa, minkä tahansa kauppakeskuksen pihalle. Sieltä löytyy tuhansittain vieläkin pahempia ”ympäristörikollisia” kuin tämä teidän yhteisesti paheksuma bloggaaja.

mystery
Vision One

Tarkoitin paskalla sellaisia Annan juttuja kuten "Pohjois-Korea voi lopettaa maapallon tarun hetkessä" , kun eihän se voi tehdä niin, toi on vaan ihmeellistä satuilua mikä on kaukana todellisuudesta. Kyllä mä tässä ympäristöasiassa koen olevani parempi ihminen kuin Anna, ja se että kokee ylpeyttä jostain omista teoistaan ei vaadi sitä että on täydellinen ihminen kaikin puolin. Ei kukaan ole täydellinen.

mi@ (Ei varmistettu)

On hienoa, että kokee ylpeyttä omista valinnoistaan. Se, että onko välttämättä tarvetta kokea olevansa millään asteikolla ”parempi ihminen”, onkin jo toinen juttu. Olisi hienoa, jos sen pystyisi vakuuttamaan ensisijaisesti itselleen, jokainen. Että on hyvä ja riittävä, paras versio itsestään.

Riku Rantala kirjoitti muuten täsmälleen samasta asiasta. Anna, eikä sen enempää Rikukaan, ole ottamassa yhteyttä hallitukseen tai presidenttiin, ainakaan kirjoitusten perusteella. Molemmat kirjoittivat omasta turhautumisestaan siihen, että omat pienet teot tuntuvat todella merkityksettömiltä. Mikä saa Rikun (täysin samanlaisen) näkökulman tuntumaan sinusta paremmalta?

mystery
Vision One

Ahaa eli et lukenut tätä tekstiä ollenkaan :D tuollahan puhun Rikusta.

mi@ (Ei varmistettu)

Sinun tekstisihän vuoksi nimenomaan otin tämän Riku Rantala-näkökulman tähän mukaan ja nyt toivonkin sinulta perusteluja missä määrin se mielestäsi eroaa Annan postauksesta?

mystery
Vision One

No kuten tuolla tekstissäni sanon, mitä et vissiin edelleenkään lukenut:

"Rikun tekstissä on myös ero, että hän perustelee asiansa faktoilla, ei sillä että "musta tuntuu tältä", ja kokee syyllisyyttä tekemisistään toisin kuin Anna, jolle ei ole mitään väliä. Erilaiset mielipiteet voi ihan hyvin ymmärtää jos niistä keskustellaan faktoilla ja fiksulla tavalla. "

mi@ (Ei varmistettu)

Ilmeisesti olemme lukeneet eri tekstit, sillä itse en poiminut kummastakaan sen enempää syyllisyyttä kuin faktojakaan. Molemmat kuvaavat melko tarkasti samaa asiaa, eri tavalla kirjoitettuna, sitä turhautumista, ettei yhden ihmisen panos tunnu vaikuttavan mihinkään ja molemmat myös odottavat toimia valtaapitäviltä. Miss kohtaa Anna mainitsee, ettei todellisuudessa millään ole mitään väliä?

Minusta tuntuu, että sinä annat ennakkoasenteesi henkilöistä vaikuttaa pahasti siihen, kuinka haluat ko.kirjoitukset ymmärtää. Yhtä kaikki, edelleen minusta on lähinnä säälittävää, että sinä koet tarvetta julkisesti mollata yhtä ihmistä, osoitella sormella valinnoista, joita tekee valtaosa suomalaisista päivittäin.

mystery
Vision One

No siinäpähän pidät mua "säälittävänä", ihan rauhassa hei :D mä en kadu näissä teksteissäni mitään, enkä viitsisi moneen kertaan selittää sulle asioita joihin löytyy jo vastaukset teksteistä.

Kommentoi