Mitä sitten haluaisin elämältä?

Kirjoitin hetki sitten blogiini lauseen joka alkoi että Vaikka elämäni ei vielä ole lähelläkään sellaista mitä haluaisin sen olevan…”.    Oon miettinyt tässä koko alkuvuoden että mitä se sitten konkreettisesti tarkoittaa. Minkälaista sen siis tulisi olla, jotta se olisi haaveiden ja unelmieni mukaista.

Arkeni rullaa nyt hyvin Helsingissä. Oon iloinen että mulla on työ ja koti ja että en elä vaan muiden rahoilla. Mulla on myös terapiaryhmä jossa käyn kerran viikossa. Samalla se tarkoittaa sitä, että mun on todella käytävä töissä ja terapiassa ja kastella huonekasveja, enkä voi lähteä riehumaan ulkomaille vaikka pariksi viikoksi juuri silloin kun huvittaa, vaikka rahaa ehkä olisi. Jos saisin tehdä mitä vaan, olisin ehkä aina kolmen kuukauden välein kuukauden ulkomailla. Tai sitten vaikka kolme kuukautta putkeen talvisin, ja sitten palaisin taas kotiin ja töihin. Mutta joo, siitähän haaveilee varmaan jokainen ihminen. Olen edelleen lentämistä vastaan, mutta matkustusmuoto jossa ollaan kerran tai pari vuodessa pidemmän aikaa yhdessä paikassa ei ole musta vielä pahimmasta päästä. Varsinkin kun en vaadi mitään kaukomatkoja, vaan ihan Norja riittäisi hyvin. Tai Islanti.

Haaveilen ulkomaista siksi, koska olen kohdannut erityisesti Norjassa sellaista onnea jota en ole muualla kohdannut. Ja sellaisen version itsestäni jota en ole muualla kohdannut.  Kirjoitin tuostakin onnesta blogiin pari kuukautta sitten.

Yksi ihanimmista tuolla matkalla tapaamistani henkilöistä asuu tällä hetkellä Toscanassa. Jumalauta TOSCANASSA. Ja siellä hän on ammatikseen tanssija. Eräs päivä instagram-feedissäni tuli vastaan kuva joka pysäytti mut arjessani. Tuijotin kuvaa vaikka miten pitkään.

49899379_376802999533977_4306935832255660032_n.jpg

Kuva on  julkaistu hänen luvallaan. Mä vaan tunnen sen onnen ja taian mikä tuosta kuvasta huokuu ruudun läpi. Tuo ihana, ihmeellinen valo ja tunnelma. Mä tiedän miltä ihmisistä tuolla tuntuu. Juuri siltä miltä mustakin tuntui joskus.  Se että tiedän minkälaista elämä voi parhaimmassa tapauksessa olla, on juuri se syy miksi en vielä osaa tyytyä tavalliseen arkeeni. Enkä tiedä osaanko koskaan.

Toinen inspiraatiokuvani on tämä, mikä on otettu juuri siellä paikassa missä olin Norjassa pari vuotta sitten.

51308567_1034210583430648_6183121523042156544_n.jpgMies soittamassa paljain jaloin pianoa ulkona tunturilla. Mä vaan jotenkin haluan elämän olevan sellaista että tälläisiä tilanteita tulee eteen. En tiedä olenko sitten pilalle hemmoteltu länsimaalainen, kun tälläistä haluan enkä tyydy perusarkeen. 

Olen miettinyt paljon myös omaa ammattiani, oman alan töitä ja sitä haluanko perustaa perheen joskus. Juuri nyt sellainen arki täällä että mulla olisi lapsi tai useampi ja olisin perheenäiti… Se tuntuu vaan ihan hullun ahdistavalta ajatukselta. Ihmiset nyt ylipäätään haluaa varmaan lisääntyä sellaisiin tilanteisiin jossa he tuntevat olonsa onnelliseksi, ja uskovat että lapsetkin ovat siinä tilanteessa onnellisia. Mä en tiedä haluanko koskaan lapsia tänne Helsinkiin, tähän tavalliseen arkeen. Vaikka Helsinkiä rakastankin kaupunkina, kyse ei ole siitä.

Yksi juttu on myös se, että tulen kaikista eniten onnelliseksi muista ihmisistä. Siksi olen ollut niin rakastunut uuteen työpaikkaanikin, kun olen tykännyt muista työntekijöistä niin paljon. On sellaisia joista inspiroidun ja joita katson ylöspäin. Voi olla että jos mulla olisi tarpeeksi vakaa ja inspiroiva sosiaalinen piiri ympärilläni täällä, niin olisin jo jossain ihan eri tasolla onnen kanssa. En vaan suorilta tiedä miten sellaisen luon arkeeni. 

En tiedä saako tästä tekstistä mitään otetta, en tiedä saanko itsekään. Varmaa on ainakin se, että haluaisin asua vuorien läheisyydessä. Mielellään vuorien ja meren äärellä. Sinne voisin tehdäkin lapsia, jos tietty olisi vielä mieskin vieressä. Ja varmaa on myös se, että ulkomailla mä haluan vielä viettää aikaa ennenkuin asetun mihinkään. Haluan ainakin yrittää tavoitella tuota onnea mistä yläpuolella puhuin. 

 

 

 

 

Kommentit (2)
  1. ”Varmaa on ainakin se, että haluaisin asua vuorien läheisyydessä. Mielellään vuorien ja meren äärellä. Sinne voisin tehdäkin lapsia, jos tietty olisi vielä mieskin vieressä.”

    Sielunsisko olet tuossa asiassa. Kaunis postaus <3

    1. Kiva kun tykkäsit !:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *