Vieläkö tästä täytyy vaahdota? Free the nipple!

visual diary

 

 

Voi s******, että pistää vihaksi 

tämä Aamulehden juttu. 

 

Oliko tosiaan niin, että itsenäisyyspäivän ikävin ilmiö oli nainen, joka ei laittanut mekkonsa alle rintsikoita?
Ei esimerkiksi uusnatsien marssi? 

 

 

 

Ja kuka muuten keksi sen, että ilman rintsikoita olemisessa on jotain pahaa ja erityistä? Kiinnostaa! Monissa 90-luvun tv-sarjoissa nimittäin hillutaan ihan vapautuneesti ilman niitä. 

Muutama viikko sitten vietettiin #tissiviikkoa, jonka tarkoituksena oli normalisoida rinnat, jotta ne voitaisiin nähdä muunakin kuin seksuaalisena. Kuten kuvista näkyy, minä vietän aina kesäisin #nännikuukausia, koska suurin osa kesävaatteista ei kaipaa alleen mitään hiostavia läpysköitä. Talvella käytän rintsikoita lähinnä siksi, että ne lämmittävät. 

On pian vuosi 2017. Antakaa nyt jumalauta naisten itse valita haluavatko he pukeutua johonkin vaatekappaleeseen vai eivät. Voitaisiin pikkuhiljaa myös opetella muotoilemaan nämä lauseet paremmin:

Aikuiseksi naiseksi Järnefelt on myös aivan uskomattomassa kunnossa.

 

----

 

Free the nipple! 

 

 

 

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

WOOOOOORD!

saarah
visual diary

Ajattelin ensin etten jaksa alkaa vaahdota tästä asiasta. Mut sitten et ON PAKKO!

riik
3h+kasvimaa

Niin totta!!!

saarah
visual diary

!!!!!

Travojago
Travojago

Argh.. toi aikuiseksi naiseksi hyvässä kunnossa oli kyllä jätävä. Tosin hieman myös pisti silmään kommentti jossa toimittaja (tai sitten muotikommentaattori) oli sitä mieltä, että naisten pitäisi nyt Vähintään laittaa päällensä muotoilevia sukkahousujakalsareitarintsikoita, koska "Paljettikangas kertaa kaikki laaksot ja kukkulat."

Voi elämä. >:( >:(

Ehkä olisi turvallisinta, että kaikki naiset pukeutusivat näin. Ei näy nännit tai laaksot tai kukkulat. Tosin hieman tuossa ehkä nilkka vilahtaa, että se kyllä vähän jäi häiritsemään. Ja kun katsoo tuota adjutantin himokasta katsetta niin selkeästi sielläkin mietitään rivoa poliisin nilkkaa. 

 

saarah
visual diary

Joo, sama juttu pisti kans vihaks. Mitkä hemmetin laaksot ja kukkulat, ihanko siis normaalit muodot? En ole koskaan testannut mitään litistäviä alusvaatteita, mutta veikkaisin et sellaset ois tosi kivat päällä tuolla kuumassa linnassa jonotellessa...

Hah, vähänkö nauratti toi adjutantin himoitseva katse :D :D

Synni (Ei varmistettu)

Ootko oikeasti noin loukkaantunut siitä ajatuksesta, että presidentin vastaanotolle pitäisi pukeutua siististi, ja että siihen siisteyteen ei kuulu tosiaankaan ne läskirullat. Ja oikeastiko pahoitit mielesi niinkin diplomaattisesta ilmaisusta kuin "laaksot ja kukkulat"? Eli ei saa enää siis sanoa, että normaaleilla ihmisillä on niitä muhkuja kehossa?

Kyllä nyt ollaan herkän äärellä.

Travojago
Travojago

" Eli ei saa enää siis sanoa, että normaaleilla ihmisillä on niitä muhkuja kehossa?" 

NO EI! ei se KOSKAAN ole ollut ok sanoa niin. 

Nyt joku roti tollasten humpuuki mielipiteiden kanssa. 

*Ilmeeni kun luin Synnin kommenttia*

mystery
Vision One

Apua että nauroin tälle kommentille :D paras! ! Mutta itse asia vituttaa kyllä niin saatanasti, eniten Jonnan takia. Jos ihminen nyt kerran elämässään pääsee Linnan juhliin niin jotenkin ihan kamalaa että koko Suomi näkee ihmisessä vaan tissit, ei muuta. 

Game Design (Ei varmistettu)

Tissit tulee geometrisesti ajatellen naisesta ensimmäisenä esiin, eli ovat lähimpänä katsojaa. Toisaalta takaapäin katsottuna pyllyposket on lähimpänä katsojaa. Siten on melko luonnollista, että miehet (ja monet naisetkin) näkevät naisissa vain tissit (tai pyllyn jos katsovat takaapäin). Ihmisen näkökyky on huono tarkentamaan kovin laajalle alueelle.

mystery
Vision One

Siis oletpa ihan hullun hauska :)

Game Design (Ei varmistettu)

Ei siinä mielestäni mitään hauskaa ole.

saarah
visual diary

Mulle ei nyt ihan auennut miten jonkun teinipojan agumentti siitä, et koska naisen vartalossa on hassuja ulokkeita, on tällaisen lehtijutun kirjoittaminen ihan ok, yleensäkään liittyy tähän keskusteluun...

