Asioita joihin en usko

visual diary

 

 

Ei kannata maalata jollain värillä, siihen kyllästyy

Miksi oletuksena on se, että väreihin kyllästyy, valkoiseen ei? En usko tähän. 

Once a cheater, always a cheater

Huuhaata! Olen pettänyt parisuhteessa ja sitten ollut myös pettämättä. Ihminen voi muuttua enkä itse ainakaan ajattele uskottomuutta ihmisen ominaisuutena.

Villaa ja silkkiä ei voi pestä pesukoneessa (normaalisti)

Ja pyh. Onnistuin saamaan kuukausia sitten suosikkisilkkipaitaani tahran, jota hinkkasin silkkisaippualla lavuaarissa, pesukoneen silkkiohjelmassa ja lopulta siirsin tahrapaidan yöpaidaksi. Pyykkikorin pohjalta se oli kuitenkin mennyt vahingossa normipesuohjelmaan koneeseen ja tuli sieltä täysin puhtaana ja vahingoittumana. Pesen myös neuleita, joissa on vaan käsipesusymboli pesukoneen pikaohjelmalla (jonka nimi on sopivasti BUSINESS, koska tietty vaan businessihmisillä on niin kiire, että tarvitsee pikaohjelmia). 

Näytät TOSI erilaiselta ilman rillejä ja rillit päässä

Öö, what? Joo, TOSI. 

 

 

Kel onni on, se onnen kätkeköön on huuhaata

Eipäs. Jos sulla on parisuhdeonni, pliis kätke julkipussailu ja -hempeily, ainakin multa. 

Portugalissa ei ole enempää vapaapäiviä kuin muissakaan Euroopan maissa

Riitelen tästä JATKUVASTI portugalilaisen kaverini kanssa. Hän lähettelee minulle kaikenlaisia artikkeleita, joissa asiaa puidaan ja todistetaan vääräksi, mutta silti joka kuukausi on ainakin yksi kansallinen vapaapäivä, joka on melkein aina torstai tai tiistai ja sitten kaikki tyypit fazem ponte, tekevät sillan eli pidennetyn viikonlopun. And surprisingly again, everybody is bridging and partying for 3 days in a row, todetaan meidän taloudessa usein. 

Mihin tahansa tottuu

Eikä totu. Esimerkiksi aamuherätyksiin tai paskaan tuuriin. 

Hi, how are you? Good, how are you? Good

Tiedän, olen suomalainen. En jaksa useinkaan kysyä mitä jollekin kuuluu, jos tiedän että keskustelu tulee menemään näin tai että kumpaakaan osallista ei kiinnosta toiset kuulumiset sit yhtään. Silloin saatan sanoa vaan Hi. 

 

----MIHIN ET ITSE USKO? Kerro pliis!

Eräs hyvä ystäväni ei usko siihen, että kellään on tonttuovea enään ensi vuonna. Tai että talon viini olisi aina sitä mitä listassa sanotaan. Toinen taas ei usko silmänympärysvoiteeseen sitten ollenkaan. Ja kolmas ei edes naamanpesuaineisiin, kun meikit lähtee kyllä ihan vaan vedelläkin. Tai että parasta ennen -päiväyksiä pitäisi muka noudattaa, koska kyllä ennen muinoinkin makuaistilla selvisi tällasista tilanteista. 

Lähipiiristäni löytyy myös nainen, joka ei usko evoluutioteoriaan. Eikun se olikin Phoebe. No aika tuttu nainen kuitenkin. 

 

 

----

 

 

 

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Allekirjoitan jokaikisen, etenkin pettäjäkohdan! Ärsyttää tollanen argumentti argh. :D Mä en usko että lakanoita pitää pestä joka viikko enkä siihen että täyttyy käyttää hammaslankaa joka ilta. (Jälkimmäinen perustuu omaan laiskuuteen. Varmaan ensimmäinenkin).

saarah
visual diary

Apua! Kenen mukaan lakanat pitäis vaihtaa joka viikko?!? Äiti opetti mulle et aluslakana ja tyynyliina kahden viikon välein, pussilakanat kerran kuussa. Ja ah, hammaslanka! Ei tosiaan joka ilta (koska laiskuus) :D

"Ja kolmas ei edes naamanpesuaineisiin, kun meikit lähtee kyllä ihan vaan vedelläkin."

Tähän en usko. Asian voi testata niin, että pyyhkii kasvot kasvovedellä ja tarkistaa sitten jäikö pumpuli likaiseksi.

saarah
visual diary

Hah, riippuu varmaan ihan meikeistäkin :D Mulla on kyllä vedellä lähtevä ripsari mut pesen silti aina naamanpesuaineella!

Riippuu tosiaan, lähinnä ajattelin jos on meikkivoidetta ja muutakin kuin ripsaria käytössä :D

Emilia M

Pettäjähommeli perustuu musta siihen, että kun on kerran tehnyt jotain, on matalampi kynnys tehdä se sama seuraavan kerran uudelleen. Mutta parisuhteessa varmasti on onnellisempi, kun valitsee uskoa ja luottaa kumppaniinsa! Ja itsehän sen kumppaninsa parhaiten tuntee, niin että kykenee myös arvioimaan onko hän muuttunut ihmisenä.

saarah
visual diary

Joo, toi on kyllä totta, varmasti kynnys on matalampi, varsinkin jos on tehnyt sen aiemmin eikä ole jäänyt kiinni. Mä uskon myös siihen että parisuhteessakin kannattaa olla aina vähän epäluuloinen eikä ihan liian luottavainen :D (Ihan omasta kokemuksesta vaan) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä taas uskon ennemminkin niin tähän kerran pettäjä, aina pettäjä -hommeliin, että se on per parisuhde, ja parisuhteen päättyessä sellaiset nollautuu. Eli jos parisuhteessa toinen osapuoli pettää, pettää se siinä samassa parisuhteessa luultavasti uudestaankin, sillä pettämiseen useimmiten on joku parisuhteesta kenties alkunsa saanut syy (ja kyllä, vastuu on aina 100% pettäjän ja pettäminen on aina väärin, mut joku syy sille yleensä on, vaikka kuinka typerä). Ja jos tuota syytä ei fiksata, jatkuu vanhat toimintamallit, koska sellaisia urpoja useimmat meistä ihmisistä on. Sitten kun parisuhde menee poikki ja kumppani vaihtuu, ei tuota ongelmaa, joka "ajoi" pettämään välttämättä enää tule uudessa parisuhteessa. Toki on niitä ihmisiä, joille mikään ei koskaan riitä, jotka eivät sovellu parisuhteisiin, ja jotka pitävät kaatoja saavutuksen arvoisina kokemuksina, olipa kotona odottamassa joku tai ei.

Minä olen pettänyt kerran, koska jäin jatkuvasti jonnekin sijalle 248 miehen prioriteettilistalla, vaikka hän oli mulle aina tärkein. Yritin huomauttaa asiasta useastikin, keskustella, nätisti nalkuttaa, mutta mikään ei muuttunut, ja tunsin oloni tosi yksinäiseksi parisuhteessa. Totta, minun olisi pitänyt päättää parisuhde ensin ja vasta sitten hairahtua vanhaan säätöön, joka heikolla hetkelläni tarjosi lämpöä ja läheisyyttä, mutta tein toisinpäin. Päätin parisuhteen viikkoa myöhemmin. Nykyistä ei tulisi ikinä mieleenkään pettää, koska parisuhteemme on hyvässä tasapainossa, keskustelu on avointa, ja olemme tietoisesti laittaneet toisemme ja parisuhteemme ykkössijoille elämissämme.

Nojoo, emmä tiedä mihin mä yritin tällä sepustuksella tulla :D En näköjään usko lauseeseen "lyhyestä virsi kaunis".

