Skam

Vision One

En olekaan näköjään vielä puhunut tästä ihanasta sarjasta tänne. Katsoin pari viikkoa sitten kaikki sen tuotantokaudet putkeen. Sarjasta tuntuu puhuvan nyt ihan kaikki, eikä suotta. Norjassa sarjalla on jo miljoonayleisö.

On jännä miten ihan normaalit teinien jutut voi olla niin hauskoja ja kiinnostavia! Samaan aikaan ajattelee että ei helvetti, onneksi en enää elä tota aikaa läpi, ja samalla tulee olo että hitto mää oon vanha. Mutta takuulla onnellisempi nyt kuin silloin. Ei enää tarvii miettiä mitä jotkut suositut tyypit ajattelee mun tekemisistä, mikä tuntuu olevan monelle sarjan hahmolle ykkösprioriteetti :D niin se tais oikeastikin olla tärkeää silloin lukioaikoina.

 

Hahmot on kaikki onnistuneita ja realistisia. Eniten oon nauranut Vilden sekoilulle, Sana taas on ehkä lempparini, hän on vaan niin badass. Pidän siitä miten hahmojen ongelmat kuvataan juuri niin dramaattisina ja isoina kuin miltä ne teininä oikeastikin tuntuu. Kaikki aikuiset on jätetty taka-alalle ja usein täysin kasvottomiksi. 

Rakastan erityisesti sarjan musiikkivalintoja, jotka tuntuu usein olevan täysin omilta playlisteiltäni. Ja tykkään hulluna kaikista hidastetuista kohtauksista, kun joku tärkeä tyyppi tai kokonainen jengi kävelee lukion pihan läpi, ja kaikki kääntyvät katsomaan :D 

 

Eka kausi on kiva, toka vielä vähän kivempi, mutta kolmas on ihan helvetin upea. Isakin ja Evenin suhde on jotain NIIN IHANAA, ja kausi sisältää monta sellaista kohtausta jotka ovat upeampia, aidompia ja enemmän iholle tulevia kuin moni leffa jonka olen nähnyt. Elin heidän suhteensa ylä- ja alamäet ihan täydellisesti henkisesti mukana. Ja Evenin näyttelijä, siis huh mikä hurmuri, miten kukaan poika tai tyttö voisikaan olla häneen ihastumatta :D

 

Sarjasta tulee vähän mieleen Skins, jonka parista ekasta kaudesta oon myös tykännyt. Tää ei ole kuitenkaan ihan yhtä hurja, vaan sopivan realistinen. 

Kaksi ekaa kautta näkyy Yle Areenassa, kolmas kausi sarjan omilla sivuilla. Itse pystyin hyvin katsomaan sen kun pistin vaan norjankieliset tekstitykset päälle, ja uskon että onnistuu muiltakin ruotsin kielen taitoisilta, heidän käyttämänsä kieli ei ole kovin monimutkaista. Olin iloinen että opin tätä kautta taas hyvin paljon uusia sanoja norjaksi.

Tässä pieni klippi maistiaiseksi! Siinä lukee että spoilervarning, mutta mun mielestä tää ei paljasta mitään olennaista mistään. Esimerkki eräästä HYVIN vakavasta teinikeskustelusta :D

Kommentoi