Mikä ihana nimi (ja kangas!)

 

069594-911_10_1548319863.jpg

 

Niin no pakko olla jotain Marimekkoa, pääsen aina sanomaan kun kodissani käy suomalaisvieras.

Onkohan ketään suomalaista (varsinkaan ulkomailla asuvaa) jonka kotona ei olisi mitään Marimekolta? Minulla on ulkomaankodissani kahvikuppeja, pussilakanat, pöytäliina ja tyynynpäällisiä. Henkarissa roikkuva mekko ja pari kangaskassia.

 

069594-193_10_1548319863.jpg

 

Ehkä siksi että olen Marimekon kanssa kasvanut suomalainen tai siksi että opiskelin joskus tekstiilisuunnittelua, olen aina rakastanut printtikankaita. Mitä suurempi printti, sitä ihanampi. Siksi tämä Marimekon uutuuskuosi nimeltään Eläköön elämä iskeekin ihan täysin. Kuosi on Maija Louekarin käsialaa ja siitä on tehty myös astioita ja tyynynpäällisiä.

Eläköön Suomi, sanoisin myös. Marimekon painokankaat nimittäin tehdään onneksi edelleen Suomessa.

Ja sitten vielä yksi asia. Koska universumille pitää huudella omia haaveitaan, laitetaan se nyt tähän: haluaisin joskus vielä olla töissä Marimekolla.

 

Kommentit (4)
  1. Mulla on mennyt maku Marimekosta, vaikka kankaat painatetaan Suomessa niin vaatteet valmistetaan sitten taas jossain aivan muualla, osa jopa Kiinassa. Tää tuli itselleni yllätyksenä kun koko yritys on brändiltään niin supisuomalainen että luulin koko valmistusprosessin tapahtuvan Suomessa, ja olin sen vuoksi valmis maksamaan marivaatteista enemmän. Tosi masentavaa että tässä tiedostavassa ajassa eettisyys ja ekologisuus on loppujen lopuksi lähes kaikille vaatemerkeille lähinnä sanahelinää. Onneksi kirppiksiltä voi bongata Marimekkoa varsinkin stadissa. Toi printti on kyllä tosi kaunis, ja tosiaan mainiota että edes painokankaat tehdään Suomessa.

    1. Joo, olen kyllä samaa mieltä. Hinnat on aika korkeita sille että tuote on tehty vaikkapa juuri Kiinassa 🙁
      En ole itseasiassa varma valmistetaanko kaikki kankaat edelleen Suomessa, siis myös vaatekankaat, mutta onneksi edes nämä painetut metritavarat.

  2. Et ole haaveissasi yksin. Toivottavasti se jonain päivänä toteutuu 🙂

    1. Voisko tästä tehdä jonkun kansalaisaloitteen 😀 ?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *