Naiset, jotka puolustavat ahdistelevia miehiä

visual diary

 

 

Metoo, metoo, meeetoo.... Memyös, memyös, memyös.

Jossain vaiheessa oli pakko lopettaa tarinoiden lukeminen, niin paljon alkoi ahdistaa. Ja jatkaa sitten seuraavana päivänä, koska yksi tärkeä pointti: ahdistavia juttuja ei voi vaan lakaista maton alle ja ajatella että voi ei, oispa asiat paremmin. Asiat muuttuvat yleensä paremmaksi vain siten, että ne muutetaan.

Koko metoo-keskustelun ärsyttävin osa ovat olleet miehet, jotka kitisevät että nyt kun ei uskalla enää edes puhua naisille. Just joo. Ärsyttävyys on yksi asia, mutta sitten järkyttävin osa (itselleni ainakin) ovat olleet ahdistelijoita puolustavat NAISET. Tässäpä ihmisryhmä, jota kertakaikkiaan emme tarvitse.

Ja sitten se, että Helsingin Sanomat voi julkaista vielä tällaisen mielipidekirjoituksen.

Vaaditaan uusia tiukkoja rajoja: vieraalle ei saa puhua eikä häntä saa tuijottaa tai koskettaa ilman lupaa. Miten nuorten seurustelu on silloin mahdollista?

Nuoret ujot miehet joutuvat opettelemaan uudet säännöt vuorovaikutuspeliin ilman että he ovat päässet niistä sopimaan

Kouluampumisten aikaan nuoria naisia syyllistettiin siitä, että jos näillekin miehenaluille olisi riittänyt tyttöystäviä ja ennenkaikkea seksiä, olisi tällaisilta tapauksilta vältytty. Yllättäen, TAAS syyllistetään naisia: nyt on heidän vikansa, että ujot miehet joutuvat opettelemaan nämä uudet säännöt vuorovaikutuspeliin ilman että he ovat päässet niistä sopimaan.

Mites nämä entiset "säännöt", joissa oli kai sitten ihan ok huudella asiattomuuksia ja kosketella ilman lupaa? Olivatko naiset jossain vaiheessa olleet tällaisista säännösitä sopimassa? Anna mun kaikki kestää.

Monet päätyvät tai ovat jo päätyneet siihen, että tosimaailman vuorovaikutus on niin vaikeaa, että on turvallisempaa pelata tietokoneella, tuijottaa kuvaruutua ja kosketella kosketusnäyttöä.

Vielä kerran: Jos mies ei osaa flirttailla eikä "saa naista", on vika miehessä, ei naisissa. Kaikkea voi opetella, jopa niitä "uusia sääntöjä" ja kanssakäymisen taitoja.

 

 

Tässä blogisiskoni Julia avaa aihetta vielä enemmän:

Flirttailun ja ahdistelun välinen ero niin yksinkertaisesti, että kuka tahansa voi sen ymmärtää.

Suosittelen myös allekirjoittamaan tämän tärkeän adressin.

 

 

Kommentit

Juliaihminen
Juliaihminen

Vituttelee kanssa nuo ”seksuaalisesta häirinnästä on jo puhuttu tarpeeksi, siirrytään muihin aiheisiin” -kirjoitukset.

No kun ei ole. Selvästikään nämä tyypit eivät ole sitten kohdanneet seksuaalista häirintää tai ahdistelua liiemmin, jos tämä ei ole heille sellainen aihe, josta kannattaisi nostaa kunnon meteli.

Olen vasta tuon ryhmään liittymisen jälkeen aidosti tajunnut, että vain sillä, että kaikki avaavat suunsa, kaikki kertovat kokemuksistaan, voivat häirinnän uhrit alkaa kunnolla sysätä häpeää itseltään tekijöille. Se vaatii massiivista kulttuurista paradigman muutosta, ja tästä syystä asiasta nyt vain ikävä kyllä pitää puhua, oikeusministeriä ja työmarkkinajärjestöjen pomoja myöten.

saarah
visual diary

Ihan sama juttu! Mä kans luin noita tekstejä ihan loputtomiin ja tuli paha olo, mutta se pitää silti tehdä ja sitten pitää vaan yrittää muuttaa tätä maailmaa. Pistää vihaksi, mutta niinhän ne muutokset yleensä lähtevät käyntiin kun ihmiset vaan ärsyyntyvät ja vihastuvat eivätkä ole enää hiljaa. 

tällanen tavallinen jamppa vaa (Ei varmistettu)

Miksi naiset kohdistavat vihansa niihin perusmiehiin, jotka juurikaan ketään naista ole ahdistelleet? Ja miksi #metoo ei kohdistu käytännössä ollenkaan joihinkin sellaisiin miehiin, joiden naiset antavat sikailla ihan miten sattuu, koska mies on niin suosittu/ kuuluisa/ komea/ rikas?

Helmi K
sivulauseita

Siis niinpä ja piste ja voi saatana kun en yhtään jaksais tätä enää, siis sitä että MITEN TÄMÄ VOI OLLA NIIN VAIKEA ASIA SUOMALAISTEN YMMÄRTÄÄ????? ETTÄ SE FLIRTTI TMS EI LIITY TÄHÄN MITENKÄÄN.

JA: JOS ET TIEDÄ MIKÄ ON FLIRTIN JA HÄIRINNÄN ERO ON SE VAIN JA AINOASTAAN SINUN ONGELMASI.

JA: JOS JA KUN TÄMÄ MENO ON JATKUNUT NOIN TUHAT VUOTTA NIIN MITEN SE KORJAANTUISI KUUKAUDEN PUHUMISELLA???

Kuten yllä Julia sanoo, kaikesta huomaa että tarvitaan massiivinen yhteiskunnallinen muutos. Ja se on vasta ihan ihan ihan ihan ihan alussa. Koittakaahan kestää.

saarah
visual diary

JOS JA KUN TÄMÄ MENO ON JATKUNUT NOIN TUHAT VUOTTA NIIN MITEN SE KORJAANTUISI KUUKAUDEN PUHUMISELLA???

Niinpä! Mä haluan uskoa että asiat alkaa nyt muuttua. Kauan se tulee kestään, mutta on jo helvetti sen aika!!!!!!

pik (Ei varmistettu)

Miten ei-heteronaiset selviävätkään pukuhuoneista ilman häirintäsyytteitä. Näiden viime viikkojen aikana kun miehet ovat saaneet tissivaonkin kuulostamaan joltain yliluonnolliselta.

Iiv (Ei varmistettu)

Kiitos tästä. Mua alkoi ahdistaa ja ärsyttää toi teksti ihan superisti ja lähti kaikki kelat pyörimään miten mikään ei muutu ja taas keskustelu onnistutaan viemään ihan kummallisille raiteille. Ihme poikien paapomista, ihan kun ne olis ryhmänä jotain holhottavia idiootteja, jotka ei opi asioita. Kyllä useimmat ihmiset ihan oppii kunnioittamaan toisia ja niiden kehoja kun se niille opetetaan ja ilmapiiri on sellainen ettei törttöilyä suvaita. Tää on sitä kasvatusta jota tarvitaan, ei taas meidän naisten ja tyttöjen syyttäminen kun ihan yhtäkkiä näin vaaditaan ettei saa koskea ilman lupaa. Mitä paskaa. Huh, avautuminen. Pointti se, että yksin jo tämä sun kirjoitus sai mulle paremman olon, joku taakka putosi. On paljon fiksuja ihmisiä jotka ymmärtää mistä tässä #metoo-keskustelussa on kyse, miksi sitä pitää ehdottomasti käydä läpi yhä uudelleen ja että kyllä ne asiat muuttuu.

saarah
visual diary

KYLLÄ!!!!!

Ilmapiiri on sellainen ettei törttöilyä suvaita

Tää on just se tärkeä juttu tässä! Toivon että tää kamppis avaa myös ei-sikailija miesten silmät ja he alkavat nähdä tätä käytöstä joka puolella ja saavat rohkeutta puuttua siihen. Se olisi iso askel eteenpäin myös!

iidis
Varpain jaloin

Olen itse ujon teini-iän kynnyksellä olevan pojan äiti, ja jos jumalauta saisin pojan kiinni tyttöjen ahdistelemisesta, niin kokisin epäonnistuneeni äitinä ja kasvattajana todella pahasti. On täysin aivokuollut ajatus, että ahdistelukulttuurin salliminen olisi jollain tapaa ujojen poikien etu. Kun ihmisten välinen kunnioitus kasvaa, myös näillä ujoilla pojilla on enemmän tilaa olla omia itsejään ilman päälleliimatun machoilun taakkaa. Kuka tyttö tai nainen edes haluaisi olla lääppijän tai tuijottajan tyttöystävä?

saarah
visual diary

Aivan! Musta on kyllä tosi tärkeää että vanhemmat ajattelis juuri noin kun sinä. Toivon todella että tulevaisuudessa ei enää tarvi lastenkaan kuulla klassikkotyhmyyksiä "pojat on poikia" ja "rakkaudesta se hevonenkin potkii".

annepa (Ei varmistettu)

Mulla alko silmät vuotaa verta jo ihan ensimmäisessä kappaleessa. Marja Joensuusta on ymmärtänyt, että ainoastaan valta-asemassa voi ahdistella seksuaalisesti.

Silmien verenvuoto vain yltyi, kun ymmärsin, että joensuulaisen Marjan mielestä on ok koskea toiseen luvatta, koska silleen luodaan suhteita.

Menen nyt kylppäriin, veri alkaa valua sohvalle ja se on hankalampi pestä ja kalliimpi vaihtaa kuin pusero.

saarah
visual diary

Ton kolumnin lukeminen oli kyllä TUSKAA! Ensin ajattelin etten kirjoita tästä blogiin mitään, asiaa on käsitelty jo niin paljon, kunnes tajusin että asiaa on käsiteltävä vaan niin kauan kun se muuttuu ja koska mulla on tällainen julkaisualusta, on mun velvollisuus kirjoittaa tästä. Eikä tää jää vikaksi kerraksi.

tällanen tavallinen jamppa vaa (Ei varmistettu)

Minusta Marja Joensuusta oli ihan oikeilla jäljillä. Harmi että te naiset noin vihaatte niitä miehiä, jotka ei ole kaikkein supliikeimpia ja flirteimpiä ja seksikkäimpiä. Tämä on kuitenkin varsin suuri osa miehistä, erityisesti Suomessa. Ikävää, että naiset haluavat pelkkää pahaa näin isolle osalle miehiä; miehiä, jotka ovat kaikenlisäksi syyttömiä siihen jos teitä on ahdistelleet jotkut ihan erilaiset miehet.

Kirby (Ei varmistettu)

Itse olen jo valitettavasti siirtynyt tuohon "Jahas, taas #metoo, ei jaksais enää." Juurikin siksi, että 72-vuotiaat naiset kertovat, mikä nuorilla ujoilla pojilla on hätänä, kuten kymmeniä vuosia vanhemmat miehet kertovat, miten nuoriin tyttöihin pitäisi suhtautua. HUOH.

Kommentoi