Ladataan...
visual diary

Olen miettinyt viime aikoina sitä, miten englanniksi lightness tarkoittaa sekä keveyttä ja valoisuutta. 

On ollut molempia. 

Jos elämä olisi aina täynnä roseviinin värisiä auringonlaskuja ja mansikka-aamupaloja, olisi se ehkä liikaa. Mutta toisinaan ne tulevat todella tarpeeseen.

Samoin sellaiset illat kun tulee suihkusta, kävelee paljain varpain keittiöön ja tajuaa yhtäkkiä: 

Olen sisätiloissa, enkä silti syväjäässä. On kevät!

----

Spring vibes from Lisbon. 

Ladataan...
visual diary

Välillä meitä koetellaan oikein kunnolla koulussa.

Tiistaisin meillä on aina kolmen tunnin tehtävänantoja, jotka pitää suunnitella ja toteuttaa samantien. Esimerkiksi tällaisia:

The unexpected

Goal: To create and lay out a graphic novel—which uses only photographic/illustrated images—depicting an unexpected event. Description: You'll create, photograph/illustrate and lay out a graphic novel. The goal is to describe an unexpected event. You can create your story from someone else's idea and even use someone else's text (if you want to use text, because you don't have to).

The graphic novel must be between 4 to 8 A4-size pages and employ a minimum of 16 different pictures. 

 

Ja kuten kunnon jännäreissä, vasta vikalla sivulla selviää, mistä on kyse: 

 

Jo työelämää nähneenä aikuisopiskelijana osaan arvostaa tällaisia tehtäviä, koska joskus työelämä on juuri tällaista. Toisinaan luokassa tulee kyllä istuttua tuskastuneena, pää tyhjänä ja huokailtua: EN KEKSI MITÄÄN. Tämän tehtävänannon jälkeen ehdin käydä kahvilla ja sitten olikin kahden tunnin iltaworkshop, jossa eteen lykättiin toinen superhelppo aihe: Suunnittele kampanja, joka ratkaisee jonkun maailman suurimmista kriiseistä, esim. sodat, nälänhätä, pakolaisongelma. 

Illalla kotona vähän väsytti. Näiden päivien vastapainona on välillä ihan kiva olla portugalin kielisellä designhistorian luennolla, istua takimmaisessa penkissä ja laskeskella: ymmärsin kolme sanaa viimeisen viiden minuutin aikana. Hyvä minä! Ja karata kahville. 

----

I made and illustrated a graphic novel in 3 hours. 

Ladataan...
visual diary

Mitenköhän sun tyyli muuttuu siellä uudessa maassa ja visuaalisessa ympäristössä,

pohti työkaverini minulle ennen Lissaboniin muuttoa. Hah, ehkä alan tosi boheemiksi hipiksi, taisin sanoa. 

Nyt, lähes vuoden jälkeen, huomaan että tyylini on todellakin muuttunut juuri värikkäämmäksi ja boheemimmaksi. Ja myös rennommaksi: en käytä korkokenkiä enää ikinä, en ole niin kovin tarkka pukeutumisesta muutenkaan. Meikkaan vähän vähemmän (käytän enemmän aurinklaseja, siksikin) ja olen muutenkin useammin tätä mieltä: ihan sama. 

Just nyt niin sisustamisessa kuin pukeutumisessa kiinnostaa siis nämä: pieni boheemius ja pompomit. 

Meus -niminen nettikauppa taitaa tarjoilla just kaikkea tätä. Nyt kun ei ole ylimääräistä rahaa, pitää ehkä kaivaa mielen sopukoista se taito, millä tuollaisia pompomeja tehtiin. Koska nuo ekan kuvan säilytyskorit: vaan niin hienot!

----

Loving EVERYTHING from Meus. 

 

Pages