Oh life, it's bigger, it's bigger than you

Vision One

Osaisinpa kuvailla miten joskus tunnen elämän, kun vaan ajattelen sitä , ja oikein uppoudun niihin tunteisiin mitä maailma eteeni heittää. 

Elämä on jotain niin paljon enemmän kuin mitä itse pystyy ikinä kuvittelemaan. Jos ahdistaa, ahdistus johtuu aina siitä että elämää ei nää kunnolla. Ajattelee että elämä on se paikka, se ammatti, kaupunki ja ne ystävät mitkä juuri silloin ovat siinä. Vaikka elämä on kaikkialla maapallolla , niin suurena ja käsittämättömänä. 

(eräs norjalainen ystäväni lähetti ylläolevan kuvan, joka on otettu hänen TAKAPIHALTAAN. onnenpekka.)

 

Matkat tekee onnelliseksi, koska silloin näkee itsensä pienempänä, pienenä elämän edessä. Itselleni vuoret tekevät sen vahvimmin, siksi rakastan vuoria. Ne ovat kuin isoja ystäviä, jotka muistuttavat, etten minä ole juuri mitään, mutta se on vaan hyvä juttu. Ne ovat olleet siinä miljoona vuotta. Minä vain sen pienen hetken. Ne haluaa sanoa että älä sinä tyhmä pieni olento stressaa, älä nyt jaksa, sillä stressillä ei ole mitään väliä. Vaikka elämäsi kaikista kauheimmat asiat tapahtuisivat, me oltaisiin silti tässä sun vieressäsi yhtä kauniina kuin ennenkin.

Olen tajunnut viime vuosien aikana, miten ihan liian nopeasti haluan ajatella niinkuin muutkin ympärilläni olevat ihmiset. Tavallaan sukellan ihan välittömästi heidän ajatuslaatikkoihinsa, enkä pääse niistä ulos. Siitä hyvin suuri osa koko tämän kevään ahdistuksestani on johtunut. Ajattelen että on vaan se elämä mitä he näkevät, eikä enää sitä mitä minä nään.  En tajua mistä se johtuu, vaikka tiedostan sen , teen niin silti! Niin tyhmää.

Jotenkin, silti, pikkuhiljaa alan nousta joidenkin tilanteiden ja ihmisten yläpuolelle. Joskus tuollainen ahdistus-ajatuslaatikko avaa kanttaan ja kurkistan sieltä ulos ja tajuan miten tyhmä olenkaan. Ja se on maailman helpottavin tunne. Voi olla, että jätän nuo ahtaat paikat joku päivä vielä lopullisesti taakseni. 

Muun muassa otsikossa olevan lauseen takia oon aina rakastanut tätä biisiä ihan älyttömän paljon. Sekin haluaa sanoa että älä sinä tyhmä pieni olento stressaa, älä nyt jaksa, sillä stressillä ei ole mitään väliä. 

Kommentoi