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi

Eikä, mun on pakko jättää tämä hautumaan ja tehdä oma lista blogiin myöhemmin! Mutta sen voin kyllä jo sanoa, että mäkään en usko silmänympärysvoiteeseen enkä siihen, että vihersmoothiella voi korvata aterian ilman, että on kohta taas nälkä.

saarah
visual diary

Mä uskon kyllä silmänympärysvoiteeseen! Mutta vihersmoothielounaaseen en TODELLAKAAN! Tai siihen että se piristää niin paljon ettei voi illalla juoda :D

Ola

Vitsi, kuinka huikea postaus!

Mä en usko siihen, että se ihana poika, jonka kanssa oli tosi kivaa treffeillä, myös hänen mielestään, on oikeesti niin kiireinen, että unohtaa vastata mun viesteihin. Sitä ei vaan kiinnosta tarpeeksi. Sitä paitsi, jos mut unohtaa, ei voi olla ihan täysjärkinen tyyppi;D

En myöskään usko, että otsatukan leikkaaminen on hyvä idea, vaikka verho-otsis onkin nyt kovassa huudossa. Kuitenkin jälkikäteen alkaa kaduttaa. Taas.

Ps. Löysin blogisi vasta muutama kuukausi sitten, ja ihastuin heti ikihyväksi! Keep up the good job by being you!

saarah
visual diary

Sama otsatukan kanssa, oon testannu niin miljoona kertaa!

eveliia (Ei varmistettu)

Haha, juuri muutama ilta sitten keskusteltiin näistä vapaapäivistä portugalilaisen poikaystävän kanssa, eikä se meinannut millään uskoa että niillä olisi niitä muka yhtään enemmän. Piti sitten ihan laskea ne kaikki kalenterista, jonka jälkeen se vasta myönsi että niinhän se kyllä on :D

saarah
visual diary

No eikö ookkin, mä oon kans laskenut ne monta kertaa ja niitä todellakin on enemmän. Niitä on KOKO AJAN :D

IamEmmi
Off to wonderland

Veden juonti on hyvästä, mutta en usko että sitä pitäisi kitata niin paljon kuin suositukset sanoo. Tai sitten joka nurkalta pitäisi löytyä vessa. En usko aurinkorasvoihin. Kaikkein pahiten ikinä paloin, kun käytin 40 suojakertoimen rasvaa ja mitähän kemikaaleja ne sisältää..

Vierailija (Ei varmistettu)

Oikeat (lue: lääketieteelliset, ei naistenlehtien tai blogien) suositukset sanovat että 2 litraa päivässä (+ 2dl jokaista kahvikupillista/kofeiinitablettia kohden ja hikitreeneissä tietty 0,5l/1h). Enemmästä ei ole hyötyä. Toki siitä huomaa eron jos on ennen juonut 0,5l päivän aikana ja sitten juo 4l, niin varmasti on parempi olo mutta ei siitä ylimääräisestä ole hyötyä. Olet siis oikeassa! :)

Terveisin lääkäri

saarah
visual diary

Mä en oo kans ihan varma noista vesisuosituksista. Eniten en usko siihen et KAIKKI päänsärky johtuu nestehukasta. Tunsin kerran ihmisen, jonka vastaus migreeniinkin oli et "et oo varmasti juonut tarpeeks vettä" AAARGH!

Vierailija (Ei varmistettu)

En usko siihen, että oman asunnon ostaminen on aina paras ja järkevin päätös ikinä! Ärsyttää, että kaikki väittää niin. En usko myöskään et suihkussa tarvitsisi käydä jokaikinen päivä, enkä että rintsikoiden käyttämisestä on (ainakaan pienirintaiselle) mitään hyötyä. Enkä sitä, että Anneli Auer on syytön. Olipa oudot, mutta nää tuli ekana mieleen :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Hah, mäkään en usko siihen, että asunnonosto olisi aina jotenkin järkevää tai paras ratkaisu. Mua ainakin vaan ahistais moinen vastuu, entäs jos mä pilaan sen kämpän/talon tumpeloinnillani tai koko läävä on yks homeloukku?! Ei ei, kyllä mun mielenterveydelle, jaksamiselle ja osaamiselle vuokra-asunto on ihan paras ratkaisu.

saarah
visual diary

Hah, samaa mieltä kaikista. Tai no toi asunnon ostaminen on kyllä kinkkinen, kai se oikeesti on tosi järkevää mut ei just aina ja kaikille kaikkiin tilanteisiin :)

Jeje (Ei varmistettu)

Aika parantaa haavat. Uskon tähän, arpia kyllä jää.

saarah
visual diary

Ah, totta!

bum (Ei varmistettu)

"Se mikä ei tapa, vahvistaa." Pahinta paskaa ikinä. Se mikä ei tapa voi myös haavoittaa tai murtaa rikki. Tämä "viisaus" vaikeuttaa traumoista toipumista, kun eihän mikään saisi miltään tuntua, vain vahvistaa. Ilmeisesti ainut hyväksytty tapa kokea jotain kamalaa on selviytyä siitä parempana ja jalompana ihmisenä eteenpäin. Sen lisäksi, että kärsii, joutuu vielä kokemaan huonoa omaatuntoa/häpeää siitä, että trauma on jättänyt jäljet tai valittaa turhista.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jep. Ihmisethän menee psykoterapiaan traumaattisten elämäntapahtumien jälkeen vain siksi, että ne on niin eheitä ja hyvinvoivia että haluaa lesoilla siitä psykoterapeutille.

No, hyvä että traumaattisia tapahtumia kokeneilla on tällainen puolustusmekanismi, jolla voivat itselleen selittää, että maailma ei ole niin epäreilu vaan kyllähän tämä kamala koettelemus minun elämääni paransi. (Toki negatiiviset elämäntapahtumat oikein käsiteltyinä lisäävät uskoa omaan selviytymiseen ja kykyjä selviytyä jatkossa, mutta jättäväthän ne paljon negatiivistakin.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Se mikä ei tapa, vituttaa.

saarah
visual diary

Samaa mieltä! Musta toi on aika kauhea sanonta, samaan tapaan kuin "sitä saa mitä tilaa". Ai että joku vaikka ihan "tilasi" vakavan sairauden :O

Vierailija (Ei varmistettu)

Täältä tulee hyvin provosoiva en usko -väite: en usko että iso osa vegaaneista on sitä puhtaasti siksi että haluaisivat olla ekologisia tai eettisiä vaan siksi, että se on nyt coolia.

Disclaimer: Huomaa sana iso osa, ei kaikki.

Vierailija (Ei varmistettu)

Voipi olla, mutta jokainen, joka on hetkenkään vegaani/kasvissyöjä/vegetaristi/jättää pois eläimet lautaselta, auttaa taistelemaan ilmastonmuutosta ja eläinten hyväksikäyttöä vastaan.

saarah
visual diary

Voi olla tottakin, mutta samaa mieltä alle kommentoineen kanssa siitä että oli syy mikä tahansa, se tekee maapallolle ja ihmiselle kuitenkin hyvää :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun työkaveri ei usko vihannesten, hedelmien ja kasvisten pesuun.

Mä tiedän, että niissä on vähintäänkin pölyä, usein myös hiekkaa, linnunpaskaa ja muuta lerssiä, jonka haluan mielellään pois ennen suuhun laittoa.

saarah
visual diary

TODELLAKIN!

Mä pesen kans aina kaiken. Sit oon sillai epälooginen et kuorin omenan mut porkkanat voi vaan pestä. Mut uskon et omppujen kuoriin ruiskutellaan kaikkia myrkkyjä paljon enemmän kun porkkanaan. Tosin tääkin on vaan luulotietoa ei mitään faktaa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

En usko, että on välttämätöntä harrastaa liikuntaa kuntoilumielessä ollakseen terve, jaksava ja hyvinvoiva ihminen. Usein perusaktiivinen elämä (esim. kävely eri paikkoihin, pyöräily, yleispuuhastelu, pihatyöt) riittää aivan mainiosti. Silloin tällöin voi jopa viettää jopa kokonaisia päiviä sisätiloissa sohvalla epäergonomisesti ja käydä maksimissaan postilaatikolla. Sekään ei tee ylipainoiseksi tai aiheuta muita huomattavia muutoksia terveydentilassa. Itse en nauti enää hikiliikunnasta, vaikka ala-asteelta lukioikään asti urheilin kilpatasolla veren maku suussa ja kasvoin muutenkin reippaan, liikkuvan ihmisen identiteettiin. Toki jossain vaiheessa tilanne saattaa muuttua, mutta näin himokuntoilija- ja suorittajaperheessä aivopestynä tällainen oivallus on ollut aivan mullistava.

saarah
visual diary

Hei oon tästä ihan samaa mieltä! Mä oon saanut just tällasen opin kotoa, et hyötyliikunta eli joka paikkaan kävely ja muu perusaktiivisuus riittää ihan hyvin :) Ja sit ne satunnaiset kuukauden kestävät "nyt alan urheilla"-puuskat :D

lipe (Ei varmistettu)

Ah joo niin tämä! Oon tosi sellasesta "kyllä liikunta auttaa!" perheestä, ja on ollu tosi vapauttavaa huomata että hemmetti, tässähän voi olla ihan hyvä ihminen jos vaan kävelee sillon tällön kauppaan :D Ajatus siitä, että liikunta auttaa stressiin voi olla myös tosi vaarallinen, jos jo valmiiksi ylikierroksilla olevaa ihmispoloa repii vielä lisää raivokkaalla liikunnalla. Tosi pahaan stressiin auttaa nukkuminen ja tekemisen vähentäminen, eikä mikään cross fit.

Vierailija (Ei varmistettu)

Pakko lisätä vielä kaksi asiaa, joihin en usko _enää_. Eli lapsena (enkä siis edes ihan pienenä, vaan ehkä 8-10v.) uskoin täydellä varmuudella ja vakavuudella, että jossain on vielä yksi elävä dinosaurus, ja että jos ihmiset tungettaisiin aivan vieri viereen, niin koko maapallon väestö mahtuisi Itäkeskukseen samaan aikaan. Siis siihen kauppakeskukseen. Olin näistä siis aivan täysin vakuuttunut.
Mihin muut uskoi ennen, mutta ei enää? :D

saarah
visual diary

Hahahahaaa! Dinosaurus-ajatus on huikea ja vähän pelottava!

Mä oonkin joskus täällä blogissa kertonut että uskoin lapsena siihen, että jos kaksi ihmistä on parisuhteessa, toinen aina huijaa tunteensa. Että olisi niin älytön sattuma että kaksi ihmistä sattuisi rakastumaan toisiinsa yhtä palavasti. Ei ei, toinen on aina vaan päättänyt että no jaa, ollaan nyt tässä kun toi toinen on niin rakastunut :D

lipe (Ei varmistettu)

En usko että tunteisiin ei saa juoda. Joo alkoholismi on kansantauti ja ei kannata ryypätä kuukautta putkeen, mutta joskus tosi paskan päivän jälkeen pieni hiprakka luo juuri hyvän "FUCK THE SYSTEM" meiningin, joka auttaa pistämään asiat perspektiiviin.
Kerran monta kuukautta työstämämme projekti kaatui johdon sekoiluihin, ja tiimin kanssa venyneet after workit olivat elämäni terapeuttisimmat yhdeksän tuntia.

saarah
visual diary

MÄ NIIN USKON TÄHÄN!

Mun periaate on ollut pitkään et parempi puhua asioista viinin äärellä kun olla puhumatta ollenkaan :)

Joskus kunnon nollaus tekee oikein hyvää!

Saila / Kohtisuora (Ei varmistettu) https://kohtisuora.com

Aah, nää oli mahtavia :D Mäkään en usko silmänympärysvoiteeseen. Enkä myöskään siihen, että jos jotain kokeilee tarpeeksi monta kertaa, siitä oppii tykkäämään. Esimerkki: olen yrittänyt musiikkimakuani laajentaakseni kuunnella reggaeta monta kertaa. En pidä siitä edelleenkään, ja nyt olen luovuttanut sen suhteen.

Kommentoi