Vähän HIMistä

Vision One

Satuin törmäämään pari päivää sitten erääseen artikkeliin HIMistä. Aloin muistelemaan varhaisteini-iän fanitustani, miten palavasti rakastunut olinkaan Ville Valoon ja miten en halunnut yhtenä kesänä kuunnella yhtäkään muuta bändiä. On aika jännää miten teininä ihastumisen tunteet ovatkin aina niin palavat (ihankuin ne ei nyt olisi..:D). Olin suorastaan raivoissani jos joku sanoi, ettei tykännyt HIMistä. Hahaa. 

Seikkailin nyt vappudarrassani Youtuben syövereissä katsomassa ties mitä livekeikkoja ja Villen haastatteluita, ja tulin tulokseen että hän on todellakin edelleen aivan ihana tyyppi, ja hänen karismansa on jotain hyvin harvinaista. Vaikka HIMin biisit ei suurimmalta osin ole mitään erikoisia, ainakaan sanotuksiensa puolesta, eikä heidän uudet levynsä ole juuri sykähdyttäneet vuosikausiin, Villessä on silti jotain ihmeellistä. Mua ei ihmetytä yhtään miten yleisö sekosi hänen vahvasta persoonastaan ja nosti bändin joskus muiden rokkibändien yläpuolelle 2000-luvun Suomessa.  Ville jää mieleen. 

Muistan että katsoin tätä livekeikkaa jo silloin about 12 - vuotiaana, aikana ennen Youtubea. Latasin tämän LimeWiren avulla koneelleni :D Gone with the sin on ollut aina mun lempibiisini heiltä, se on HIMIä parhaimmillaan. Ihanan synkkä hidas biisi, joka tuo mieleen hitaan tanssin.  

Ja siis katsokaa tuota Villeä. Taidan mä edelleenkin olla ihan rakastunut, yritän vaan selitellä jostain teini-ihastuksesta.... Nuo kiharat hiukset ja jäänsiniset silmät!

Tämä on semisti uudempi live-esiintyminen. Tai mitä hittoa eikä ole, melkein kymmenen vuotta vanha ! Miten aika menee näin nopeasti! No, tässäkään Villeä ei voi olla tuijottamatta. TUO on karisma, tuo on se vetovoima, mitä mä rakastan.  Mun mielestä tuo karisma on jo verrattavissa esimerkiksi Kurt Cobainiin.  

Mua kismittää HIMin dissaaminen ja jatkuvat väitteet että bändi on niiiin menneen talven lumia. Ehkä onkin. Mutta ei kaikkia taideuria aina mitata niiden pituudella. He ovat silti saavuttaneet enemmän kuin yksikään bändi Suomessa, ehkä ainoastaan Nightwish rupee pikkuhiljaa olemaan samalla tasolla.

Loppuun on pakko linkata vielä tämä, niiin maailman paras versio :D jos koskaan menen naimisiin, tän on aivan pakko soida häissä repeatilla. IHANA.

 

 

Kommentoi