Vainoharhainen varmuuskopion ottaja (+ kirja omista valokuvista)

visual diary

Kuvaan päivittäin jotain. Puhelimella ja kameralla. Ja reissussa homma riistäytyy ihan käsistä. Viimekesäisen kuusipäiväisen Pariisin reissun kuvasaldo taisi olla lähemmäs tuhat kuvaa.

Kuvaan ja varmuuskopioin. Ja panikoin. Entä jos tulee tulipalo? Entä sitten kun tekniikka kehittyy ja cd-levyt ei enää toimi? Entä sitten kun ulkoinen kovalevy hajoaa? 

Siksi ehkä kerran vuodessa teen kuvakirjan kuvistani. 

BLURB tarjoaa tähän mainiot työkalut. Valmiita pohjia, eri kokoja (neliökirja!) eri paperimatskuja (pokkarimaisen pehmeät kannet)  ja mahiksen myös taittaa ihan itse ja lähettää vaan sinne painettavaksi (graafikkoja varten). Hinnatkin ovat varsin kohtuulliset: 18x18cm neliökoko ja 40 sivua maksoi suunnilleen 15€. 

Tästä matkakuvakirjasta (jonka nimesin luovassa jetlag-maniassa näinkin luovasti kuin Matkoilla) alkaa olla jo vuosi. Pitäisi taas ottaa aikaa projektille ja saada tehtyä uusi. Ehkä joululomalla?

Olenko ainoa vainoharhainen varmuuskopioija ja muinaisjäänne, joka haluaa selata kuvia paperisena, ei nuolinäppäimillä näytöltä? Missä teidän kuvat on tallessa jälkipolvia varten?

----

Year 2013 is coming to an end, so it´s time to make another photo book. I usually use BLURB 

´cause they offer so stylish ways to make your own photobook. This one I made about a year ago contains my travel photos. 

Kommentit

Maya

Kätevää, kaunista ja koukuttavaakin, otaksun? :) Kuvakansiot koneella ovat vähän ankeita, mutta noin tyylikkäitä kirjoja selaa ja esittelee ystäville varmasti mielellään. :)

saarah
visual diary

Kyllä, koukuttavaa! Haluaisin että mulla olisi joka vuosi kauniisti taitettuna kirjana hyllyssä. Siihen on vielä matkaa, tällä hetkellä löytyy vain tuo matkakuvakirja ja yksi random-kuvista koottu. 

Mutta ihan totta, kuvakirjaa on kiva selailla vaikka kotibileissä, kun taas kuvien katselu koneelta on jotenkin ankeeta!

solja
Muualla

Et ole ainoa. Mullakin on älyttömät määrät kuvatiedostoja siellä sun täällä, mutta harvoinhan niihin tulee tietokoneen ruudulla palattua. Siksi olen kans taittanut Blurbilla kuvakirjoja, mutta hitsi, en minä mikään graafikko ole. Sun albumistasi näkee kyllä, että on ollut ammattilainen asialla!

saarah
visual diary

Kiitos!

Ammattilaisella kyllä meni tossa hommassa tooooodella kauan. Eka aattelin vaan että teen kuva per sivu-tyyppisen mahdollisimman yksinkertaisen taiton mut tietty piti sit alkaa kikkailemaan ja tekemään kaikenmaailman graffojakin. Ikuisuushan siinä meni :D

annam_
anna k.

Yksi vainoharhainen ilmoittautuu! En uskalla poistaa kuvia koneelta, vaikka koneen muisti alkaa olla aika käytetty ja mulla on kuvat myös ulkoisella. Mitä jos se ulkoinen kovalevy menee rikki, sittenhän niitä ei ole missään! Tilasin äskettäin todella paljon kuvia usean vuoden ajalta ja koitan saada ne liimailtua albumiin. Pitäis vielä käydä sama homma uudestaan läpi, koska tilasin kuvia vain tietystä aiheesta. Jatkossa yritän kyllä tilata kuvia säännöllisesti, ettei siitä muodostuisi niin rankkaa operaatiota. Tuollaisten kirjojen tekokin houkuttaisi.

Kannatan siis käsinkosketeltavia kuvia pelkän tietokoneella katselun sijaan :)

saarah
visual diary

Mä tilasin kans pitkään kuvia paperikuviksi tarkoituksena laittaa ne albumiin. Ei ne kuitenkaan usein päätynyt sinne asti vaan sitten mulla oli niitä kuvia pinoittain.

Kannattaa testata kyllä kuvakirjaa!

Suluissa

Apua, megahieno!

Olen itse aivan liian laiska tekemään mitään tuollaista. Mutta to-del-la-kin pitäis.

saarah
visual diary

Kiitos!

Suosittelen kyllä testaamaan. Tossa muodossa tulee itsekin selailtua kuvia usein :)

Mimosa

Täällä yksi mega-vainoharhainen varmuuskopioitsija! Meikäläiselle ei riitä, että kuvat on koneella ja kovolla. Lisäksi ne pitää olla cd:llä. Koska kaikkihan tietää miten helposti koneet ja kovot hajoaa. Tärkeimmät kuvat ovat vielä joko parilla eri cd:llä tai tikulla. Ihan vaan kaiken varalta.

Kuvia oon nyt vauvelin syntymän jälkeen koittanut kehitellä. Oon myös pohtinut pitäskö tätä kuvaamisen määrää vähentää. Nimimerkillä viimeksi, kun kehitin puolen vuoden ajalta kuvia, niitä tuli noin tuhat. Ups.

(salaa saatan jo harkita ihan oman kirjahyllyn omistamista pelkille valokuvakansioille. )

saarah
visual diary

Tai galleriahuone, jossa vaihtuva näyttely :D

Elli Emilia (Ei varmistettu) http://elliemiliatale.blogspot.fi/

Onpa kauniita kuvakirjoja! Itsellänikin on ollut blurbin osoite tallessa jo yli vuoden, mutten ole saanut aikaseksi toteuttaa vielä yhtäkään kirjaa. Mutta vielä koittaa se hetki! Kiitos inspiroivasta postauksesta!

saarah
visual diary

Ole hyvä!

Nyt vaan hommiin :)

katrijennisofia (Ei varmistettu) http://iknowifeel.blogspot.com

Et oo ainoa! Itselläni ollut viimeiset 6 vuotta projektina tulostuttaa valokuvat ja tehdä niistä kivat kollaasialbumit, mutta nyt kun on jo näin pitkä aika menny ja kuvia on käytännössä tuhansia ja tuhansia, niin hirvittää ajatus siitä rumbasta...

saarah
visual diary

Tiedän tunteen :)

Mulla auttoi yhden reissun jälkeinen jetlag. Kun herää viikon joka aamu 4.20 jää ihmeen paljon aikaa tällasille projekteille!

katrijennisofia (Ei varmistettu) http://iknowifeel.blogspot.com

Oh! Sehän tarkoittaa oikeutusta jollekin pitkälle matkalle, että saa sen jetlagin, että saa tehtyä kuvakirjat! Mahtavaa!

tulkku (Ei varmistettu)

Hei! Tässäpä hyvä idea joululahjaksi! Saanko kysyä mikä paperi sulla on tossa kirjassa mikä on noissa kuvissa? Entä ootko kokeillut sitä niiden uncoatedia? Kiinnostaisi tehdä tuolla tavalla rennosti, mutta kun olen graafikko itsekin, niin tuo printtauslaatu tietenkin kiinnostaa.

saarah
visual diary

Mulla on tossa se tavallinen paperi. Mattaa aion testata seuraavan kerran. 

Paino/tulostuslaatu tuolla on ihan ok. Ehkä vähän tummaksi vetää kuvat. 

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Mä olen tehnyt pari kirjaa matkakuvista, toisen lahjaksi vanhemmilleni, ifolorin kautta. Mutta laatu ei ehkä ollut ihan niin hyvä kuin toivoisin, täytyy seuraavan kerran kokeilla jotain muuta. Ehdottomasti pitäisi tehdä tuollaisia kirjoja enemmän! Mullakin on kuvia nyt uuden kameran hankkimisen jälkeen kertynyt älyttömästi.

saarah
visual diary

Uskon! Sun kissatkin on niin suloisia että niitä tulee varmasti kuvattua :)

Hannamariah (Ei varmistettu) http://hannamariahh.blogspot.fi/

Itse tilaan aina Ifolorilta paperikuvia joulun aikaan tarjoushintaan, eli kerran vuodessa myös, ja laitan ne albumiin. Tuo kuvakirja näyttää kyllä tosi siistiltä myös, voisin ehkä kokeilla tänä vuonna sellaista!

http://hannamariahh.blogspot.fi/

saarah
visual diary

Kokeile ihmeessä. Mä oon ainakin tykännyt noiden palvelusta!

Noora Shingler (Ei varmistettu) http://kemikaalicocktail.fi

Oi, mä oon päässyt sun kirjaan. :D

saarah
visual diary

Parhaat tyypit pääsee :)

Kommentoi