Next level aikuiskimppakämppä

visual diary

 

 

Kun vuosi sitten muutin kimppakämppään asumaan, kriiseilin ehkä viikon siitä, että olen aikuinen nainen joka asuu muiden kanssa. Sitten tajusin: kriiseily hittoon, täähän on just kivaa. 

Joo, joskus joutuu jonottamaan suihkuun ja sietämään muiden ärsyttäviä pikkutapoja, mutta on myös yhteisiä krapula-aamupaloja, aina juttuseuraa, ei tarvitse olla itse vastuussa ihan kaikesta ja niin edelleen. Ja oman huoneen oven voi aina sulkea, se on myös luksusta. Ehkä sitä voisi asua muiden ihmisten kanssa vaikka koko loppuikänsä? Tällä hetkellä en ainakaan haikaile yhtään yksinasumisen perään. 

Juuri nyt haluaisinkin katsoa tätä sarjaa, joka kuulostaa ihan huipulta. My 90 year old roommate -sarjassa rahaton milleniaali muuttaa isoisänsä kanssa yhteen asumaan. Olen nähnyt sarjasta vain pätkiä, mutta se vaikuttaa tosi hyvältä. 

 

 

Onko muilla hyviä yhteisasumiskokemuksia aikuisiältä? Olisi kiva kuulla. 

 

 

----

 

 

I really want to watch this show!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

Juliaihminen
Juliaihminen

Asuin vuoden krunassa aikuiskommuunissa, jossa jengi kävi töissä ja eli aikuisen ihmisen lifestylellä. Tykkäsin tosi paljon! Voisin muuttaa ihan hyvin vaikka uudestaankin :)

Onneksi samassa rakennuksessa kanssani nykyään asuu kuitenkin sisko ja muita ystäviä, se korvaa menetettyä kommuunia!

saarah
visual diary

Ainiin, totta, olin ihan unohtanut ton! Ja samassa rakennuksessa asuva sisko ja ystävät on kyllä luksusta, lucky you :) 

Aada Järvinen (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/7-miljardia-aarettomyytta

Mä ja poikaystävä asuttiin lähes vuosi meidän ystävän kanssa kämppiksinä. Se oli täydellinen ratkaisu siihen tilanteeseen. Mulla on todella hyvät muistot siitä vuodesta. :)

saarah
visual diary

Ooh, kuulostaa kivalta :)

Tooe (Ei varmistettu)

Asuin kolmenkympin korvilla muutaman vuoden kimppakämpässä. Muutin asuntoon henkisesti raskaassa elämäntilanteessa ja pienempi vuokra oli alunperin syy muutolle. Pikku hiljaa kuitenkin huomasin, miten paljon iloa ihmisistä samassa asunnossa on, vaikkei hirveästi yhdessä aikaa vietettykään. Kun yksi asukas muutti ja tilalle tuli toinen, musta tuntui, että fiilis vaan parani ja välit alkoivat lähentyä muutenkin meillä kaikilla. Varmasti oma vointi kans vaikutti asiaan. Nyttemmin asutaan kaikki taas tahoillamme omissa asunnoissa ja itse asunnonomistajana, mutta kaipaan kimppakämppäaikoja. Haaveissa on nimenomaan aikusten kiva iso asunto, jossa olisi iso oma huone, mutta myös yhteisiä tiloja. Tän ikäisenä, kun ei seurustele tai ole lapsia ja omilla kavereilla elämäntilanne usein on juuri edellämainittu, alkaa oma koti tuntua aika tyhjältä ja pitää oikeasti järjestellä, että seuraa löytyy. Oliskohan ihan hullua laittaa oma asunto vuokralle ja muuttaa kimppakämppään.. :)

saarah
visual diary

Joo, toi on kyllä tärkeä pointti! Meillä on juurikin aikuisten kimppakämppä, jossa on yhteisiä tiloja ja sitten kaikilla omat, suht isot huoneet. Omassa huoneessa saa möllöttää ihan rauhassa katsomassa Netflixiä mutta sitten kun haluaa kömpiä sieltä ulos, on heti keittiössä seuraa. Se on kyllä ehdottomasti tän homman etu :)