Game Design (Ei varmistettu)

Jos miehellä seisoo kireiden farkkujen sisällä, niin huomaatko sen?

saarah
visual diary

Sanotaan nyt kaikki yhdessä vielä:

tissit eivät ole (penikseen rinnastettava) sukupuolielin. 

Game Design (Ei varmistettu)

Joskus oli mediassa puhetta, että naisille pitäisi olla mahdollista uida pelkät bikinien alaosat päällä uimahallissa. Kannatan tätä.

Heleää (Ei varmistettu)

Jumalauta oikeesti. Uskomatonta toi uutinen. Itse koitin toteuttaa Linnan juhlia katsoessani muistaakseni Rosa Meriläisen ehdottamaa tapaa: koita katsoa juhlat haukkumatta kenenkään pukua tai asuvalintaa. Katsomiskokemus oli vapauttava! Siinä tajusi myös miten kahlitseva perinne koko juhlavastaanotto naisille on. Ja miehillekin. Mutta naisten pukujahan siellä aina kritisoidaan tai hekumoidaan. Tuo aamulehden juttu on malliesimerkki. Ei tuollaista olisi edes huomannut. Miksi piti kirjoittaa siitä juttu?!

saarah
visual diary

NIINPÄ! Ja vielä naistoimittajan kirjoittama juttu! HUH. 

Toi tapa katsoa juhlia kuulostaa hyvältä! Eilen tuli kyllä tosin taas todettua että aika nukuttava kokemus on juhlia itsenäisyyspäivää katsomalla tv:stä sitä kun muut juhlivat. Heh. 

tinndy

Joo, vituttaa ihan sietämättömän paljon tää juttu. Linnassa toisteltiin eilen niin monta kertaa, että ihkudaa, Suomi on tasa-arvon mallimaa, ja sitten siirryttiin saman tien arvostelemaan aikuisten ihmisten tapoja korostaa tai olla korostamatta kehoaan. JUMALAUTA.

saarah
visual diary

Joo, samaa mietin!

Mutta ilmeisesti monen ihminen vauhkoaminen tästä aiheesta kannattaa: 

Muokkaus 7.12. kello 14.18 poistettu otsikosta ja jutusta arvottava sana. Aamulehti haluaa korostaa, että jokaisella on oikeus vartaloonsa ja pukeutumistyyliinsä. Juttu käsittelee sitä, kuinka alusvaatteilla voi korostaa kaunista pukua.

Aamulehti pahoittelee aiempaa sanavalintaa.

HennaAlina
HennaAlina

Itse en kiinnittänyt huomiota nänneihin tuon puvun nähdessäni, mutta kun uutisen luki niin raivo kohosi täälläkin. Kesällä kanssa kirjoittelin siitä kuinka viihdyn ilman liivejä ja kuinka se on monille vielä ongelma.
Ärsyttävää!

Hyvä että kirjoitit tästä, ehkä ku tarpeeksi puhutaan niin saadaan muutosta aikaseks. Hope so....

saarah
visual diary

Mä en kans mitenkään kiinnittänyt huomiota liivittömyyteen kun näin tän asun eilen telkkarissa. Musta Jonna näytti vaan upealta!

 

Synni (Ei varmistettu)

Huomasitteko, ettö artikkelissa ei nännejä mainittu?

Kukaan muu kuin te ei ole puhunut nänneistä mitään, vaan siitä että ilman tukea rinnat löllyy, ja löllyvät kropat nyt ei ihan sovi yhteen tiukkojen ja ohuiden kankaiden kanssa. Älkää nyt viitsikö väärentää syytteitä, hävettää. Ja joku on varmaan sitä mieltä että ei saa bodyshameata, rullavatkin saa pukeutua ohuisiin kankaisiin! Ehkä, mutta jos se kehonmöykkyjen näyttäminen on sinulle tärkeämpää kuin etiketti, älä mene pukujuhliin.

saarah
visual diary

Etiketti sanoo että miehen kuuluu pukeutua frakkiin tai tummaan pukuun. Silloin naisen asun kuuluu olla täysipitkä, juhlavasta materiaalista valmistettu puku. 

löllyvät kropat nyt ei ihan sovi yhteen tiukkojen ja ohuiden kankaiden kanssa, on ihan sun oma mielipide, ei liity mitenkään etikettiin. En myöskään huomannut tässä Jonnan asussa mitään "löllyvää". 

Synni (Ei varmistettu)

Noniin, hienosti ootte keksinyt loukkaantua tyhjästä. Aamulehden jutussa ei puhuta mitään häveliäisyydestä tai nänneistä (kuten muualla netissä on väitetty), vaan siitä, että jos menet pukutilaisuuteen niin pukeudu sitten edustavasti. Jos laitat puvun mikä korostaa pienimpiäkin kyhmyjä, asiaan kuuluu, että alle laitetaan tukevat vaatteet. Ja nyt varmasti joku huutaa että HEI SISKOT NÄYTETÄÄN VAPAASTI KYHMYJÄ, koska sitähän feminismi on, keskitytään helvetin pinnallisiin asioihin. Jos harmittaa pukeutua asiallisesti ja tyylin mukaan, valitse joku säkkiasu mikä ei seuraa kropan jokaista linjaa. Ei voi olla, että pukeutuu kalliiseen design-asuun, ja sitten suuttuu kun joka kritisoi, ettei asukokonaisuus mennyt ihan nappiin.

Teidänlaiset ihmiset ovat se syy miksei kukaan ota feminismiä vakavasti enää. Luitte artikkelin jossa kehotetaan ottamaan ohut kangas huomioon jos haluatte näyttää edustavilta, ja päätitte tehdä tästä valkoisten feministien ristiinnaulitsemisen. Eikä meillä ole mitään isompia ongelmia?

saarah
visual diary

Eikä meillä ole mitään isompia ongelmia?

Sitähän tässä yritin juuri sanoa! Meillä on isompiakin ongelmia kun rinnat ilman rintsikoita, esimerkiksi juuri ne natsimarssit. 

 

tinndy

"Mitäs valitat haukkumisesta, ite pukeuduit rumasti" -väitteestä on aika lyhyt matka siihen, että raiskauksen uhreja syyllistetään vääränlaisesta pukeutumisesta. 

Tässähän ei ole - taaskaan - kysymys siitä, että maailmassa ei olisi isompia ongelmia vaan siitä, että on aika järkyttävää, että aikuisia ihmisiä arvostellaan ja haukutaan netissä siksi, että heidän tissiensä esilläolo ei ole kaikkien mieleen.

saarah
visual diary

Tässähän ei ole - taaskaan - kysymys siitä, että maailmassa ei olisi isompia ongelmia vaan siitä, että on aika järkyttävää, että aikuisia ihmisiä arvostellaan ja haukutaan netissä siksi, että heidän tissiensä esilläolo ei ole kaikkien mieleen.

 

NO JUST TÄÄ!

Sen syvemmin asiaa miettimättä on todettava, että itseäni ainakin vaivaannuttaisi toisten naisten liikaa heiluvat tissit tai nännien bongailu kevyiden kankaiden alta.. Liian provosoivaa! Mutta, ehkä tämä on minun ongelma. Kuitenkin toivoisin että  hyvän maun rajoissa käytettäisiin rintaliivejä pliis.

Hienoon juhlaan pukeudutaan aina muita vieraita kunnioittavasti. Eikä niin, kuin johonkin etelän kävelykadulle tai rannalle.. :D

saarah
visual diary

Hassua, mä en koe millään lailla provosoivana sitä, et nännit näkyis kankaan läpi tai jos jonkun tissit heiluu kävellessä. 

Happycat (Ei varmistettu)

Kiitos !!!
On se kyllä kummallista...
Itse ajattelin kun näin Järnefeldin, että onpa hän aina yhtä kaunis ja elegantti. Eipä tullut mieleen, että puvusta syntyisi joku kohu...

Happycat (Ei varmistettu)

Kiitos !!!
On se kyllä kummallista...
Itse ajattelin kun näin Järnefeldin, että onpa hän aina yhtä kaunis ja elegantti. Eipä tullut mieleen, että puvusta syntyisi joku kohu...

saarah
visual diary

Joo, ihan samaa ajattelin kun näin hänet teeveessä. Ja sit tällainen kohu :O

Heidikm (Ei varmistettu)
saarah
visual diary

Hahhaaa, mahtava Kasper :D

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Mua niin hävettää ja ahdistaa nää arvostelevat ihmiset ruutujen takana. Itse en juhlia katsonut, mutta olen kyllä törmännyt näihin uutisiin. Tosi rumasti tyypit puhuu myös Kike Elomaasta (ilmeisesti tissit näkynyt liikaa). Näiden arvostelijoiden mielestä on siis myös ok huudella muille kadulla, jos tyyli ei miellytä tai "näkyy liikaa".

Itsekin nuorempana olen kuulunut näihin arvostelijoihin, mutta onneksi kasvanut ja osaan pitää turpani kiinni jos jonkun tyyli ei miellytä. Se ei vaan ole mun asia arvostella muita. Kuten en toivo kenenkään kommentoivan omaa tyyliäni / kilojani.

Kun vielä joskus ihminen saisi olla kehoineen turvassa ja rauhassa.

 

Kommentoi