Minä ja minun rauhallinen elämä

Vision One

Ihana pysähtyneisyys, ihana syksy. Mietin tässä aamukahvia juodessani, että tulenkohan ikävöimään tätäkin elämänvaihettani koko elämäni. Tuleekohan elämä enää koskaan olemaan yhtä kiireetöntä? Voin herätä koska haluan ja tehdä duunia sen verran kuin haluan. 

(voi luoja kikatin yksinäni tän kuvan tekemiselle. naurattaa tää mun uus agenttipersoona. )

Päivät ne vain tulee, ja menee läpi korvien sunnuntait, niinkuin Olavi joskus lauloi. On niin helppoo olla onnellinen. 

Töissä on kyllä vähän stressannut yhden kollegan muiden painostaminen ja perfektionismi. Oon yliherkkä ja imen kaiken tuollaisen itseeni. Ja sitten huomaan itkeväni nurkassa, toisen kollegan kainalossa. Uskaltauduin kertomaan asiasta pomolleni, "Nokun emmä uskalla sanoa sille ku pelkään että se suuttuu", johon maailman viisain pomoni sanoi "Joskus on vaan hyvä että joku suuttuu. Vain viha saa ihmisen muuttamaan tekemisiään"

Ja toi lause jäi soimaan päähän. Vain viha saa ihmisen muuttumaan, ja menemään eteenpäin. Miten totta! Miksi sitä muuten mistään mukavasta lähtisi liikkeelle ennenkuin hermot menee ja sisälle syttyy tuli. Tai kokonainen tulipalo.

Oon Turkua pitkin pyöräillessäni myös ajatellut, miten tuttu kaupunki onkaan. Miten isolta kaupunki tuntui kun muutin tänne neljä vuotta sitten. Nyt jokainen kadunkulma sisältää muistoja. Kaupunki on pieni ja tuttu olohuone. Just nyt se tuntuu ihanalta, vaikka välillä sen olohuoneen seinät haluaa myös räjäyttää palasiksi moukarilla. Mutta kun tietää että mulla on vielä täysi vapaus lähteä heti kun elämä antaa myöten, mieli rauhoittuu.

 

Polut kääntyy joka suuntaan

Joutuu mennä välillä piiloon puun taa

Ootan siellä hetken pienen

Niin löytyy vapauden tien siemen

Vapaus on vaarallista

Se houkuttelee pientä lasta

Joko yksin tai kaksin,

Niin siitä kotiini mä marssin

Ympäristö ei voi päättää

Kenenkään vapauden määrää

Kyyneleet valuu pitkin poskii

jos ei voi olla mitä tohtii

Esi-isiä saan kiittää

Että tää pienen hetken riittää

Mitä tämän jälkeen

ei oo välttämättä tärkee

 

 

On tehnyt (sen erään pitkätukkaisen suomalaisräppärin levyn lisäksi) mieli kuunnella tälläistä vähän hempeämpää musiikkia. On niin rauhallinen ja unelias olo, kaikenaikaa. Oi rauhaisa ja yksinkertainen elämä, kiitos kun annat kaiken mitä tarviin.

 

Kommentoi