Pirates of the Caribbean

Vision One

Nyt avaudun vähän merirosvoleffoista.  Kävin juuri katsomassa Pirates of the caribbean -leffojen kuudennen osan, Dead men tell no tales. Menin katsomaan sitä ajatuksella "ihan huonohan se on mutta onhan merirosvoja aina ihanaa katsella". Mutta nyt oonkin ihan intoa täynnä, tykkäsin leffasta oikeasti!

Kaikkihan alkoi vuonna 2003, EI HITTO KAKSTUHATTAKOLME, NELJÄTOISTA VUOTTA SITTEN. Anteeksi caps lock, ihan hullua miten kauan siitä ekan leffan ilmestymisestä on :D Muistan miten kävin katsomassa sen leffateattereissa ja silloin 12 -vuotiaana sekosin täysin. Siis sekosin, niin paljon kuin teini-ikäinen tyttö voi seota. Kävin katsomassa sen uudelleen leffateatterissa kaksi kertaa. Sen jälkeen katsottiin kavereiden kanssa leffaa aina kun vaan kerettiin, muistan ne ihan vakavat keskustelut että "nyt ei olla muuten katottu Piratesia kuukauteen, herranjestas, pakko katsoa taas".

Olenkin nyt nähnyt sen ekan osan valehtelematta varmaan 67 kertaa ja osaan JOKAISEN repliikin ulkoa. Siis jokaisen! Ja rakastan sitä edelleen  :D Joku merirosvoissa iskee vaan niin mun sydämeen ja kaikki se mahtava merirosvomusiikki ja mielettömän upea Johnny Depp , en vaan ollut koskaan nähnyt mitään sellaista aiemmin. Voi kun voisi vielä palata siihen hetkeen kun näin leffan ekan kerran. Olin niin puulla päähän lyöty. 

Saan edelleen kylmiä väreitä sen loppukohtauksesta, Jack Sparrow sanomassa "Now, bring me that horizon. Drink up me hearties, yo ho!".  Huh!

 

 

Jack on edelleenkin ykkösessä kaikista coolein ja uskottavin, myös vakavampi välillä eikä vaan huumoriosastolla. 

Mutta , asiaan. Olis tietenkin parasta jos tuo leffa olis jäänyt vaan siihen ekaan osaan, silloinhan se olisi muodostunut ihan kulttileffaksi. Mutta tottakai siinä oli liikaa aineksia jatko-osiin, tottakai niitä tuli. Kakkosen ja kolmosen kävin katsomassa ihan ilman suurempaa innostusta. Niissä oli kivoja kohtia mutta ei niitä tehnyt mieli uudelleen katsoa. Sitten nelonen oli yhtäkkiä aika hyvä. Vitonen taas ihan paska. Ja tältä kuudenneltakaan osalta en odottanut suuria, mutta tosiaan, yhtäkkiä tästäkin pidin kovasti. Tää taitaa olla mun lemppari kaikista jatko-osista!

Verrattuna vaikka viidenteen osaan tämän leffan juoni etenee kokoajan kiinnostavasti ja loogisesti, eikä ole täynnä pelkkää sekoilua. Ja pahiksena on Javier Bardem, joka nyt vaan on syntynyt näyttelemään pahaa tyyppiä. Hän vetää roolinsa ihan hullun hyvin. Ja tämän leffan kohalla on otettu tunteetkin huomioon juonessa. Kaikki nivoutui lopussa yhteen vaan niin hienosti.

Ja muutenkin leffassa oli esimerkiksi juuri hyvä annos aidosti hyvää huumoria (nauroin monta kertaa ääneen), ja varmaan ekaa kertaa jatko-osissa mulle tuli välillä sellaisia vau-hetkiä kun joku kohta oli niin siisti (laivan keulahahmo heräämässä eloon, vau!). Leffassa nähdään myös esimerkiksi nuori Jack Sparrow, mikä oli ihanasti toteutettu. Johnny ei myöskään vaikuttanut yhtään väsyneeltä roolissaan, päinvastoin. Tuntuu että Jack on enemmän hänen oma sivupersoonansa kuin mikään kuvitteellinen hahmo, niin kotonaan hän on roolissaan.

Dead men tell no tales on siis kaikin puolin hyvällä maulla ja tyylillä tehty verrattuna muihin jatko-osiin. 

Poimin leffasta jopa ihan mahtavan elämä-quoten! 

"We have to get lost to find what we cannot find".   Täytyy eksyä löytääkseen sen mitä ei löydä. Niin totta :D

 

Näitä leffoja ei tietenkään voi katsoa liialla vakavuudella. Kyllä mäkin ymmärrän ettei nää ole mitään elokuvataiteen mestariteoksia. Mutta joskus tärkeämpää on se, miltä taide tuntuu sydämessä, kuin miten hienolla tekniikalla se on tehty. Rakastan näitä leffoja vähän samalla tavalla kuin rakastan joitain Tehosekoittimen levyjä, jotka kuulostaa siltä kuin ne olisi nauhoitettu autotallissa. Ja niitäkin heidän biisejään joissa on äärettömän lapselliset sanat. Koska niistä vaan kuuluu se mieletön luomisen palo.

Kaiken ei tarvitse olla täydellistä, jotta siitä voi pitää tosi paljon. Sillä tavalla minä rakastan näitä merirosvoleffoja. Enkä tule olemaan vihainen tulevistakaan jatko-osista, jos ne tämän kutosen tasolla vaan pysyy. Mutta olisi se juonen kannalta parasta jos tää jäisi nyt vaan tähän. 

 

Mutta menkää ihmeessä katsomaan tämä uusin, on ihan täysin katsomisen arvoinen!

 

Kommentit

Mikä kuudes elokuva? (Ei varmistettu)

Mitäköhän oikein meinaat? Dead Men Tell No Tales on elokuvasarjan viides osa, eikä mitään kuudetta ole olemassakaan!
Tässä vielä järjestyksessä:
1. Mustan helmen kirous
2. Kuolleen miehen kirstu
3. Maailman laidalla
4. Vierailla vesillä
5. Dead Men Tell No Tales/Salazar's Revenge
Kiinnostais tietää minkä elokuvan nyt oot mieltänyt viidenneksi :D

mystery
Vision One

Sori, mulla on tosi kauan siitä kun näin kokonaan kakkosen ja kolmosen, ja siis näitä osia on nyt jo niin monta että alkaa tulee sekaannuksia. Piti käydä wikipediasta tarkastamassa ketkä näyttelijät on ollut missäkin!

Näin siis pari viikkoa sitten tv:stä tuon kolmannen, katsoin pelkän alun ja se oli ihan surkea, ja jotenkin jostain syystä muistin että se olisi viides osa. En tajunnut mitenkään että se olis kolmas :D muistin pelkän alun näkemisen perusteella että se olis ihan eri leffa kuin kolmas.

Eli sanon uudelleen arviot : Ykkönen on hyvä, kakkonen ja kolmonen surkeita, nelonen on hyvä ja sen muistankin  hyvin koska siinä on Penelope cruz! Ja vitonen suosikkini näistä jatko-osista.

mystery
Vision One

Okei miten saatoin kirjoittaa että ykkönen on "hyvä", ykkönen on PARAS IKINÄ. <3 :D

Kommentoi