Mungolife ja itsekäs hedonismi

Eilen luin sellaisen blogitekstin, joka sai suuttumaan niin paljon, etten usko että olen mistään blogitekstistä suuttunut yhtä paljon. Jos kyseessä olisi pikkublogi, ehkä tuhahtaisin ja jatkaisin elämää. Mutta on kyseessä yksi suomen suosituimmista bloggaajista, Lilyn bloggaaja joka ansaitsee teksteillään elantoaan. 

43708880_730953260603275_7428209387983863808_n.jpg

Anna Pastakin mielestä omilla teoilla ei ole mitään merkitystä ja Suomen asiat on niin pieniä maailman kannalta, ettei mitään ympäristön puolesta kannata tehdä.  Tässä suora lainaus hänen kommentistaan asiaan: 

Mä MIELUUSTI luopuisin matkustamisesta, lihasta ja jopa kahvista, jos tietäisin, että sillä on konkreettinen vaikutus. Mutta kun sen vaikutus on olematon (koska isoimmat ongelmat ei sillä korjaannu), niin en luovu. ”

Miettikää oikeasti, että voi olla nuori ihminen joka luulee asian olevan noin! Niin huolestuttavaa! Ettei hänen matkustelullaan tai lihansyönnillä ole väliä. Hän myös käytti koko illan poistaakseen kaikki aiheeseen liittyvät kommenttini postauksesta ( jotka oli asiallisia) , ja kun kerroin luovuttavani ja meneväni nukkumaan, hän sulki samantien kommentoinnin. Anna siis jostain syystä halusi varmistua etten saa kommenttejani näkyviin 😀 EDIT:// Nyt Anna sanoi että poistaa kommenttini koska kuulemma kommentoin häntä huonoksi äidiksi, mitä en tehnyt, vaan se oli joku toinen kommentoija. Eikä suostu uskomaan etten se ollut minä. En ottanut hänen äitiyteensä kantaa missään vaiheessa, vaan uskon hänen olevan hyvä äiti lapselleen. 

Mutta tässä se pääkommenttini on, kursivoituna Annan ajatukset:

 

”Olen itsekäs hedonisti, joka on menettänyt toivon siihen, että omilla teoilla olisi tarpeeksi vahvaa vaikutusta maailmaan. Todellisuudessa voin kieltäytyä vähän kaikesta ihanasta ja mulle tärkeestä ja siltikin Pohjois-Korea saattaa lopettaa tän koko pallon tarun muutamassa sekunnissa. Ja vaikkei mitään näin radikaalia tapahtuisikaan, yhdenkään suomalaisen toimet eivät maailman vaakakupissa paina kovin kummoisesti, vaikka moni niin uskookin. Ja tiedän, että tää on unpopular view, mutta onpahan täysin rehellinen ajatukseni. ”

Tämä ei ole ”Unpopular view” vaan täyttä skeidaa, ei siis pidä millään tavalla paikkaansa. Kuten yllä on jo esitetty monia lukuja, suomalaisen päätökset vaikuttaa ihan helkkaristi enemmän kuin monen muun maan päätökset. Se ei ole mielipidekysymys. Ei millään tavalla. Ei minkäänlainen view tai sun mielipide, vaan täyttä puppua, jonka keksit päästäsi. 

”Mä tiedän, että on lapsellista ajatella, että “miksi minä en enää saa kun muut kuitenkin jatkaa?” ja että muutoksen pitäisi lähteä itsestä. Ja siltikin peräänkuulutan vahvoja kansainvälisiä muutoksia, jotka pakottaisivat muutosta tai vähintäänkin tekisivät muutoksen suosiolliseksi. ”

Jos pidät itsekin itseäsi lapsellisena, niin mikset tee asialle jotain? Luuletko ettei joka ikinen ihminen joka on vähänkin ympäristöstä kiinnostunut, YRITÄ nimenomaan saada hallituksia ja presidenttejä toimimaan? Luuletko että pyyhkeen heittäminen kehään saa ne hallitukset ja presidentit toimimaan? Sitähän ne jotka ei asialle jo jotain tee juuri haluaa, että ihmiset unohtaisivat tän asian puolesta keuhkoomisen. Tää vaan kertoo ettet seuraa ympäristöpolitiikkaa tai vaikka ympäristöjärjestöjen toimintaa ollenkaan. 

Mä en tule lopettamaan matkustamista, koska en koe, että se, mitä minä tai maapallo saadaan takaisin siitä, on millään tapaa suhteessa mun “menetykseen”.”

 

Ei ole mitään merkitystä mitä sä ”koet” kun sillä ei ole mitään tekemistä totuuden kanssa. Se on todellakin suhteessa sun menetykseen.”

 

 

Mikä mua eniten ihmetyttää kaikessa ympäristökeskustelussa ja ympäristöpolitiikassa on juurikin nämä ihmisten MIELIPITEET.  Se että niillä olisi jotain merkitystä täysien faktojen rinnalla.  Eniten mua inhottaa ”Oman mielipiteen” tai ”unpopular view” ilmaisun taakse piiloutuminen. Kuten tosiaan sanoin, ei ole mikään mielipide tai view että Suomen asioilla ei ole mitään tekemistä muun maailman kanssa ja on ihan sama mitä me täällä tehdään. Toi ei ole mielipide vaan skeidaa, kuten sanoin. Suomessa on esim järjettömät määrät metsää jotka sitovat massiiviset määrät hiilidioksidia, toimivat siis hiilinieluna. Yhden suomalaisen päästöt vastaa yli viiden intialaisen päästöjä.

6ac8d0c8d2129302856aa030c3bf4bc6.jpg

 

Kuten moni fiksu tyyppi tietää, Hallitusten välinen ilmastopaneeli IPCC julkaisi pari päivää sitten raportin, jonka mukaan meillä on 12 vuotta aikaa muuttaa suuntaamme, tai ilmastonmuutosta ei voi enää hallita. Mitä minä tein? Ilmoittauduin töihin ympäristöjärjestölle. Korotin lahjoitussummaani ympäristöjärjestölle. Päätin osallistua ilmastomarssiin. 

Sitten on tälläisiä tyyppejä jotka tulee sanomaan että minun teoilla ei ole mitään väliä, kaikki on jo myöhäistä. Onneksi on tietty fiksujakin bloggaajia kuten Stella Harasek, joka kirjoitti hienon tekstin aiheesta. Toisaalta on hyvä, että tälläisten tyyppien kuin Anna Pastakin ajatukset tulevat esiin, koska on oikeasti karmeaa että nuorikin ihminen voi ajatella noin, ettei pienen ihmisen teoilla ole väliä, ja siksi ei ole motivaatiota vaikuttaa ympäristöön. 

Voi tietty kysyä, miksi jaksan suuttua tälläisestä, mutta tää asia vaan tuli niin järkytyksenä että nuorella naisella voi olla tuollainen ajatusmalli joka ei perustu mihinkään faktatietoon maailmasta. Kuten esimerkiksi hänen kommentti Pohjois-Koreasta, että se maa voisi lopettaa maapallon tarun hetkessä. Eihän se voi. Mutta kun vaan päättää ajatella tietyllä tavalla, asiasta tulee fakta hänen päässään. Vähän niinkuin hän sanoisi että ”minä koen että maapallo on litteä.” Kun tota hokee tarpeeksi itselleen päässään, se alkaa muuttua todeksi. 

Annan kaltaisten ihmisten takia työ ilmastonmuutoksen eteen hidastuu merkittävästi, mutta onneksi on ihmisiä jotka eivät ole valmiita luovuttamaan, ja jotka ajattelevat tässä aiheessa muutakin kuin omaa napaansa ja omia ”hedonistisia” mieltymyksiään. Annan logiikan mukaanhan voisi mennä vaikka ampumaan norsuja ja leijonia safarille, kun nyt vielä kerkeää. 

Tässä teille mahdollisuuksia vaikuttaa, menkää ja tehkää, olkaa fiksumpia kuin tämä Anna, kuten suurin osa ihmisistä onkin:

 

Ilmastomarssi 21.10

Ilmastonmuutos – mitä sinä voit tehdä

Kierrätyksen merkitys

Lahjoitus WWF:lle

Lahjoitus Suomen luonnonsuojeluliitolle

Lahjoitus Greenpeacelle

Osta pala ikimetsää   (loistava myös lahjaideana, itse aion antaa tän joululahjana äidilleni 🙂

 

 

 

 

Kommentit (52)
  1. kuvailisin kyseistä henkilöä eläväksi ihmishirviöksi:D en ymmärrä miksi hänen bloginsa on suosittu-millaisia ovat ihmiset jotka sitä lukevat? ja saa vielä julkisuutta. kamalaa.

  2. Mungolifen tyyliset blogit tulee varmasti kärsimään lukijakatoa tulevaisuudessa. Itse en ainakaan enää jaksa lukea yhtäkään postausta, jossa hehkutetaan vuoden viidettätoista ihanaa viikonloppureissua jossain päin Eurooppaa tai maailmaa, joissa välkytellään mauttomia luksusbrändien logoja, ostetaan ostetaan ostetaan lisää kamaa (tai saadaan yhteistyön kautta) ja naureskellaan muille omille pikkupaheille. Eiks semmonen ala olla tosi vanhanaikaista ja noloa?

    1. Ois tosi hieno juttu, jos se alkais olemaan vanhanaikaista ja noloa 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *