30/30 sääntö

visual diary

Tässä on kuva treffeistä, joilla olin jokin aikaa sitten.

Näettekö miehen? Niin, en minäkään nähnyt.

Mies kun oli 40 minuuttia myöhässä ja minä siitä suivaantuneena menin juomaan viiniä yksin. Kerroin hänelle kyllä viestitse, mikä meni pieleen. (Tässä vaiheessa oman elämäni soundtrack soitti päässäni Nancy Sinatraa: How does that grab you, darlin'? How does that mess your mind?
How does that grab you darlin'? This girl is leavin' you behind.
)

Sitten katsoin puhelintani, jonne mies lähetti neljäkymmentä viestiä. Ja ajattelin: paha mieskarma seuraa ihmistä myös maan rajojen ulkopuolelle.

-----

Olen pyrkinyt noudattamaan miesasioissa sääntöä, jota kutsun nimellä 30/30 sääntö. Se menee näin:

Jos minun on tarkoitus tavata mies, hän saa olla enintään 30 minuuttia myöhässä. 30 minuuttia odotan, kauempaa en. Turhasta odottelusta kun tulee halpa ja paska olo. Olen vahvasti sitä mieltä, että aikuisten ihmisten kuuluu osata lähteä ajoissa, ollakseen paikalla ajoissa. (Okei, jos mies on esimerkiksi sammuttamassa tulipaloa ja myöhästyy siksi, voin joustaa säännöstäni).

Jos tapailen miestä, jolla on jokin todella ärsyttävä tapa (ei, en laske tähän pikkutapoja: voita näkkärin väärälle puolelle, tapa käyttää epäsopivia vaatteita yhdessä tai jättää kaapinovet auki) vaan oikeasti sellaisia kohtuuttoman tyhmiä tapoja, jotka satuttavat ja tekevät suhteesta inhottavan. Tällöin otan asian puheeksi ja ehdotan, voisimmeko testata 30 päivää koetta.

Suht yleisen uskomuksen mukaan ihminen nimittäin tarvitsee 30 päivää muuttaakseen toteuttamansa käytösmallin. Luotan tähän teoriaan (ja miehiin). Ja mitä tapahtuukaan, on ainakin hyvä avata keskustelu aiheesta.

-----

Saatuani miehen viestit, laitan puhelimen pois päältä.

Sitten tilaan ruokaa ja ajattelen: Voin joko muistaa tämän tosi paskana päivänä, tai sitten voin ajatella kuin äitini opetti: Turha voivotella. Tässä on nyt nämä palaset ja näistä teet jotain.

Syön lounaani, siemailen viinilasillistani ja loppujen lopuksi laitan puhelimen takaisin päälle. Ja sitten viestin toiselle miehelle, jonka kanssa olin hiljattain chättäillyt. Mies vastaa piakkoin:

How about early white wine? I´m just leaving the office.

En edes sano etten juo valkkaria. Nyt ei ole se hetki. Otan metron. Ajan kaupunginosaan joka on minulle tuntematon. Kiipeän näköalapaikalle ja tapaan miehen.

-----

Seitsemän tuntia myöhemmin puhun portugalia taksikuskille, joka vie minut kotiin. Mahassa useita lasillisia roseviiniä ja kolmen ruokalajin illallinen. Lisäksi auringolta ja tuulelta tuoksuva tukka. Ja jostain syystä ei yhtään huulipunaa enää.

Seuraavana päivänä saan mieheltä viestin: When are you going on another failed date? I´d love to be your back-up-guy again. Ja toiselta mieheltä viisitoista vihaista viestiä, joihin vastaan laittamalla viestieston päälle.

Sitä saa mitä tilaa,

ihan missä päin maailmaa tahansa.

-----

Went on a bad date last week. See the guy? No, I didn´t either, since he was 40 minutes late, so I went to drink wine alone.

Kommentit

paulahelena
ALUAP

mikä ihana back-up guy!

saarah
visual diary

No niinpä :)

Eerika
Bättre liv

Tämähän on kuin romanttisesta elokuvasta! :) Love that back-up guy! Ja ihmeen sinnikäs (lue:epätoivoinen) tuo treffikumppani, miten monta viestiä ihminen voi laittaa? Jotenkin hieman ahdistavaa tuollainen pommitus. You missed the date, you'll miss the woman. 

saarah
visual diary

Niin samaa mieltä! Minähän en ketään miestä ala tuntia odottelemaan.

Mut tuli kyllä kans tollanen romanttinen hömppäleffa -olo tuosta päivästä :D

Saana Väliheikki (Ei varmistettu) http://saneshawinsane.blogspot.fi

Rakastan sun asennetta! JUST NOIN! vanha ja kulunut sanonta kenties, mutta miehet on ku busseja; aina tulee uusia ni ei kannata jäädä venaamaan :D

saarah
visual diary

Kiitos! Kyllähän niitä uusia aina tulee :)

Laura T.
M O L

Saara sä rokkaat.

saarah
visual diary

<3 <3

Possumunkki (Ei varmistettu)

ihana stoori ja iih miten nokkela sanailija toi kakkosmies! Just sellaiset hurmaavat piirteet pelastaa, jos mies esim jättää aina ne kaapinovet auki...

saarah
visual diary

Nokkelasta sanailusta saa kyllä aina sata lisäpistettä, oli sitten mies tai nainen :)

ikkiam
LUOMA

Turha voivotella. Tässä on nyt nämä palaset ja näistä teet jotain.

Hyvin tehty. Rohkea nainen!

saarah
visual diary

Kiitos! Joskus on vaan PAKKO :)

Lraurau (Ei varmistettu)

Luin tämän heikolla hetkellä. Heikkous ei edes ollut miehiin liittyvää. Tai ehkä vähän. Ainahan nyt edes vähän. Mutta enimmäkseen kuitenkin yleistä tulevaisuusahdistusta, sekun näyttäytyy edessäni kaoottisena ja pelottavana (muutan kuukauden päästä taas ulkomaille, asuntoa ei ole, mitä näitä nyt on..). Mutta tekstisi ansiosta rauhoituin. Kiitos siitä. Kaikki käy hyvin, pienissä ja isoissa asioissa, ei välttämättä mielen mukaan, mutta silti kaikesta selvitään. Hätää ei ole. Myös: olet cool.

saarah
visual diary

Kiitos ja ole hyvä <3

Samaistun niin tuohon stressiin ja pelkoon, varsinkin ulkomaille muuttaessa. On nimittäin tuoreessa lähimuistissa... Mutta se on niin totta että kaikesta selviää.

Paljon tsemppiä elämänmuutokseen!

 

I-H-A-N-A back-up-guy! :D Ja joku muukin taisi jo sanoa, mutta sulla on mahtava asenne! You go girl! Ihana teksti ja ihana blogi.

saarah
visual diary

Kiitos!

mies (Ei varmistettu)

Miksi et voinut tsekata/ vastata sen myöhässä olleen miehen viesteihin siinä vaiheessa kun se oli myöhässä?

Vierailija Hessu (Ei varmistettu)

Mutta tuossahan sanotaan, että "Kerroin hänelle kyllä viestitse, mikä meni pieleen." Ja sitten tulee vielä 40 viestiä... Neljäkymmentä!

Jos ei ehdi / pääse paikalle sovittuun aikaan vois etukäteen sopia vaikka uuden ajan....

mies (Ei varmistettu)

Käsitän asian niin, että mies oli laittanut viestejä jo siinä vaiheessa, kun nainen vastaa odottelee ja on vasta keräämässä suuttumusta. Kuulostaa mielestäni aika julmalta, että odottaa jossain tapaamispaikalla vaikka parikymmentä minuuttia, mutta joko ei ollenkaan lue miehen myöhästymispahoitteluviestejä, tai vaikka lukeekin, niin yhtään lepy eikä edes vastaa niihin.

saarah
visual diary

Tässä vielä selvennys:

Mies laittoin viestin että on vähän myöhässä. Odottelin. Sitten kun oli mennyt 30min, laitoin viestin että nyt ollaan jo vähän niillä rajoilla etten enää odottele, MUTTA odotin vielä 10 min jos juippi vaikka sattumoisin olisi juuri tulossa. Sitten lähdin. Siitä 20 min päästä alkoi viestipommitus, eli tyyppi oli tullut paikalle TUNNIN myöhässä.

Viestin sävy oli myös enemmänkin vihainen kuin anteeksipyytelevä, joten päätin että eipä kiinnosta kyseinen tyyppi. Ihmisellä voi olla oikeus olla myöhässä, mutta myös oikeus muuttaa mielensä :)

(Ja mahtava nimimerkki sulla, mies :) )

 

mies (Ei varmistettu)

Niin no, jos myöhästyjän viestit on olleet enemmän vihaisia kuin anteeksipyyteleviä, niin sitten varmaan ihan ymmärrettävää ettet halunnut enää vastata. Monet naiset kyllä tekevät ihan samalla tavalla, vaikka mies kuinka pahoittelisi töppäilyään. :(

Ja joo, tykkään itsekin nimimerkistäni. Mielestäni aika onnistunut.

Vierailija Hessu (Ei varmistettu)

Hyvä kirjoitus taas kerran! Sulla on niin hyvä asenne.
"Turha voivotella. Tässä on nyt nämä palaset ja näistä teet jotain." on erittäin hyvä neuvo! Ja ihana back-up-guy!

saarah
visual diary

Kiitos.

Ja aivan. Toi neuvo pätee kyllä aika moneen tilanteeseen :)

mar (Ei varmistettu)

Sä oot Saara ihan paras! Sun päivitykset, kuvat ja sanat on niin hemmetin inspiroivia. En malttaisi ikinä odottaa seuraavaa postausta. Maailman paras blogi &lt;3

saarah
visual diary

Kiitos ihanista sanoista. Täähän oikein punastuttaa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Näin se me menee, "when you snooze, you loose".......Olisihan se voinnut sulle viestittää, että on myöhässä, mutta kun ei, niin sitten ei.....Ja totta on, että sitä tuntee halvaksi ja pöntöksi kun kauan toista odottaa. Ja käänsit vielä tilanteen AIVAN hienosti positiiviseksi illaksi!! Hurraa Saara!!
Nanna Santa Monicasta

saarah
visual diary

Hah, RAKASTAN you snooze, you loose -sanontaa, KOSKA en koskaan torkuta ite (enkä oo myöskään myöhässä) :) Kiitti Nanna!

Kommentoi