Onko pakko jaksaa

Lilyssä on näköjään käynnissä Onko pakko jaksaa- kampanja joka käsittelee työelämässä uupumista. Tekstit ovat olleet pääosin tosi mielenkiintoisia. Samalla se on saanut miettimään, että onko kellään oikeasti juuri sitä tilannetta mitä mulla on. Monet saavat paineita työstä ja ovat liian kiireisiä, tuntevat riittämättömyyttä. Ja se on tietenkin ihan ok, siitä saa tietenkin ahdistua ja väsyä, ja ei tietenkään ole pakko jaksaa.

Mutta onko kellään muulla niin että esimies sanoo jatkuvasti kommentteja siitä millä kaikilla eri tavoilla en ole tarpeeksi, vaan olen huono ja riittämätön? Pääsin jo tietyllä tavalla yli pomon pahimmasta haukkumisesta, kun tulin siihen tulokseen että toi ihminenhän on ihan hullu, miksi kuuntelisin jonkun hullun puheita. En siis loukkaannu enää, mutta stressaannun kyllä tosi paljon, vaikka miten yritän pitää pään kylmänä.

Pomon käytös on niin absurdia että sitä on vaikeaa käsittää. Viimeviikolla hän sai esimerkiksi raivarin siitä että suoristin papereita pöydällä. Sain hirveät huudot siitä, ettei hän halua työntekijöitä jotka tulevat työpaikalle nysväämään ja suoristelemaan papereita. Samalla tavalla hän raivostui kun laitoin kynän paikalleen pöydällä. Siis miettikää nyt oikeasti! Miettikää jos saisitte raivarit joka ikisestä pienestä liikkeestänne? Kun olin yhtenä päivänä puhunut pitkään asiakkaan kanssa, ja pysähdyin hetkeksi katsomaan kelloa, sain huudot siitäkin. Että näyttää typerältä kun ”nukun kokoajan jossain nurkassa” ja kuulemma yritän päästä helpoimman kautta. 

Ja tässä varmaan mietitte, miksi oikeasti pysyn työpaikassa. Siksi, koska työ on tosi mukavaa silloin kun tuo yksi hirviö ei ole paikalla. Ja siksi, koska olen ollut kaksi vuotta lähes koko ajan työttömänä, ja tarvitsen rahaa ja työkokemusta juuri tälläisestä paikasta erittäin kipeästi.  En ole siis niin etuoikeutettu että voisin lopettaa samantien. Siksi aion pysyä paikassa vielä ainakin ensi kuuhun saakka, täysin itsekkäistä syistä. Sitten aion hakea jotain muuta vastaavaa paikkaa, ja toivon tosi paljon että pääsen sellaiseen niin nopeasti kuin vaan voin. Pomo on kaiken haukkumisensa keskellä kuitenkin sanonut että pitää mua hyvänä asiakaspalvelijana, ja uskon että saan hänet suosittelemaan mua johonkin asiakaspalvelutyöhön.

Pomo vertaa mua koko ajan johonkin Täydelliseen Työntekijään joka lopetti paikassa muutama viikko sitten, ja hänen raivonsa kumpuaa luultavasti siitä etten ole yhtään sellainen persoona kuin mitä tuo aiempi täydellisyys oli. Hän oli kuulemma nopea ja fiksu. Minä olen hidas ja typerä. Kyllä, TYPERÄ. Sitä sanaa hän on käyttänyt. Käytin myös yhtenä päivänä suoraa, mustaa polvimittaista hametta, joka oli hänen mielestään typerä hame. 

Pahinta on ollut ehkä se, kun pomo oli kerran niin raivona että hän sanoi että tekisi mieli heittää meitä myyjiä jollain esineellä, koska ollaan kaikki niin idiootteja. Siinä vaiheessa pysähdyin itsekin, että uhkailtiinko mua just väkivallalla. 

Katson tilannetta vielä hetken. Tällä viikolla mulla on kuusi työvuoroa, jotka ymmärrettävistä syistä jännittää. 

Toivoisin että ei olisi pakko jaksaa, mutta tällä hetkellä totuus on, että ainakin hetki vielä mun on jaksettava. 

 

 

Kommentit (3)
  1. Kiitos, että toit esille tämän tärkeän näkökulman työuupumukseen liittyen! Toivottavasti tilanteesi kääntyy pian paremmaksi. <3

    T. Toimitus

  2. Äh onpa tyhmää! Omalle kohdalle on onneksi osunut aina kivoja pomoja, mutta kyllä sitä sivusilmällä on seurannut ties mitä ihme meininkiä. Teillä kuulostaa ilmapiiri kyllä tosi tulehtuneelta. Olisikohan ketään, jonka kanssa asian voisi ottaa esille? Hurjasti tsemppiä!!

    1. Kiitos! Valitettavasti ei ole mitään ylempää porrasta mihin voisin ottaa yhteyttä, koska tämä henkilö omistaa koko yrityksen. Työsuojeluviranomaisia oon kyllä miettinyt. Onneksi saan apua terapiasta ja ystäviltä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *