I have this thing...

visual diary

 

 

Kun viettää paljon aikaa samanhenkisten, samalla alalla olevien ja tuttujen ihmisten kanssa, ei tarvitse yleensä paljon selitellä asioita. 

Viimeaikoina olen kuitenkin viettänyt aikaa ihmisen kanssa, joka on virkistävän erilaisista piireistä. Omassa ystäväpiirissäni joo, perustin uuden instatilin, jossa on kuvia roskista, olisi ihan perusjuttu. Eräälle henkilölle jouduin tekemään aiheesta kattavamman selvityksen.

 

 

Olen vahvasti sitä mieltä, että omaa tuttavapiiriä kannattaisi joskus vähän tuulettaa, ei siis hylätä ystäviä, mutta ehkä sekoittaa pakkaa uusilla tyypeillä. Samoista asioista jauhaminenkin on kivempaa kun on joku, jolla on ehkä uusi näkökulma asiaan. 

(Tästä lisää paatosta myöhemmin). 

 

 

Jos mun pitäisi kuvailla uutta instaani siis yhdellä lauseella, se menisi näin: Lissabonissa on niin kaunista, että jopa roskat on kuvauksellisia. 

I have this thing with trash löytyy täältä. 

 

----

 

Lisbon is so pretty that even the trash looks good. That´s why I had to dedicate instagram account for it. 

I have this thing with trash.

 

 

Kommentit

miija (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/miija

Juteltiin vastaavanlaisesta aiheesta juuri viikonloppuna tyttöjen illassa. Kuinka sitä jotenkin aiemmin kuvitteli, että aikuisena ajatusmaailma laajenee tosi paljon, mutta nyt huomaa kaveripiiriin päätyy usein itsensä kanssa tosi samanlaisia ja samalla tavalla ajattelevia ihmisiä ja lopulta huomaa elävänsä pienoisessa kuplassa. :D Tuntuu että monet tänä päivänä poistelevat surutta facebookista sellaisia ihmisiä, joilla on erilainen poliittinen näkemys tms, vaikka ehkä olisi parempi tehdä nimenomaan päinvastoin. :)

saarah
visual diary

Niin totta! On jotenkin niin helppo hengata vaan samaa mieltä olevissa piireissä, mutta ei se ajatusmaailmaa kyllä laajenna ollenkaan. Musta on ainakin tosi virkistävää olla eri mieltä ja puhua asiasta ja oikeasti kuunnella jonkun toisen perustelut asiaan. Se usein avartaa omaakin mieltä :)

 

 

 

Game Design (Ei varmistettu)

Hienoja roskiksia :D

Ehkä hiukan somepostaukseesi liittyen, itseäni harmittaa että Instagramkin, joka sinänsä on hieno kuvienjakopalvelu, on ihmiset pilanneet jatkuvalla elvistelyllä ja muulla perus somemeiningillä. Itse olen aina pitänyt epämiellyttävänä sitä kulttuuria, joka tuli jo heti facebookin tulemisen myötä. Niin paljon mahdollisuuksia käyttää näitä sovelluksia kaikkeen hienoon, ja sitten ihmiset pilaa ne... Kun (nörttinä) muistaa millaisia utopioita 90-luvulla netistä ja *tietoyhteiskunnasta hahmoteltiin, niin kyllä tuntuu pahalta kun katsoo mitä ihmiset ovat tehneet somella.

Jos Instagramissa olisi enemmän kuvia kauniista roskiksista ja kuvia arjen erikoisuuksista kuten https://www.instagram.com/lahtiblogi_official/?hl=fi , niin ehkä minäkin jaksaisin sinne liittyä. Mutta tähän mennessä melkein kaikki some on ollut paskaa...

*) Digitalisaatio 90-luvun kielelle käännettynä

saarah
visual diary

Mutta tähän mennessä melkein kaikki some on ollut paskaa...

Ehkä sun pitäis just itse liittyä sinne ja tehdä siellä instassa jotain kiinnostavaa :)

Game Design (Ei varmistettu)

Niin, olen jossain välissä miettinytkin, että perustaisin instatilin esimerkiksi Jugend-talojen kuvaamiseen. Mutta se olisi vähän kuin helmiä sioille. Ei keskimääräinen instagramittelija osaa sellaista arvostaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minäkin usein ulkomailla ihailen rappioromantiikkaa ja näen siinä kuvauksellisuutta (viime kesän Napolin reissua muistellen!), mutta sitten toisaalta... Näitä kuvia katsellessa myös ärsyynnyn kun toisessa EU- maassa jätehuolto näyttää olevan olematonta, jos vertaa joihinkin pohjoisempiin EU- maihin. Vai miten Portugalissa lajitellaan jätteitä?
Ja olisiko samat roskaröykkiöt Helsingin kantakaupungin tai vaikka Porvoon, Vanhan Rauman tms. kuvauksellisilla kaduilla yhtä hienoa?

saarah
visual diary

Täällä on roska-autopäivät, eli roskat haetaan joka toinen päivä (tai siis yö). Riippuu paljon taloyhtiöstä millaisia roskiksia on, mutta suurimassa osassa on niin pienet (ja ulkona kadulla) että niinä päivinä kun roskat haetaan, on kadulla usein roskiksen vieressä isot röykkiöt roskia. 

Lajittelusta sen verran, että sekin on kiinni talonyhtiöstä. Mun naapurustossa on erikseen paikat lasille ja pahville, biojäte täällä ohjeistetaan laittamaan vihreisiin pusseihin, josta se kuulemma sitten laitetaan eri paikkaan. Ja ainakin täällä väitetään että kaikki jätteet lajitellaan keräämisen jälkeen. Sen totuudenmukaisuudesta en sitten tiedä mitään. Ja pullopanttisysteemi puuttuu, se on kyllä tyhmää!

 

 

Kommentoi