Älä ikinä tee tätä turistina!

visual diary

 

 

Terveisiä kauniista kaakelikaupungista!

Tällä kertaa erittäin vihaisia sellaisia. 

Kun muutin Lissaboniin, paikallinen ystävä kertoi, että ei koskaan saa ostaa kaakelilaattoja, joita kaupitellaan kirpputoreilla. Ne irroitetaan salaa yön pimeinä tunteina seinistä ja sitten niitä myydään yksittäiskappaleina kirppareilla, hän kertoi minulle.

En ollut uskoa korviani, miten törkeää!

 

 

Toinen tuttuava taas sanoi että kyllä saa, siten pysyy yllä laattojenmaalaustaito, kun kadonneiden tilalle pitää tehdä uusia. 

 

 

Uskon kuitenkin enemmän ensimmäiseen neuvoon. Koska näinkin surullisia näkyjä on viime aikoina ollut. Kävelin kyseisen paikan ohitse juuri eräänä päivänä ja mietin, mitä ihmettä seinälle olikaan tapahtunut. Nytpä tiedän.

Jos siis olet turistina Lissabonissa, ÄLÄ SIIS OSTA KAAKELEITA! Jos on ihan pakko, turistikaupoista saa vanhojen kaakeiden kopioita, joita tehdessä ei ole vahingoitettu mitään historiallisesti merkittävää.

Että pistää vihaksi!

----

 

If you ever visit Lisbon, PLEASE DO NOT BUY THE TILES

from fleamarkets or other places. The tiles sold there are stolen from buildings and not easily repaired. 

This just makes me so furious and sad :(

 

 

 

 

 

Kommentit

marjapilami
Nørrebro Summers

Luin tän postauksen eilen puolihuolimattomasti bussissa matkalla duuniin, mutta selkeästi se oli jäänyt alitajuntaan kytemään! Näin nimittäin viime yönä unta, että löysin jostain kaakelinpalasen ja tiesin, että mun olisi pitänyt palauttaa se jonnekin / viedä se takaisin seinään, josta se puuttuu... mutta siinä unessa kuitenkin pohdiskelin, että josko nyt kuitenkin vaan veisin tän himaan koska kaakeli on kovin nätti ja lojui tuossa vaan hyljättynä :D

Oon ihan kauhea unissani, lupaan käyttäytyä paremmin tosielämässä. :(

saarah
visual diary

Hahahhaa! Hienosti oli kyllä jäänyt alitajuntaan kytemään :)

 

Emsku
Ota kiinni mandariini

Löytyisköhän portugalilaisesta rautakaupasta jotkut ihanat uudet laatat keittiöön.... (ihan kuin ei olisi muutenkin aina sata ylikiloa laukuissa)

Kommentoi