Ladataan...
visual diary

Tämä voisi olla kertomus siitä, miten ihminen muuttaa elämäänsä, kasvattaa itsetuntoaan tai joku muu erittäin syvällinen pohdiskelu.

Mutta ei, tämä on tarina siitä,  kun siivosin kerran kaappejani ja huomasin omistavani niin paljon kankaita, että voisin sivubisneksenä perustaa kangaskaupan.

Suurin osa kankaista oli käyttökelvottomia pikkupaloja. Isommat vein kierrätyskeskuskeen, pieniä siirtelin kuukausia kaapista toiseen.

Olin silloin ahdistavassa parisuhteessa ja kaipasin jotain meditatiivista tekemistä, jotta unohtaisin sen. Aloin leikellä kankaista tilkkuja ja ommella niitä yhteen. Tarkoituksena oli tehdä tuplaleveä kaksipuolinen päiväpeitto. Kerroin kaikille siitä, miten ihanaa on ommella ja kuinka mulla on kohta tosi hieno päiväpeitto.

Meni neljä vuotta. Välissä erosin, rikoin ompelukoneen, unohdin peiton, heitin puolet tilkuista menemään. Sitten yhtenä siivouspuuskasunnuntaina löysin tilkkutäkin alun kaapista. Ompelin sen loppuun, mutta siitä ei tullut tuplaleveää eikä kaksipuolista. Se on muutenkin vähän turhan räikeä makuuni, mutta silti aika kiva.

Sitten kun mulla on joskus kesämökki,  laitan sen mökin keittiössä olevalle sohvalle ja juon siinä aina aamuteetä.

Ja samalla se on aika hyvä katsaus siihen, millaisia kuoseja Marimekolla ja Ivana Helsingillä on ollut.

-----

It took me 4 years to make this quilt.

Ladataan...
visual diary

San Franciscolainen Olli -merkki nimittää itseään luxury craft companyksi ja tekee tällaisia upeita kirjailtuja jättityynyjä.

Voisin korvata sohvan tuollaisella. Sehän oikein kutsuu löhöilyyn!

Upeita värejä ja hahmoja. Mutta tuo tekniikka, ei ihme että heidän sloganinsa on

These things take time.

Lisää kirjontatekniikasta täältä.

-----

Loving these giant cushions by San Francisco based Olli.

Ladataan...
visual diary

Ystäväni Jenni on ihminen, joka ei ikinä vastaa kysymykseen Mitä kuuluu, sanomalla No eipä tässä mitään.

Kun näimme viimeksi, hän oli lähdössä toiselle puolelle maapalloa töihin neljäksi kuukaudeksi. Kun hän kertoi vuosi sitten kirjoittavansa kirjaa, en ollut mitenkään älyttömän yllättynyt, koska hän on nainen, joka tekee asioita, eikä vaan istu kotona vuosikausia miettimässä

oispa kiva tehdä jotain tuollaista.

Kirja on nimeltään Rakastan, siis olen ja sen kantava idea perustuu Jennin vetämien suosittujen Rakkauskurssien oppeihin.

Viisi viikkoa, viisi vahvaa teemaa. Harjoitusten avulla pääset lähemmäs omaa sisintäsi ja opit näkemään syyt, jotka ovat estäneet muutoksen elämässäsi. Arjen pyörteisiin on helppo eksyä. Tämä kirja ohjaa sinut takaisin omaan elämääsi. Oivallus, itsehavainnointi, kohtaaminen, tietoinen toiminta ja luominen viisi viikkoa ja viisi teemaa. Viikko viikolta pääset lähemmäs sisintäsi, ja kirjan loppuessa alkaa elämässäsi uusi luku. Saat nauttia sumun peitossa olleen todellisen minäsi kirkastumisesta. 

-----

Paina siis sydäntä (sopivasti teemaan liittyen) ja jätä kommenttiboksiin tietosi. Saatat voittaa kirjan itsellesi.

Arvon kirjoja 2 kpl. Arvonta loppuu 11.11.

-----

I´m giving away a book called Rakastan, siis olen; a workbook about how to learn to love yourself.

Only in Finland, sorry.

 

Pages