Mielipiteeni A Star is Bornista

Vision One

En juuri nyt jaksaisi taaskaan juuri kirjoittaa blogiin, koska olen tosi väsynyt töistä (heräsin tänäänkin viideltä) ja kaiken vapaa-ajan haluaisin vaan suurinpiirtein tuijottaa kattoon ajattelematta mitään. Mutta mun on PAKKO kommentoida tätä leffaa, kun nään nyt kaikkialla sen kehumista ja suitsutusta.

Mä olin pettynyt leffaan. Olin saanut siitä jonkin tosi maagisen kuvan etukäteen, mutta olin aidosti pettynyt. 

Leffa on mun mielestä pelkkiä kliseitä täynnä, mutta huonolla tavalla. Kliseet voi olla tosi hyväkin juttu, mutta tässä leffassa ne vaan kyllästytti. Oon esimerkiksi aiemmin puhunut Call me by your name - elokuvasta, joka on myös kliseitä täynnä olemalla rakkaustarina Italian maaseudulla, mutta silti siinä leffassa kaikki oli yllättävää ja tuoretta. Star is bornissa mun mielestä taas mikään ei ollut. 

Parasta leffassa on Bradley Cooper ja Lady Gaga, jotka on molemmat ihania. Oon aivan täysin blown away varsinkin Bradleyn laulutaidoista. Siis miten helkkarissa se laulaa niin hyvin?!! Miten?! Leffassa on myös upea soundtrack joka ansaitseekin suitsutusta. Muusikkoina Bradley ja Gaga osuu musta täysin maaliin. Oon yrittänyt kuunnella paria coveria Shallow - biisistä, mutta ei ne coverit vaan toimi kun kellään muilla ei tunnu olevan tarpeeksi vahva ja kantava lauluääni biisiin. Kemia näyttelijöiden välillä toimii myös.

Mutta leffa itsessään on musta tosi keskinkertainen ja tylsä. Idea siitä että vanhempi, tunnettu muusikonretku löytää nuoren lahjakkuuden ja rakastuu tähän on ideana musta hieno ja kiinnostava. Mutta tää leffa on silti musta niin päälleliimatun ja epäaidon oloinen. Kun Gagan esittämä Ally esimerkiksi alkaa randomisti parkkipaikalla laulamaan täydellistä hittibiisiä että "joo mä oon vaan kirjottanu tän tossa ohimennen ilman mitään kokemusta alalta", facepalmasin henkisesti leffateatterissa. :D

Jotkut ovat puhuneet miten leffan asiat pyörii päiväkausia päässä, mutta en vaan voi ymmärtää. Musta tää oli yksi tuhkimotarina muiden joukossa. Joku sanoi että tää leffa on uus Titanic. Mä sanon että tää leffa on valovuosien päässä Titanicista. 

Ainoa tapa millä elokuva yllätti oli se, että Bradleyn hahmo ei ollut täydellinen. Se sai mun mielestä tarinaan edes jotain vahvuutta.  En siltikään nää tätä leffaa mitenkään taiteellisesti merkittävänä , ja oon todella, todella ihmeissäni sen saamasta kahdeksasta Oscar-ehdokkuudesta. Musta se ei oo mitenkään sillä Oscarien yleensä vaatimalla tasolla.  Shallow-biisi ansaitsee musta kyllä biisinä Oscarin, mutta muut asiat leffassa ei. 

Tää oli samantien mun lempibiisi leffasta. Ihan superhieno, rakastan countrya muutenkin.  Ja toi Bradleyn ääni, en vaan ymmärrä! Ihan älytön! 

Kommentit

Henspa (Ei varmistettu)

Samat fiilikset täälläkin, ei todellakaan mitään NIIN ihmeellistä tässä ollut... Luulen että ihmiset vaan kaipaa supersankarileffojen ja kaiken maailman jatko-osien sijaan vähän muutakin. Vaikka tää ilmeisesti on joku vanha elokuva uudelleentehtynä myös. Miun lempielokuvia on ehdottomasti Walk the Line! Odotin jotain samaa tästä, mutta ei kun ei. Kiitos paikasta purkaa pettymys :D

Mukavaa talvenjatkoa!

mystery
Vision One

Joo niinpä. :D Walk the line on aivan upee leffa.

Kommentoi