Ei mitenkään hullun kuuloista laittaa oma kämppä vuokralle ja muuttaa kimppakämppään. Voihan sitä testata vaikka vuoden mittaisena ihmiskokeena :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Moikka! Oon asunut aikuisten kimppakämpissä paitsi Suomessa, niin myös asuessani Köpiksessä, Wienissä ja Berliinissä. Ihan mahtava tapa tutustua ihmisiin ja parhaimmillaan ystävyys saa ihan eri ulottuvuudet kun jos asuttais eri osoitteessa. Plus mun mielestä järjestely pitää nuorena, avoimena ja virkeänä. Iso plussa! Ehkä vois jopa toimia syrjäytymisen ennaltaehkäisynä?

saarah
visual diary

Todellakin! Aion ainakin mummona asua mummokommuunissa :)

Sanph
Sanph

Mulla tuli juuri viime viikolla vuosi täyteen kolmen naisen kommuunielämää. Oltiin kaikki jo ystäviä ennen yhteenmuuttoa, mutta, vuosi on hionut meistä entisestään tiiviimpää ja timanttisempaa trioa. Asuntomme on valehtelematta kaupungin yksi parhaimpia ja järjestelymme on innoittanut lähipiiriläisiäkin kommuunielämään. Vietän omassa huoneessani aikaa lähinnä, kun nukun tai kirjoitan blogia. Yleensä hengataan aina, siis aina, olohuoneessa porukalla. En olisi uskonut vielä reilu vuosikaan sitten asuvani melkein kolmekymppisenä näin, mutta en todellakaan valita! 

saarah
visual diary

Kuulostaa kyllä tosi kivalta ratkaisulta :) Ja ihan totta, yhdessä asuessa saa yleensä enemmän tilaa ja ei tarvitse sietää jotain minikokoista keittiötä jonne mahtuu vaan yksi ihminen :D Mä en kans ois uskonut muutama vuosi sitten että päätyisin tällaiseen ratkaisuun, mut just nyt se tuntuu tosi kivalta, varsinkin täällä ulkomailla asuessa. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi, mistäköhän palvelusta tuo TV -sarja (my 90 year old room mate) näkyisi Suomessa?

saarah
visual diary

En valitettavasti osaa sanoa :(

neaeae (Ei varmistettu)

Oon asunut jo vuosia Melbournessa ja takana on useita ja useita kimppakamppia, kaveripiirini on kolmenkympin molemmin puolin eika kukaan mun kavereista asu yksin ja jopa tyokaverini joka on reilu viiskymppinen kundi asuu myos kimppakampassa kahden kaverinsa kanssa.

Asun poikaystavani ja kahden kaveripojan kanssa omakotitalossa aivan keskustan kupeessa ja mun mielesta on parasta aina seuraa mutta myos omaa tilaa loytyy. Olen yleensa illat toissa joten tamahetkisessa tilanteessa poikaystavastani on kivaa etta silla on iltaisin seuraa eika varmaan tulla omaan asuntoon muuttamaan viela ainakaan pariin vuoteen.

Tuntuu kummalliselta edes ajatella nyt kuinka asuin joskus Punavuoressa 28 nelioisessa yksiossa. Kesat oli jees mutta talvella oli kylla hittovie yksinaista.

saarah
visual diary

Tuntuu kummalliselta edes ajatella nyt kuinka asuin joskus Punavuoressa 28 nelioisessa yksiossa. Kesat oli jees mutta talvella oli kylla hittovie yksinaista.

Niin tuttu tunne! Ja todellakin noin. Kesällä sitä oli niin paljon ulkona muiden kanssa koko ajan ja sit talvet todellakin vaan yksin siellä yksiössään. Huh. 

Maira__ (Ei varmistettu)

Mä asun perinteisesti puolison ja lapsen kanssa, mutta miehen sisko on jo vuosia asunut aikuisten kommuunissa. Ja hitto vie, ihan ykkös juttu! Toimii hänelle todella hyvin. Jos mulla ei olisi lasta, liian monta koiraa ja miestä, asuisin varmasti samoin! Sosiaalisena ihmisenä yksin yksiössä talven pimeillä, ei kiitos.

Ollaan myös hänen kanssaan leikitelty ajatuksella yhteisestä vanhuuden kodista. Vanhuksina yhteisöllisyys tuo niin monia etuja! Ties vaikka toteutuu. :)

Maira__ (Ei varmistettu)

Niin, sen lisäksi että kommuunissa on seuraa ym niin mahdollistaa myös paljon laadukkaamman asumisen! Iso omakotitalo keskeisellä paikalla lähellä keskustaa, iso piha jne. Vai yksin yksiössä lähiössä?

Kommentoi